Tack och bock!

Hej alla föräldrar och elever i 9EF!

Jag vill bara tacka så mycket för de fina julgåvorna som jag fick på avslutningsdagen och även tacka så hemskt mycket för lånet av era ungdomar under höstterminen 2018! Vi hann med en hel del både stort och smått och som jag upplevde det uppskattat av många! Nu lämnar jag med varm hand över till Daniel Frisk i februari efter att vi är klara med alla antagningsprov här på skolan. Lycka till under sista vårterminen! Jag kommer på avslutningskonserten den 22/5 i konserthuset!

Kram Karin Alván

Skidresa till Romme Alpin!

Onsdagen den 13 februari 2019 ordnar Adolf Fredriks Musikklasser en skidresa för högstadiet till Romme Alpin, Borlänge.

Samling: Barnhusbron (nära skolan) kl. 06.45, bussarna avgår kl.07.00. Restid ca 2,5h.

Hemresa: Liftarna stänger kl. 16.00 och bussarna avgår mot Stockholm kl. 16.15. Restid hem ca 3h. Vi är tillbaka på Barnhusbron ca 19.15.

Anmälan: Du anmäler dig och betalar direkt via webben med kort eller swish. Gå in på www.rommealpin.se och klicka på Skola Online. Skriv in lösenord: N9TG och gör sedan din beställning. Bokningen är öppen fram till 2019-01-31 (Inte 3/2 som det står på bokningssidan). Vi kommer inte kunna ta emot efteranmälningar. Föräldrar får inte plats i bussarna utan får ta sig upp på egen hand.

Priser: Bussresa inkl. SkiPass 380:- Utrustning: Skidpaket 185:-, Twintippaket 255:-, Snowboardpaket regular 1 dag 215:-, Snowboardpaket goofy 1 dag 215:-

Lunchkupong 65:-, Hamburgermeal (90g hamburgare med bröd, strips och dryck) i Hamburgeriet eller pasta och köttfärssås med sallad och dryck i Wärdshuset eller 2 våfflor med dryck i Våffelstugan. Det går också bra att ta med egen matsäck som kan förtäras i värmestugorna. Popcorn och chips är förbjudet i bussarna.

Avbokning: Avbokning kan ske via telefon eller e-post till Romme Alpin. (se hemsidan för kontaktinformation) Senast den dag då bokningen stänger kan du avboka. Återbetalning av hela det inbetalda beloppet sker med avdrag för en administrativ avgift på 100 kr.

Sjukanmälan: Vid sjukdom kontaktas ansvarig ledare, ej Romme Alpin. Återbetalning sker efter att ansvarig ledare skickat en gemensam lista för sjuka deltagare. Alternativt intyg från läkare. Det inbetalda beloppet återbetalas med avdrag för en administrativ avgift på 100 kr. Om skidresans totala minimiantal underskrides kan det återbetalda beloppet komma att bli lägre.

Alternativ på hemmaplan: Badmintonpass på fm och valbar vinteraktivitet på em (skridskor/längdskidor). Vi återkommer om tider och information kring detta.

Sista förberedelserna inför Blå hallen!

Uppställningar
I morgon på helklasstimmarna kommer ni få den slutgiltigt uppställningen. Jag har behövt ändra en del pga att en del elever ska läsa texter, sjunga solo, varit frånvarande under lång tid, m.m.

Repertoar
I fredags var inte 9EF på topp varken gällande textning eller musikaliskt uttryck. Jag vet att det var dagen efter Lucia. Nu hoppas jag dock att ni återhämtat er och vilat i helgen så att vi kan plocka fram det där extra i morgon för att kunna ge varandra ett bra avslut på den här terminen. Jag vet att ni kan men det behövs nu en sista ansträngning! Titta igenom repertoaren och ägna lite tid åt textrepetition och vilket musikaliskt uttryck som gäller för respektive sång för repertoaren är minst sagt omväxlande!

Klädselinstruktioner (inget nytt…)
Vitt upptill och nertill! EJ hoodie, linnen eller mjukisbyxor! Tänk minst armbågslängd på överdelen. Tänk att du ska gå bort på en lite finare tillställning med glamourtema!
Guld och silverdetaljer (skor, skärp, hängslen, fluga, slips, smycken, sjal eller dylikt).
Svarta/mörka snygga skor som inte låter när du går.

Mat
Jag rekommenderar starkt att eleverna tar med sig något att äta i pausen innan konserten då matställen på nära håll lyser med sin frånvaro runt stadshuset!

Det här kommer att bli så fint. Det är jag övertygad om!

/Karin

Luciagig 13/12 eftermiddag

På torsdag em är det dags för två Luciagig! Jag kommer att följa med. Här nedan finns information från Martin Renck och Maria Schultz som är våra ”uppdragsgivare”. Se till att redan på torsdag morgon stoppa ner ett extra ljus och kanske en manschett i väskan så att det räcker till båda gigen! Lite frukt, bulle eller pepparkaka kan också vara bra att ha med som färdkost.

Snälla! Stryk linnena noga och försök transportera dem och strutarna så varsamt som möjligt under resten av dagen!
Jag räknar med att ALLA elever är närvarande under dessa två sjungningar. Meddela mig om du har förhinder!

LUCIA: Jag föreslår att Zoë och Josefin delar upp uppdraget som Lucia på nedanstående gig! Krona kan kvitteras ut i morgon, onsdag 12/12.

Luciagig 1

  • 13.30 samling utanför entrén till Alma på Nybrogatan 8.
  • Samlad marsch upp till logen för ombyte och tändning av levande ljus.
  • 14.00 under sång skrida ned en trappa till matsalen och fram till ’scenen’.
  • Tre sånger från scenen
  • Under sång skrida upp till logen – SLUT
  • 14.20 Byta om och skynda sig till nästa gig

Rikard och Hanna finns med oss för transport till NENT!

Luciagig 2
NENT (bl.a Viaplay och TV3)
Vi sjunger klockan 15:30. NENT ligger på Ringvägen 52 (framför SÖS)

OBS!
Vi får inte ha levande ljus på NENT på grund av brandrisk, så barnen behöver ta med sig ett elektriskt ljus. Annars är klädseln densamma som på morgonen.

Vi ses och hörs! /Karin