Español. Åk7 E-F. Deberes para el jueves 24 de enero. Semana 4.

Hola!

Lee el Mas textos de la página 73 y haz los ejercicios del Öb página 123 del libro de textos. No olvidéis que tenéis un pequeño diccionario en la parte derecha de la página. 

(Läs Mas Textos i sidan 73 i textboken och gör uppgifterna som är i sidan 123 på övningsboken. Glöm inte att det finns en liten lexikon vid höger av texten)

Voy a preguntar el jueves sobre las palabras y las frases de los ejercicios.

(Jag kommer att kolla om ni har gjort läxorna genom att titta på era böcker och ställa frågor om vokabulär och meningarna)

Un saludo

Miguel

Skidresa till Romme Alpin!

Onsdagen den 13 februari 2019 ordnar Adolf Fredriks Musikklasser en skidresa för högstadiet till Romme Alpin, Borlänge.

Samling: Barnhusbron (nära skolan) kl. 06.45, bussarna avgår kl.07.00. Restid ca 2,5h.

Hemresa: Liftarna stänger kl. 16.00 och bussarna avgår mot Stockholm kl. 16.15. Restid hem ca 3h. Vi är tillbaka på Barnhusbron ca 19.15.

Anmälan: Du anmäler dig och betalar direkt via webben med kort eller swish. Gå in på www.rommealpin.se och klicka på Skola Online. Skriv in lösenord: N9TG och gör sedan din beställning. Bokningen är öppen fram till 2019-01-31 (Inte 3/2 som det står på bokningssidan). Vi kommer inte kunna ta emot efteranmälningar. Föräldrar får inte plats i bussarna utan får ta sig upp på egen hand.

Priser: Bussresa inkl. SkiPass 380:- Utrustning: Skidpaket 185:-, Twintippaket 255:-, Snowboardpaket regular 1 dag 215:-, Snowboardpaket goofy 1 dag 215:-

Lunchkupong 65:-, Hamburgermeal (90g hamburgare med bröd, strips och dryck) i Hamburgeriet eller pasta och köttfärssås med sallad och dryck i Wärdshuset eller 2 våfflor med dryck i Våffelstugan. Det går också bra att ta med egen matsäck som kan förtäras i värmestugorna. Popcorn och chips är förbjudet i bussarna.

Avbokning: Avbokning kan ske via telefon eller e-post till Romme Alpin. (se hemsidan för kontaktinformation) Senast den dag då bokningen stänger kan du avboka. Återbetalning av hela det inbetalda beloppet sker med avdrag för en administrativ avgift på 100 kr.

Sjukanmälan: Vid sjukdom kontaktas ansvarig ledare, ej Romme Alpin. Återbetalning sker efter att ansvarig ledare skickat en gemensam lista för sjuka deltagare. Alternativt intyg från läkare. Det inbetalda beloppet återbetalas med avdrag för en administrativ avgift på 100 kr. Om skidresans totala minimiantal underskrides kan det återbetalda beloppet komma att bli lägre.

Alternativ på hemmaplan: Badmintonpass på fm och valbar vinteraktivitet på em (skridskor/längdskidor). Vi återkommer om tider och information kring detta.

Korrespondenterna – Förstå världen (Arbetsområde åk 7 VT Ge/Sh)

Arbetsområde åk 7 VT (Ge/Sh)
Korrespondenterna Förstå världen

Länk: Arbetsområde Korrespondenterna – Förstå världen

AF:s korrespondenter är på plats där det händer. Genom vår utrikesrapportering kommer du nära de dramatiska händelserna, får bakgrund och analyser. Du kan höra rösterna och människorna som berörs. Vår förhoppning är att det bidrar till att göra världen mer begriplig.

För att förstå världen bättre, behövs både kunskap och närvaro.

Mvh
Adam

English assignment January the 18th

The task is to write a text about the following:

If you had the finance/ money, could be anywhere in the world and do anything

  1. Where would you be?
  2. What would you do?
  3. Why?

Share your thoughts and emotions. Try explaining by giving examples on different scenarios/situations which might occur.

You have 4 lessons to acoomplish the task. Your text should be 1 page computertyped (Times New Roman size 12), and handed in on Friday the 18th of January.

Good luck!

Español. Åk7 E-F. Deberes para el jueves 17. Semana 3.

Hola,

Det är bra att fräscha upp viktiga grammatiska begrepp från höstterminen som ni måste redan kunna.

På torsdag 17/01 kommer ni att ha en läxförhör genom att svara på en Socrative, inför detta måste ni plugga:

  1. Hur och när man skriver i bestämd (el, la, los, las) och obestämd form (un, una, unos, unas) — Kapitel 3 och 6 och förklaring av grammatiken ligger i sidorna 92 och 93.
  2. Hur man böjer adjektiv i maskulin och feminin både i singular och plural. —- Kapitel 7 och 8 och förklaringen av grammatiken är i sidorna 94.
  3. Hur man böjer regelbundna verb som slutar i grund formen på -ar, -er och -ir — Grammatiken ligger i sidorna 95 och 96

TIPS: öva på digitala övningarna i Gracias hemsida: Gracias 7

Un saludo

Miguel

Español. Åk7 E-F. Deberes para el jueves 13 de diciembre. Semana 50.

Hola!

Klippa ut en bild av en person där man kan se alla kläder som han/hon ha på sig. Klistra den i en dokument eller i ett papper.

Skriv en text med fina långa meningar där du berättar om den där personen OCH beskriv vilka kläder personen ha på sig + vilken färg har varje kläder plagg.

Du kan hitta på personens liv eller beskriva en person som du känner.

Glöm inte a presentera det i en A4 format eller en Word dokument. Jag accepterar inte små papper tack.

Un saludo

Miguel