Konsertinfo 7ef

Hej alla!

Inför söndag:

Samling i EE-hallen 14.00 för repetition. Ca 16.00 paus för matsäck och ev. ombyte, (obs! ingen går iväg och handlar mat). 17.00 KONSERT!

Klädsel: Vanlig konsertklädsel svart nertill,vitt upptill, kostym för de som har. Inga bara magar och axlar. Detalj i pastell, kan vara slips,fluga,näsduk,hårband,halsband,blomma,brosch el. dyl. Pastell är ljusa färger i t.ex.grön,blå,rosa,lila,blå,aprikos,gul.

Bjud med så mycket folk som möjligt,det blir ett spännande möte! Biljetter finns i länken i konsertkalendern men säljs också på plats innan konserten.

Repertoar:

This little light, Sometimes I feel, Nobody knows, Deep river, Joshua fit the bottle, O happy day.

Fear and trembling-refr., Not the opposite – ahstämma, Time – ackord på Aa.

Uti mitt hjärta, Somewhere over the rainbow, Let there be peace on earth, Hear my prayer, Yonder caome day.

Se till att du kan dina stämmor ordentligt och glöm inte att det är ett lagarbete! Repetition tillsammans med musiker och solist i morgon fredag på skolan, det blir spännande!

Hälsningar Lina

 

Sök till Adolf Fredriks Gosskör inför nästa sångarår!

Nu är det dags för provsjungningar till Gosskören inför nästa läsår. Vi välkomnar alla intresserade killar i årskurs 4-9 (sopran, alt, tenor och bas).
Vid sökningen sjunger sopraner och altar vers 1 på Ack, Värmeland du sköna (f-moll, startton c1) och tenorer och basar sjunger vers 1 av Den blomstertid nu kommer.
Sökningstiderna är: 

4AB – fredag 18 maj kl.  08.30-09.15 (sal 502)
4CD – fredag 18 maj kl. 09.15-10.00 (sal 502)
4EF – fredag 18 maj kl. 10.00-10.45 (sal 502)

5-6ABCDEF – tisdag 15 maj kl. 11.45-12.45 (OBS! Sal 501)

7-9ABCDEF – onsdag 23 maj kl. 14.40-15.40 (sal 502)

VÄLKOMNA!
Sångarhälsningar/Tony

Sommarlovskör 18-20 juni

Hej!

Föreningen Adolf Fredriks Musikklasser arrangerar även i år Sommarlovskör för sångsugna AF-elever och deras sångglada kompisar/släktingar. All information finns i bifogad PDF och anmälan är senast 27 maj. Du anmäler dig HÄR

VÄLKOMNA!
hälsar Föreningen Adolf Fredriks Musikklasser

Sommarlovskör 2018

Svenska

Vi fortsätter läsningen av Ett hål om dagen. Ni är nu indelade i läsgrupper och har bestämt tillsammans hur långt ni i gruppen ska ha läst till den 14 (b-gruppen) och 17 (a-gruppen) maj. Boken ska vara färdigläst 21 och 24 maj.

Hälsningar
Karin

Postad i 7F

Anmälan till modersmåls undervisning till H.T 2018.

Hej på er,

För elever som har modersmåls undervisning så har de fått en lapp om vidareanmälning idag, torsdag 3 maj.

Den lappen hade fastnat på vägen till oss mentorer och skulle lämnas in idag 3 maj. Vilket jag beklagar men det vore toppen om den kan bli underskriven och inlämnad till expeditionen i morgon fredag 4 maj.

M.v.h.

Nette och Robert

Postad i 7F

Inlämning av dokumentation i slöjd åk. 7, senast 25/5-18.

TM-slöjd.

Dokumentation av ditt slöjdarbete i Åk 7: ”Inom ramarna eller inte”.

Uppgiften: Slöjd åk 7 2018

Du dokumenterar för att: repetera och reflektera vad du har gjort, med vilka material, verktyg och hantverkstekniker för att komma ihåg och lära dig ännu mera. Du gör det även för att kunna sätta ord med slöjdspecifika begrepp, så att du kan beskriva det du har gjort för andra personer med text, foton, skisser/ritningar. Att repetera och reflektera har du nytta av i hela ditt liv inte bara i slöjden på grundskolan.

OBS! Eftersom detta är en uppgift som fortsatte efter jullovet med andra delen av uppgiften(den trä delen) så beskriver ni bara den delen av slöjdarbetet som ni har gjort efter jullovet. Har du inte dokumenterat något på höstterminen och lämnat in till någon av oss slöjdlärare behöver du dokumentera hela arbetet fr.o.m. då du började arbetet i september-17 tills nu i maj-18. Du får feedback så att du kan utveckla dokumentationen till nästa termin.

Dokumentationen ska innehålla: Dokumentation i slöjd åk 7 VT-18

För att beskriva mera får du gärna lägga in foton, alt. videofilmer, behöver du att redovisa muntligt glöm inte att säga till eller maila mig för att bestämma tid så fort som möjligt senast fredagen den 18/5 och att förbereda dig innan utifrån punkterna i dokumentet.

Du får gärna dokumentera på en dator och maila mig till annette.le.maire@stockholm.se eller lägga din dokumentation i mitt postfack utanför skolans expedition,. Om du skriver för hand måste du skriva tydligt med versaler, stora bokstäver, så att jag kan läsa din dokumentation, och lägg den i mitt postfack utanför skolans expedition. Dokumentationen ska senast, vara inlämnad är på fredagen den 25 maj kl. 16.00 i mitt postfack och senast kl. 20.00 om den mailas.

Allt som lämnas före detta datum och tid kan jag garantera att jag hinner läsa och bedöma innan betygen sätts denna termin. Allt som kommer in efter läser jag i mån av tid, annars kommer det med i bedömningen nästa terminen.

M.v.h. Annette le Maire.

Musikinfo 7ef

Hej på er!

Tack för fin vårsång på gården idag!

Nu finns det en biljettlänk i konsertkalendern för nästa konsert! Det är endast 7ef från AF som medverkar så vi har många platser i publiken att fylla, bjud in alla du känner! Det blir ett blandat program tillsammans med Isabella Lundgren och Carl Bagge trio.

Vi kommer att repetera i EE-hallen från kl.13.00, ta med matig matsäck då det är långt till närmsta matställe. Återkommer om konsertklädsel, det blir åtminstone svart nertill. Konserten börjar 17.00.

Sjungningen under skoltid den 18/5 är inställd.

Trevlig Valborg!

Lina

Musikläxa till nästa fredag: Let there be peace on earth, Oh happy day, This little, Deep river, Joshua fit the battle, Uti mitt hjärta. Du ska kunna din stämma så bra så att vi kan stå utspritt och blandat när vi sjunger dem.