Lussegig 6.dec kl.16.30

Hej 8B!

Jag tackade ja till ett Luciagig på ett företag som heter Cervera och ligger på Tegnérgatan. Vi ska dit på torsdag 6.december kl.16.30 och sjunger 15-20min. Samling på skolan kl.15.30. Återkommer om repertoar men det blir ungefär så här:

  • Sankta Lucia
  • God afton mitt herrskap (Münzing)
  • Staffancollage
  • Betlehemsstjärna
  • Jul, jul
  • Nu tändas

MVH/Anna

 

Postad i 8B

Spotify-lista med jul- och luciarepertoar

Hej!

Konserterna närmar sig och det är verkligen dags att börja jobba med stämmorna hemma för att vi ska kunna göra riktigt fina konserter! Jag har gjort en Spotify-lista som innehåller nästan alla julsångerna, lyssna på den t. ex. på vägen hem eller till skolan. Du ska även hitta tid för att sitta ner med noterna och lyssna och läsa samtidigt. Öppna öronen för dynamik, tempo, frasering, uttal, tonbildning och klang – musik är mer än rätta toner och rytmer!

Jag återkommer snart med info om Adventskonsert, Luciamorgon och Luciagig.

Många hälsningar!

Musikfröken Anna

 

Halvklassgrupperna på fredag 16/11

Hej 8B!

I morgon är ni delade i stämmor på alla halvklasstimmarna, grupperna är olika men annars ser dagen likadant ut. Det här är för att vi ska kunna stämmrepa inför Adventskonserten. Kolla schemat nedan:

Tenor/Bas (följer a-gruppens schema): kl.8.15 HKK med Camilla, kl.10.25 EN med Liz och kl. 11.25 musik med Anna.

Alt/Sopran (följer b-gruppens schema): kl. 8.15 EN med Liz, 9.25 musik med Anna, kl. 10.25 HKK med Camilla.

Fråga om du inte vet var du ska vara och när!

/Anna (anna.j.sandstrom@stockholm.se)

 

Postad i 8B

8AB Musik: svensk text till Star Carol

Hej!

Vi kommer bara att sjunga med på refrängen i Star Carol, 4AB sjunger verserna 1-4. Läxa till nästa måndag 19.11.: skriv följande text i noterna!

Star Carol (refräng):

Stjärnan där/strålar klart/ lyser över mörka hus/ visar väg:/ Kom och se!/ Skynda till Betlehem/ böj knä för barnet Jesus!

MVH/Anna

8AB Biljetterna till Adventskonserten 8/12

Hej!

Nu har vi fått information om att biljetterna till Adventskonserten den 8/12 finns tillgängliga! Dessvärre går de inte att köpa online utan biljetterna finns att köpa i ”gåvomaten” inne i Hedvig Eleonora kyrka som är öppen varje dag kl 11-18. Om ni har ytterligare frågor kan ni även vända er till Birgitta Johnsson på tel 08-54567574 som arbetar i expeditionen. Pris är 100 kr för vuxna och 50 kr för barn och ungdomar under 18 år.

MVH/Anna