Vecka 34 MA/NO

Hej!

Härligt att vara igång och träffa er fina barn igen!

Matematik

Idag har vi börjat med Kapitel 8 i Eldorado 5B. Alla har fått en egen planering. Läxa till vecka 34 är att ordna en linjal om man inte har någon.

 

NO

Vi kommer  att inleda med kemi detta läsår. ” Kemi i naturen” Ingen läxa.

För er kännedom är jag tjänstledig på måndagar detta läsår.

Med vänlig hälsning Karin

Vecka 34 SV/EN

Hej!
Härligt att träffa eleverna igen! Hoppas de har berättat lite hemma om uppstarten igår av AF:s tema, AFequal.

SV: Med anledning av skolans tema kommer vi snart att se en film som heter Ön i Fågelgatan. Vi ska förbereda det med att bl a lära oss lite om det judiska gettot i Warsawa. Vi kommer också gå igenom och lära oss M-ljudet. Läxpapper till onsdag för E och torsdag för F.

EN: Med anledning av skolans tema ska vi läsa boken The Boy in the Dress. Vi kommer också att arbeta med Unit 1 i TB och WB. Under halvklassen kommer vi liksom i åk 4 och 5 att framför allt träna den muntliga förmågan. Ingen läxa denna vecka.

Under mentorstiden på torsdag kommer vi att rösta fram vår elevrådsrepresentant. Den som vill bli det ska skriva en motivering till varför, vilken läraren läser upp anonymt. Därefter sluten omröstning. Vi kommer också att se en film/filmer om betygssystemet t ex pedagogvarmland.se/filmer/betyg-sa-funkar-det   https://www.skolverket.se/elever-och-foraldrar/betyg-1.235524  

Ann

PS
Fritids hälsar att mellis börjar på måndag och är schemalagt. Medlemskapet för åk 6 fortsätter om man inte säger upp det.

Välkomna tillbaka!

Hej!

Hoppas alla haft en underbar sommar!

Imorgon ses vi äntligen igen. Vi samlas klockan 9.00 för mingel 6ef. Sedan har vi mentorstid fram till klockan 13.10. Därefter musik 13.20 – 13.55.

På torsdag samlas 6e vid flaggstången kl. 8.00. 6f samlas nedanför klockan på skolgården 8.00. Därefter promenerar vi gemensamt till Folkets hus för gemensam uppstart av vårt kommande temaår ” Alla människors lika värde” Dagen slutar 15.00.

På fredag skoldag enligt schema.

Schema för vecka 34 delas ut  på fredag.

Kramar Ann och Karin