MUSIKUPPSPEL

Hej!

Påminner om att vi nästa vecka på halvklasslektionerna (måndag 27/5 för 6F, tisdag 28/5 för 6E) har uppspel på instrument.

Var och en ska spela ackorden på versen på Shallow på piano ELLER gitarr. Sedan ska ni spela basstämman på Bergakungens sal och så gott ni kan även melodistämman på piano.

/Cassandra

Vecka 21

Hej allesammans.

Så går vi då in i slutspurten (även om bensinen vekar sina hos vissa). Vi börjar att bocka av mer och mer av alla saker vi skall göra.

PÅ måndag kommer vi att börja räkna läroböcker inför nästa års beställningar. Kan ni hjälpa oss med att skicka med böcker som finns hemma på måndag. Förlorar man en bok kostar det 150 kronor.

Konsert på torsdag i Norrmalms kyrkan.

De repar mellan 12.30-15.00. Sedan paus och åter samling 18.30. Konserten börjar 19.00.

Eleverna börjar 9.00 på fredag och då kommer de att få göra ett prov i fysik där jag tagit gamla nationella prov frågor och satt ihop till ett prov. Det handlar mycket om att kunna argumentera och dra slutsatser, inte så mycket faktafrågor alltså. De behöver inte läsa på inför detta prov.

Den 3/6 planerar vi att åka iväg på en utflykt. Om vädret är bra kommer vi att åka till Kottlasjön, för olika aktiviteter. Jag behöver ha med mig minst fem vuxna för att känna sig trygg. Hör av er om ni kan den dagen. Först till kvarn………

Ha en underbar vecka

Håkan

Postad i 6F

Vecka 21

Hej allesammans !

Nu börjar terminen hastigt och lustigt gå mot sitt slut. Vi arbetar nu klart med DogBoy samt boken The boy in the dress.

Nästa vecka ska vi börja att inventera böcker så det skulle vara toppen om ni kan titta därhemma efter böcker som tex DogBoy , eng-böcker mm. Trevlig helg / Sophie /

 

 

Postad i 6F

Blåsorkester och slagverkare till skolavslutningen 2019 efterlyses!

Nu börjar det att dra ihop sig till sommaravslutning och vad vore väl den utan vår eminenta blåsorkester och slagverkare? Alla är välkomna att delta, elever, föräldrar, lärare och övrig personal! Nedan ser ni vilka repetitionstiderna är och man måste inte komma på alla repetitioner för att få vara med. Vi framför sedan våra två marscher den 11/6 både under mellan- och högstadiets promenad ner mot kyrkan.

Vi repeterar följande tider:

  • 23/5 kl 9:15-10:00 sal 504
  • 28/5 kl 14:50-15:50 aulan
  • 29/5 kl 10:00-11:00 aulan
  • 3/6 kl 14:45-15:45 aulan
  • 4/6 kl 10:00-11:00 aulan
  • 10/6 kl 14:00-15:00 aulan

 Varmt välkommen!

/Karin och Lina

Konsertinfo

Hej!

Nu är det bara en vecka till konsert! Kul!

Jag skulle som sagt behöva fyra stycken föräldrar totalt från er som hjälper till lite innan konserten. Det är tre stycken från 6F som anmält sig så toppen om ytterligare en förälder från 6E kan tänka sig att ställa upp på den här sista terminskonserten. Tusen tack!

För alla elever! Vi bestämde nu att till det sydafrikanska numret ska alla ha en ENFÄRGAD sjal att dra på sig (runt huvudet, runt höften, hängande runt axlarna) för att göra numret lite roligare. Om ni inte har sjal, kolla med någon annan i klassen, det finns säkert flera som har extra som säkert kan låna ut.

LÄXA är att träna intervaller och öva på klappramsan. Filmade in när jag gör den här, som ni kan titta på om ni glömmer. Så TRÄNA nu på denna så ni kan den på måndag!

https://youtu.be/9gmfMqkiZh4

Ha en underbar helg!

Cassandra

SO-läxor

Hej alla elever i 6F!

Geografi: Europaarbetet om ett land måste lämnas till mig snarast!

Religion: En påminnelse om att häftet i religion ska vara klart nu på fredag 17/5. Vi jobbar med häftet på fredagslektionen också.

Historia: Läxa till nästa fredag 24/5 är att läsa s.70-177 plus skriva s. 17 i arbetsboken. OBS! Du behöver ha historieboken på SO-lektionerna för att kunna jobba i skolan. Jag upptäckte att jag och eleverna hade olika historieböcker, men nu stämmer sidnumren med elevboken.

/Mia

Postad i 6F

Dans på gården årskurs 6 egna nummer

Det är bara elever i årskurs 6 som har möjlighet att framföra egna nummer på ”Dans på gården”. Om ni vill visa upp ett eget nummer så är det audition tisdag 28 maj 14.50 i sal 1 på skolan. Ta med musiken ni ska ha!

Välkomna!

/Idrottslärarna

Vecka 20

Hej på er !

Nästa vecka är en helt vanlig vecka. Klassen har grammatikprov på onsdag. Provet handlar om sex ordklasser och allt står i häftet de har fått. Sedan ska de också läsa DogBoy till s 175 till på fredag.

Trevlig helg / Sophie/

Postad i 6F

Veckobrev 20

Hej allesammans.

Så var då alla nationella prov avklarade, skönt. Jag hoppas att det gått bra för alla.

Nästa vecka är en helt vanlig vecka då vi kan försöka jobba på så mycket vi kan. I NO: n arbetar vi med energi och i matematiken blir det programmering.

Glöm inte att det är konsert 23 maj.

Ha en underbar vecka

Håkan

 

KONSERTINFO OCH BILJETTER TILL 23/5!

MUSIKINFO – Konsert 23 maj

Nu är det direkt på’t igen med ny konsert! Det är så många lektioner som går bort nu så alla måste verkligen träna på sångerna hemma. Påminn varandra att göra det. Det är ju min sista konsert med er så den måste ju bli så bra som den bara kan bli :-) Här kommer info om konserten:

Torsdag 23 maj
12.30 – 15.00 Repetition i Norrmalmskyrkan – 6CDEF. Ta gärna med en extra frukt och/eller dricka för att hålla energin uppe.
18.15 Samling och uppsjungning. Kom ombytt och klar.
19.00 Konsert

KLÄDSEL: Kombinera fritt VITT och JEANSBLÅTT. Helvitt går också bra. Som vanligt inga bara magar etc. Kortärmat är kanske skönt om det är varmt. Eftersom det är lite mer casual klädsel på den här konserten ska man inte ha svarta konsertskor. Sneakers eller finskor i valfri färg, men vitt eller blått är att föredra.

KONSERTFÖRÄLDRAR: Vi önskar två konsertföräldrar från varje klass som möter oss kl. 18.00 så att vi kan gå igenom biljettförsäljning m.m. Maila mig om vilka ni blir. Tusen tack på förhand!

Här är biljettlänk till konserten: https://kulturbiljetter.se/evenemang/3958/v%C3%A5rligt-vackert-och-sommar-med-sv%C3%A4ng/

Fb-event: https://www.facebook.com/events/1239498919540797/

Vi har med ett fullt kompband med GRYMMA musiker så peppa alla att köpa biljett nu!

Nu kör vi sista rycket!

Cassandra