Viktig info för 6EF sista veckan…

Nu har sista veckan rullat igång…

Onsdag 7 juni kommer Maria att vara hemma och vabba med sjuk dotter. Vi har ordnat det så vi inte behöver någon vikarie denna dag, men det innebär vissa schemaförändringar för båda klasserna. Gå in och kolla i schema-appen!

Torsdag 8 juni börjar vi klockan 9:00. Vi vill då ha in ALLA böcker som finns hemma. Vi avslutar dagen med ”Öppen scen klockan 12:30 och därefter avslutar vi dagen.

Fredag 9 juni vi samlas 8:05 på skolgården där vi gemensamt vandrar till kyrkan. Skolavslutningen är ca 8:30- 9:00, därefter går vi tillbaka till klassrummet ca 9:30 och fikar, säger hejdå och önskar varandra en trevlig sommar! 

Har ni några frågor eller funderingar hör av er direkt! 

Maria och Josefin

 

Terminens sista veckobrev

Efter en kylslagen men fin ”dans på gården” sitter vi nu här och skriver terminens och till er vårt sista veckobrev.
Nu drar ni snart vidare på nya äventyr på högstadiet på andra sidan skolgården!

VAD HÄNDER NÄSTA VECKA?
Måndag: Båda klasserna börjar 8:25. Vi får besök under förmiddagen av syo Lotta Fries, som kommer att prata framtid och tankar inför högstadiet. Under måndagen är också terminens sista idrottslektion.
Tisdag: Lediga, njut av dagen
Onsdag: Vanlig skoldag. 6F slutar klockan 15:30 denna dag då de ska vidare på klassaktivitet!
Torsdag: Mentorsdag 9:00 – 14:00. Vi städar under förmiddagen i klassrum och skåp. Glöm inte din nyckel till skåpet! Tag också med en papperspåse eller annan rejäl påse! Vi avslutar dagen med öppen scen i aulan klockan 12:30,  är den någon när och kär som vill komma och titta är ni givetvis mer än välkomna.
Fredag: Skolavslutning! Vi samlas på skolgården klockan 8:n05 för gemensamt tåg till kyrkan, där avslutningen börjar klockan 8:30. Efter avslutningen går vi tillbaka till klassrummen och önskar varandra en skön sommar och säger HEJDÅ! Alla är välkomna till klassrummet, men till kyrkan är inga föräldrar eller annan familj välkommen av utrymmesskäl!

LÄXOR TILL VECKA 21:

Måndag:6E Parvana, läs klart kapitel 10- 15. Boken ska lämnas in på torsdag, så vill du kan du läsa klart boken till dess!

ÖVRIG INFORMATION:
Vi vill gärna att ni tar en extra koll där hemma och letar efter böcker och annat skolmaterial och tar med det snarast till skolan igen, nya elever väntar på att få läsa i just den boken!

Vi bifogar även en blankett från matsalen och Fazer gällande nytt intyg av specialkost. Intyg

Trevlig helg!

 

 

 

Välkomna på konsert i aulan 1 juni klockan 18:00

I morgon1 juni  är det dags för terminens sista konsert. Klockan 18:00 står våra fina sexor på scen, redo att sjunga in sommaren! Publikinsläpp 17:30 och fri entré

Alla elever samlas i klassrummet klockan 17:20 iklädda svart nederdel och en färgglad överdel!

Varmt välkomna

 

Veckobrev 21

VAD HÄNDER NÄSTA VECKA?
På tisdag åker vi till Katrineholm på konsertresa. Vi samlas på skolgården klockan 8:15, vi kommer att vara tillbaka i Stockholm ca 21:30. Dagen efter blir det sovmorgon för alla elever till klockan 9:25, därefter är det en vanlig skoldag.

LÄXOR TILL VECKA 21:
Måndag 22 maj 6EF: No- koll ”Luft och kemiska reaktioner”, för mer information se planering som ligger på bloggen.
Måndag 29 maj 6E: Parvana läxa 10-15 med frågor

ÖVRIG INFORMATION:

Måndag 22 maj: NO- prov Luft och kemiska reaktioner.
Tisdag 23 maj: Resa till Katrineholm. Ingrid har lagt ut information om detta på bloggen.
Torsdag 25 maj och fredag 26 maj: Lediga
Tisdag 30 maj: Musikteoriprov, för mer info se Ingrids inlägg på bloggen
Onsdag 31 maj : Besök av nya fyror mellan kl 12:00-14:00
Torsdag 1 juni: Gemensam konsert för 6EF i Aulan klockan 18:00.
Fredag 2 juni: Dans på gården 9:00
5 juni: Vanlig skoldag
Fredag 9 juni: Skolavslutning. Vi samlas på skolgården för att gemensamt gå till Adolf Fredriks kyrka. Vi går sedan tillbaka till klassrummen för att önska varandra glad sommar!

Trevlig helg!

Inför provet i musikteori ti 30 maj

Äntligen lite sommarkänsla ute!

Det lovar gott inför utflykten till Katrineholm på tisdag i nästa vecka! Jag har varit sjuk hela veckan, men jag har haft kontakt med Josef och jag vet att ni har övat flitigt! Jag kommer att vara med på utflykten men jag möter er i Katrineholm. Med som lärare på resan är också Irene Hammar, som brukar vara vikarie på AF ganska ofta.

Jag tänkte lägga upp lite info om musikteoriprovet:
Jag hoppas att ni INTE stressar upp er, utan istället ser det som ett roligt tillfälle att få pröva hur mycket ni kan! ‘
Man kan träna på diktat på musikteori.se här är länken: http://musikteori.se/?page=gehor

På samma sida finns en ruta där du kan klicka i vilka intervall du vill öva. Ta inte alla på en gång. Börja med några du tycker är lätta. Sedan kan du ta alla rena intervall, dvs prim, kvart, kvint och oktav. Om du tar stora/små intervall som ters kan det vara bra att ta både liten ters (moll) och stor ters (dur) och träna dem samtidigt.

Här kommer lite fler övningar på ton-namn, att skriva intervall, förtecken, att skriva skalor och lite annat. Det är ganska mycket, så gör lite varje dag fram till provet.

Teoriuppgifter VT 2017 – Full Score

Lycka till hälsar Ingrid

Veckobrev v.19

Så har ännu en vecka passerat och nu kan vi räkna de veckor som vi har kvar på en hand.

I skrivandets stund är det 16 skoldagar kvar och fyra veckor till skolavslutning. Nedräkningen har börjat…

Igår ägnade vi dagen att tillsammans med de andra undervisande lärarna i 4-6 till att rätta nationella prov. Rättningen är nu klar av alla prov. Många elever undrar nu över resultaten, vilket vi såklart kan förstå. De kommer att få veta dem  så snart allt är sammanställt. Igår var rättningen är klar  och nu kvarstår ett stort arbete med att sammanställa de olika delprovens resultat till ett sammanvägt provbetyg i varje ämne. Provbetygen ligger som en del i betygssättning, men de mäter inte alla kunskapskrav och sammanvägningen av provbetyget följer inte samma riktlinjer som sammanvägning av terminsbetyg.

VAD HÄNDER NÄSTA VECKA?

På måndag är det schemabrytande dag, kolla in schemat vad som gäller för dig. Alla elever börjar dagen klockan 8:30 och avslutar dagen 14:15.

Nu hoppas vi vädret äntligen har vänt och vi hoppas nästa vecka på lite värme. Från och med nästa vecka är det uteidrott för alla grupper. Det är ingen idrott för 6EF på måndag, så den 19 maj börjar detta gälla för er.

 LÄXOR TILL VECKA 20:

 Onsdag 17 maj 6EF: Matematikdiagnos kapitel 4, C,B,A- del         6E: Lämna in din faktatext om ett land i Europa

Torsdag 18 maj 6F:  Lämna in din faktatext  om ett land i Europa  och Engelska fairytale

Fredag 19 maj 6E: Engelska, Parvana’s journey chapter 1-5+ questions

ÖVRIG INFORMATION:

Måndag 15 maj: Schemabrytande dag. Vi börjar klockan 8:30 och avslutar dagen 14:15.

Onsdag 17 maj: Matematikdiagnos kapitel 4, CBA- delen.

Måndag 22 maj: NO- prov Luft och kemiska reaktioner.

Tisdag 23 maj: Resa till Katrineholm. Ingrid har lagt ut en första information om detta på bloggen. Det finns även tre platser på bussen för föräldrar. Om någon skulle vilja följa med sker anmälan senast fredagen den 19 maj.

Torsdag 25 maj och fredag 26 maj: Lediga

Onsdag 30 maj: Musikteoriprov på mentorstiden 13:20

Onsdag 31 maj : Besök av nya fyror mellan kl 12:00 – 14:00.

Torsdag 1 juni: Gemensam konsert för 6EF i Aulan klockan 18:00.

Fredag 2 juni: Dans på gården klockan 9.00-10.30

5 juni: Vanlig skoldag

Fredag 9 juni: Skolavslutning. Vi samlas på skolgården för att gemensamt gå till  Adolf Fredriks kyrka. Vi går sedan tillbaka till klassrummen för att önska varandra glad sommar!

 Trevlig helg!

Musikteoriprov 30 maj

Hej

Den 30 maj kl 13.20 har vi prov i musikteori. Repetera följande områden:

Tonernas namn och plats på notlinjerna, diktat (musikteori.se), intervall t ex ters och kvart, notvärden som fjärdedel, åttondel, pauser, förtecken, skalor. Du ska också kunna förstå hur du läser en notbild (något du tränar varje musiklektion- om du har med dina noter!)

Detta prov är för att vi ska kunna se att du har de kunskaper som behövs för att klara dig bra i högstadiet, eller om det är områden vi behöver repetera.

Hälsningar Ingrid

 

Ta med noter; programmet för 23 maj

Hej!

Här kommer programmet på vilka sånger vi ska sjunga i Katrineholm den 23 maj. Se till att du har alla noter med dig, särskilt viktigt är Song of Hope. Om det är någon sång du inte har, fråga Josef eller mig. Några sånger är i parentes – de kan sjungas av en mindre grupp. Det kan vi bestämma nästa vecka. Förslag på konferencierer/tekniker/konsertvärdar/kompgrupp mm står också på listan. Börja fundera på din uppgift, vad du vill/kan göra.

PROGRAMMET KATRINEHOLM

Klädsel på konserten: Ordinarie klädsel; svart nertill, vitt långärmad upptill, svarta skor.  Färgglad detalj som brosch, stort smycke, slips/fluga, hårband, sjal. Ska vi ha en gemensam färg, eller ska alla ha olika? Prata i klassen om vad ni tycker. Vi bestämmer nästa vecka.

Hälsningar Ingrid

Schema för konsertresan den 23 maj

Hej!

Nu har vi lagt ett program för den 23 maj. Denna gång fick alla elever vara med och påverka vilka sånger vi ska sjunga. Det var intressant och roligt att se hur vilka sånger som eleverna valde eller valde bort. Jag blir väldigt glad över att se vilken spridning det är på våra åsikter, tycke och smak. Alla sånger fick någon röst, ingen blev helt utan. Intressant är att vissa sånger väcker starka känslor; några vill absolut ha med dem, andra absolut inte! Men det är bra att vi tycker olika och har olika smak, även om det kan bli ett problem när man ska samarbeta. I övrigt på musiken så har nästan alla gjort klart sina redovisningar och nu jobbar vi med instrumentspel och musikskapande i grupp, där det också handlar om att komma överens i gruppen.

Här kommer ett mer detaljerat schema för 23 maj. Vi kommer som sagt att åka buss både dit och hem och bussbolaget som kör heter INTERBUS.
schema2 den 23 maj

Några ordningsregler den dagen:

  • Man får inte ha med godis eller läsk i egen matsäck.
  • Man får använda sin mobil under bussresan, men under dagen i Katrineholm endast efter överenskommelse med oss lärare.
  • Man får ha med en peng till glass.

Ha en skön helg!

Veckobrev 18

VAD HÄNDER NÄSTA VECKA?

Äntligen är alla delar i nationella proven avklarade. Nu ska vi lärare bara rätta och sammanställa proven innan vi kan återkoppla till er så snart vi är klara! Vi kommer att rätta nästa torsdag 11 maj, då har alla elever studiedag.

LÄXOR TILL VECKA 19:
Måndag 8 maj 6EF: So- prov, geografi.
Du ska kunna några av Europas länder, huvudstäder och hav samt instuderingsfrågor.
Exakta länder och sidor i boken finns inlagt den 18 april på bloggen under rubriken inför geografiprov.

Fredag 12 april 6EF:Matematikdiagnos kapitel 4, E- del
6E: Engelska inlämning, fairytale.

ÖVRIG INFORMATION:

Måndag 8 maj: Kamratstödjarutbildning för kamratstödjare 9- 15

Torsdag 11 maj: Studiedag

Måndag 15 maj: Schemabrytande dag ( se schema för tider)

Onsdag 17 maj: Matematikdiagnos kapitel 4, CBA- delen.

Måndag 22 maj: NO- prov Luft och kemiska reaktioner.

Tisdag 23 maj: Resa till Katrineholm. Ingrid har lagt ut en första information om detta på bloggen. Det finns även tre platser på bussen för föräldrar. Om någon förälder skulle vilja följa med sker anmälan senast fredagen den 19 mail till Ingrid via mail.

Torsdag 25 maj och fredag 26 maj: Lediga

Onsdag 31 maj : Besök av nya fyror mellan kl 12.00-13.30, mer information kommer.

Torsdag 1 juni: Gemensam konsert för 6EF i Aulan klockan 18:00.

Fredag 2 juni: Dans på gården

5 juni: Vanlig skoldag

6 juni: Sveriges nationaldag och alla är lediga

8 juni: Mentors dag och avslutande ”Öppen scen”.

Fredag 9 juni: Skolavslutning. Vi samlas på skolgården för att gemensamt gå till Adolf Fredriks kyrka. Vi går sedan tillbaka till klassrummen för att önska varandra glad sommar!

Vi önskar alla en trevlig helg!

Lelles idrottsgrupper fortsätter med inomhusidrott vecka 19

Vi fortsätter inomhus v 19 och skjuter på starten för utomhusperioden till v 20 då vi ses i Vasaparken. Mina grupper i 4ef och 4cd samlas vid flaggstången för gemensam promenad till Vasaparken.