Matematikläxa 9CD – Christers matematikgrupp

Matematikläxan är till fredagen den 25 januari.

  1. Det är 20 mil mellan Stockholm och Linköping. Hur långt blir avståndet mellan Stockholm och Linköping på en karta i skala 1:500000.
  2. En kvadrat har sidan 5 cm. Med hur ökar kvadratens area om sidorna förlängs med 50%? (Försök att lösa denna uppgift på åtminstone två olika sätt.)

Lite svårare:

  1. Ett klots diameter ökar med 20%. Med hur många procent ökar klotets volym?

Veckans kluring (frivillig – kan uppfattas som ganska svår uppgift):

  1. Leif gör av med 1/6 av sin månadspeng. Hjördis gör av med 1/5 av sin månadspeng. En månad gör Leif och Hjördis av med exakt lika mycket pengar. Ge förslag på hur mycket pengar Leif och Hjördis har i månadspeng.

Lycka till!

Christer

Skidresa till Romme Alpin!

Onsdagen den 13 februari 2019 ordnar Adolf Fredriks Musikklasser en skidresa för högstadiet till Romme Alpin, Borlänge.

Samling: Barnhusbron (nära skolan) kl. 06.45, bussarna avgår kl.07.00. Restid ca 2,5h.

Hemresa: Liftarna stänger kl. 16.00 och bussarna avgår mot Stockholm kl. 16.15. Restid hem ca 3h. Vi är tillbaka på Barnhusbron ca 19.15.

Anmälan: Du anmäler dig och betalar direkt via webben med kort eller swish. Gå in på www.rommealpin.se och klicka på Skola Online. Skriv in lösenord: N9TG och gör sedan din beställning. Bokningen är öppen fram till 2019-01-31 (Inte 3/2 som det står på bokningssidan). Vi kommer inte kunna ta emot efteranmälningar. Föräldrar får inte plats i bussarna utan får ta sig upp på egen hand.

Priser: Bussresa inkl. SkiPass 380:- Utrustning: Skidpaket 185:-, Twintippaket 255:-, Snowboardpaket regular 1 dag 215:-, Snowboardpaket goofy 1 dag 215:-

Lunchkupong 65:-, Hamburgermeal (90g hamburgare med bröd, strips och dryck) i Hamburgeriet eller pasta och köttfärssås med sallad och dryck i Wärdshuset eller 2 våfflor med dryck i Våffelstugan. Det går också bra att ta med egen matsäck som kan förtäras i värmestugorna. Popcorn och chips är förbjudet i bussarna.

Avbokning: Avbokning kan ske via telefon eller e-post till Romme Alpin. (se hemsidan för kontaktinformation) Senast den dag då bokningen stänger kan du avboka. Återbetalning av hela det inbetalda beloppet sker med avdrag för en administrativ avgift på 100 kr.

Sjukanmälan: Vid sjukdom kontaktas ansvarig ledare, ej Romme Alpin. Återbetalning sker efter att ansvarig ledare skickat en gemensam lista för sjuka deltagare. Alternativt intyg från läkare. Det inbetalda beloppet återbetalas med avdrag för en administrativ avgift på 100 kr. Om skidresans totala minimiantal underskrides kan det återbetalda beloppet komma att bli lägre.

Alternativ på hemmaplan: Badmintonpass på fm och valbar vinteraktivitet på em (skridskor/längdskidor). Vi återkommer om tider och information kring detta.

9CD franska – Glosförhör – vecka 4

Vecka 4, torsdag. Glosförhör.
52 verbformer att kunna! Kämpa på!
https://glosor.eu/ovning/chez-nous-4-revision-present-steg-1.8050340.html

Hörförståelse.
För dem som jag vill lyssna en gång till dem senaste nyheterna på franska. Klicka på länken.Om det behövs. Om det behövs, läs gärna programmanus.

https://glosor.eu/ovning/chez-nous-4-revision-present-steg-1.8050340.html

ID 9C måndag

På måndag kommer vi att åka skridskor på östermalms ip kl 8.30. Det är hjälmkrav pga tillsynsansvar oavsett om man går på konståkning eller något annat där man i skyddad miljö inte behöver hjälm. Ni kan ta vilken typ av hjälm som helst och skulle någon glömma får ni turas om.

Jag kommer inte att lägga upp en långsiktig planering än för att det är några bokningar kvar som jag vill få bekräftade först, men vi kommer bl.a. att ha dans, yoga, taekwondo, squash, bouldering och badminton denna termin.

Har ni någon rest sedan förra terminen rekommenderar jag också att ni tar tag i det snarast. Denna termin är det slutbetyg och allt kommer inte kunna åtgärdas i sista stund. Har ni frågor om tidigare eller nuvarande uppgifter så passa gärna på att ställa dem när ni ser mig så hjälper jag er gärna så att det inte blir några oklarheter.

Svenska

Vi fortsätter läsningen av ”Mina drömmars stad”. Till fredag 25/1 ska ni ha läst t o m s. 151, fram till del III, Ni som missade filmen om Per Anders Fogelström kan gärna gå in och titta på den på sli.se.

Hälsningar
Karin

Matematikläxa 9CD – Christers matematikgrupp

9CD – Christers matematikgrupp

Läxa till fredagen den 18 januari

  1. Erikas cykel och sport har 30% rea på samtliga cyklar.

a) Var blir nya priset på en cykel som kostat 7990 kr?

b) Det nya priset på en annan cykel blev efter sänkningen 8750 kr. Vad var den cykelns ordinarie pris?

 

2. Tores cykel har också rea. Först sänktes priset på alla cyklar med 25%. Vid reaspurten sänktes priset med ytterligare 10%.

a) Med hur många procent hade priset sänkts efter reaspurten?

b) När rean vad avklarad återgick osålda cyklar till sitt ordinarie pris. Men hur många procent måste priset höjas för att återgå till ordinarie pris?

Lycka till!

Christer

9CD – Inför konsert i Märsta

Mattelektionen på eftermiddagen utgår. Så vi håller samlingstiden i Märsta, dvs 16.30, men gör en gemensam resa ut till konserten.

Alla elever samlas på skolgården kl. 15.15, där några föräldrarepresentanter(från båda klasserna) möter upp.
Sedan gemensam promenad ner till Odenplans station och tåg ut till Märsta.

ordinarie konsertkläder (inte Lucia), någonting att äta och dricka

ID 9C v51

Hej! På måndag kl 8.30 ses vi för sista gången denna termin i sal 2. Då kommer betygen vara satta och jag och Camilla kommer att presentera vårterminens friluftslivsuppgift.

Jag måste säga att jag är lite besviken att ingen orkade komma förbi i måndags för att få feedback på sitt hälsoprojekt. En del hade definitivt behövt ha ett samtal med mig och kanske kunnat rätta till några saker innan betygsättning.

Slutligen så finns det några som fortfarande inte har lämnat in sitt hälsoprojekt alls. Här vill jag vara mycket tydlig med att även om ni kanske inte lyckas lämna in denna termin så måste det in innan slutbetyget för att ni ska kunna få något annat än E i det kunskapskravet.