Franska 9AB -devoirs pour le jeudi 24/1

3 fichiers audio (Ljudfiler) pour s’entraîner à ECOUTER. I filen som heter manus frågor hittar ni frågorna till de tre ljudfilerna. Ecoute et entraîne-toi à la maison!

delf A2- manus frågor

Vocabulaire pour jeudi 24/1. Träna också extra noga på uttalet av glosorna (det kommer att ingå i läxförhöret den här gången!)

https://quizlet.com/360611970/chez-nous-4-chapitre-2a-mon-futur-metier-flash-cards/

Liste:

assez # tillräckligt
aucune idée # ingen aning
ça a l’air # det verkar
ça coûte cher # det är dyrt
ça ne marche pas # det funkar inte
comme # som, liksom
de toute façon # hur som helst
elle reçoit # hon tar emot
je rigole # jag skojar
l’argent de poche # fickpengar
l’avenir # framtiden
passionnant # spännande
presque # nästan
qu’est-ce qu’il faut comme formation? # vad måste man ha för utbildning?
Qu’est-ce que tu veux faire dans la vie? # Vad vill du göra i framtiden?
sans # utan
se renseigner # ta reda på
un acteur/une actrice # en skådespelare, en skådespelerska
un boulanger # en bagare
un cascadeur # en stuntman
un collège # en högstadieskola
un concours # ett inträdesprov/en tävling
un métier # ett yrke
un rêve # en dröm

Bon week-end et à lundi!

 

Skidresa till Romme Alpin!

Onsdagen den 13 februari 2019 ordnar Adolf Fredriks Musikklasser en skidresa för högstadiet till Romme Alpin, Borlänge.

Samling: Barnhusbron (nära skolan) kl. 06.45, bussarna avgår kl.07.00. Restid ca 2,5h.

Hemresa: Liftarna stänger kl. 16.00 och bussarna avgår mot Stockholm kl. 16.15. Restid hem ca 3h. Vi är tillbaka på Barnhusbron ca 19.15.

Anmälan: Du anmäler dig och betalar direkt via webben med kort eller swish. Gå in på www.rommealpin.se och klicka på Skola Online. Skriv in lösenord: N9TG och gör sedan din beställning. Bokningen är öppen fram till 2019-01-31 (Inte 3/2 som det står på bokningssidan). Vi kommer inte kunna ta emot efteranmälningar. Föräldrar får inte plats i bussarna utan får ta sig upp på egen hand.

Priser: Bussresa inkl. SkiPass 380:- Utrustning: Skidpaket 185:-, Twintippaket 255:-, Snowboardpaket regular 1 dag 215:-, Snowboardpaket goofy 1 dag 215:-

Lunchkupong 65:-, Hamburgermeal (90g hamburgare med bröd, strips och dryck) i Hamburgeriet eller pasta och köttfärssås med sallad och dryck i Wärdshuset eller 2 våfflor med dryck i Våffelstugan. Det går också bra att ta med egen matsäck som kan förtäras i värmestugorna. Popcorn och chips är förbjudet i bussarna.

Avbokning: Avbokning kan ske via telefon eller e-post till Romme Alpin. (se hemsidan för kontaktinformation) Senast den dag då bokningen stänger kan du avboka. Återbetalning av hela det inbetalda beloppet sker med avdrag för en administrativ avgift på 100 kr.

Sjukanmälan: Vid sjukdom kontaktas ansvarig ledare, ej Romme Alpin. Återbetalning sker efter att ansvarig ledare skickat en gemensam lista för sjuka deltagare. Alternativt intyg från läkare. Det inbetalda beloppet återbetalas med avdrag för en administrativ avgift på 100 kr. Om skidresans totala minimiantal underskrides kan det återbetalda beloppet komma att bli lägre.

Alternativ på hemmaplan: Badmintonpass på fm och valbar vinteraktivitet på em (skridskor/längdskidor). Vi återkommer om tider och information kring detta.

9A WW2- trip to Armémuseum and film morning

Hello!

I’ve book us in to visit Armémuseum on Tuesday 22 January at 13:30 to supplement our work on World War 2. The adress is Riddargarten 13 – the nearest tunnelbana is Östermalmstorg.

I have some questions for us to work through and we will be there for about an hour. Let’s meet outside the museum in the courtyard a 13:20- we should go in together and stick together in the museum as they have other groups and it could get crowded.

You have time to eat lunch in school before we leave.  If you need an SL travel ticket to get there just let me know before Tuesday.

Looking forward to it!

Liz

 

Läxa i musik vecka 3

Hej,

 

A child of our time

A child of our time – Wigglesworth  

A child of our time – text

Ni kommer att få en uppgift pper vecka medan jag sitter i inträdesprov. Det är inga svåra eller betungande läxor, det handlar om att ni skall vara insatta i ” A Child of our Time” som vi kommer att sjunga i februari.

Läs texterna någon gång under denna vecka. Det är en ganska avancerad engelska, kanske behöver ni ta Liz till hjälp?

Mvh

Anna

Utvecklingssamtal i musik.

Hej,

God fortsättning allihop! Hoppas att julen har varit både vilsam och trevlig.

Alla elever har rätt till ett musiksamtal per stadium, en gång i mellanstadiet och en gång i högstadiet. Några av er träffade Lina i åk 7 och behöver alltså inte komma en gång till, längst ner i det här inlägget ser ni vilka det var. Alla ni andra är välkomna att anmäla intresse för ett samtal med mig. Be era föräldrar att meila till mig, anna.sievers@stockholm.se ,  för att få en tid. Samtalen kommer att ske ons 16.1, to 17.1 och mån 21.1. Ramtider är 12.30-17.00.

Ni som redan har haft ert samtal är:

Rebecka, Viola, Sofia, Elton, Yael, Edmund, Nicodemus, Moa, Nadja, Lina, Yasmine, Jacob, Gemma, Edith, saga, Beatrice, Hedda, Joel och Ansgar.

Mvh

Anna

Tack för en termin

Hej!

Först och främst vill jag önska er alla en skön julledighet och ett gott nytt år.

Jag kommer i samband med terminsavslutningen att avsluta min tjänst på Adolf Fredriks musikklasser. Det har varit en ynnest att undervisa 9a i svenska och vara mentor för dessa otroliga elever. Det har verkligen inte varit ett lätt beslut att fatta och jag förstår om eleverna och ni föräldrar reagerar. Naturligtvis känns det som att jag sviker, men jag hoppas ändå att det arbete jag gjort under höstterminen uppskattas och att eleverna känner att de blivit både utmanade och inspirerade under lektionerna.

Idag kommer jag att ha en överlämning med Ann-Britt Wåhlin som är den lärare som tar över efter mig. Ann-Britt började på AF i augusti och är en erfaren och mycket kompetent lärare.

Med vänliga hälsningar

Malin Fransson

 

Postad i 9A

Julgigg 19.12 kl. 16.00

Hej,

Ni slutar skoldagen 14.45 och därefter skyndar ni er till Ester Cs pappas jobb, Östermalmsgatan 87. Där sjunger ni julsånger, inget luciatåg alltså. Ni ska se  ”vanliga” ut, men det skadar ju inte med snyggt vanligt om ni förstår vad jag menar.

Sjung: Himlen hänger, Jul jul, Staffan+Staffan, Betlehems stjärna vers 1 och 2, Det är en ros- sjung trestämmig kanon sopran 1 börjar och ni slutar när altarna har sjungit ett helt varv.

Förutom julsångerna kan ni ju en massa lussesånger, fråga gärna publiken om de vill höra dem också tex God afton, Dalsland och Stig in.

Ni kommer att sjunga i ett mindre rum och därför får bara halva klassen plats. Ni som sjunger är

Clara Linn Antonia

Elvira Rut

Maja Grace

Elsa R Elsa S

Elliott A Vilhelm

Oscar

Ellott B

Vilgot David

Jag kan inte vara med eftersom jag har undervisning till kl 15.45. Linn och Rut står för tongivning och starter. Vi kan öva de sista 10 minuterna av körtiden samma dag.

Lycka till!

Anna

Klasskasselusse 13.12

Hej,

Ni lussar på Elekta kl. 14.30. Kungstensgatan 8.

Samling där klockan 13.45.

Sjung:

Sankta Lucia, God afton, Stig in, Himlen hänger, Staffan från Orust+Ira, Gläns vers 1 och 2, Jul Jul, Sankta Lucia

Jättebra om ni i klassen kan se över stämindelningen, flickoristerna kan inte vara med så vi behöver folk i alla stämmor på tex Stig in i Lucia. Jag tror att ni har bättre koll än jag på vilka stämmor ni har sjungit förut.

Kom ihåg att ni har ett lusse till fredagen den 14.12 på kvällen. Finns på bloggen om ni bläddrar lite.

Mvh

Anna