Veckobrev 11

Veckan som gått: Vi lämnar nu en kall vintervecka bakom oss och hoppas att våren snart kommer. Vi försöker att se till att alla barn kommer ut på rast, men det är svårt. Ni får gärna prata med era barn om vikten av att vara ute och få frisk luft. Sisab som är fastighetsförvaltare undersöker just nu luften på våning fem, då vi är många som har påtalat att den är dålig. Vi hoppas att det är ett problem som snart är löst!
I onsdags var 4E på påskvandring i Adolf Fredriks kyrka där vi fick lära oss lite mer om varför vi firar påsk,
nästa fredag är det 4Fs tur.
 
Veckan som kommer: Onsdag den 21 mars är det studiedag och då är alla elever lediga.
Nästa vecka börjar även hälsosamtalen för årkurs fyra med skolsköterskan. De elever som har samtal nästa vecka har skrivit in det i deras kalender och Josefin kommer även att maila till VH.
Fredag 23 mars påskvandring för 4F i Adolf Fredriks kyrka kl 11.00, det blir därför senare lunch denna dag. Ta gärna med en frukt!
 
LÄXOR TILL VECKA 12:
Måndag: 4ef matteplaneringen ska vara klar för vecka 11.
Engelska 4e: speech (favourite sport)
Tisdag: Engelska 4f: speech (favourite sport)
 
4EF: Läs klart SVJ och lämna tillbaka boken till skolan och gör klart alla uppgifter till.
 
VIKTIGA DATUM: 

Studiedag 
30 april ( alla elever är lediga)
Föräldramöte 
12 april 18.30
Konsert 5 juni 4ef tillsammans med 5ef och 6ef
Trevlig helg önskar vi er!​

Matematikplanering för kapitel 5 i Eldorado 4B

Vi är nu en bit in i planeringen för 4B bokens första kapitel. Vi arbetar mycket med multiplikation och eleverna har nu blivit medvetna på ett annat sätt om vikten av att träna multiplikationstabellerna. Fortsätt att träna så att de sitter som ett ”rinnande vatten”…

Tills på måndag 19 mars ska man vara redo att börja med planeringen för vecka 12.

Eldorado 4B kapitel 5

Eldorado 4B kapitel 5 Skrivaboken

Allt gott önskar matteläraren!

Veckobrev 10

Veckan som gått: Det var roligt att träffa alla igen efter lovet. Nu är vi laddade efter en härligt vintervecka och har energi så det räcker fram till påsklovet.
Igår torsdag hade vi temadag med temat jämställdhet och skänkt saker till Unga station, ett projekt som Stadsmissionen driver. Det var en lyckad dag och alla kände att de kunde bidra med något och varje liten bäck blir till en stor å.

Veckan som kommer: PÅ tisdag är det idrott som vanligt igen, men med en liten förändring. Dimitri som undervisat i den blandade 4EF-gruppen har valt att avsluta sin anställning av personliga skäl och vi hoppas att en ny idrottslärare snart är på plats till dess blir det en vikarie. Glöm inte idrottskläder!
På onsdag den 14 mars kommer schemat att se lite annorlunda ut då det är en schemabrytandedag observera de tider som gäller denna dag 9:00- 14:00.
På torsdag har alla elever i 4EF sovmorgon till 9:55 då vi lärare har ”Mittterminskonferans” ett tillfälle där alla vi lärare som undervisar i klassen träffas och pratar om hur varje elev mår och ligger till. En viktig del i vårt elevhälsoarbete.

LÄXOR TILL VECKA 11:
Måndag: 4EF matteplaneringen till och med uppgift 19 ska vara klar. Engelska 4e: Speech ( favourite thing)
Tisdag: Engelska 4f: Speech (favourite thing)
Torsdag: Svenska 4ef: SVJ läs fram till och med kapitlet om ”Drottningen”

ÖVRIG INFORMATION: Utanför vaktmästeriet finns nu en samling av upphittade kläder, skor och andra föremål. Dessa kommer att ligga kvar fram tills nästa fredag 16 mars, därefter skänker skolan det till välgörande ändamål. Om ni vet att ni har tappat bort något eller saknar något ta en titt där innan nästa fredag.

VIKTIGA DATUM: 
• Studiedag 21 mars ( alla elever är lediga)
• Studiedag 30 april ( ( alla elever är lediga)
• Föräldramöte 12 april 18.30

Trevlig helg önskar vi er!

Gosskörens Preparandkör startar onsdag 7/3!

Hej!

På onsdag 7 mars kl. 14.45 startar vårens Preparandkör för er som har anmält till er denna! Pga lite schemaändringar så har vi fått några ändringar i våra repetitioner som ser ut så här nu:

4 repetitioner – Preparandkören – i sal 502
Onsdag 7 mars kl. 14.45-15.30
Onsdag 14 mars kl. 14.45-15.30
Onsdag 21 mars kl. 14.45-15.30  STUDIEDAG – inget rep!
Onsdag 28 mars kl. 14.45-15.30
Onsdag 11 april kl. 14.45-15.30

2 repetitioner tillsammans med hela Gosskören – i aulan
Torsdag 12 april kl. 16.00-17.30
Torsdag 19 april kl. 16.00-17.30
Torsdag 26 april kl. 15.00 genrep i Eric Ericsonhallen
19.00 VÅRKONSERT med Adolf Fredriks Gosskör och Preparandkören i Eric Ericsonhallen
(tider för förflyttning, matsäcksinfo samt biljettinfo meddelas på Adolf Fredriks Gosskörs blogg under fliken ”Om Preparandkören”)

Det är mycket viktigt att du kommer på alla repetitioner då de inte är så många. Meddela ev sjukfrånvaro till mig på tony.margeta(@)stockholm.se. Ta bort parenteserna innan du mailar.

Välkomna!

Sångarhälsningar/Tony

Veckobrev 8

Veckan som gått: Vi håller på att avsluta flera områden och efter sportlovet kommer det en ny planering inom geografi med fokus på Sveriges geografi. Det kommer även en ny matematikplanering upp på bloggen och idag alla har fått  en ny matematikbok. Vi avslutade arbetet med bok 4A genom en diagnos som vi har gått igenom och efter lovet får alla elever tillbaka sin diagnos rättad.
 
Veckan som kommer:  Sportlov ! Vi hoppas att ni får chans att njuta av ledighet och ladda batterier i vintersolen. Hänger ni kvar i stan, kolla in tidigare inlägg på bloggen vad ni kan hitta på här i stan under lovet.
 
Vad händer efter sportlovet v.10?
 
Tisdag: Vi åker till Farsta för konsert tillsammans alla i  4efgh. Vi har samling 8.15 på Odenplan. Vi repar under förmiddagen och äter lunch tillsammans i Farsta. Efter lunchen har vi lunchkonsert för årskurs 2. Vi åker sedan tillbaka med dem som önskar till Odenplan. Därefter återsamling 17.15 för konsert 18.00-19.00. För information om detaljer för dagen hör av er till Lina.
 
Onsdag: sovmorgon 9.10 för 4e, 9.25 för 4f
Torsdag: Temadag 8 mars 8.15-13.00
 
 LÄXOR TILL VECKA 10:
Engelska 4ef: Vi jobbar med speech och övar på att utveckla den muntliga förmågan. Detta kommer vi att obba med varje halvklass i några veckor framöver. Ta med en favorit sak som du vill berätta om, en liten sak som inte tar för stor plats. Ditt tal ska vara  1-2 minuter långt på engelska, tankekartan förebereder vi tillsammans i skolan.
 
Svenska 4ef: SVJ läs fram till och med kapitlet om ”Skottskumpa och brallknallar”
 
 ÖVRIG INFORMATION:​
 
  • Konsert 6 mars
  • Temadag 8 mars
  • Studiedag 21 mars ( alla elever är lediga)
  • Föräldramöte 12 april 18.30

Musikinfo 4ef

Hej på er alla!

Nu kommer äntligen lite info om den kommande konserten.

Tisdag den 6/3 åker vi till Farsta för genrep och sedan har vi lunchkonsert 12.30. Ca 13.15 kommer skoldagen att avslutas och sedan är det återsamling i Farsta 17.15. Då samlas vi i körsal C104, ingång via huvudentrén. 18.00 kvällskonsert för alla intresserade. Biljetter finns nu tillgängliga i konsertkalendern.

Klädsel: Jordfärger- grönt,brunt,beigt,grått man kan också ha blått. Vill man klä sig som ett djur är det ok men inga varma fleecedressar eller för stora djurhuvuden som täcker hela ansiktet, då blir det svårt att kommunicera med publiken.

Eftersom det kommer ett sportlov nästa vecka så har eleverna textläxa tills på fredag: Hårgalåten,Vargsången och Ett gammalt fult och elakt troll, ALLA verser utantill!

Kommande konsert kan ni skriva in i kalendern redan nu: Vårkonsert tillsammans med 5ef och 6ef den 5/6.

Hälsningar Lina

 

 

Onsdag 21 februari

Samling 8:15 på Odenplan. Vill du åka direkt hör av dig via mail till mentor. Vi repar på AF Farsta tillsammans med 4GH under förmiddagen. Vi äter lunch där innan vi sedan åker tillbaka till skolan för att avsluta dagen med lektion fram till ca 13:30.

Glöm inte att ta med musik-pärmen och en frukt! Vi ses i morgon!

Josefin, Lina och Maria

Bidrag till kollo eller sommarlovsaktiviteter!

Nu finns det möjlighet att söka bidrag från Adolf Fredriks skollovskolonier för sommarkollo, läger eller andra friluftsaktiviteter. Läs mer i INFO om ansökan.

Sista ansökningsdag är den 12 april.

AF koloniförening_ansökan

INFO om ansökan skollovskolonier

Veckobrev 7

Veckan som gått: 

Det finns en första gång för allting och den här veckan har vi påbörjat undervisningen i programmering. Programmering är något som från och med hösten 2018 ska finnas på schemat och en del i läroplanen. Programmering är ett ämne där vi kommer att arbeta problembaserat tillsammans och förhoppningsvis lära oss mycket nytt och ha roligt tillsammans! Är det någon som arbetar med programmering och som skulle vilja komma och prata i klasserna är ni mer än välkomna, hör av er till respektive mentor.

Idag har vi testat tabellerna som alla hade i läxa 7an, 8an och 9an.  Vi märkte då att de finns de som fortfarande behöver träna lite mer på tabellerna och då har man det i pågående läxa ett tag framöver tills de sitter. Där har man som elev själv ett ansvar att berätta hemma om hur det gick!

Veckan som kommer:
tisdag: Idrott, glöm ej idrottskläder!
onsdag: Vi åker till Farsta och repar och äter lunch. Samling 8:15 på Odenplan. Tag med en frukt!

Läxor till vecka 8:
tisdag: SO- prov, se tidigare inlägg
torsdag: Mattediagnos kapitel 4. Läsläxa till och med kapitel ”Jättarna” i SVJ, se planering på bloggen.

Övrig information:
Idrottslärarna Jennie och Alex har delat ut information om hur det gick på simtestet. Dessa lappar ska signeras och återlämnas till idrottsläraren igen! Dimitri som  är vikarie för Lelle har ännu inte delat ut sina lappar! Hör av er till oss om ni har några funderingar.

Nu finns det möjlighet för familjer att söka bidrag för kollo, lägervistelse eller annan friluftsaktivitet. Bidrag beviljas till de familjer som saknar ekonomiska förutsättningar att själva bekosta denna typ av verksamhet eller aktivitet. Hör av er till mentor så hjälper vi med blanketter och övrig info.

Konsert i Farsta 6 mars, mer information kommer från Lina