Sommarlov

Vill bara passa på att tacka för all värme, glädje, kramar, presenter, uppvaktningar som jag fått. Det har varit ett spännande år att få arbeta tillsammans med era barn och ni. Tack för allt fint samarbete och hjälp.

Ha en underbar sommar!!!!

 

Ps. det hänger en hel del kläder kvar på krokarna. Vi är här hela nästa vecka , förutom onsdag om ni vill komma förbi och hämta.

Håkan

tack från Monica

Hej klass 4EF

Jag vill tacka för alla fina ord, kramar, tårar, blommor och presenter. Tack!!  Det blev mycket gott, vackert och snällt att ta in för mig, både till förtäring och till mitt hjärta:)

Nu har vi sommarlov och jag hoppas att ni ska få en underbar sommar!!! Det är ni verkligen värda, så hårt som ni har kämpat.

Klasserna ses alltså igen den 16/8 kl. 9.00.

Allt gott! Monica Werner

 

Försvunnen tröja

 

Det är  så att Olivia tror att någon råkat ta hennes AF-tröja (en mörkblå munktröja med luva och dragkedja) av misstag någon gång under terminens gång, så jag tänkte försöka efterlysa den och be föräldrar kolla lite hemma. Den är märkt med hennes namn.

Med vänlig hälsning

Josefine

josefine.ljung71@gmail.com

Postad i 4E

sista skolveckan i fyran

Hej

Idag har ni fått ett brev av mig med en avslutningsbiljett på, så titta i era barns väskor. Samma text kommer här nedan.

Sista skolveckan:

måndag 5/6 så träffas vi kl. 9.15 på Odenplan vid vår ”Odenplanssamlingsplats”. Ta med lunchmatsäck och dryck (samt ett litet fika till efterrätt om du vill). Vi kommer vara borta hela måndagen och vi börjar med att besöka museet ”Vikingaliv” som ligger på Djurgården. Det är inte öppet för allmänheten än men eftersom Agnes pappa är en av initiativtagarna till detta museum så får vi chansen att besöka det redan nu. Det passar ju bra eftersom vi i början av 4an läste om vikingatiden.

Efter besöket så hoppas vi vackert picknickväder. Jag beräknar att vi är tillbaka vid Odenplan vid 13tiden och då slutar vi.

Tisdag 6/6 Lov

Onsdag 7/6 träffas vi kl. 8.15 i valvet på skolan. Klassen ska gå iväg och repetera inför avslutningen på fredag. (4orna sjunger alltid lite extra för mellanstadiet på avslutningshögtiden, därav körrepet.)

Glöm inte papper- eller plastpåse till denna dag. Efter slöjden ska vi tömma bänken inför sommaren. Vi slutar ca 13.30 lite beroende på hur lång tid städningen tar.

Torsdag 8/6 så börjar eleverna kl. 10.00. De är i skolan till ca 13 och sedan behöver de paus för att vila och äta middag. Kl. 17.25 träffas vi i Hedvig Eleonora kyrka vid Östermalms torg, vilket Sofia skrivit om på bloggen. Där hittar du även info om konsertklädsel m.m. Kom konsertklädd till samlingen 17.25.  Efter konserten vankas det fika i församlingshemmet.

Fredag 9/6 är sista dagen i 4an. Vi träffas kl. 8.00 i korridoren. Vi kommer gå i takt till en härlig blåsorkester genom Vasastan för att sedan tåga in i Adolf Fredriks kyrka för avslutningshögtid. En biljett per elev kommer med detta brev. Själva avslutningen börjar kl. 8.30 och håller på dryga halvtimmen. Efter avslutningen så säger vi lärare adjö och trevligt sommarlov till 4EF, på kyrkbacken.

Tack så jättemycket för detta läsår! Ni har varit så lätta att samarbeta med. Trevlig helg! /Monica

 

4EF – Nästa konsert 8 juni

Snart är det dags för årets sista konsert – och min sista konsert med klass 4EF, som ni nu alla vet. Det ska bli roligt att få göra en sån fin konsert som avslutning på detta år tillsammans! Här kommer lite information.

17.25 samling i kyrkan!
17.30 genrep
19.00 konsert
20.15 mingel/liten fest

Vi har, jag och barnen i 4EF, enats om nya direktiv för konsertkläder denna gång: LJUST OCH SOMRIGT, istället för ordinarie konsertklädsel. Alla former av blomdetaljer (gärna riktigt blomster!) är tillåtna i mönster och som utsmyckning – i håret etc.

Ni har väl inte glömt att köpa biljett? https://kulturbiljetter.se/evenemang/2826/blommor-och-bananer-konsert-med-adolf-fredriks-musikklasser-8-juni/

Hälsn. Sofia

Vecka 22

Hej allesammans.

På torsdag blir det ett sista NO prov, De  skall  kunna redovisa vad som skiljer olika djurgrupper åt varandra. Vi har arbetat med detta under lektionerna men de kan titta på sidorna  89-97 i biologiboken.

Ha en underbar vecka.

Håkan

Postad i 4E

Veck 21

HEJ ALLESAMMANS.

”Solen skiner, himmelen är blå, oj vad det är skönt att leva då.”

Kort vecka som kommer, torsdag och fredag ledigt.

På tisdag em. kommer vi att åka till Naturhistoriska museet för att titta på en utställning om svenska djur.. Vi är tillbaka på skolan på vanlig tid.

Till onsdag skall eleverna läsa sidorna 12-15, 32-35, 68-71 i biologi

Ha en underbar vecka

Håkan

Postad i 4E

v.21-23 4E

Hej klassen

Nästa vecka 21 är kort, bara tre dagar.

Onsdag 24/5 engelskaläxa. Läsa sid 60-61 i textbook högt för vuxen för att få ett så bra uttal som möjligt.

Eleverna slutar kl. 13.20 denna dag.

Svenska: Vi fortsätter med vår läsperiod (som eleverna fick en lapp om förra veckan men som jag glömde skriva om på bloggen). Läxa är att läsa minst 20 min per vardag.

Torsdag och fredag lov.

v.22

Måndag 29/5   SV/SO En intervjuläxa att utföra till denna dag. Vi har pratat om rädsla i skolan, läst Vem ska trösta Knyttet av Tove Jansson och nu ska eleverna intervjua en vuxen om temat Rädsla. Finns lapp med frågor.

Tisdag 30/5 är det övning av Dans på gården för 4orna kl. 9.30-10.00. Träff på skolagården kl. 9.25 och idrotten uteblir. Sedan har vi So i klassrummet innan lunch (sista torsdagslektionen flyttas dit)

Torsdag 1/6 skoldagen slutar kl 13.40 efter matten.

Fredag 2/6 Dans på gården under förmiddagen. Vi träffas i korridoren kl. 8.45. Ni som vill komma och titta på danserna är välkomna. Varje årskurs dansar varsin dans och så är det dansnummer av anmälda elever mellan dessa årskursdanser. Det brukar vara en lååååång samling. Vill ni bara se fyrorna så brukar de vara först ut, om jag nu minns rätt. Själva samlingen på gården börjar 9 men eleverna träffar mig alltså 8.45 i korridoren.

v.23

Jag får återkomma mer om måndagen 5/6. Det är en skoldag fast den ligger inklämd mellan ledigheter. Vi kommer ev att hitta på något annorlunda den dagen.

Tisdag 6/6 lov

Onsdag 7/6 träffas vi kl. 8.15 i korridoren. Vi går sedan direkt till Adolf Fredriks kyrka för att öva inför avslutningen då vi ska sjunga. Kom alltså ej för sent.

Tag med en plast- eller papperskasse till onsdagen. Vi ska  städa hem saker som inte behöver vara kvar i klassrummet över sommaren. Vislutar kl. 13.30.

Torsdag 8/6

Denna dag är fortfarande i planeringsstadiet. Vi vet att det kommer vara konsertrepetition denna dag och att vi ska ha konsert på torsdagskvällen kl. 19 i Hedvig Eleonora kyrka, Östermalm. Vi får återkomma om tider och samlingsstunder. Efter konserten är det fika i församlingshemmet för klassen. Sofia håller i trådarna.

Fredag 9/6 Avslutning.

Vi träffas kl. 8.00 i korridoren festfina och glada. Vi kommer sedan ställa upp mellanstadiet ute på gården för att i gemensam trupp ta oss till avslutningen i Adolf Fredriks kyrka. Varje elev får en biljett att lämna till ngn av er vuxna. Det får bara plats en vuxen/ elev i 4an. Biljetter delas ut veckan innan.  Kl. 8.30-9.10 är det sedan avslutning. Eftersom vi fikade kvällen innan tillsammans och hade hela kvällen ihop så avslutar vi sedan på kyrkbacken utan att gå tillbaka till klassrummet.  Sedan är det sommarlooooooov!

Varm hälsning, idag skiner solen och det är ju helt underbart ute. Trevlig helg! / Monica

 

 

 

 

 

v.20 4E

Hej

På måndag 15/5 har vi schemabrytande dag och vi träffas kl. 9.15 på vår samlingsplats (vita väggen…) på Odenplan. Vi träffades där för ett tag sedan och då hittade alla dit. Är man osäker så kan man ju samåka med en klasskompis. Vi kommer sedan göra en medeltidsvandring i vår fina stad.

Vi äter lunch i skolan och efter lunchen så har eleverna mycket musik. Skoldagen slutar kl. 14.00.

Onsdag 17/5 Engelska textbook s.58-59 att läsa och översätta. 15 utvalda glosor att kunna stava. De står uppskrivna på tavlan och vi har skrivit av dem i skrivboken.

Trevlig helg!

/Monica

 

4EF – Sista konserten i år!

Hej alla,
Nu arbetar vi för fullt inför läsårets sista konsert för 4EF. Här kommer lite information gällande detta:

När? 8 juni kl 19.00
Var? i Hedvig Eleonora kyrka
Klädsel? Ordinarie konsertklädsel
Biljetter? Kommer inom kort på kulturbiljetter.se
Facebook-event? https://www.facebook.com/events/663342527188560/

Vad gäller exakta tider
för genrep etc så återkommer jag när det närmar sig, sannolikt kommer dagen se ut som följer: kort skoldag, lång vila hemma, samling rätt sent – effektivt genrep (kanske från 17.30) och sedan konsert.

Efter konserten ska vi ha en liten fest tillsammans med klass 5CD som också medverkar på konserten! Det blir inget märkvärdigt men trevligt i församlingssalen. Jag ber klassföräldrar att kontakta mig angående organiserandet av detta. I övrigt behövs föräldrar som vanligt till själva konserten.

Hälsn.
Sofia