Plugga!

Hej,

Jag märkte idag att det är lite si och så med texten i Esmeraldas bön. Ta hem och läs på till på onsdag!

Mvh

Anna

Inför vecka 42

Vi har haft en bra vecka. Mycket lektioner går bort på grund av repetitioner men det är vi vana vid.
Nästa vecka har vi konsert på Musikaliska. Läs också Annas info på bloggen. (Detta gäller inte Turandot grupp 3. De har sitt eget schema). Repetitionerna nästa vecka påverkar också schemat: grupp a) halvklass musik på måndag utgår. På onsdag åker vi gemensamt till repetitionen på Musikaliska kl 14.00 – 16.30. Därefter åker eleverna hem på egen hand. Vilar, äter och byter om för att igen ses kl 18.40 vid Musikaliska.
På torsdag har flickorna möjlighet att vaccinera sig mot HPV. Info och blankett har delats ut i dag. Blanketten måste vara påskriven och tillbaka innan torsdag.
På fredag besöker vi Stadsbiblioteket kl 13.30 -14.30. Vi går tillsammans till biblioteket och när vi är klara får eleverna ta sig hem därifrån. Vi skickar hem blankett om ansökan för bibliotekskort om någon vill ha ett lånekort.

 Läxor:
Tisdag: En, Göra klart kapitel 3 i workbook, uppgifter 1,4,8,9
Fredag: Inlämning Beatlesarbetet

Trevlig helg!
Sara &Sophia

 

 

 

Postad i 5A

Vikten av skolnärvaro

Hej alla vårdnadshavare!

På årets föräldramöten talade vi om friskfaktorer för våra barn och ungdomar. Balans i tillvaron, att regelbundet stämma av hur det ser ut i balansen mellan aktiviteter och krav kontra återhämtningstid.

Att bevaka sömnen och skapa goda rutiner för den är tillräcklig och av kvalité. Vilket är en förutsättning för att sortera all information och reparera vår ömtåliga och viktiga hjärna. Samt vikten av skolnärvaro som en frisk- och skyddsfaktor.

Här kommer brevet rörande det sistnämnda som utlovades på föräldramötet.

Vikten av skolnärvaro LÅ1718 AF Musik

Åtgärdstrappa_och_riktlinjer_2016

Konsert på Musikaliska

Hej,

Vi repeterar på Musikaliska kl. 14.00-16.30, därefter åker ni hem och äter en ordentlig middag och byter om hemma. Vi samlas igen kl. 18.40 och konserten börjar 19.00. Det är en lång repetition men ni kommer att få en paus i mitten. Ta med en frukt!

Klädsel: vitt upptill, svart nedtill och snygga skor. Om ni vill får ni gärna ha en liten detalj i någon höstfärg ( gult rött eller brunt) men det är frivilligt.

Turandot grupp tre är med på alla repetitioner i skolan men inte på Musikaliska.

Hoppas, hoppas, hoppas att jag snart är frisk så jag kan få sjunga med er igen!

Mvh

Anna

 

Turandot grupp 2

Hej,

Här kommer lite pepptalk från en pigg men bedrövligt hes sångfröken.

I morgon tisdag har ni genrep kl. 17.30. Det innebär att ni skall vara på Folkoperan senast kl. 17.20 så att ni hinner hänga av er och samla ihop er. Repet är inte särskilt långt, ni kommer att vara klara senast 18.30.

Jag kommer inte att vara där eftersom jag inte skall prata men ni kommer att vara väl omhändertagna av Linn som jobbar på Folkoperan. Det kommer att finnas föräldrar på plats också.

Jag sitter hemma och håller båda tummarna!

Mvh

Anna

Information angående schema (Skolwebben) och tisdag den 10:e oktober

Om du har svårt att se ditt barns schema på Skolwebben kan du alltid göra på följande sätt: skriv in klassbeteckningen där det står Ange ID: Då kommer det korrekta schemat fram – i 99 fall av 100 har det visat sig denna vecka. Felet är felanmält sedan länge och det jobbas intensivt med att lösa detta, då det är flera skolor i staden som drabbas av detta. Tyvärr verkar det ta tid.

Tisdagen den 10:e oktober är en schemabrytandedag och schemat finns nu på skolwebben för de flesta klasser.  Ramtiden för den dagen för de flesta klasser är ca. 8:15-14:00.

Önskar er alla en trevlig helg!

Hälsningar, Joanna (bitr. rektor EF)

Inför vecka 41

Veckorna rusar iväg och höstlovet närmar sig med stormsteg.
Denna vecka har eleverna fått fylla i en enkät från Skolinspektionen om hur de har det i skolan. Även föräldrar har möjlighet att delge sina synpunkter om skolan genom att besvara en enkät. Vi har idag delat ut ett papper om detta till alla elever, som ska tas hem.

På tisdag har vi en Schemabrytande dag då vi mentorer är med våra klasser hela dagen och gör olika aktiviteter. Eleverna börjar som vanligt 8.15 men slutar redan 13.30.
Nästa vecka ska eleverna få utvärdera arbetsområdet ”Studieteknik”. Har de funderat kring hur de lär sig? Den här veckan har vi arbetat med källkritik. Vi har pratat kring frågorna: när, var, vem, hur och varför.

Läxor v.41
Onsdag: Ma – vara klar med alla uppgifter på planeringen till och med uppgift 112(gör sidan 59 istället för 58, som det står på planeringen).
Fredag: So – Zoom övningsbok s.16-21 ska vara klart.

Hoppas alla får en trevlig helg!
Sara & Sophia

Just nu går det magsjuka (och influensa) på skolan

Till elever och föräldrar
Just nu går det magsjuka (och influensa) på skolan. Vi har klasser där många elever är sjuka. För att minska smittspridningen är vi tacksamma om ni låter era barn stanna hemma om de visar symtom på magsjuka på morgonen och tidigast komma till skolan 48 timmar efter senaste kräkningen.

Använd tvål och vatten då handsprit inte är tillräckligt vid magsjuka. För fler råd gå gärna in på 1777´s hemsida.

Med vänlig hälsning
Karin Augustyniak genom Joanna (bitr. rektor)
Skolsköterska

Resurstid / Läxhjälp ht 17

Veckodag Starttid Längd Ämne Lärare Sal
Måndag 15:10 45 min Resurs MA MBe 311
15:55 60 min Resurs TY JUt 405
Resurs SP RRo 409
Resurs IDH JKa 215
Onsdag 15:55 60 min Resurs MA MHy 108
Resurs SV KHe 308
Resurs SO SAx 409
Torsdag 15:00 45 min Resurs SV MKe 312
15:55 60 min Resurs EN LBa 109
Resurs NO JJo 305
Resurs MA JMe 406
16:00 Resurs FR DNi 304

Du hittar även schemat här.