Inför vecka 51

Sista rycket nu! Och det verkar som att förra veckans inlägg gått upp i rök. Det har i alla fall gått bra ändå. Eleverna visade upp ett fantastiskt Luciatåg i Johannes kyrka i onsdags. Det märks att de nu börjar bli varma i kläderna.

Inför vecka 51
Måndag repar klasserna i Berwaldhallen. Dagen börjar i skolan. Vi åker dit gemensamt men eleverna tar sig hem på egen hand. Skoldagen är slut ca 14.20.
Tisdag börjar alla 9.30 i skolan. Eftersom vi inte är med på årets julavslutning på grund av sena konsertkvällar i Berwaldhallen så har vi bestämt att vi har en egen avslutning i klassrummet. Eleverna kan om de vill ta med sig exempelvis en festis och en lussebulle/pepparkaka.
Vi åker sedan gemensamt till rep i Berwaldhallen och dagen slutar ca 14.20.
Onsdag är det heldag/kväll i Berwaldhallen. Samling Berwaldhallen kl 11.45. Lunch och middag får vi av SVT. Dagen beräknas sluta 22.30.
Torsdag: Samling 16.00 i  Berwaldhallen, och även den här dagen beräknas sluta ca 22.30. Middag ordnar SVT. Jag är inte med klassen den här dagen utan Cecilia som har klassen i svenska är med i stället för mig.

Trevlig helg!
Sara &Sophia

 

 

Postad i 5A

Berwaldhallen kostym

Idag delar jag ut 50 kostymer, 10 saknas fortfarande men de kommer på måndag eller tisdag.

Hjälp gärna era barn att gå igenom dräkterna, kolla att sömmarna sitter, kanske en tvätt? De går att köra i 40 grader. Jag hörde några elever säga att de har ”för liten midja”… Kanske en säkerhetsnål kan vara på sin plats.

På onsdag skall kläderna med till Berwaldhallen, obs det finns inga reservkostymer så det gäller  att hålla reda på sina saker. Ta dem i en påse tydligt märkt med namn.

Och så var det privata raggsockor också!

Mvh

Anna

Julkonserterna i Berwaldhallen

Hej,

Denna minst sagt späckade termin kommer vi snart att avrunda med våra julkonserter. Det blir sena kvällar för barnen! 22.30 står som sluttid i körschemat och efter det skall man hinna rafsa ihop sina saker så räkna med 22.40. Kontrollera bloggen och skolschemat ( som nu lär funka) noga den veckan, vi kommer att göra skoldagarna så lätta som möjligt förstås.

Kostymer finns på skolan och kommer att delas ut fredagen den 15.12. Det ni själva behöver fixa är ett par grå raggsockor, gärna stora och bulsiga.

Middag och mellanmål kommer att serveras i Berwaldhallen bägge konsertdagarna.

Mvh

Anna

Inför vecka 49

Nu börjar repetitioner inför både Lucia och Julkonsert i Berwaldhallen och därmed kommer det bli schemaändringar. Måndag slutar klassen 14.35, ingen halvklass. Tisdag slutar alla 14.10. På onsdag utgår halvklassen för a gruppen och då slutar alla ca klockan 14 efter repetition i aulan. Fredag repeterar vi i Berwaldhallen. Samling kl 8.50 utanför Berwaldhallen. Dagens slutar ca 13.30 och eleverna tar sig till Berwaldhallen och hem på egen hand. Alla behöver matsäck och mellis med sig den här dagen.
Den här veckan har arbetet om Vasatiden avslutats. De som inte har hunnit klart kan lämna in arbetet på tisdag. I dag torsdag har jag noga gått igenom vad eleverna behöver kunna inför på provet nästa torsdag 7/12. De har också fått med sig uppgifter hem att öva på. Det är inget nytt utan vi har arbetat med samtliga uppgifter i skolan.

Läxa inför vecka 49
Tisdag: Ma- förhör på kapitel 3 (utifrån mattekollen) Eleverna har fått tid att öva i skolan.
En, Kapitel 6 klart (uppgifter 1-8 i wb)
Torsdag: So, Prov om Vasatiden (Frågor till provet har lämnats ut)
Trevlig helg!
Sara & Sophia

 

 

 

Postad i 5A

Stipendier till ett läger för digitalt skapande!

Nu har alla elever möjlighet att söka ett flertal stipendier till ett läger för digitalt skapande!  Stipendiet ger en elev en hel veckas lägervistelse utan någon som helst kostnad.Stipendierna kan sökas av elever i årskurserna 2 – 9.

Läs mer i den bifogade bilagan. Sista ansökningsdag är den 9 december.

Turandot, ett stort tack!

Till alla duktiga, ansvarsfulla och begåvade elever: ett stort tack för era insatser på Folkoperan! Det har varit många kvällar och långa kvällar men ni har fixat det alldeles utmärkt! Bra jobbat!

Till alla samarbetsvilliga och stöttande föräldrar: också ett stort tack! Utan ert hämtande och lämnande, matande och curlande hade det inte funkat.

Kanske har ni nu fått ihop en grundplåt till en gemensam körresa i högstadiet?

Mvh

Anna

Inför vecka 48

Vi har haft en bra vecka och alla jobbar på. Nästa vecka blir en helt vanlig vecka.
I No har klassen börjat arbeta med ögat. I matte har vi haft en mattekoll på kapitel 3 och i början av nästa vecka tränar eleverna på det som behövs utifrån mattekollen. Nästa vecka arbetar vi klart om Gustav Vasa och hans söner. Tittar på den sista filmen och förbereder oss för provet som blir av vecka 49

Läxa vecka 48
Onsdag: Julkul, se information på lösblad
Torsdag: Ma, läxa 8
Fredag: No, klar med s32 i ab Människan.

Trevlig helg!
Sara & Sophia

Postad i 5A

Dokumentera slöjduppgiften Fordon, ÅK 5.

 

Under terminen har vi i ÅK 5 i trä och metallslöjd arbetat med att göra ett personligt utsmyckat fordon som ska rulla med hjälp av en gummisnodd.

När man är färdiga med det ska vi dokumentera slöjdarbetet i loggböckerna och de som inte har gjort det tidigare kommer att dokumentera under v. 50. Sista veckan kommer alla som vill få tävla med sina fordon där vi kommer att ha många olika tävlingsutmärkelser som vi bestämmer tillsammans i varje slöjdgrupp. t.ex. personligast utseende, snabbast, roligast körning, finurligaste lösning m.m.

Min ide’ var

Jag valde att göra den i materialet:

Jag har använt alla dessa verktyg;:

Hantverksteknikerna jag har använt heter:

Jag tycker att mitt slöjdarbete gick bra för att:

Jag behöver träna mer på att:

Luciamorgon i Johannes kyrka.

Hej,

Vi ses pigga och glada den 13.12 kl. 6.55. När ni kommer skall ni bara lägga av era jackor och väskor i kyrkbänkarna och gå direkt till konsertuppställning. Vi värmer upp och övar in och utmarsch. När kl. är ca 7.35 kan ni hämta era grejor och gå upp på läktarna. Vila lite, ät en frukt och så ställer vi upp 7.55 för konsert. Vi kommer att vara klara ca 8.30.

Klädseln är den vanliga, tärnor med krans och stjärngossar med strut. Vita sockor. Glöm inte ljus och ljusmanchett. Kom gärna ombytta! Det finns inget omklädningsrum i kyrkan så det får bli ombyte på läktarna om ni föredrar det.

Frukosten är jätteviktig den dagen! Det kanske känns lite tidigt men tvinga i er något annars orkar ni inte. Och som sagt, ta gärna med en frukt till den lilla pausen.

Det är fri entré. Vi brukar skramla pengar till Unicef eller någon annan organisation.

Jag vill gärna ha hjälp av två föräldrar per klass som agerar brandvakt. Ta med er en hink, en trasa, tejp, tråd och tändstickor.

Det kommer att bli en jättefin luciamorgon tror jag!

Anna

Inför vecka 47

Vi avslutade förra veckan med en temadag kring vårt temaår AF eQual. Klasserna fick besöka utställningen Osynlig utställning och det var väldigt spännande att få prova på hur det är att vara blind.
I onsdags tittade vi på filmen I vildingarnas land som knyter an till boken Where the wild things are, som vi arbetat med på engelskan.
Nästa vecka är det ännu en schemabrytandedag på torsdag 23/11 eftersom 6:orna har Nationellt prov i engelska. Skoldag mellan kl 9.00-13.30.
Läxor:
Tisdag: Eng – kapitel 5 klart.
Onsdag: Ma –  Vara klar med planeringen för kapitel 3.
Fredag: SO – rubrik 1,2,3 och 4 klart.

Trevlig helg!
Sophia & Sara

 

 

Postad i 5A

Inrymningsövning

Torsdagen den 16:e november 2017 kommer vi för första gången att genomföra en förberedd inrymningsövning på Adolf Fredriks musikklasser.
Inrymning innebär att elever och skolpersonal tar skydd i klassrum eller andra skolsalar vid hotfull situation.
Vi har gått igenom med alla elever hur övningen kommer att gå till.

Hälsningar, Skolledningen