Information vecka 42

Hej alla!

Konsert i morgon

I morgon onsdag är det äntligen dags för konsert! För 5F ser dagen ut som vanligt fram till lunchen. Efter lunchen har vi matte, efter den åker vi med buss direkt från Adolf Fredrik till Nybroplan och promenerar den lilla biten till Musikaliska. Jag kommer ha enkelbiljetter till de elever som saknar SL-kort. Klasserna åker var för sig tillsammans med respektive lärare för att det inte ska bli för trångt på bussen.

 

Vaccination 5F – nytt datum

Som jag skrev förra veckan fick vi skjuta upp vaccinationen för 5F denna vecka då den annars hade blivit samma dag som konserten. Ny tid för vaccinationen är kl. 10.10 – 11.10 fredag 10/10 (veckan efter lovet).

 

Provräkning i matte nästa vecka

Nästa vecka kommer vi att ha en provräkning i matte. För 5E blir det onsdag 25/10 och för 5F torsdag 26/10. Provet kommer att bygga på det vi arbetat med sen terminsstarten, dvs. kapitel 1 och 2 ur boken. En bra sammanfattning finns på sidorna 152-154 i boken med rubriken ”Viktigt att kunna”. Innan provet kommer vi också ägna lite tid åt att repetera numeriska och algebraiska uttryck och ekvationer från kapitel 1.

Anledningen till att vi har prov ganska kort efter den andra mattekollen är att provet är tänkt att vara underlag för omdömen. Eftersom jag har valt att spara mattekollspapperen åt Håkan så skiljer sig provet och mattekollarna inte så mycket åt i praktiken. Jag föreslår att man ser på provet som en extra chans att få visa vad man lärt sig i matten under hösten!

Vill också säga att förra veckans mattekoll gick riktigt bra för båda klasserna!

 

Diagnos NO nästa vecka

I NO:n kommer vi på måndag 23/10 nästa vecka att ha en enkel diagnos på det vi arbetat med de senaste veckorna, celler och rörelseapparaten (kapitel 1 och 2 ur boken). Tanken med diagnosen är framförallt att kontrollera hur undervisningen under lektionstid fungerat. Den kommer att ta ungefär 10-15 minuter och till största delen bestå av flervalsfrågor. Vill man ändå vara säker på att det går bra på diagnosen så går det bra att ta hem boken och titta igenom rubriker, faktarutor, nyckelord och sammanfattningar av kapitlen.

 

Vänliga hälsningar
Andreas

Vaccination uppskjuten

Hej alla!

Idag har vi tillsammans med elevhälsan beslutat att skjuta upp HPV-vaccinationen som för 5F var planerad till onsdag nästa vecka. Anledningen är att vi tror att det kan bli mycket på en dag med både vaccination och sen konsert på kvällen. Vi återkommer med nytt datum och tid i veckan som kommer. Sannolikt blir det någon dag veckorna efter höstlovet, vecka 45 eller 46.

Ni får gärna skicka med medgivanden till skolan nästa vecka ändå så samlar jag in dem och lämnar till elevhälsan.

Trevlig helg!

Vänliga hälsningar
Andreas

Postad i 5F

v.42-43

Läxor v. 42
Engelska onsdag 18 oktober

18 oktober

Se till att du är klar med WB.

Diagnos 1, TB sid. 6-15, WB sid. 2-28

5E den 24/10

5F den 25/10

Svenska till torsdag den 19 oktober

Du skall bilda meningar eller om du vill, försöka skriva en berättelse med alla orden. Orden behöver inte vara i ordning.

Lär dig stava till orden.

Tänk på:

•stor bokstav och punkt

•skriv på raden

•skriv inte i marginalen

•stryk under ordet med linjal

tyckte, tyvärr, varje, vilja, vilken, visste, välkomna, välkommen, åtminstone, ända, ännu, äntligen, öppnar, överens, främmande, förrän, glömde, hellre, hittills, inom

Fredag den 19 oktober religion

Renskriv dina anteckningar om besöket i Adolf Fredriks kyrka. Se till att du har med så mycket fakta som möjligt.

Vikten av skolnärvaro

Hej alla vårdnadshavare!

På årets föräldramöten talade vi om friskfaktorer för våra barn och ungdomar. Balans i tillvaron, att regelbundet stämma av hur det ser ut i balansen mellan aktiviteter och krav kontra återhämtningstid.

Att bevaka sömnen och skapa goda rutiner för den är tillräcklig och av kvalité. Vilket är en förutsättning för att sortera all information och reparera vår ömtåliga och viktiga hjärna. Samt vikten av skolnärvaro som en frisk- och skyddsfaktor.

Här kommer brevet rörande det sistnämnda som utlovades på föräldramötet.

Vikten av skolnärvaro LÅ1718 AF Musik

Åtgärdstrappa_och_riktlinjer_2016

Information vecka 41 – 5F

Hej alla!

Här kommer lite information om denna vecka och nästa. Informationen gäller bara 5F.

 

Mattekoll

På torsdag är det dags för mattekoll på kapitel 2 i boken. Läxa i matten är därför att se till att man hunnit klart, eller så långt som möjligt, i planeringen tills dess. Jag har bett eleverna att ta hem matteboken och räkna minst en kväll den här veckan om de ligger efter.

 

Schemaändringar denna vecka

I morgon onsdag 10/10 utgår lektionen i svenska kl. 15:00-15:45. Hela klassen slutar istället för dagen efter engelskan 14:45. Anledningen är att vi pga. konsertrepetitionen idag fick slå ihop halvklasserna i svenska till en lektion i helklass.

På torsdag 12/10 utgår också NO-lektionen 13:35-14:35 helt och hållet, även den på grund av repetition. Eleverna slutar då för dagen efter repetitionen kl. 14:45.

 

Vaccination mot HPV

Onsdag nästa vecka (18/10) är det dags för vaccination mot HPV för tjejerna. Vaccinationen är frivillig och kräver medgivande från vårdnadshavare. Jag delar i morgon, onsdag, ut ett papper med medgivande och information om vaccinationen som eleverna kan ha med sig tillbaka till skolan på vaccinationsdagen. Elevhälsan återkommer med mer information innan vaccinationen.

Är någon elev väldigt spruträdd så går det att boka om vaccinationen till en tid då en förälder kan vara med. Det går i så fall bra att höra av sig till mig så hjälper jag er att boka om.

 

Enkät från skolinspektionen

I morgon delar jag också ut en enkät från skolinspektionen som handlar om skolmiljön. Papperet jag delar ut innehåller information om enkäten, en länk till en sida där man lämnar sina svar och en kod man behöver ange för att lämna svaren. Enkäten besvaras senast fredag 20/10.

 

Konsertdag

Onsdag nästa vecka 18/10 är det dags för konsert. Som Sara har skrivit blir det en lucka på cirka två timmar och tio minuter mellan repetition och konsert då varje förälder själv ansvarar för sina barn. Behöver man hjälp med detta är det i första hand till konsertföräldrarna man ska vända sig, men jag kommer också att vara på plats under tiden och hjälpa till. Ni föräldrar behöver dock själva enas om var de elever som inte kan åka hem ska vara under tiden och vad och var de ska äta. Notera att eleverna inte kommer att kunna stanna på Musikaliska mellan rep och konsert!

 

Vänliga hälsningar
Andreas

Postad i 5F

Konsertdagsinfo- obs ändrade tider

Hej alla!
Det har blivit lite ändringar när det gäller reptiderna på konsertdagen 18/10.Nu gäller följande:
Båda klasserna börjar enligt schema på skolan 09.30
Mentorerna följer med båda klasserna till Musikaliska.

På Musikaliska:
14.00-15.00 5abef
15.00-15.30 4ab ( fruktpaus för femmor)
15.30-16.00 tutti
16.00-16.30 5abef+7ab
Återsamling för alla 18.40. Jackor i foajén därefter sitt på plats på scenen till kl. 19.00

Varje förälder ansvarar för sina barn tiden mellan repetition och konsert. Om du som förälder behöver hjälp , kontakta någon av konsertföräldrarna i klassen.  Ta med valfri frukt till repetitionen.
Konsertklädsel: Svart nedtill, vitt upptill, svarta skor o strumpor. Valfri färgad detalj tex hårband, skärp eller dylikt.
Konserten är ca en timme lång.

Sångarhälsningar
Sara

 

 

Information angående schema (Skolwebben) och tisdag den 10:e oktober

Om du har svårt att se ditt barns schema på Skolwebben kan du alltid göra på följande sätt: skriv in klassbeteckningen där det står Ange ID: Då kommer det korrekta schemat fram – i 99 fall av 100 har det visat sig denna vecka. Felet är felanmält sedan länge och det jobbas intensivt med att lösa detta, då det är flera skolor i staden som drabbas av detta. Tyvärr verkar det ta tid.

Tisdagen den 10:e oktober är en schemabrytandedag och schemat finns nu på skolwebben för de flesta klasser.  Ramtiden för den dagen för de flesta klasser är ca. 8:15-14:00.

Önskar er alla en trevlig helg!

Hälsningar, Joanna (bitr. rektor EF)

Just nu går det magsjuka (och influensa) på skolan

Till elever och föräldrar
Just nu går det magsjuka (och influensa) på skolan. Vi har klasser där många elever är sjuka. För att minska smittspridningen är vi tacksamma om ni låter era barn stanna hemma om de visar symtom på magsjuka på morgonen och tidigast komma till skolan 48 timmar efter senaste kräkningen.

Använd tvål och vatten då handsprit inte är tillräckligt vid magsjuka. För fler råd gå gärna in på 1777´s hemsida.

Med vänlig hälsning
Karin Augustyniak genom Joanna (bitr. rektor)
Skolsköterska

v.41

Läxor v. 41

Engelska onsdag 11 och 18 oktober
11 oktober:
• Textbook sid. 14-15, läs högt för någon vuxen. Översätt muntligt.
WB sid. 24. Lär dig klockan.
WB sid. 113, lär dig grundtalen 0-20.
18 oktober
Se till att du är klar med WB.
Diagnos 1, TB sid. 6-15, WB sid. 2-28
5E den 24/10
5F den 25/10

Svenska till torsdag den 12 oktober
Du skall bilda meningar eller om du vill, försöka skriva en berättelse med alla orden. Orden behöver inte vara i ordning.
Lär dig stava till orden.

Tänk på:
•stor bokstav och punkt
•skriv på raden
•skriv inte i marginalen
•stryk under ordet med linjal

skulle, lugnt, intressant, främmande, snäll, som, sommar, sover, stanna, Stockholm, strax, ställe, Sverige, säger, särskilt, titta, tjugo, trevligt, trots, tycker

Fredag den 13 oktober religion

Sid. 82-85. Skriv 5 frågor med svar 1, x, 2.
Du skriver för hand på ett A-4 papper, eller om du vill, på datorn.
Glöm inte att skriva namn och nummer.

5E flickor vaccineras.

18/10 Konsert Musikaliska.
Studiebesök Adolf Fredriks kyrka
5E 17/10
5F 13/10