Vaccination

Hej! Det är nu dags för flickorna i årskurs 5 att få dos 2 (sista dosen) av vaccinationen mot HPV (humant papillomvirus). Mentorerna har fått tiderna för varje klass. Önskar en elev ha med sig en vuxen vid vaccinationen behöver vårdnadshavare kontakta skolhälsovården, då hittar vi en tid som passar en annan dag, när det är gott om tid och lugnt på mottagningen. Man kan inte ta med sig en förälder på vaccinationstiden för klassen, eftersom det skapar oro bland de övriga flickorna. Vid frågor går det bra att kontakta mig (se kontaktuppgifter nedan).

Har man tidigare tackat nej till vaccinationen, men nu önskar att få, är det bara att höra av sig (gäller hela skoltiden).

Det är bra om flickorna tar med sig en frukt de kan äta efter vaccinationen.

Med vänliga hälsningar

Karina Risinggård, Skolsköterska.   Tel: 08-50844871,     e-post: karina.risinggard@Stockholm.se

Vecka 21

Hej allesammans.

Blogg redan idag då jag rättar nationella prov i morgon.

Hel vecka nästa vecka och fortfarande en hel del saker att slutföra. Orken börjar tryta hos vissa så bra om vi tillsammans hjälper dem att köra på.

På onsdag klockan 11.45 är det dags för flickornas spruta nummer 2 när det gäller livmoderhalscancer. Om ni vill följa med skall man ringa till skolsköterskan för att bestämma en tid för sprutan på annan dag.

På torsdag är det möjligt för flickorna att söka till flickkören.

Glöm inte att vi har konsert i Gustav Vasa kyrka den 5 juni. Den börjar klockan 18.00 och kanske bra och kolla om biljetter börjat säljas då det är fyra klasser som deltar.

Läxa till fredag är en stencil om tid.

Ha en wunderbar vecka

Håkan

 

Postad i 5F

Sommarkonsert 5 juni

Hej alla barn o föräldrar i 5ef!

Tisdag 5 juni kl 18.00 har 5ef konsert i Gustav Vasa kyrka tillsammans med 4ef. Det blir en traditionell sommarkonsert med många vackra sommarsånger som är ca 1 timme lång.
Måndag 4/6 repar vi i kyrkan på dagtid mellan 13.00-15.00 och eleverna avslutar sin skoldag i kyrkan 15.00
Tisdag 5/6 har eleverna vanlig skoldag fram till lunch och får därefter åka hem (alternativt åka med kompis som bor nära).  16.30 Återsamling konsertklädda i kyrkan.
Konsertklädsel: Sommarfint.

Dagen efter konserten är det nationaldagen och eleverna är lediga :-)

Jag behöver hjälp av 2 föräldrar per klass som ska kunna vara på plats i kyrkan from kl 16.00. Jag behöver så snart som möjligt veta vilka som kan hjälpa till.  De föräldrar som hjälper till behöver naturligtvis inte köpa biljetter.

Biljetter kommer att finnas till försäljning via www.kulturbiljetter.se.
Sök på titeln : ”I sommartid”. 120:- /Vuxna , 60:- /Barn upp till 18 år.

Varmt välkomna!
Sara

Nästa vecka v 21

Hej alla föräldrar !

Nu kommer en tidig blogg. Nästa vecka har klassen endast en läxa och det är engelska s 47, text och glosor. Kan också berätta vi kommer att ha prov på Stormaktstiden fredagen den 1 juni. Trevlig helg / Sophie /

Postad i 5F

Vecka 20

 

Hej allesammans.

Hoppas att ni hade det jätteskönt på lovet. Själv var jag i Berlin och hade det härligt.

Denna vecka är helt normal förutom på fredag då jag rättar nationella prov. Eleverna kommer ha en temadag i nät etik. Dagen varar mellan 8.25-14.00.

På fredag är det också picknick . Nedan kommer inbjudan.

Sommarpicknick5F_180518

Läxan i veckan är engelskaglosor till onsdag och en matematikstencil till torsdag.

Ha en underbar vecka

Håkan

Postad i 5F

Nästa vecka

Hej allesammans !

Idag har vi haft besök av ett gäng lärare från Cypern som skulle besöka olika skolor i Stockholm. Klassen ställde frågor på engelska och var verkligen duktiga. Av den anledningen hann vi inte gå igenom nästa veckas läxa i engelska men klassen får den på måndag. Alltså eng- läxa till onsdag . Trevlig helg / Sophie /

 

Postad i 5F

Sök till Adolf Fredriks Gosskör inför nästa sångarår!

Nu är det dags för provsjungningar till Gosskören inför nästa läsår. Vi välkomnar alla intresserade killar i årskurs 4-9 (sopran, alt, tenor och bas).
Vid sökningen sjunger sopraner och altar vers 1 på Ack, Värmeland du sköna (f-moll, startton c1) och tenorer och basar sjunger vers 1 av Den blomstertid nu kommer.
Sökningstiderna är: 

4AB – fredag 18 maj kl.  08.30-09.15 (sal 502)
4CD – fredag 18 maj kl. 09.15-10.00 (sal 502)
4EF – fredag 18 maj kl. 10.00-10.45 (sal 502)

5-6ABCDEF – tisdag 15 maj kl. 11.45-12.45 (OBS! Sal 501)

7-9ABCDEF – onsdag 23 maj kl. 14.40-15.40 (sal 502)

VÄLKOMNA!
Sångarhälsningar/Tony

Sommarlovskör 18-20 juni

Hej!

Föreningen Adolf Fredriks Musikklasser arrangerar även i år Sommarlovskör för sångsugna AF-elever och deras sångglada kompisar/släktingar. All information finns i bifogad PDF och anmälan är senast 27 maj. Du anmäler dig HÄR

VÄLKOMNA!
hälsar Föreningen Adolf Fredriks Musikklasser

Sommarlovskör 2018

Vecka 19

Hej allesammans.

Kort vecka igen och lov på torsdag och fredag. Hoppas nu på sol och varmt.

Matteläxan blir till tisdag, det är en stencil med problemlösningstal.

På måndag är det redovisning av majblommor, 9.00-10.45.

Må väldigt bra`!!!

Håkan

 

Postad i 5F

v 19

Hej alla föräldrar !

Nästa vecka är det inte många dagar och eleverna har ingen eng-läxa till nästa v. Trevlig helg / Sophie/

Postad i 5F

Lite musikinfo

Hej alla!

Nu har vintern rasat ut och vi befinner oss redan i maj månad. Det går så otroligt fort nu så här innan sommarlovet!
På halvklasstimmarna har vi under ett par veckors tid nu fördjupat oss i olika musikhistoriska epoker: Barocken, Wienerklassicismen och Romantiken. Vi har läst om epokernas tidstypiskadrag, lyssnat på musikexempel och studerat olika kompositörer. Eleverna i klasserna har varit aktiva i sitt lyssnande och i diskussioner kring epokerna.

Den 5 Juni har vi terminens sista konsert i Gustav Vasa Kyrka  kl 18.00. Vi sjunger själva och tillsammans med 4ef och deras musiklärare Lina Sandborg.Jag återkommer om biljettsläpp,klädsel osv. när jag vet mer.
Till konserten kommer vi att lära oss 4 helt nya sånger:
Morgonen
Visa vid vindens ängar
Fjäriln vingad syns på Haga
Har du visor min vän
Jag låter alla elever som kan spela in sina stämmor på mobilen och vill på så sätt ge alla en extra skjuts till att ta eget ansvar och öva sina stämmor mycket så att sångerna sitter bra på konserten. Vi kommer givetvis att träna tillsammans i skolan också , men det vore toppen om ni föräldrar också vill påminna era barn om vikten av att ALLA är viktiga och att det bara blir bra om alla tar sitt ansvar.

Nu inväntar vi bara lite vårvärme för att få den rätta vårkänslan.
Ta hand om er alla så länge!
/Sara

vecka 18

Hej alla föräldrar !

Nästa vecka har klassen en engelskläxa till torsdag den 3/5. Uppgiften ska skrivas i skrivboken . Hur man gör står i Workbook s 78 uppgift H. Ha en härlig helg / Med vänlig hälsning Sophie/

Postad i 5F