Biljettsläpp 5ef

Hej!

Nu är vi framme vid biljettsläpp för jul- och luciakonserten! Från och med nu går det att köpa biljetter till jul- och luciakonserten den 14/12. På AF:s facebooksida kommer det att finnas ett event för konserten, dela gärna det!

Du går in på konsertkalendern på AF:s hemsida och följer biljettlänken!

Konsertinfo kommer inom kort!

Varmt välkomna till konserten UNG JUL!

Lina

Vecka 46

Hej 5EF!

I går hade vi en fin stund i aulan och slog in paket till Aktion Julklappen, Läkarmissionen. Paketen har nu skickats iväg och vi tackar för alla fina bidrag.

måndag ska Äventyrsveckan lämnas in. Viktigt att lämna in boken i tid!

 onsdag är det muntliga nationella prov i svenska i åk 6. Josefin kommer att jobba med dessa och därför kommer klasserna att få någon annan personal på hennes lektioner.

Läxor till vecka 47

Onsdag: Hitta fakta till ditt personporträtt om en känd person som levde på Vasatiden och ta med dessa till skolan. Sedan ska vi arbeta med texten i skolan och den ska vara klar den 28 november.
Bifogar uppgift vid ett separat inlägg.

Viktiga datum:
21/11 NP- svenska för år 6. Josefin har vikarie under dagen.
14/12 
”Ung jul”- lucia/julkonsert i Immanuelskyrkan tillsammans med 8ef i Immanuelskyrkan kl.19.00

Postad i 5F

Inbjudan från Elmas mamma

Hej alla i 5F,

Det närmar sig december och även i år är klassen inbjudna att komma och titta på ” A Christmas Carol” som sätts upp på Folkoperan. Elma kommer att vara med i uppsättningen och därför vill produktionen gärna bjuda klassen att se föreställningen på Elmas genrep som är den 12 december kl. 19.00.
Plats: Folkoperan
Tid:  den 12 december kl. 19.00.
Meddela mig, Angelika, via sms eller mail om ditt barn kan komma eller inte så vi kan meddela produktionen hur många av biljetterna vi kommer att använda.
Önskvärt är att två föräldrar även följer med om möjlighet finns. Hör av er om ni kan följa med.
Jag återkommer med mer info när det närmar sig.

Mvh Angelika och Elma

angelika.norberg@gmail.com
073-6552675

Postad i 5F

Angående läsprojektet Äventyrsveckan

Hej!
Vi jobbar just nu i svenskan med att läsa en gemensam bok, Äventyrsveckan.
Projektet handlar om att läsa hemma under några veckor till varje fredag. Vi har delat upp läsningen i delar så att det inte ska vara så tungt och för att vi varje fredag svarar på frågor kring det vi läst.
Många har inte gjort läxan och då blir det jättesvårt att delta på lektionerna på fredagarna då vi diskuterar boken.
Hör gärna av er om ni uppfattar att läsningen är för svår på något sätt så vi kan diskutera hur vi ska gå tillväga för att hjälpa till. Man kan även lyssna på boken tex.
Annars är det bra om ni kan hjälpa till att påminna och hitta stunder att läsa där hemma. Nästa vecka ska boken vara utläst och eleverna ska skriva en bokrecension. Om ni inte får till den självständiga läsningen kan ni själva läsa högt för ert barn så att de får samma läsupplevelse som de andra i klassen.

Vänligen
Lotten

Postad i 5F

Veckobrev v.45

Hej!
I måndags var alla femmor samlade i Aulan och fick höra föreläsningen med namnet Changemaker. Andreas Jonsson berättade starka historier om hur det kan vara att inte följa normen, att tex se annorlunda ut. Fråga gärna era barn om vad han berättade.

Nästa vecka på torsdag kommer klasserna att delta i Aktion Julklappen, Läkarmissionen. Vill man vara med så kan man antingen bidra med egen julklapp eller slå ihop sig med någon annan. Läs i eget blogginlägg vad skolan bidrar med och vad ni själva bidrar med. Det brukar bli en fin stund i Aulan då eleverna får slå in sina julklappar!

Just nu har vaktmästeriet samlat ihop alla kvarglömda kläder, skor och saker som hittats runt om i skolan efter höstlovet. Dessa ligger på borden utanför vaktmästeriet på plan 2. Gå gärna förbi och se om något tillhör dig! Det som inte hämtas före 16e november kommer att skänkas till välgörande ändamål.

måndag börjar eleverna kl 9.00 (a-gruppen), 9.15(b-gruppen) och slutar kl.14.00 pga muntliga nationella prov i åk 6. Josefin kommer att jobba med dessa och därför kommer klasserna att få någon annan personal på hennes lektioner.

torsdag utgår mentorstiden då vi lärare har en sk. mitterminskonferens. Eleverna börjar då kl. 10.00.

Läxor till vecka 46
Måndag/ fredag: Läsläxa till fredagar och måndagar beroende på grupp. Läs ut  hela  boken Äventyrsveckan.
Onsdag: Skriftlig koll på Vasatiden svara på instuderingsfrågorna och läs sidorna till.

Viktiga datum:
12/11   På måndag är skoldagen mellan Kl. 9.00 A-grupp,9.15 b-grupp -14.00
15/11 På torsdag börjar skoldagen kl.10.00
15/11 Aktion julklappen- Vi kommer att vara med i aktion julklappen i år igen, det är frivilligt att vara med. Se separat blogginlägg!
14/12 
”Ung jul”- lucia/julkonsert i Immanuelskyrkan tillsammans med 8ef i Immanuelskyrkan kl.19.00

Meddelande från klassens kassör:
Nu börjar det bli dags att betala in avgiften till AFFF. Som jag har förstått det betalar vi för 30 elever även om alla inte betalat in. Det innebär att vi får ta från klasskassan för att täcka de som inte betalat. Jag vill därför påminna er som ännu inte betalat, men vill bidra till klasskassan att svischa 200 kr (hösten) alt 400kr (hela läsåret) till 0704924172. Ange barnets namn. Om man enbart vill betala till AFFF sätter man in 110 kr på samma nummer. / Hälsningar Kassören

Postad i 5F

Hämta dina kvarglömda saker!

Hej,

Vaktmästeriet har samlat ihop alla kvarglömda kläder, skor och saker som fanns runt om i skolan efter höstlovet. Dessa ligger på borden utanför vaktmästeriet på plan 2. Gå gärna förbi och se om något tillhör dig!

Det som inte hämtas före 16e november kommer att skänkas till välgörande ändamål.

Med vänliga hälsningar,
Stig, Mathias, Daniel och Peter

Aktion julklappen 15 november

Aktion julklappen
Aktion julklappen är en del av Läkarmissionens arbete och innebär att de som deltar sätter ihop en julklapp med förutbestämt innehåll (se nedan) som sedan skeppas ned till barn i Rumänien, Ukraina och Moldavien.

Tomteverkstad i aulan
Det är förstås frivilligt att delta, men den 15/11 får de klasser som har anmält sig en halvtimme för att slå in paket och tillverka hälsningskort i aulan.

Praktiskt

Skolan bidrar med

1 blyertspenna ✓

1 pennvässare ✓

1 suddgummi ✓

1 skrivhäfte ✓

1 ritblock ✓

Varje elev/elevgrupp bidrar själva med

1 ask med färgkritor ✓

1 tvål ✓

1 tandborste ✓

1 tub med tandkräm ✓

1 tablettask ✓

1 reflex ✓

1 jul- eller vykort med en personlig hälsning på engelska. Hälsningen är väldigt populär bland barnen!

En plastpåse att lägga prylarna i innan de slås in i

Färgglatt presentpapper (Förslagsvis går man ihop ett par stycken om en rulle)

Veckobrev v.43

Hej 5EF!
Ett stort tack till alla inblandade under onsdagens konsert, det var verkligen en fin stund och sångerna kommer vi att minnas länge.
I veckan har eleverna fått tillbaka sina No-förhör tillsammans med en bedömningsmatris. Vi kommer fortsätta med biologi om hjärta, blod och lungor. Efter lovet kommer vi att börja med temat framtiden på engelska. Slutligen vill vi önska alla ett vilsamt vilsamt lov och vi hoppas att ni får en stund till att läsa några rader i våran gemensamma bok Äventyrsveckan till sidan 123.

Läxor till vecka 45
Måndag/ fredag: Läsläxa till fredagar och måndagar beroende på grupp. Läs i äventyrsveckan och så svarar vi på frågor om boken tillsammans i halvklasserna.

Viktiga datum:
6/11 Vi avslutar kapitel 8 i matteboken med ett skriftligt litet test.
7/11 Schemabrytande dag
5E: 7.40 samling Odenplan för buss till Stadshuset. Vi är klara till  klockan 10 och åker därefter tillbaka till skolan. Dagen avslutas 13.15
5F: Börjar 9.00 och slutar 14.00. Muntliga nationella prov i matematik för årskurs 6.
14/11 Skriftlig koll på Vasatiden. Läs igenom instuderingsfrågorna på planeringen.
15/11 Aktion julklappen- Vi kommer att vara med i aktion julklappen i år igen, det är frivilligt att vara med. Se separat blogginlägg!
14/12 ”Ung jul”- lucia/julkonsert
i Immanuelskyrkan tillsammans med 8ef i Immanuelskyrkan kl.19.00

 

Veckobrev v.42

Hej 5EF!
Nästa vecka har 5ef konsert i Erik Eriksson hallen den 24/4 kl 19.00. Se planeringen nedan.
Eleverna i ef-korridoren kommer att ha en Halloweenfest på fredag mellan kl. 13-14 nästa vecka som avslutning innan lovet. De får klä ut sig om de vill med en reservation nämligen att inte ha heltäckande masker för ansiktet!
Ta gärna med något litet fika till dig själv!
Alla slutar kl 14 den dagen.

Läxor till nästa vecka:
Tisdag: Var klar med din veckoplanering i matematik.
So-läxa: Lämna in din text om nunnornas flykt. Fundera även ut vilken person som du vill göra ett personporträtt om, personen ska ha levt under Vasatiden.
Torsdag: Engelska: Fortsätt att läsa din bok på engelska med temat monster och glöm inte att svara på frågorna på pappret som delats ut.  Oxford-owl
Samt lämna in din ghoststory så den är klar för kamratbedömning.
Fredag/Måndag: Läsläxa till fredagar och måndagar beroende på grupp. Läs till s. 95 i Äventyrsveckan.

Viktiga datum:
24/10 Höstkonsert i EE-hallen tillsammans med 7ab kl.19.00. Rep 12.45-14.15 i EE- hallen. Därefter åker alla hem och byter om och äter så återsamlas vi 18.30 i EE-hallen igen. Se till att vila mellan rep och konsert och ha gärna med en bok att läsa innan konserten. Vi mentorer kommer efter repet att gå till Kungsträdgårdens t-banestation och eleverna kan ta följe med oss dit sedan åker man själv dit man ska vara mellan rep och konsert. Tips att ta med vatten om man skulle bli törstig.
14/11 Skriftlig koll på Vasatiden. Läs igenom instuderingsfrågorna på planeringen.
14/12 ”Ung jul”- lucia/julkonsert i Immanuelskyrkan tillsammans med 8ef i Immanuelskyrkan kl.19.00

6/11 Vi avslutar kapitel 8 i matteboken med ett skriftligt litet test.