Matteläxa efter diagnos kapitel 7 Eldorado 4B

Idag har vi gått igenom gårdagens diagnos på kapitel 7 Eldorado 4B.
Det viktigaste med en diagnos är att visa att man har förstått vad kapitlet handlar om men också att man kan använda kunskaperna när man räknar! Är det saker som inte riktigt har fastnat får vi träna vidare.

Idag har alla elever som behöver repetera något fått med sig en läxa hem.
På läxan är de uppgifter inringade som representerar vad man hade gjort fel på diagnosen. Dessa uppgifter ska man göra och läxan ska sedan vara klar och tillbaka påskriven av en förälder senast måndag 28 maj.

Vill man gå in och träna kan man göra det digitalt på träna mer
Men man kan även jobba i Eldorado 4B och med kapitel 7.
Vad som märks tydligt är att alla elever behöver träna på multiplikationstabellerna,   att vara säker på dem är en av nycklarna till att kunna räkna division.

Har ni några funderingar kring er son eller dotter hör av er till mig!

Allt gott hälsar matteläraren!

fredagshälsning vecka 20

Hoppas att alla haft en fin fredag, själv rättade jag nationellaprov med de andra mattelärarna hela dagen.

Jag ville bara passa på att påminna om läsläxan som ni alla har tills på tisdag. Läxan är att läsa de uppkopierade kapitlen i boken ”Försvunnen”. Jag vill att ni läser den så att ni kan återberätta vad ni har läst på lektionen på tisdag.

Påminner också om att vi på  måndag har vi matte-koll.
Om ni vill träna lite och inte har boken hemma kan ni gå in här Träna inför diagnos

Hoppas att alla får en fin helg, vi ses på måndag igen!  / Maria

 

 

 

Postad i 4F

Veckobrev 19

Veckan som kommer: Nästa vecka är en vanlig vecka förutom fredagen som är en schemabrytande dag. Den här dagen kommer Jennie C och Lina att arbeta med klasserna. Det kommer vara en temadag som kommer att handla om internet. Schemat är i skrivandet stund inte riktigt klart. Vi ber er därför att hålla koll på schemat på skolwebben. Vi återkommer såklart så snart vi vet. Josefin och Maria rättar nationella prov hela dagen.

LÄXOR TILL VECKA 20:
Tisdag 4EF: Redovisning om ditt landskap. Du behöver bara vara klar med din broschyr för att sedan jämföra likheter/skillnader tillsammans med en i klassen.

Fredag 4EF: REP-häftet i matten ska vara klart. Nu är det snart dags för nästa diagnos, därför vill Maria att du senast fredag lämnar in rep-häftet efter förra diagnosen.

Måndag 21 maj 4EF:
Mattediagnos kapitel 7, se till att du är klar med kapitlet till dess. Lägg upp ditt arbete under vecka 19 så att du inte sparar allt till dagen innan. Vi kommer att repetera under mattelektionerna också!

ÖVRIG INFORMATION:
Nu är IDH-undervisningen ute och därmed i Vasaparken! Funktionella skor och kläder efter väder – det kan fortfarande vara kyligt i luften. Ta gärna med en påfylld vattenflaska!

Söka till gosskören: Nu är det dags för provsjungningar till Gosskören inför nästa läsår. Vi välkomnar alla intresserade killar i årskurs 4-9 (sopran, alt, tenor och bas).
Vid sökningarna ska ni sjunga vers 1 på Ack, Värmeland du sköna (f-moll, startton c1) Sökningstiden för 4EF – fredag 18 maj kl. 10.00-10.45 (sal 502)

Sommarlovskör 18-20 juni : Föreningen Adolf Fredriks Musikklasser arrangerar även i år Sommarlovskör för sångsugna AF-elever och deras sångglada kompisar/släktingar. All information finns i bifogad PDF på bloggen och anmälan är senast 27 maj. VÄLKOMNA! hälsar Föreningen Adolf Fredriks Musikklasser

Viktiga datum:
21 maj Mattediagnos kapitel 7
5 juni Dans på gården 9:30. Konsert i Gustav Vasa kyrka 19:00 (klädsel: sommarfin)
8 juni Skolavslutning 08:05 samling på gården Avmarsch. 08:30 mellanstadiets avslutning i Adolf Fredriks kyrka. År 4 medverkar. Varje elev i åk 4 får en anhörigbiljett var till avslutningshögtiden i kyrkan. Efter det går vi tillsammans tillbaka till skolan och samlas i klassrummet.

Vi önskar alla en skön och solig långhelg!

Sök till Adolf Fredriks Gosskör inför nästa sångarår!

Nu är det dags för provsjungningar till Gosskören inför nästa läsår. Vi välkomnar alla intresserade killar i årskurs 4-9 (sopran, alt, tenor och bas).
Vid sökningen sjunger sopraner och altar vers 1 på Ack, Värmeland du sköna (f-moll, startton c1) och tenorer och basar sjunger vers 1 av Den blomstertid nu kommer.
Sökningstiderna är: 

4AB – fredag 18 maj kl.  08.30-09.15 (sal 502)
4CD – fredag 18 maj kl. 09.15-10.00 (sal 502)
4EF – fredag 18 maj kl. 10.00-10.45 (sal 502)

5-6ABCDEF – tisdag 15 maj kl. 11.45-12.45 (OBS! Sal 501)

7-9ABCDEF – onsdag 23 maj kl. 14.40-15.40 (sal 502)

VÄLKOMNA!
Sångarhälsningar/Tony

Sommarlovskör 18-20 juni

Hej!

Föreningen Adolf Fredriks Musikklasser arrangerar även i år Sommarlovskör för sångsugna AF-elever och deras sångglada kompisar/släktingar. All information finns i bifogad PDF och anmälan är senast 27 maj. Du anmäler dig HÄR

VÄLKOMNA!
hälsar Föreningen Adolf Fredriks Musikklasser

Sommarlovskör 2018

Veckobrev 18

VAD HÄNDER NÄSTA VECKA?

”Oboy, vilket vackert väder och solen skiner idag” En perfekt dag för klassfest, hoppas att båda klasserna får en underbar kväll. Vi önskar vi kunna vara med på båda tillställningarna. Nästa vecka är ni lediga på både på torsdag och fredag.

Tanken var att vi skulle hinna klart med geografiplaneringen till vecka 18 men vi behöver förlänga planering en vecka eller två, för att hinna klart med Sveriges natur och redovisning av landskap. Därefter har vi några veckor kvar att jobba med återvininng och sedan har vi hunnit med allt! I engelskan fortsätter vi med drömmar och yrken, som vi jobbar med fram till sommaren och i svenska fokuserar vi på skrivandet och den röda tråden mellan texterna.
I biologin har vi den här veckan sått frön. Frön som har fått olika förutsättningar för att leva. Vi kommer att följa projektet några veckor framåt. Nästa vecka ska vi titta närmare på blommans delar.

LÄXOR TILL VECKA 19:
Måndag 4EF: Planeringen för vecka 18 ska vara klar i matematik. Alla ska vara klar med uppgift 130 i grundboken eller 86 i skrivaboken. Vill du arbeta mer kan du göra de röda eller blå sidor som du kanske inte gjort tidigare i kapitlet. Du kan också alltid träna på multiplikationstabellerna, det blir så mycket enklare om man kan dem!

Onsdag 4EF: Geografi, försök att bli klar med din broschyr om ett landskap.Ta gärna med ditt arbete hem om du märker att du behöver mer tid, rubriker som ska finnas med: natur/vatten, befolkning, sevärdheter, övrigt och gärna en fråga!

ÖVRIG INFORMATION: Från och med vecka 18 flyttar vi ut IDH-undervisningen och ses därmed i Vasaparken! Funktionella skor och kläder efter väder – det kan fortfarande vara kyligt i luften. Vi ses! / Hälsningar IDH-lärarna LÖSS: Det går löss i korridoren! Ta en extra koll i era barns hår!

ViKTIGA DATUM:
10 maj lediga
11 maj lediga
18 maj Josefin och Maria rättar nationella prov hela dagen, klasserna kommer att få vikarie för denna dag.
21 maj Mattediagnos kapitel 7
5 juni Dans på gården 9:30. Avslutning på temaåret. Konsert i Gustav Vasa kyrka 19:00.
8 juni Skolavslutning 08:05 samling på gården Avmarsch. 08:30 mellanstadiets avslutning i Adolf Fredriks kyrka. År 4 medverkar. Varje elev i åk 4 får en anhörigbiljett var till avslutningshögtiden i kyrkan. Efter det går vi tillsammans tillbaka till skolan och samlas i klassrummet.

Trevlig helg !

Veckobrev 17

Veckan som gått: I biologi har vi denna vecka bland annat läst om Carl von Linné och eleverna har själva fått sortera växter och motivera sina val. Nästa vecka kommer vi att prata om mer om hur växter delas in, fotosyntes och blommans delar. Vi har även arbetat med att skriva instruktioner, detta har gått in i både svenska och matte. Inom programmering kallar vi denna uppgift en algoritm. Eleverna har fått skriva en algoritm om hur man ska blanda jucie, något som sedan roboten Maria fick testa. Vi har även i matematiken arbetat med ”kort division” en metod som eleverna lär sig. Kanske har ni föräldrar inte räknat så här när ni gick i skolan. Vill ni veta hur det går till kolla in det här klippet Kort division

Veckan som kommer: Nästa vecka är ni lediga på både måndagen och tisdagen. Passa på att varva ner och njut av vårens alla fina blommor. Vi fortsätter med Sveriges geografi någon vecka till och gör klart våra broschyrer om ett landskap i Sverige.

LÄXOR TILL VECKA 19:
Onsdag 4EF: So- läxförhör: du ska kunna namnen på alla sveriges landskap och kunna placera de på en karta, gå gärna in på SETERRA där du kan öva mer.

Torsdag 4EF: Din algoritm hur man borstar tänderna ska vara klar LÄXA En instruktion

ÖVRIG INFORMATION:

30 april studiedag (lediga)
2 maj Geografi-koll
3 maj blanketten om hemspråk ska lämnas in.
10 maj Uteidrott i Vasaparken startar vecka 19, se till att ha med dig idrottskläder efter väder.
11 maj lediga
19 maj Schemabrytande dag
21 maj Mattediagnos kapitel 7
5 juni Dans på gården 9:30. Avslutning på temaåret. Konsert i Gustav Vasa kyrka 19:00.
8 juni Skolavslutning 08:05 samling på gården Avmarsch. 08:30 mellanstadiets avslutning i Adolf Fredriks kyrka. År 4 medverkar. Varje elev i åk 4 får en anhörigbiljett var till avslutningshögtiden i kyrkan. Efter det går vi tillsammans tillbaka till skolan och samlas i klassrummet.

Trevlig helg!

Vi sjunger in våren

Nu på fredag den 27 april kl. 9.30 sjunger Adolf Fredriks Musikklasser in våren på skolgården.
Föräldrar, vänner och släktingar är välkomna att komma att komma och titta på och sjunga med.
Det är gratis och kräver ingen biljett. Sång på gården slutar ca kl.10.
Vi hoppas såklart på fint väder, för solen skiner väl alltid på AF?

Klasserna börjar enligt schema denna dag.
4E: 9:00
4F: 8:15

Varmt välkomna!

Musikinfo 4ef

Hej!

Nu på fredag 9.30 blir det Valborgssång/vårsånger med hela skolan ute på skolgården! Ni föräldrar som har möjlighet är  välkomna att lyssna på detta. Om det är kallt på morgonen så är det också bra om eleverna har lite varma kläder på sig eftersom vi står ute en stund. Ha det fint så länge och varmt välkomna!

Lina

Preparandkör – viktig ändring torsdag 26/4!

Hej!

Vi måste gå 14.20 från flaggstången på torsdag för att hinna med bussen 14.40 från Odenplan till Skeppsholmen (glöm inte busskort!). Var i god tid för vi hinner inte vänta på någon! Glöm inte matsäck och konsertkläder enligt tidigare information. Ev frånvaroanmälan sker till mig på förmiddagen på mail!

Sångarhälsningar/Tony

Matteplanering kapitel 7

Hej!

Vi har nu påbörjat arbetet med nästa kapitel. Vi fortsätter med division som hänger ihop med multiplikation.

Vi har gått igenom den förra diagnosen och jag, Maria har delat ut ett repetitionshäfte till de elever som behöver repetera något efter diagnosen. Har man inte fått något såg allt bra ut!

I häftet finner man sin diagnos som är rättade med tre färger rött, gult och grönt. Grönt betyder rätt, gult betyder att något saknas men att man är på god väg och rött betyder att något blev fel. Maria har skrivit vad man behöver repetera med hänvisningar till de bifogade arbetsblad. Detta arbetshäfte arbetar man med i sin egen takt men ska lämnas in till Maria när den är klar. Ett bra tillfälle att arbeta med detta är på resurstiden på måndagar klockan 15:00- 15:45 eller 15:10- 15:55 på torsdagar om man känner att man behöver hjälp av en lärare. Har ni några frågor tveka inte att höra av er till Maria direkt    maria.mardh@stockholm.se

 

Här hittar du den nya planeringen för kapitel 7 i Eldorado 4B.
Skrivaboken: Eldorado 4B kap 7 Skrivaboken Maria
Vanligaboken: Eldorado 4B kap 7 Maria

Vi gjorde igår tabelltest på tabellerna. Alla fick med sig detta test hem, detta för att ni där hemma ska kunna ta del av hur det går och vilka tabeller som behövs träna lite extra. Vi har också pratat om vikten av att kunna tabellerna, något som de flesta nu är medvetna om! Fortsätt att öva multiplikationstabellerna, då kommer allt att gå mycket lättare.

Ha det gott! /Matteläraren

Veckobrev 16

Veckan som gått: Nu har båda klasserna varit på besök i Riksdagen. Det var ett mycket spännande och lärorikt besök och eleverna hade många frågor. Vi tackar Anna Håkansson som är mamma till  Hjalmar i klass 4Fs för att hon tog emot oss och visade oss runt.

Veckorna som kommer: Nästa vecka är det schemabrytandedag på torsdag. Därför kommer schemat att se lite annorlunda ut denna dag, vi börjar 9.15 och avslutar dagen strax efter 14.

LÄXOR till vecka 17:
Måndag 4E: Engelska- Speech, berätta om en låt du tycker om. Använd frågeorden: what, how, why och berätta gärna om låtens budskap, finns det något som personen eller bandet vill säga med låten?
Tisdag 4F: Engelska- Speech, berätta om en låt du tycker om. Använd frågeorden: what, how, why och berätta gärna om låtens budskap, finns det något som personen eller bandet vill säga med låten?

Viktiga datum:
27 april Vi sjunger in våren 9:30 på skolgården. Dagen startar enligt ordinarie schema men körtimmen utgår, klasserna samlas därefter 9.00 i respektive klassrum.
30 april studiedag
2 maj Geografi-koll
11 maj lediga
19 maj Schemabrytande dag
21 maj Mattediagnos kapitel 7
5 juni  Dans på gården 9:30. Avslutning på temaåret. Konsert i Gustav Vasa kyrka.
8 juni Skolavslutning 08:05 samling på gården Avmarsch. 08:30 mellanstadiets avslutning i Adolf Fredriks kyrka. År 4 medverkar. Varje elev i åk 4 får en anhörigbiljett var till avslutningshögtiden i kyrkan. Efter det går vi tillsammans tillbaka till skolan och samlas i klassrummet.

 Övrig information:

Josefin är på utbildning onsdag den 25 april på eftermiddagen från kl 13.00. Klasserna har därför vikarie de två sista lektionerna.

Individuell läxa i matte: Maria har  delat ut ett repetitionshäfte till de elever som behöver repetera något efter diagnosen.
I häftet finner man sin diagnos som är rättade med tre färger rött, gult och grönt. Grönt betyder rätt, gult betyder att något saknas men att man är på god väg och rött betyder att något blev fel. Maria har skrivit vad man behöver repetera med hänvisningar till de bifogade arbetsblad. Detta arbetshäfte arbetar man med i sin egen takt men ska lämnas in till Maria när den är klar. Ett bra tillfälle att arbeta med detta är på resurstiden på måndagar klockan 15:00- 15:45  eller 15:10- 15:55 på torsdagar om man känner att man behöver hjälp av en lärare. Har ni några frågor tveka inte att höra av er till Maria direkt Maria.mardh@stockholm.se

Trevlig helg!