Sommarlov

Vill bara passa på att tacka för all värme, glädje, kramar, presenter, uppvaktningar som jag fått. Det har varit ett spännande år att få arbeta tillsammans med era barn och ni. Tack för allt fint samarbete och hjälp.

Ha en underbar sommar!!!!

 

Ps. det hänger en hel del kläder kvar på krokarna. Vi är här hela nästa vecka , förutom onsdag om ni vill komma förbi och hämta.

Håkan

tack från Monica

Hej klass 4EF

Jag vill tacka för alla fina ord, kramar, tårar, blommor och presenter. Tack!!  Det blev mycket gott, vackert och snällt att ta in för mig, både till förtäring och till mitt hjärta:)

Nu har vi sommarlov och jag hoppas att ni ska få en underbar sommar!!! Det är ni verkligen värda, så hårt som ni har kämpat.

Klasserna ses alltså igen den 16/8 kl. 9.00.

Allt gott! Monica Werner

 

Sista dagarna + efterlysning

Hej allesammans. Tack för en härlig picknick och för fantastiskt fina presenter.

I morgon börjar de 10.00 och slutar 13.30, tillbaka 17.30 vid Hedvig Elenoras kyrka. Jag är som sagt tjänstledig. Joseph vikarierar för mig.

Fredag börjar alla 8.05 och slutar efter kyrkan. Biljetter till er får de av Sofia i morgon.

Det är  så att Olivia tror att någon råkat ta hennes AF-tröja (en mörkblå munktröja med luva och dragkedja) av misstag någon gång under terminens gång, så jag tänkte försöka efterlysa den och be föräldrar kolla lite hemma. Den är märkt med hennes namn.

Med vänlig hälsning

Josefine

josefine.ljung71@gmail.com

 

Postad i 4F

Vecka 22-23

Hej allesammans.

Har lite tid att spendera innan ett möte så passar på att göra ett sista? blogginlägg till er alla.

På fredag 2 juni börjar eleverna 8.45 för att 9.00 startar ”dans på gården”. De slutar 13.30.

Lördag 3 juni är det picknick klockan 14.00 i Hagaparken.

Måndag 5 juni är det utflykt till Tyresö. Vi samlas 08.45 på Odenplan. Vi kommer vandra ca. 4 km, så bra skor och kläder behövs. Matsäck med lunch o eftermiddagsfika behövs också. Badkläder för de som vågar prova långsjöns kalla vatten. Just nu har Signes mamma och Gertruds pappa anmält sig att följa med men det är bara kul om fler hänger på. Vi är tillbaka på Gullmarsplan klockan 15.11 och jag följer med till Odenplan. Får man åka hem själv från Gullmarsplan så skriv ett meddelande till mig.

Tisdag 6 juni är alla lediga.

Onsdag 7 juni börjar alla 8.15 och då skall vi samlas i valvet för att repetera i Adolf Fredriks kyrka. Vi städar hela eftermiddagen. Bra om alla har en stor påse med sig för att ta hem saker i.

Torsdag börjar alla 10.00 med rep i sal 504. Jag är tjänstledig men vikarier kommer att finnas. De slutar ca 13.30 för att vara tillbaka 17.30 i kyrkan. Konserten slutar ca 20.00

Fredag 9 juni samlas vi på skolgården 8.05 för gemensam marsch till kyrkan. Vi slutar där 9.00 och efter en kort stund utanför kyrkan är det SOMMARLOV.

Ha en underbar vecka

Håkan

Postad i 4F

4EF – Nästa konsert 8 juni

Snart är det dags för årets sista konsert – och min sista konsert med klass 4EF, som ni nu alla vet. Det ska bli roligt att få göra en sån fin konsert som avslutning på detta år tillsammans! Här kommer lite information.

17.25 samling i kyrkan!
17.30 genrep
19.00 konsert
20.15 mingel/liten fest

Vi har, jag och barnen i 4EF, enats om nya direktiv för konsertkläder denna gång: LJUST OCH SOMRIGT, istället för ordinarie konsertklädsel. Alla former av blomdetaljer (gärna riktigt blomster!) är tillåtna i mönster och som utsmyckning – i håret etc.

Ni har väl inte glömt att köpa biljett? https://kulturbiljetter.se/evenemang/2826/blommor-och-bananer-konsert-med-adolf-fredriks-musikklasser-8-juni/

Hälsn. Sofia

Löss

Hej på er.

Fick mail av en förälder att det går löss i klassen så bra om ni kan kolla era änglars hår.

mvh

Postad i 4F

Vecka 22

Hej allesammans.

Vilken underbar helg, sol, sol,sol.

I morgon tisdag börjar alla eleverna 09.30 och då samlas vi på skolgården då det skall repeteras inför dans på gården som är på fredag. Ingen idrottsundervisning denna dag.

Efter lunch blir det filmtajm och då får man ta fika med sig.

På torsdag blir det ett sista NO prov, De  skall  kunna redovisa vad som skiljer olika djurgrupper åt varandra. Vi har arbetat med detta under lektionerna men de kan titta på sidorna  89-97 i biologiboken.

Böcker. Kan ni vara snälla och hjälpa eleverna att kolla om de har låne- eller läroböcker hemma så de kan ta med dem till skolan.

Glöm inte picknicken på lördag.

Ha en underbar vecka

Håkan

 

Postad i 4F

Vecka 21+ utflykt.

Hej allesammans.

Förstår om gårdagen blev turbulent med beskeden om Sofia och Monica. Vi har pratat idag om olika orsaker varför lärare slutar så jag tror det känns bättre för dem nu.

Det verkar som om förra veckan blogginlägg fastnade i cyberrymden så här kommer lite info. Idag åker vi till Naturhistoriska museet efter lunch för att titta på en utställning om svenska djur. Vi är tillbaka på skolan i vanlig tid.

Ingen skola torsdag/fredag.

Den 5 juni planerar jag att göra en heldagsutflykt till Tyresö. Vi kommer att vandra, titta på djur och håva vatteninsekter. Jag skulle behöva ha med några vuxna till denna härliga dag så hör av er.

Varma hälsningar

Postad i 4F

v.21-22 Monicas ämnen

Hej 4F

v.21

Onsdag 24/5 Eng. Textbook s.60-61. Läsa högt för att få så bra uttal som möjligt. Läs gärna texten för en vuxen.

v.22

Måndag 29/5   SV/SO En intervjuläxa att utföra till denna dag. Vi har pratat om rädsla i skolan, läst Vem ska trösta Knyttet av Tove Jansson och nu ska eleverna intervjua en vuxen om temat Rädsla. Finns lapp med frågor.

Trevlig helg i värmen!! Monica

Skolavslutning/ picknick.

Hej allesammans.

Bara fyra veckor kvar till skolavslutningen och här kommer lite tankar om den.

Själva avslutningen kommer vara 9 juni, 08.30 i Adolf Fredriks kyrka. Ni kommer få en biljett per familj. Min son tar studenten denna dag så jag kommer att släppa eleverna vid kyrkan direkt efteråt. Dagen innan avslutningen är det ju konsert med fika. Jag är tjänstledig denna dag så jag kommer inte vara med på konserten.

Däremot kommer jag vara med på picknicken som klassföräldrarna arrangerar den 3 juni. Så har skrev Sara:

Vi klassföräldrar tänkte att det skulle vara trevligt att alla barnen i klassen med familjer får tillfälle att ses innan sommarlovet. Därför hoppas vi att så många som möjligt kan komma på picknick och brännboll i Hagaparken lördagen den 3 juni kl. 14.00. Alla tar med sig eget fika. Vi träffas på slänten framför koppartälten.

Så det skulle vara jättekul om så många som möjligt dök upp i Hagaparken så jag får tillfälle att önska glad sommar.

MVH

Håkan

 

 

Postad i 4F

Vecka 20

Hej allesammans.

Fredag igen, huj vad tiden går fort!

På måndag är det schemafri dag. Det innebär att eleverna träffar mig 09.15 på Odenplan. Därifrån kommer vi ta tunnelbanan till Gamla Stan där vi tillsammans med 4e kommer att göra en historisk vandring. Vi är tillbaka till lunch på skolan. Eleverna slutar 14.00 denna dag.

På tisdag börjar uteidrotten.

Annars vanlig vecka med härliga lektioner.

Läxa till onsdag är engelska

Läxa till torsdag är att läsa sidorna 20-25,60-65 i biologiboken.

HA EN FANTASTISK VECKA

 

Postad i 4F