Veckobrev 50

Veckan som gått: Veckorna fram emot jul flyger iväg och snart är dags för jullov, bara en vecka kvar! Igår fick vi uppleva en fantastisk konsert tillsammans med er och 7ef. Tack till alla konsertföräldrar som hjälpte till och för alla ljuvliga melodier.

Veckan som kommer: Ta hem allt som inte hör till skolan. Nu innan jullovet kommer vi att städa bänkarna. Slime, lera, stressbollar, mjukisdjur, glitterpennor och annat som inte är skolmaterial ska tas hem och stanna kvar hemma. Vi vill att ni ska ha fokus på rätt saker och på bästa sätt kunna koncentrera er!

Inga läxor till vecka 51

Övrig information: 
Formuläret om simkunnigheten för ert barn, ska vara tillbaka senast den 20 december. I början av nästa termin åker vi till Eriksdalsbadet och simmar.

Läxor vid sjukfrånvaro: Vid sjukfrånvaro är det viktigt att ert barn har en klasskamrat/syskon/förälder som kan ta hem böcker och uppgifter. Annars blir det mycket att ta igen när barnet kommer tillbaka till skolan.

Julavslutningen äger rum den 21 december. Vi samlas på skolgården 7:50 för att tillsammans gå till Adolf Fredriks kyrka. Där har vi tillsammans med de andra klasserna på mellanstadiet avslutning mellan 8:30- ca 9:30. Till avslutningen i kyrkan får varje elev en biljett för att kunna bjuda in en person, detta för utrymmesskäl och för att alla elever ska få plats. Dessa biljetter delades ut idag fredag. Efter avslutningen i kyrkan är alla välkomna för en gemensam julstund i klassrummen. Vi avslutar dagen ca 11:00.

Viktiga datum: 
21 december julavslutning 8:30 i Adolf Fredriks kyrka, samling på skolgården 7:50

15, 16, 24 och 25 januari är det utvecklingssamtal i båda klasserna. Tider för samtal får ni innan jullovet!

Luciainfo 4ef

Hej på er!

Liten information så här innan konserten på torsdag.

Nätta skor gäller, de behöver inte vara vita. Eleverna ska ha dem på sig eftersom de förflyttar sig utomhus under konserten.

ALLA ska hämtas eller gå med en kompis hem mellan genrep och konsert, då äter man och vilar.

18.30 är det återsamling, då kommer man ombytt till luciaklädsel och lämnar sina ”vinterbarn/tomtekläder” i en kasse på en stol i församlingshemmet på andra sidan gatan.

Lussehälsningar!

Lina

 

Nya planering i matematik och NO

Än har vi inte tagit lov, vi kör på två veckor till och här kommer två nya planeringar som ni kan ta del av.
Det ger er också möjlighet att ha koll på vad vi arbetar med i skolan och hur man ska ligga till eller vad man missar om man är borta! Vid sjukfrånvaro eller annan frånvaro är det viktigt att ert barn har en klasskamrat/syskon/förälder som kan ta hem böcker och uppgifter. Annars blir det mycket att ta igen när barnet kommer tillbaka till skolan.

Planering för kapitel 3: Eldorado 4A kap 3 eller om man har skrivaboken Eldorado 4A kap 3 Skrivaboken

Planering för NO: Arbetsområde magnetism och elektricitet

Har ni några funderingar eller frågor hör av er till mig, Maria

Superheroes läxa till onsdag 13 december

Hej!

Jag vill att alla lämnar in en egen text skriven i ditt röda skrivhäfte på engelska om en superhjälte, oavsett om man hjälpt varandra med texterna. Det räcker alltså inte med att bara den ena ritar bilden och den andra skriver.

Frågor att besvara:

My superhero
1.He/ she is…..

2. My superhero can….. (describe their special powers..) Fly, travel through time… My superhero has x-ray vision, powers of invisibly, incredible strenght.

3.My superhero has… ( describe outfit)

Lycka till!

Veckobrev 49

Veckan som gått: I måndags gjorde alla elever sin andra diagnos i matematik. De har fått tillbaka den och vi har gått igenom den. De elever som har något område att repetera kommer att få individuella uppgifter efter eget behov att jobba mer med. Vi har på börjat en ny planering i NO – Magnetism och Elektricitet. Ni hittar en planering för detta område på bloggen. Vi kommer också på måndag att påbörja en ny planering i matte, även den kommer ni att kunna ta del av här på bloggen. Vi fortsätter med religion och kristendomen fram till vecka 51 och området avlutas med att eleverna spelar upp några av de bibliska berättelserna.

Veckan som kommer: Nästa vecka händer det mycket utanför vårt ordinarie schema, vi ber er därför att ta en extra titt på schemat hemma i helgen. Vi har ändrade start och sluttider under flera dagar.
Inför julkonserten nästa vecka ber vi att alla har med sig sina saker i en namnad papperspåse, detta för att ert barn enkelt ska kunna hitta sina saker!

Läxor till vecka 50:
måndag: SVENSKA 4F: Boktips för de som ännu inte redovisat! Din bilderbok ska vara HELT klar!
onsdag: ENGELSKA 4EF: Din superhero ska vara klar med en egen text.

Övrig information:
Vi har idag delat ut ett formulär från idrottslärarna. De vill att ni fyller i simkunnigheten för ert barn, formuläret ska vara tillbaka senast den 20 december. I början av nästa termin åker vi till Eriksdalsbadet och simmar.

Julavslutningen äger rum den 21 december. Vi samlas på skolgården 7:50 för att tillsammans gå till Adolf Fredriks kyrka. Där har vi tillsammans med de andra klasserna på mellanstadiet avslutning mellan 8:30- ca 9:30. Till avslutningen i kyrkan får varje elev en biljett för att kunna bjuda in en person, detta för utrymmesskäl och för att alla elever ska få plats. Dessa biljetter delas ut till eleverna under vecka 51. Efter avslutningen i kyrkan är alla välkomna för en gemensam julstund i klassrummen. Vi avslutar dagen ca 11:00.

Viktiga datum: 
12 december genrep inför julkonserten 9:00- 10:30. Vi möts på Odenplan 8:45.
13 december Mentorsdag 8:30 – 13:00
14 december Julkonsert klockan 19:00 i Gustav Vasa kyrka för mer information se Linas inlägg.
21 december julavslutning 8:30 i Adolf Fredriks kyrka, samling på skolgården 7:50

15, 16, 24 och 25 januari är det utvecklingssamtal i båda klasserna. Tider för samtal får ni innan jullovet!

Trevlig helg!

Konsertinfo 4ef

Hej!

Biljetterna till konserten har sålt slut, nu släpper vi ytterligare 90 st. Skynda dig att köpa om du inte redan gjort det!

Trevlig helg och en glad första advent!

Hälsningar Lina

Veckobrev 48

Veckan som kommer:
Vi har nu arbetat klart med kapitel 2 i matteboken. För att se vad vi har lärt oss kommer vi att ha en diagnos nu på måndag 4 december. Diagnosen är till för att se vad man kan och vad man behöver träna mer på. Man kan alltid repetera lite men meningen är inte att man ska plugga stenhårt. Målen hittar ni på bloggen, ni kan även titta igenom sidorna 154- 155 i matteboken. Det finns ett rep-häfte att få om man vill träna lite till… En ny planering kommer nästa vecka.
Onsdagen den 6 december är Josefin på kurs och då kommer Astrid att vara vikarie. Astrid låter sig hälsa att hon trivs jättebra i klasserna och tycker att det är roligt att få komma hit igen!
Torsdagen den 7 december ska 4F gå få ”A christmas Carol”. Klassen lämnar skolan 13:00 tillsammans med fyra föräldrar. Ta med mellis som ni kan äta i pausen, men kom ihåg att inte ta med nötter! De elever som inte ska gå med stannar kvar och arbetar i klassrummet tillsammans med Josefin.

Läxor till vecka 49: 
måndag: Boktipset ska vara klart! Mattediagnos kapitel 2 för båda klasserna.
Torsdag: Din bilderbok ska vara klar!

Övrig information: 
Vi har uppmärksammat att många av våra elever i 4EF inte äter tillräckligt med mat under lunchen. Varje dag serveras det en salladsbuffé, två alternativ med mat och en soppa. Till detta kan man äta knäckebröd med smör, dricka ett glas vatten eller ett glas mjölk och ofta serveras det även en frukt. Vi önskar att ni pratar med era barn om hur de äter i skolan och om vikten av att äta för att orka med en lång skoldag.

Vi upplever ett problem med vattenflaskor i klassrummen. Flaskan får nu vara i skåpet och man får dricka under raster. Skulle det finnas särskilda för behov kan undantag såklart göras men då i samråd med mentor och vårdnadshavare.

Viktiga datum: 
12 december genrep inför julkonserten 9:00- 10:30. Vi möts på Odenplan 8:45.
13 december Mentorsdag 8:30 – 13:00
14 december Julkonsert klockan 19:00 i Gustav Vasa kyrka för mer information se Linas inlägg.
21 december julavslutning 8:30 i Adolf Fredriks kyrka

15, 16, 24 och 25 januari är det utvecklingssamtal i båda klasserna. Tider för samtal får ni innan jullovet!

Trevlig helg!

Stipendier till ett läger för digitalt skapande!

Nu har alla elever möjlighet att söka ett flertal stipendier till ett läger för digitalt skapande!  Stipendiet ger en elev en hel veckas lägervistelse utan någon som helst kostnad.Stipendierna kan sökas av elever i årskurserna 2 – 9.

Läs mer i den bifogade bilagan. Sista ansökningsdag är den 9 december.

Musikläxa 4ef

Hej på er!

Nu närmar det sig luciakonserten med stormsteg och vi behöver kunna ALLA sånger utantill! Många är på god väg att kunna allt men några sånger har flera verser och det är texterna som behöver lite extra träning hemma.

Här är alla sånger i den ordning som de kommer på konserten:

Lucia stiger fram, Stjärngossarnas visa, För redeliga män, Gläns över sjö och strand, Sankta Lucia, Tomtemedley 4 sånger (Tomten,Tomtarna,Tomtegubben, Julbocken). Star Carol, Nu tändas tusen juleljus och From all of us….

På fredag blir det läxförhör, då sjunger vi allt utantill! Glöm inte att träna på att också förmedla vad du sjunger, öva framför spegeln!

Lycka till!

Lina

Veckobrev 47

Veckan som gått: Igår var vi på Stadsbiblioteket. Där arbetade vi i par med olika uppgifter, tillsammans skulle man hitta ett bra slut i en bok. Paren fick även till uppgift att göra poesi, det blev fantastiska små dikter som vi idag fick ta del av på svenskalektionen. Det var roligt att se hur de samarbetade över klassgränsen och den aktivitet som rådde i biblioteket. Astrid som var vikarie för Josefin var mycket imponerad av våra fyror. De som ville hann även låna böcker, kanske är det en av de böckerna som vi får höra om i boktipset som ska vara klart den 4 december.

Veckan som kommer:  Nästa vecka är en ”vanlig” vecka! Josefin kommer att sitta med på de nationella proven i svenska för år 6, men då kommer Astrid tillbaka som vikarie.
torsdag ska 4E till Forum för levande historia och arbeta med utställningen ”Alla människor”. Klassen träffas 8:45 i  vid trappan uppgång Gamla stan, till vänster från spärrarna! Klassen går sedan tillbaka till skolan och fortsätter dagen som vanligt!

Läxor till vecka 48 och 49:
Varje dag: Träna på texterna inför julkonserten
Onsdag: Ditt tacksamhetsträd till Thanksgiving ska vara klart!
Fredag: Matteplaneringen ska vara klar 1 december!
Måndag 4 december: Diagnos i matte kapitel 2. Boktipset ska vara klart Boktips-uppgift i svenska

Övrig information: Vi ber er höra av er till berörd lärare då ni blir sena på morgonen. Först och främst ska ni anmäla på skolwebben, då ser den lärare som har klassen om någon blir sen. Mailar ni istället maila då både Josefin, Maria och Lina. Detta gör att ni underlättar för oss som lärare, tack!

Viktiga datum:

7 december ” A christmas Carol” 13:00 4F, meddela senast den 1 december om du inte ska följa med!
12 december genrep inför julkonsert på förmiddagen
13 december AF-Equal dag
14 december Julkonsert klockan 19:00 i Gustav Vasa kyrka för mer information se Linas inlägg.
21 december julavslutning 8:30 i Adolf Fredriks kyrka

Trevlig helg!

DOKUMENTERA SLÖJDARBETET: Självporträtt.

Denna termin har åk 4 i trä och metall slöjd gjort självporträtt och man kunde välja på att göra sitt ansikte, hela sin kropp och något man verkligen gillar.

Under vecka 50 kommer alla, som inte redan ha gjort en dokumentation, att dokumentera sitt slöjdarbete i sin loggbok och vi kommer att redan nu börja hänga upp våra självporträtt(jag återkommer om plats snarast så även ni föräldrar kan se dessa självporträtt)

Mitt slöjdarbete Självporträtt. Åk 4.

Min idé till självporträtt var

Jag valde att göra den i materialet:

Jag har använt dessa verktyg(nämn så många du kan):

Hantverksteknikerna jag har använt heter(nämn minst tre stycken):

Jag behöver träna mer på att: