8C – Information från mentorer – viktiga datum

Viktiga datum:

21/3: ledig dag för eleverna
26/3: Föreläsning i aulan mellan kl 13:00 och 15:00. Livia Fränkl är överlevare från förintelsen och berättar om sin historia.

29/3: Eleverna börjar med idrott. Mentorstid är inställd. Eleverna slutar enligt deras ordinarie schema.

Ledighetsansökan:
För information, är ledningen mycket restriktiv när det gäller ledighetsansökan. Det är bara extraordinära händelser som kan vara en anledning till ledighetsansökan som till exempel begravning. Arrangerade resor som har att göra med skolans musikverksamhet kan också vara en bra grund till ledighetsansökan. Att söka ledigt för privata resor av olika slag är i princip överflödigt.

Postad i 8C

8CD – matematikläxa till torsdagen den 22 mars

8CD matematikläxa vecka 12 (Christers matematikgrupp)

Läxan är till torsdagen den 22 mars

Prova gärna att försöka lösa uppgifterna på två olika sätt. Kanske kan ett sätt vara att ”rita” lösningen och ett annan att räkna ut svaret med hjälp av bråkräkning. Vilket sätt tycker du fungerar bäst? Varför?

  1. Janne har en chokladkaka med 15 bitar. Snabbt äter han upp 2/5 av chokladbitarna. Han ger Olga 1/3 av de bitar som är kvar. De kvarvarande chokladbitarna ger Janne till sin matematiklärare. Hur många chokladbitar får matematikläraren?

 

2. Janne har även varit och plockat smultron. Han äter upp 1/3 av smultronen själv. Sedan ger han sin mamma 1/4 av de smultron som är kvar. Av de som är kvar nu ger han 1/3 till sin syster. Nu har han 32 smultron kvar. Hur många smultron hade han från början?

Lycka till!

Christer

Svenska

Vi läser vidare i ”Pojken i randig pyjamas” av John Boyne. Måndagen den 12 mars ska boken vara färdigläst.

Hälsningar
Karin