Sista skolveckan på terminen

Hej alla 5D:are, elever och föräldrar!

Nu har vi mindre än en vecka kvar till sommarlovet. Dock händer det en hel del under de dagarna.

Måndag 5/6 är vanlig skoldag och vi arbetar enligt schemat. Alla skolböcker samlas in. Hjälp till och se om det finns böcker och annat som ska tillbaka till skolan.

Tisdag 6/6 LOVDAG

Onsdag 7/6 Skoldagen börjar enligt schemat 8.15. Sedan åker vi till Hedvig Eleonora kyrka för repetition. Lunchmatsäck behöver eleverna ha med eftersom vi inte hinner till skolan före lunchtiderna. Skoldagen slutar kl.14.25.

Torsdag 8/6 Skolstart kl 8.15. Mentorsdag. Efter lunchen har Natalia kör. Beräknad sluttid kl.13.00, så att alla elever kommer hem och kan äta ordentligt. Samling vid kyrkan kl.17.45 i banankläder. Konsert kl 19.00 och därefter mingel för alla medverkande i församlingslokalerna. Klassföräldrarna ordnar med dryck och småplock av något slag. OBS! ingen mat. Jag kommer inte kunna vara med under konserten och minglet. Jag har ett annat åtagande som var bokat sedan tidigare.

Fredag 9/6 Samling i klassrummet kl.7.55. Vi tågar till Adolf Fredriks kyrka där avslutningen är kl.8.30. Efter avslutningen i kyrkan går vi till klassrummet där klassföräldrarna fixar lite fika. Föräldrar är välkomna till klassrummet. Skoldagen beräknas vara slut kl.11.00

Om jag missat något här så kommer det i mail så ha lite koll där.

Varma Hälsningar

Annika

 

 

Postad i 5D

Veckobrev inför vecka 22

Hej!

Nu har vi haft intensiva dagar. Spårkonserten i måndags var en fin musikalisk upplevelse. Hoppas ni också tyckte det.

Det som inte var lika bra var ordningen på eleverna bakom scenen och på läktaren. Vi hade pratat om det före konserten och nu även efter. Jag vill verkligen tro att det blir bättre vid nästa konserttillfälle. Som vanligt är det inte alla elever som ”tar ut svängarna för mycket”.

Camilla har varit sjuk i veckan och vi har varit utan vikarie igår men haft vikarie idag. Det mesta fungerade som det skulle.Dock uteblev provet i SO.

Nu kan det vara klokt att se om eleverna har skolmateriel hemma som tillhör skolan. Allt sådant ska tillbaka till skolan. Det gäller även böcker från biblioteket.

Nästa vecka fungerar enligt schema. Ett tillägg är genrep inför dansen på gården som är tisdag kl 10.00-10.30.

Inga nya läxor.

Hoppas att ni får en skön och avkopplande helg med era barn!

Annika

Veckobrev inför vecka 21

Hej!

Vi har haft en bra arbetsvecka! Konserten för våra 4:or gick jättefint och var uppskattad av 4:orna. Camilla har varit sjuk hela veckan så hennes planering i SO och Svenska har haltat. Det planerade SO-provet har uteblivit och i skrivande stund vet jag inget om när det kan bli av.

I matten arbetar alla flitigt och vi kommer att hinna mer av kapitel 8 än vad jag trodde på föräldramötet. Det känns väldigt bra! I svenska arbetar vi vidare med Dags-språklära och samtal i grupp under halvklassen.

 

Inga läxor vecka 21 i svenska eller matte! Jag vet inte hur Camilla gör med engelska och SO.

Den här veckan slutar med konsert på söndag i Hedvig Eleonora kyrka. Samling kl 17.30 inne på kyrkogården vid grinden där kyrkoentrén är. Klädd i banankläder. Natalia har alla mössor. Konsert kl 19.00. Inga konsertföräldrar behövs.

Vecka 21

Måndag 22/5 – Berwalddagen. Skoldagen börjar enligt schemat. eleverna slutar kl 13.00. Samling kl 16.00 utanför Berwaldhallen klädda i banankläderna. Natalia har mössorna. Mellan 17.05 och 18.20 har vi middagspaus då alla äter sin medtagna matsäck. Vi kommer att vara inne på SVT:s område, vilket Hedvigs mamma, Carolina, har ordnat för 5D och 5C. TACK! Då räknar jag med hjälp från följande föräldrar från 5D: Hanna eller Nils Mellergård, Jesper Taube och Carolina Haag von Heijne. Konsert kl 19.00. Alla föräldrar möter upp sina barn utanför Berwaldhallen efter konserten!

Tisdag 23/5 – Skolstart kl.10.00. Resten av dagen enligt schemat. tisdag och onsdag enligt schemat. Lov torsdag och fredag.

 

Soliga och varma hälsningar

Annika Sundelius

 

Veckobrev inför vecka 20

Hej!

Vi hade en trevlig dag i Mariefred. Flera elever hade goda kunskaper som de visade när vi var på guidade turen på Gripsholms slott. Vi hade lite tur med vädret. visst var det kyligt men vi slapp både regn och snö. Solen sken på oss hela dagen.

Vecka 20

Nu är den intensiva perioden av skolterminen i full gång. Ett tips är att ha dag för dag-koll. Det kan ju också bli snabba ändringar.

Utomhusidrott startar den här veckan.

Veckan dag för dag

Måndag: Schemabrytande dag. Skolstart kl 10 i klassrummet. kl 12-15 repetition för 5C och D i aulan av banansångerna.

Tisdag: Vanliga skoltider gäller. Banankonsert kl 11.45-12.15 för 4C och 4D. Ta med banankläderna!

Onsdag-Fredag vanliga skoldagar

Söndag: Samling vid Hedvig Eleonora kyrka kl  17.30 klädd i banankläderna. Konsert kl.19.00  Inga konsertföräldrar behövs.

Vecka 21

Måndag: skoldag 8.35/9.30-13.00

Samling utanför Berwaldhallen inför konserten kl 16.00 klädd i banankläderna

Konsert kl 19.00- 20.30

Tisdag sovmorgon till kl.10.00

När det gäller läxor skrivs de på tavlan och ni får besked via mejl och bloggen.

Önskar er alla en varm och skööön helg!

Annika

 

Postad i 5D

Lelles idrottsgrupper fortsätter med inomhusidrott vecka 19

Vi fortsätter inomhus v 19 och skjuter på starten för utomhusperioden till v 20 då vi ses i Vasaparken. Mina grupper i 4ef och 4cd samlas vid flaggstången för gemensam promenad till Vasaparken.

Nytt arbetsområde: Kemi i hemmet

Idag har vi startat upp ett nytt arbetsområde i kemi, det heter ”Kemi i hemmet” en planering för detta område finner ni här  Arbetsområde Kemi i hemmet

Eleverna har fått ett kompendium av mig som vi idag läste som en introduktion. När eleverna läste dök det upp flera nya begrepp och ord som ni gärna kan prata om hemma tillsammans:

oxidera, faropiktogram, ogräsmedel, fosfor, sedimentera, legeringar, frätande, farosymbol, spritkök, ekosystem och t-röd

Till nästa vecka har 5D en läxa som man måste göra hemma. Jag har idag delat ut den i pappersform, men den finns också att ladda ner här. Läxa Kemi i hemmet

Har ni några frågor, eller känner att ni som föräldrar skulle kunna bidra med något inom detta arbetsområde tveka inte utan hör gärna av er!

Trevlig helg! Maria

Postad i 5D