MUSIKUPPSPEL

Hej!

Påminner om att vi nästa vecka på halvklasslektionerna (måndag 27/5 för 6F, tisdag 28/5 för 6E) har uppspel på instrument.

Var och en ska spela ackorden på versen på Shallow på piano ELLER gitarr. Sedan ska ni spela basstämman på Bergakungens sal och så gott ni kan även melodistämman på piano.

/Cassandra

Vecka 21

Hej allesammans.

På fredag kommer eleverna  att få göra ett prov i fysik där jag tagit gamla nationella prov frågor och satt ihop till ett prov. Det handlar mycket om att kunna argumentera och dra slutsatser, inte så mycket faktafrågor alltså. De behöver inte läsa på inför detta prov.

Ha en underbar helg

Håkan

Postad i 6E

Vecka 21

Hej därhemma !

Hoppas allt är fint. Nu börjar vårterminen hastigt och lustigt lida mot sitt slut men vi har en hel del aktiviteter kvar. Nästa vecka har klassen konsert  i Norrmalmskyrkan på torsdag kl 19.00. Idag har klassen kommit igång med sin planering av soarén , tror det kommer att bli jättebra , så boka nu måndagen den 3 juni och ta hit släkt och vänner.

Nu försöker vi arbeta färdigt med det som vi har planerat. Det innebär att DogBoy ska vara klar till nästa fredag med tillhörande arbetsuppgifter, samt att alla läser The boy in the dress. Vi har ett prov kvar inom mina ämnen och det är historieprov som kommer att äga rum tisdagen den 28/5. Eleverna har fått en stencil angående detta  och på vad som vi arbetar med under resterande lektioner.  Trevlig helg / Sophie /

Postad i 6E

Blåsorkester och slagverkare till skolavslutningen 2019 efterlyses!

Nu börjar det att dra ihop sig till sommaravslutning och vad vore väl den utan vår eminenta blåsorkester och slagverkare? Alla är välkomna att delta, elever, föräldrar, lärare och övrig personal! Nedan ser ni vilka repetitionstiderna är och man måste inte komma på alla repetitioner för att få vara med. Vi framför sedan våra två marscher den 11/6 både under mellan- och högstadiets promenad ner mot kyrkan.

Vi repeterar följande tider:

  • 23/5 kl 9:15-10:00 sal 504
  • 28/5 kl 14:50-15:50 aulan
  • 29/5 kl 10:00-11:00 aulan
  • 3/6 kl 14:45-15:45 aulan
  • 4/6 kl 10:00-11:00 aulan
  • 10/6 kl 14:00-15:00 aulan

 Varmt välkommen!

/Karin och Lina

Konsertinfo

Hej!

Nu är det bara en vecka till konsert! Kul!

Jag skulle som sagt behöva fyra stycken föräldrar totalt från er som hjälper till lite innan konserten. Det är tre stycken från 6F som anmält sig så toppen om ytterligare en förälder från 6E kan tänka sig att ställa upp på den här sista terminskonserten. Tusen tack!

För alla elever! Vi bestämde nu att till det sydafrikanska numret ska alla ha en ENFÄRGAD sjal att dra på sig (runt huvudet, runt höften, hängande runt axlarna) för att göra numret lite roligare. Om ni inte har sjal, kolla med någon annan i klassen, det finns säkert flera som har extra som säkert kan låna ut.

LÄXA är att träna intervaller och öva på klappramsan. Filmade in när jag gör den här, som ni kan titta på om ni glömmer. Så TRÄNA nu på denna så ni kan den på måndag!

https://youtu.be/9gmfMqkiZh4

Ha en underbar helg!

Cassandra

Dans på gården årskurs 6 egna nummer

Det är bara elever i årskurs 6 som har möjlighet att framföra egna nummer på ”Dans på gården”. Om ni vill visa upp ett eget nummer så är det audition tisdag 28 maj 14.50 i sal 1 på skolan. Ta med musiken ni ska ha!

Välkomna!

/Idrottslärarna

Vecka 20

Hej allesammans !

Hoppas allt är fint därhemma. Här är allt toppen. Nästa vecka är en helt vanlig vecka. Vill påminna om att klassen har konsert den 23 /5 samt soaré måndagen den 3 juni.  Läxor samt prov nästa vecka :

Tisdag : Grammatikprov sex ordklasser. Alla har fått ett häfte där allt står.

Torsdag : Religionsprov Judendomen och Islam. Se stencil.

Fredag: DogBoy läs till s 175.

Trevlig helg / Sophie /

 

 

Postad i 6E

Veckobrev 20

Hej allesammans.

Så var då alla nationella prov avklarade, skönt. Jag hoppas att det gått bra för alla.

Nästa vecka är en helt vanlig vecka då vi kan försöka jobba på så mycket vi kan. I NO: n arbetar vi med energi och i matematiken blir det programmering.

Glöm inte att det är konsert 23 maj.

Ha en underbar vecka

Håkan

 

KONSERTINFO OCH BILJETTER TILL 23/5!

MUSIKINFO – Konsert 23 maj

Nu är det direkt på’t igen med ny konsert! Det är så många lektioner som går bort nu så alla måste verkligen träna på sångerna hemma. Påminn varandra att göra det. Det är ju min sista konsert med er så den måste ju bli så bra som den bara kan bli :-) Här kommer info om konserten:

Torsdag 23 maj
12.30 – 15.00 Repetition i Norrmalmskyrkan – 6CDEF. Ta gärna med en extra frukt och/eller dricka för att hålla energin uppe.
18.15 Samling och uppsjungning. Kom ombytt och klar.
19.00 Konsert

KLÄDSEL: Kombinera fritt VITT och JEANSBLÅTT. Helvitt går också bra. Som vanligt inga bara magar etc. Kortärmat är kanske skönt om det är varmt. Eftersom det är lite mer casual klädsel på den här konserten ska man inte ha svarta konsertskor. Sneakers eller finskor i valfri färg, men vitt eller blått är att föredra.

KONSERTFÖRÄLDRAR: Vi önskar två konsertföräldrar från varje klass som möter oss kl. 18.00 så att vi kan gå igenom biljettförsäljning m.m. Maila mig om vilka ni blir. Tusen tack på förhand!

Här är biljettlänk till konserten: https://kulturbiljetter.se/evenemang/3958/v%C3%A5rligt-vackert-och-sommar-med-sv%C3%A4ng/

Fb-event: https://www.facebook.com/events/1239498919540797/

Vi har med ett fullt kompband med GRYMMA musiker så peppa alla att köpa biljett nu!

Nu kör vi sista rycket!

Cassandra