Idrott utomhus klä er varmt!

Vi fortsätter med idrottslektionerna utomhus i ytterligare tre veckor. Från måndag ser det ut att bli betydligt kyligare väder, särskilt på morgonen, så packa ner en tröja, långbyxor och kanske en mössa i gympapåsen!

/Idrottslärarna

v 39

Hej alla föräldrar !

Hoppas allt är bra med er. Här på skolan är det full fart, i torsdags träffade vi våra fadderbarn fr åk 4 och det fungerade toppen. Jättefint att se !Sång på gården gick också bra. Nästa vecka har klassen redovisning av sina role models i halvklass samt eventuellt partierna, om grupperna hinner klart. Måndagen den 1/10 är det studiedag. Veckorna går fort och snart har klassen sin  lilla soaré . Om vi ska ha fika försäljning så behöver vi få hjälp av klassföräldrarna på denna kväll den 15/10. .

Läxor nästa vecka måndag. redovisning av role models grupp a

torsdag .  redovisning av role models grupp b

fredag : Eng – läxa s 10 textbook , text + glosor. Skriv kort om en person och använd fraserna från Workbook s 10 övning E.

svenska: Läs ut Parvana.     Trevlig helg / Sophie /

 

Postad i 6E

Vecka 38

Hej allesammans.

Nu har vi klarat av de första arbetsområdena i No och matematik. Nästa vecka startar vi upp ”luft och dryck” i NO och kap.2 i Eldorado.

Luft år 6 2018

Kap-2-6A

Läxa till måndag 24/9  är träna på multiplikationstabellen

Ha en underbar vecka

Håkan

Postad i 6E

LÄXA i TM-slöjd till slöjdlektionen v. 39.

Hej på er,

All planering måste ni som ej har gjort klart göra nu hemma, för att hinna göra själva slöjdarbetet på slöjdlektionerna.

Planeringen ska innehålla:

3 st. skisser,

1 ritning på den slöjdföremålet ni väljer av era skisser. Ritning med mått ur tre vinklar

1 arbetsplanering för 15 st. lektioner.

Metallplaneringsexempel 

Planeringsexempel

 

Vecka 38

Hej allesammans.

Tack för alla samtal som jag varit med på. Hoppas att ni finner det givande att få träffa mig också, även om det blir ett kort möte.

På onsdag är det prov på syror och baser. De skall läsa sidorna 38-43, 46-47 i ”boken om fysik och kemi”, samt titta på de labbar vi gjort i sitt labbhäfte.

Till måndag 17/9 har de en matteläxa som handlar talföljder.

Ha en underbar vecka

Håkan

Postad i 6E

Nästa vecka v 38

Hej alla föräldrar !

Tack för alla givande samtal , alltid roligt att träffa elever med föräldrar. Full fart med skolarbetet och allt går enligt planerna. Nästa vecka har vi Sång på skolgården på onsdag 9.30 – 10.15,  då vi välkomnar årets åk 4.

På torsdag kommer vi också  att påbörja vår faddring med våra åk 4:or i vår korridor . Då skulle det vara toppen om varje elev kan ta med sig 2 festisar och två bullar som de ska ha när de träffar sitt fadderbarn.

Läxor nästa vecka: Eng – läxa till fredag , text + glosor s 9

Sv- läxa : Parvanas vandring s 114 – 134.

Fråga gärna hur det går med de eng- föredragen. A-gruppen har sina presentationer månd den 24/9 och B- gruppen torsd den 27/9.

Trevlig helg / Sophie /

Postad i 6E

Biljetter till höstkonserten 23/10

Hej!

Tack för bra och trevliga musiksamtal dessa dagar.

Nu finns biljetterna för höstkonserten som 6EF har tillsammans med 5CD och 8AB den 23/10 i Gustav Vasa kyrka tillgängliga via hemsidan kulturbiljetter.se

Konserten finns även inlagd i AFs konsertkalender där det finns en direktlänk  till hemsidan där ni kan köpa biljetter. Pris är 120 kr/vuxna, 60 kr/barn (upp till 18 år)

Ha en fortsatt trevlig vecka!

Cassandra

 

 

IdH repetera inför orienteringsperioden

Repetera kartans språk och uppbyggnad genom att titta på de båda filmerna, klicka så kommer länken till filmen fram.

Hälsar idrottslärarna

Kartans vanligaste tecken

Kartans uppbyggnad

/Idrottslärarna

 

 

 

 

Vecka 37

Hej på er !

Hoppas allt är bra med er! Skolarbetet fungerar finfint och jag märker en stor skillnad sedan tidigare, toppen !

Nästa vecka fortsätter vi med våra samtal, detta innebär att klassen slutar efter lunch på måndag kl 12.00 och b -gruppen  slutar efter lunch på tisdag kl 12.05 medan a-gruppen ska ha hemkunskap och slutar enligt schema kl 14.40.

I tisdags hade vi föräldramöte,  trevligt att så många kunde komma. Vides föräldrar påminde om pengar till klasskassan och Cassandra var och presenterade sig. Lite datum att hålla koll på ; 1/10 studiedag, 3/10 Kulturfyren ( matsäck ), 15/10 soaré i aulan och den 23/10 konsert i Gustav Vasa.

Trevlig helg Sophie

 

Postad i 6E

Konsertdatum HT 18

Hej 6E!

Vad roligt det var att träffa er föräldrar lite kort på föräldramötet i tisdags. Som jag lovade lägger jag upp terminens planerade konsertdatum även här.

19/9 kl 09.30 – Sång på gården, Adolf Fredriks Musikklasser (skolgården). Skolan hälsar fyrorna välkomna och sjunger tillsammans.

15/10 kl 18.00 – Soaré med egenskrivna låtar, Aulan på AF (6E). Som jag nämnde på föräldramötet har vi under halvklasstimmarna börjat spela instrument och tanken är att eleverna ska skriva egna låtar som de framför i aulan denna kväll. Tanken är även att fika kan säljas för att dra in pengar i klasskassan och att det finns utrymme för eleverna att framföra andra egenvalda nummer.

23/10 kl 19.00 – Höstkonsert, Gustav Vasa Kyrka (5CD, 6EF, 8AB).

13/12 kl 08.00 (samling 07.00) – Luciamorgon, Adolf Fredriks Kyrka (6EF, 8AB). Fri entré

17/12 kl 19.30 – Julkonsert, Blå Hallen/Stadshuset (6EF, 7AB, 8GH från Farsta, 9EF)

Vad gäller biljettförsäljning på konserterna återkommer jag med det, men generellt sätt så är det som jag förstod det några av terminens klassföräldrar som kan vara behjälpliga på själva konsertdagarna och sälja biljetter. Detta gäller främst höstkonserterna. Konserterna kommer dyka upp på skolans konsertkalender förhoppningsvis nästa vecka och så småningom länk till biljettinköp. Alla dessa rutiner kring konserterna är även något som är helt nytt för mig, men jag gör mitt bästa att sätta mig in i allt så bra och snabbt som möjligt! Om ni har några frågor finns jag tillgänglig på cassandra.jenner@stockholm.se

Trevlig helg!

Vänliga hälsningar

Cassandra

Postad i 6E