vecka 47

Hej alla föräldrar !

Härligt, idag skiner äntligen solen och hoppas det blir så även till helgen. Nästa vecka onsdag har vi NP muntliga svenska. Detta innebär att de träffar mig, Josefine eller Ann samma lärare som hade engelskan. Provet innebär att de först har en enskild redogörelse för två kamrater + lärare och sedan ska de samtala utifrån en text som de får lyssna på med tillhörande frågor. Redogörelsen förbereds i klassrummet och får inte tas hem.  Viktigt är att vara en aktiv deltagare under samtalet. Schema följs som vanligt denna dag.

På tisdag har de som har teknik prov och till nästa fredag ska idrottsuppgiften vara inlämnad. Idrottslärarna sköt upp inlämningen en vecka.

Fredag: Eng -läxa s 18 – 19 + 10 glosor. De som vill kan ta alla. Vill återigen poängtera att det är viktigt att de läser texten, helst ngr gånger.

Trevlig helg / Sophie /

Postad i 6E

Vecka 47

Hej allesammans.

 

Solen skiner just nu, känns jättehärligt.

Det känns som att provräkningarna gått bra överlag, kul!!

Läxa till onsdag. Läsa igenom sidorna 96-106 i boken om kemi och fysik.

Ha en underbar vecka

Håkan

 

Postad i 6E

Spotifylänk till jul- och luciasångerna + påminnelse om läxförhör nästa vecka

Hej!

Nästa vecka (tisdag för 6F respektive onsdag för 6E) har vi ”läxförhör” på ”Det brinner en stjärna”, vilket innebär att åtta-nio stycken i taget (ungefär tre i varje stämma) får sjunga sången för varandra. Dels för att det blir en sporre till att träna på sången och dels för att det är viktigt att varje elev förstår att det inte går att förlita sig på grannen utan alla måste ta sitt ansvar och jobba på lektionerna och sjunga på.

Till er hjälp för att träna utanför lektionstid har jag nu gjort en Spotifylista med sångerna inför Blå Hallens julkonsert och Luciamorgon.

Jag vill att ALLA som kan ska ladda ner och lyssna på listan till exempel till och från skolan och sjunga med i sångerna när ni har tid över. Det är många sånger att lära sig och inlärningsprocessen kommer gå fortare och bli roligare om ni lyssnar och håller igång sångerna även utanför lektionstid! Plus att ni kommer i härlig julstämning :-)

De enda sångerna med rätt arrangemang jag inte hittade på Spotify var ”Julstress” och den nya tillkomna sången ”Julen är här”, men de andra finns med i rätt arrangemang och versioner.

Här är länken till listan, lyssna, sjung och kom i julstämning!

https://open.spotify.com/user/11129604739/playlist/6fiGHEJsN6hfZOV3wImJVK?si=xYzB4As6QF2l0BWr3cSipQ

EDIT: Jag har förstått att någon/några haft problem med att spela upp listan, sök i så fall på ”cassandra jenner” på Spotify så borde listan komma upp!

Cassandra

vecka 46

Hej alla föräldrar  !

Oj vad mörkt det har blivit men hos oss lyser flitens lampa. Alla anstränger sig så bra. Nu ¨på måndag har vi NP eng. Eleverna börjar 9.00 eller 9.15 beror på om de har NP eller inte , slut för dagen 14.00. På torsdag har vi  en stund med Aktion julklappen som vi hade förra året. Detta är på frivillig basis. Om man vill vara med kan man ta med sig 1 ask med färgkritor, 1 tvål, 1 tandborste, tandkräm , tablettask , reflex, en plastpåse samt eventuellt presentpapper. Som förra året går julklapparna till Moldavien, Ukraina och Rumänien.

Torsdag har eleverna också sovmorgon till kl 10.00 då vi har mitterminskonferens.

Läxor nästa vecka : Fredag : eng- läxa s 17 text + glosor samt stencil adjektivets böjning.

Till denna dag också  inlämning av idrottsuppgift som är viktig.

 

Trevlig helg / Sophie /

 

Postad i 6E

Vecka 46

Hej allesammans.

På onsdag har eleverna provräkning på  kap.1 och 2 i Eldorado. På fredagen fortsätter provräkningen med olika problemlösningar från dessa kapitel. Vi kommer att repetera inför provräkningen i veckan men det är bra om de tränar på tal från dessa kapitel hemma.

Annars har vi startat upp kap.3 i Eldorado. Det handlar om skala och likformighet, kombinatorik och problemlösning.

I NO:n har vi börjat med kemiska reaktioner.

Ha en härlig vecka

Håkan

Postad i 6E

Hämta dina kvarglömda saker!

Hej,

Vaktmästeriet har samlat ihop alla kvarglömda kläder, skor och saker som fanns runt om i skolan efter höstlovet. Dessa ligger på borden utanför vaktmästeriet på plan 2. Gå gärna förbi och se om något tillhör dig!

Det som inte hämtas före 16e november kommer att skänkas till välgörande ändamål.

Med vänliga hälsningar,
Stig, Mathias, Daniel och Peter

Denna vecka

Hej på er !

Imorgon har åk 6 muntliga NP matematik. . Skoldagen börjar 9.00 – 14.00. Bäst är att komma lite innan så man ser vart man ska gå. Läxa denna vecka eng s 16 , text + glosor. MVH Sophie

Postad i 6E

Vecka 45

Hej allesammans.

På onsdag är det Nationellt Prov i matematik, muntlig del. Alla börjar klockan 9.00 och slutar 14.00. Eleverna kommer att vara uppdelade i grupper om fyra och diskutera matematikuppgifter. Jag har övat ett gammalt NP med dem så de vet hur det går till.

Inga läxor från mig denna vecka.

Ha en underbar vecka.

Håkan

Postad i 6E

Vecka 45

Hej alla föräldrar !

Nu har vi avslutat veckan med spöken och diverse aktiviteter i korridoren. Det känns som många är ordentligt trötta och behöver lite vila innan nästa period fram till jul kommer. Måndagen efter lovet så har skolan tagit hit Andreas Jonsson från  change makers som vi ska få ta del av i aulan månd eftm. Det kommer att handla om värderingar och hur vi är mot varandra. Hela klassen slutar 15.30 denna dag.  På onsdagen har klassen muntliga NP i matematik och dagen är schemabrytande . Återkommer om exakt tid när de börjar och slutar. Till fredag kommer de att ha en liten eng – läxa som de får på måndagen efter lovet.

Jätteroligt är att klassen ska till Hannas arbete ( Siris mamma ) på Luciadagen och sjunga. Det börjar kl 14.00 och till den här gången kommer Cassandra att följa med som tur är.

Ha nu en härlig helg och lov / Sophie /

Postad i 6E