veckoinfo inför v 21 klass 6b

Under veckan som gått har vi börjat arbeta med området energi. Vi har pratat om olika energiformer samt olika energikällor. Eleverna har också gjort sina gruppredovisningar om djurs anpassningar. I geografin håller de på med Europa.

Inga nya läxor har delats ut. Måndag 28/5 har eleverna gruppdiskussion kring Europas regioner.

I morgon fredag har eleverna schemabrytande dag. Eleverna går mellan kl 08.30-14.00. Dagen kommer handla om sociala medier och ingår i skolans Afequaltema. Eleverna kommer tex få lyssna på en föreläsning av Maria Dufva.

På måndag är schemat ändrat så alla i 6b kommer att börja kl 09.10 med no. Det är mycket viktigt att ta med no häftet till skolan om det finns hemma.

Det är också viktigt att ta hit alla skolböcker som finns hemma. Många elever har t ex mattefacit hemma, samt kemiböcker mm. Rensa i helgen så allt finns här på måndag. Det är viktigt eftersom vi håller på med inventeringar som ska vara klara så snart som möjligt.

Trevlig helg önskar Jenny

 

 

Sök till Adolf Fredriks Gosskör inför nästa sångarår!

Nu är det dags för provsjungningar till Gosskören inför nästa läsår. Vi välkomnar alla intresserade killar i årskurs 4-9 (sopran, alt, tenor och bas).
Vid sökningen sjunger sopraner och altar vers 1 på Ack, Värmeland du sköna (f-moll, startton c1) och tenorer och basar sjunger vers 1 av Den blomstertid nu kommer.
Sökningstiderna är: 

4AB – fredag 18 maj kl.  08.30-09.15 (sal 502)
4CD – fredag 18 maj kl. 09.15-10.00 (sal 502)
4EF – fredag 18 maj kl. 10.00-10.45 (sal 502)

5-6ABCDEF – tisdag 15 maj kl. 11.45-12.45 (OBS! Sal 501)

7-9ABCDEF – onsdag 23 maj kl. 14.40-15.40 (sal 502)

VÄLKOMNA!
Sångarhälsningar/Tony

veckoinfo inför v 20 klass 6b

Under veckan som gått har vi arbetat med djur och växters anpassningar till deras livsmiljöer. Vi har arbetar med samband och förändring i matten och börjat göra olika undersökningar om cirkeln.

Läxor att lämna in under v 20

mån: Religionsprov (läs på  i häftet)

tis: redovisning av biologiarbete (vissa ville ta hem och träna på sin redovisning om djurens anpassningar)

tor: no: Läs sid 78-79 + 86-89 + 90- 93 + 94-95 i Koll på no. Svara på de tillhörande frågorna som är inklistrade i häftet. Man kan ta frågorna muntligt utan att skriva svar. Eleverna kommer få några frågor att skriftligt svara på under lektionen.

Övrigt:

På fredag 18/5  rättar vi lärare nationella prov. Eleverna har schemabrytande dag. Alla elever börjar kl 08.15. I skrivandets stund är inte sluttiden klar men mentor klargör för eleverna nästa vecka.

Trevlig helg önskar Jenny

Sommarlovskör 18-20 juni

Hej!

Föreningen Adolf Fredriks Musikklasser arrangerar även i år Sommarlovskör för sångsugna AF-elever och deras sångglada kompisar/släktingar. All information finns i bifogad PDF och anmälan är senast 27 maj. Du anmäler dig HÄR

VÄLKOMNA!
hälsar Föreningen Adolf Fredriks Musikklasser

Sommarlovskör 2018

veckoinfo inför v 18

Idag fick vi njuta av Sång på gården och det var mycket vackert. För övrigt har vi pratat om Charles Darwin och sett några filmer om evolution mm. Vi har också arbetat med begreppet proportionalitet i matten. I går hade vi schemabrytande dag och då träffades fyror, femmor och sexor tillsammans och gjorde några lära känna övningar.

Läxor att lämna in under v 18

Inga nya läxor uttdelade. Eleverna har prov att läsa på. 7-8 maj biologiprov (se förra veckans blogg).

Saman kommer ha ett religionsprov med eleverna den 14 maj. Eleverna ska träna på frågor om världsreligionerna som finns i ett arbetshäfte som alla elever fick den 26/4.

Övrigt

De elever som säljer majblommor ska redovisa sina pengar direkt efter ledigheten den 2 maj.

Tisdag 2 maj och fredag 4 maj är det nationella prov i eng. Det är mycket viktigt att eleverna är här kl 08.15 på onsdag och fredag morgon pga proven.

Alla elever lediga den 30 april samt den 11 maj.

Trevlig helg önskar Jenny

 

 

Idrottsinfo för enbart Alex grupper

Obs! Följande gäller ENBART Alex grupper:

Pga att jag har några examinerande moment kvar med vissa av mina grupper kommer ALLA som har mig vara inomhus onsdag till fredag nästa vecka. Jag kommer inte ha möjlighet att springa fram och tillbaka mellan skolan och Vasaparken.

Sammanfattning:
Onsdag till fredag vecka 18 – Alex grupper är inomhus
Vecka 19 och framåt – Alex grupper är utomhus

veckoinfo inför v 17

Under veckan som gått har vi fortsatt arbeta med Livets utveckling. Eleverna har också gått en tipspromenad som repeterade viktiga biologiska begrepp. Vi har också arbetat med samband och förändring i matematiken.

Läxor att lämna in under v 17

mån: se till att no-häftet och Koll på no finns i skolan denna dag

tors: no: Läs sid 48-52 i KOll på no och svara skriftligt på tillhörande frågor (nr 10-19)  som finns i no-häftet.

fre: ma: Pentaminopussel

fre: eng: Gör klart uppgifterna 1,2,5,6,och 7 i Wb kap 13

Övrigt:

Biologiprov 7-8 maj. Eleverna har fått med de begrepp som de ska öva på hem. Se mer detaljer vad som ska tränas på i  2 bifogade fier.  Att läsa på inför biologiprovet den 7-8 maj       biologins begrepp

Det är viktigt att alla tar hit sin Eldorado 6b bok för vi arbetar med den i skolan nu.

På måndag och tisdag repar eleverna inför konsert. Inget avvikande schema på tisdag, de repar i aulan. På tisdagen har eleverna lektion som vanligt på morgonen. Vi övar i Norrmalmskyrkan på em och slutar där ca kl 15.00. Ta med ett mellanmål. Eleverna tar sig hem på egen hand från kyrkan. Återsamling för konsert igen kl 17.30.

På torsdag 26/4 är det mentorsdag. Skoldagen är mellan kl 09.15-14.00.

På fredag sjunger vi in våren och har ”Sång på gården” mellan kl 09.30-10.00.

Trevlig helg önskar Jenny

 

 

veckoinfo inför v 16 klass 6b

Under veckan som gått har stor del av tiden gått åt till att genomföra de nationella proven i matte. Nu är de avklarade. Vi startade upp området ”livets utveckling” på no-lektionen och på so-lektionerna arbetar eleverna fortfarande med Europa. Nästa vecka arbetar eleverna med kapitel 12 i Good Luck C (Jason och Judy är i San Francisco, fyra äventyrare), samt kapitel 13 (avskedsparty för Judy, floden Mississippi, orkaner och tornador).

Läxor att lämna in under v 16

tors: eng – Basic Grammar 21-22.

fre: no: Läs sid 44-53 + svara på tillhörande frågor (alla börjar arbeta med dessa på lektionen på måndag).

Kommande datum: biologiprov måndagen den 7 maj. Provet består av två delar:Förmågan att samtala och diskutera testas muntligt i grupp.Förmågan att använda biologins begrepp sker genom att sätta in begrepp i texter. Mer info får eleverna med hem under nästa vecka.

Övrigt

Under nästa vecka kommer eleverna repetera mycket inför kommande konsert. Inga start och sluttider kommer att förändras. Alla repetition kommer ske i aulan. Tisdagen den 24 april är det konsert (se Tonys blogg).

Sista april är eleverna lediga. Lärarna har studiedag.

V 18 är det nationella prov i eng. De sker onsdag 2 maj samt fredag 4 maj.

2 maj är sista dagen för att redovisa sin försäljning av majblommor för de som anmält sig till sådan.

Trevlig helg önskar Jenny