Idrott utomhus klä er varmt!

Vi fortsätter med idrottslektionerna utomhus i ytterligare tre veckor. Från måndag ser det ut att bli betydligt kyligare väder, särskilt på morgonen, så packa ner en tröja, långbyxor och kanske en mössa i gympapåsen!

/Idrottslärarna

Inför vecka 39

Vi har haft en bra vecka då vi bland annat välkomnade AFs nya fyror.
Klasserna arbetar fortfarande med valet och i veckan ska eleverna få skapa egna partier och göra ett eget partiprogram. Det blir det sista vi gör och fortsättningsvis följer vi upp valet med att titta på Lilla Aktuellt för att se hur partierna löser resultatet som blev. I engelska arbetar eleverna med ett eget arbete om Michael Jackson. Eleverna har fått i läxa att söka egen fakta om Michael Jackson som en övning i källkritik och att göra källhänvisningar i arbetet.
Vi har i klasserna följt upp läxan om filmen de tittade på om betyg. Om det fortfarande är några som inte sett den vill vi gärna påminna om att titta på den. Filmen heter Betyg – så funkar det?
På onsdag har vi prov på syror och baser. Repetera s.38-47 i GB Fysik och kemi och s.22-25 i AB. Titta även på lappen om syror och baser där det står vad du ska kunna när vi är färdiga med området.

Vi vill göra er uppmärksamma på att eleverna har studiedag den 1/10. Tisdagen den 2/10 ska vi till Kulturfyren på Skeppsholmen. Denna dag behöver eleverna matsäck. Mer info kommer nästa vecka.

Läxor vecka 39
Tisdag 6A En, kapitel 3 A Blind Date + glosor, Wb uppgifter 1,2,4,5,7,8,10, och grammatiksidorna
6B HKK, prov
Onsdag 6B En, enligt ovan
No prov för alla på syror och baser
Fredag: So, de elever som inte skrivit klart alla frågeställningar om valet gör det hemma.

Trevlig helg!
Sara & Sophia

Inför vecka 38

Veckorna rusar iväg och det är redan fredag igen. Utvecklingssamtalen är nu avklarade för denna gång och eleverna har verkligen varit jätteduktiga på att leda sina samtal.
På onsdag välkomnar vi alla våra nya fyror på skolgården mellan 9.30-10.15.

Läxor inför vecka 38
Tisdag 6A: : Eng – Kapitel 2 Cindy C (läsa högt/översätta text) + glosor
Onsdag 6B:
Eng – Kapitel 2 Cindy C (läsa högt/översätta text) + glosor
Fredag: Ma – arbetsblad, ekvationer.
No – Läs och lär dig s.38-47 i GB Fysik och Kemi( ta hjälp av lappen Syror och baser där det står vad du ska kunna). Gör s.22-25 i AB Fysik och kemi. Gör klart din laborationsrapport ”Surt och sött”.

Trevlig helg!
Sara & Sophia

 

IdH repetera inför orienteringsperioden

Repetera kartans språk och uppbyggnad genom att titta på de båda filmerna, klicka så kommer länken till filmen fram.

Hälsar idrottslärarna

Kartans vanligaste tecken

Kartans uppbyggnad

/Idrottslärarna

 

 

 

 

Inför vecka 37

Vi har haft en bra vecka!
Nästa vecka är sista veckan för samtal och sista veckan för kortare dagar. Så här långt tycker vi att eleverna gör ett jättebra jobb att hålla sina samtal. Vi ser fram emot de sista samtalen som kommer.

I tisdags på föräldramötet informerade vi om en uppgift vi vill att ni ska göra tillsammans hemma, förälder/elev. Den heter Betyg –Så funkar det? ( sök på Betyg – så funkar det? Värmland pedagogen) Eleverna får i dag med sig ett tillhörande arbetsblad, titta på filmen och diskutera sedan frågorna tillsammans. Vi tar sedan diskussionen vidare i skolan.
Inför valet på söndag har vi arbetat och diskuterar politik. Vi har jobbat utifrån frågeställningarna: Vad är demokrati? Vad är politik? Vad gör riksdag och regering? Vilka är partierna? Vad står de för? Vad är en budget?  Hur gör vi när vi går till val? Eleverna har varit väldigt engagerade och vi har haft livliga diskussioner i klassrummet.  Nästa vecka följer vi upp resultatet.

På måndag 10/9 ska klassen få åka på studiebesök till Nordiska Museet tillsammans med mig och slöjdlärarna. Vi samlas 8.15 vid trappan på Odenplan. Efter besöket åker vi tillsammans tillbaka till skolan.

Läxor vecka 37
Onsdag: Eng – Kapitel 2 Jason and Judy in the USA + British and American English + tillhörande glosor. De som inte arbetat klart i workbook har också kapitel 1, uppgifter 1, 2, 5, 7 och 8 att göra. Uppgift 8 ska skrivas svar på i engelska skrivboken.
Fredag: Ma – Träna på matteord, arbetsblad.
Se filmen ”Betyg-  så funkar det” (Värmland pedagogen).

Trevlig helg!
Sara & Sophia

Postad i 6B

Hämta dina kvarglömda saker!

Vaktmästeriet har samlat ihop alla kvarglömda kläder, skor och saker som fanns runt om i skolan efter sommarlovet. Dessa ligger på borden utanför vaktmästeriet. Gå gärna förbi och se om något tillhör dig!

Det som inte hämtas kommer att skänkas till välgörande ändamål.

Med vänliga hälsningar,
Stig, Mathias, Daniel och Peter

Lucia i Waterfront

I samarbete med Bo Aurehl gör vi i år två luciakonserter i Waterfront den 9e december. Inblandade klasser är 5cd, 6ab, 6cd, 7gh, 9ab och 9cd. Här följer ett meddelande från Bo:

Hej,

Jag har glädjen att meddela att vi nu exklusivt för AF har öppnat biljettförsäljningen till Luciakonserterna med Adolf Fredriks Musikklasser i Stockholm Waterfront söndag 9 december 15.00 och 18.00.

Fram till 12 september har Adolf Fredrik hela arenan för sig själv. Därefter släpper vi in Dagens Nyheters prenumeranter och slutligen alla andra. Under en dryg vecka kan vi alltså välja platser helt fritt. Längre fram minskar av naturliga skäl valmöjligheten.

Vi har följande rabattnivåer:
* Allra billigast: AF samt
* Något dyrare: Rabatt (för bussbolag och en del andra)
* Ordinarie

Följande länk leder till AF:s egen beställningssida, och därmed till AF:s biljettpris: www.konsert.nu/AF

I Waterfront har vi tre biljettkategorier:
A: Parketten samt läktarens 4 främsta rader
B: Läktaren från rad 5
C: Barn under 12 år (samma pris i hela arenan)

Hjärtliga hälsningar,
Bo

Vill du sjunga i Adolf Fredriks Föräldrakör?

Har du barn på AF?
Brås ditt barn på dig?
Vill du också känna glädjen av att sjunga i kör?

Välkommen till Föräldrakörens Öppna Hus nu på måndag den 10/9 kl 19:00 i sal 504!

Då får du vara med och sjunga på en repetition, och därefter finns det möjlighet att göra en kort provsjungning. I år behöver vi främst tenorer och basar.

Vår repertoar är bred och sträcker sig hela vägen från Bach till Elton John. Kören har turnerat både i Sverige och utomlands till bl.a. Tyskland, Serbien och Italien.

Vi övar i Adolf Fredriks skola varje måndag kl 19-21.

Ta gärna kontakt med vår körledare Carin Wallgren på 070-641 26 16 eller körens ordförande Jan Braf 070-793 19 91 om du vill veta mer.

Hoppas vi ses på vårt Öppna Hus!
/Adolf Fredriks Föräldrakör

Snabbguide till Skolplattformen

Här finns en film om skolplattformen på AF.

Här finns även en Snabbguide till skolplattformen för att komma igång.

I fliken Skolplattformen hittar du all information angående Skolplattformen som har publicerats på bloggen.

Har du frågor eller vill felanmäla är du välkommen att kontakta stadens support.
Som vårdnadshavare ringer du 08-508 11 552, som elev ringer du 020-33 09 00.

Musikalisk planering av ht 2018.

Hej,

i höst skall vi hinna med,

kvintcirkeln,

kadenser,

ackordspel på gitarr och piano

och så en massa sång förstås!

6ab kommer att medverka vid en kyrkokonsert den 22.10 kl. 19.00 ( troligtvis St Görans kyrka men det är inte spikat än). Håll koll på skolans konsertkalender, där hittar ni också länk till biljettförsäljningen.

Lucia och julkonsert i Waterfront, två föreställningar söndagen den 9.12. Samma sak där, håll koll på konsertkalendern, det är många medverkande elever och jag vet att biljetterna släpps ganska snart.

Luciamorgon i Johannes kyrka den 13.12 kl. 08.00. Fri entré.

Mvh

Anna