TM-slöjd. VÄLKOMNA på Betygs samtal gäller i klass 6A, 7A, 9E & 9F.(som inte har flera lektioner denna termin.)

GÄLLER ELEVER I TM-SLÖJD I KLASS 6A, 7A, 9E & 9F.(som inte har flera lektioner denna termin.)

Välkomna på betygs samtal,

Måndag 18/12 kl. 10.40-12.00. Efter kl. 16.10-17.20, men då måste du prata med mig och bestämma tid tidigare på dagen. För att kl.  15.00-16.00 är jag på ett möte som ej är på skolan.

Tisdag 18/12 kl. 11.30-12.00 & 14.40-16.00

Onsdag 19/12 kl. 11.50- 16.00

Annette le Maire.

Stipendier till ett läger för digitalt skapande!

Nu har alla elever möjlighet att söka ett flertal stipendier till ett läger för digitalt skapande!  Stipendiet ger en elev en hel veckas lägervistelse utan någon som helst kostnad.Stipendierna kan sökas av elever i årskurserna 2 – 9.

Läs mer i den bifogade bilagan. Sista ansökningsdag är den 9 december.

ÅK. 7, Spanska

Hola chicos y chicas!

Det är så kul att se med vilken glädje vi lär oss spanska!

Nu närmar vi oss till provet  och vi har övat fullt den här veckan! Kom ihåg att ni ska översätta de dialogen som man egentligen skulle ha övat muntligt tills på torsdag. Gå igenom orden/fraser vi gick igenom på tavlan idag!

Suerte y nos vemos el jueves!

Slöjdresurs för att dokumentera & arbeta med sitt slöjdarbete.

Finns möjlighet att komma till slöjdsal 851 på torsdagar kl 14.30-16.30, där Imran finns för att ni kan få hjälp med er slöjddokumentation.

VÄLKOMNA!

Är det någon som vill arbeta med sitt slöjdarbete så kom och prata med mig så bestämmer vi dag och tid när du/ni kan komma. Men vänta inte slutet av terminen för då är det oftast fullt i slöjdsalen, max 16 personer + 4 st. som kan stå och måla. Slöjdsal 850.

Nette le Maire

Dokumentation av slöjdarbetet åk 7, inlämnat senast 8/12.

Dokumentation av ditt slöjdarbete i Åk 7: ”Inom ramarna eller inte”.

Uppgiften: Slöjd åk 7 2017

Du dokumenterar för att: Du dokumenterar för att repetera och reflektera vad du har gjort, med vilka material, verktyg och hantverkstekniker för att komma ihåg och lära dig ännu mera. Du gör det även för att kunna sätta ord med slöjdspecifika begrepp, så att du kan beskriva det du har gjort för andra personer med text, foton, skisser/ritningar. Att repetera och reflektera har du nytta av i hela ditt liv inte bara i slöjden på grundskolan.

OBS! Eftersom vi fortsätter efter jullovet med andra delen av uppgiften(den textila delen) så beskriver ni bara den delen av slöjdarbetet som ni har hunnit att göra i trä och metallslöjd. Du får feedback så att du kan utveckla den andra delen av dokumentationen till vårterminen.

Dokumentationen ska innehålla: Dokumentation i slöjd åk 7

För att beskriva mera får du gärna lägga in foton, alt. videofilmer, behöver du att redovisa muntligt glöm inte att säga till eller maila mig för att bestämma tid så fort som möjligt senast fredagen den 1/12 och att förbereda dig innan utifrån punkterna i dokumentet.. Du får gärna dokumentera på en dator och maila mig till annette.le.maire@stockholm.se eller lägga din dokumentation i mitt postfack utanför skolans expedition,. Om du skriver för hand måste du skriva tydligt, texta gärna, så att jag kan läsa din dokumentation, och lägg den i mitt postfack utanför skolans expedition. Då dokumentationen ska senast, vara inlämnad är på fredagen den 8 december kl. 17.00 i mitt postfack och senast kl. 20.00 om den mailas. Allt som lämnas före detta datum och tid kan jag garantera att jag hinner läsa och bedöma innan betygen sätts denna termin. Allt som kommer in efter läser jag i mån av tid, annars kommer det med i bedömningen på vårterminen.

M.v.h. Annette le Maire.

Åk. 7, Spanska, tills på måndag 27/11

Hola a todos!

Vad bra att vi började repetera och förbereda oss inför provet! Ni kommer att göra jätte bra, det vet jag!

Kom ihåg att eftersom ni inte kommer att ha lexförhör så kan ni jobba i häftet ni fick idag, allt som är för att skriva, tills på måndag 27/11 så att vi hinner gå igenom tillsammans och öva andra förmågor som tala och höra.

Que tengan un buen fin de semana! (Ha en trevlig helg!)

Musikinfo Dec 2017

Luciamorgon, 13 dec 2017 kl 08.00 – 08.40
Immanuelskyrkan. Kungstensgatan 17. Klass 4A, 4B, 7A och 7B.

Snart är det dags för årets Luciafirande! Härligt, roligt och stämningsfullt!

Uppsjungning kl 07.30 i samlingssalen, Immanuelskyrkan. Ombytt och konsertklar.

Publikinsläpp från 07.30. Fritt inträde. Insamling till kyrkans verksamhet.

Repetition i Immanuelskyrkan månd 11 dec kl 08.30 – 10.30. Ta med ditt ljus till repetitionen i kyrkan. Ingen luciaklädsel till repetitionen.

Det behövs 2 eldvakter per klass till Luciamorgonen. Det vore underbart om eldvakterna kunde vara med på måndagens repetition mellan kl 9 – 10 eller om 1 från varje klass kunde vara med på repet, så kan den andra vidarebefodra informationen till den andre.

Klädsel 13 dec: luciasärk/linne som når ner till fotknölen (kolla längden hemma i förväg), förtänt ljus med manchett. Vitt på fötterna (dubbla sockor kan vara skönt att ha på sig, eller att man lägger in en sula inuti sockan).

Ingen strut för stjärngossar.

Tärnor: Krans på huvudet med smalt rött band. (kolla så att kransen passar ditt huvud innan konsertdagen!) Rött band (ca 5 cm) i midjan som når till knäna (på din vänstra sida. )

Alla med långt hår bör ha flätor.

Viktigt att du kommer till konserterna utvilad och att du har druckit och har mat i magen!
Alltså: SUPERVIKTIGT att äta och sova ordentligt, speciellt de dagarna ni har konserter!

Vid sjukdom på konsertdagarna sms’a mig på min mobil 070/ 788 33 26.

7A har Luciagig på Stadsbiblioteket vid Odenplan kl 15.00 – 15.30
Samling kl 14.15 utanför Huvudingången (från Sveavägen). Vi går in i samlad trupp.
Det behövs 2 konsertföräldrar till eldvakter från 7A.
Öppet för allmänhet. Dvs: Alla fär komma och lyssna. Fritt inträde.

7B har Luciagig på SÄPO kl 15.00 – ca 15.30 Bolstomtavägen 2. 171 69 Solna. Samling i skolan vid flaggstången. kl 13.15 därifrån går ni gemensamt och åker buss tillsammans med Barbro.
Tunnelbanastation: Västra Skogen (Blå Linje),
eller buss 507 från Odenplan till Tomteboda Postterminal.
Eller buss 67 från Odenplan.
Medföljande föräldrar: Edvins pappa och Julians pappa. Körledare är Barbro Nordgren.

Julkonsert tisdag 19 dec kl 19.00 – 20.30. Medverkande: 4AB, 5GH, 7AB, 7CD, 7GH.
Filadelfiakyrkan, Rörstandsgatan 5 (S:t Eriksplan. Biljetter via länk på skolans konsertkalender. Onumrerade platser. Insläpp från kl 18.15.

Repetition tisd 19 Dec. kl 09.00 – 10.45 Filadelfiakyrkan.
Lunch i skolan.
kl 12.00 – 15.00 Genrep i Filadelfiakyrkan.
Återsamling kl 18.15 i kyrkan i Birkasalen (lokalen under konsertsalen). Klädsel i vitt, svart eller rött. Minst 2 färger.

Dirigenter: Anna Cederberg-Orreteg, Marcus Josephson, Helle Rosenborg, Fredrik Winberg. Musiker: Lotta Hasselquist-Nilsson, Josef Sjöblom mfl

Allt Gott från Helle helle.rosenborg@stockholm.se

7 AB hör och läs förståelse v. 47

Hej

Varje termin på högstadiet gör alla elever en läs och en hör förståelse prov i engelska som hjälpa oss lärare med likvärdighet och sambedömning och elever med strategier i läs och hör förståelse.

Nästa vecka ska 7ABCDEF göra proven. De görs under vanliga engelska lektioner och går inte att förberedda till men jag ville informerar här eftersom de står på provschemat.

Tack!

Liz