Berwaldhallen kostym

Idag delar jag ut 50 kostymer, 10 saknas fortfarande men de kommer på måndag eller tisdag.

Hjälp gärna era barn att gå igenom dräkterna, kolla att sömmarna sitter, kanske en tvätt? De går att köra i 40 grader. Jag hörde några elever säga att de har ”för liten midja”… Kanske en säkerhetsnål kan vara på sin plats.

På onsdag skall kläderna med till Berwaldhallen, obs det finns inga reservkostymer så det gäller  att hålla reda på sina saker. Ta dem i en påse tydligt märkt med namn.

Och så var det privata raggsockor också!

Mvh

Anna

Inför vecka 50 och 51

Sista rycket nu!

I morgon ses klasserna i Berwaldhallen 8.50. Glöm inte att eleverna tar sig dit och hem på egen hand och att alla behöver matsäck med sig.

Inför vecka 50
Måndag slutar alla 14.25.
Tisdag repar vi inför Luciamorgon i Johanneskyrka. Vi går tillsammans dit från skolan men eleverna får ta sig hem från kyrkan på egen hand. Repet beräknas vara klart ca 15.00.Onsdag: Samling i Johannes kyrka 6.55. Eleverna  kommer ombytta, flickor har uppsatt hår och man tar med sig en frukt, sin krans eller strut och ljus + ljusmanschett. Tänk på att tända ljuset en gång hemma och se också till att ha tejpat ljusmanschetten väl. Vi går sedan tillsammans tillbaka till skolan. Skoldagen slutar kl 13.00
Torsdag och fredag är det vanliga skoldagar.

Läxa vecka 50
Måndag: No – förhör, ögats delar, s. 65 och s. 63 i ab fysik och kemi.

Inför vecka 51
Måndag repar klasserna i Berwaldhallen.  Vi åker dit gemensamt men eleverna tar sig hem på egen hand. Skoldagen är slut ca 14.20.
Tisdag börjar alla 9.30. Eftersom vi inte är med på årets julavslutning på grund av sena konsertkvällar i Berwaldhallen så har vi bestämt att vi har en egen avslutning i klassrummet. Eleverna kan om de vill ta med sig en festis och en lussebulle/pepparkaka.
Vi åker sedan gemensamt till rep i Berwaldhallen och dagen slutar ca 14.20.
Onsdag är det heldag/kväll i Berwaldhallen. Samling Berwaldhallen kl 11.45. Lunch och middag får vi av SVT. Dagen beräknas sluta 22.30.
Torsdag Samling 16.00 i  Berwaldhallen, och även den här dagen beräknas sluta ca 22.30. Middag ordnar SVT.

Trevlig helg!
Sara /Sophia

 

Postad i 5B

Julkonserterna i Berwaldhallen

Hej,

Denna minst sagt späckade termin kommer vi snart att avrunda med våra julkonserter. Det blir sena kvällar för barnen! 22.30 står som sluttid i körschemat och efter det skall man hinna rafsa ihop sina saker så räkna med 22.40. Kontrollera bloggen och skolschemat ( som nu lär funka) noga den veckan, vi kommer att göra skoldagarna så lätta som möjligt förstås.

Kostymer finns på skolan och kommer att delas ut fredagen den 15.12. Det ni själva behöver fixa är ett par grå raggsockor, gärna stora och bulsiga.

Middag och mellanmål kommer att serveras i Berwaldhallen bägge konsertdagarna.

Mvh

Anna

Inför vecka 49

Veckorna rusar iväg och nu är det inte långt kvar till jullovet. Framöver kommer det vara en hel del förändringar i schemat på grund av alla repetitioner iför Lucia och Julkonserten i Berwaldhallen. Nästa vecka slutar hela klassen 14.35 på måndag. På onsdag är det repetitioner här i skolan mellan 12.00- ca 14.00, därefter slutar skoldagen. På fredag är det repetition i Berwaldhallen hela dagen. Vi möts vid Berwaldhallen klockan 8.50.  Dagen slutar ca 13.30, då tar man sig hem på egen hand. Eleverna behöver ta med sig eget mellanmål och matsäck denna dag.

Den här veckan har arbetet om Vasatiden avslutats. De som inte har hunnit klart kan lämna in arbetet på tisdag. Eleverna har haft genomgång kring vad de behöver kunna inför provet nästa torsdag 7/12. De har också fått med sig uppgifter hem att öva på. Det är inget nytt utan vi har arbetat med samtliga uppgifter i skolan.

Läxa vecka 49
Tisdag: Ma – förhör på kapitel 3( du ska kunna det som finns med på mattekoll 3)
Eng – Kapitel 6 klart i WB (uppg.1-8)
Torsdag: SO – prov om Vasatiden. Frågor till provet har lämnats ut.

Trevlig helg!
Sara & Sophia

Postad i 5B

Stipendier till ett läger för digitalt skapande!

Nu har alla elever möjlighet att söka ett flertal stipendier till ett läger för digitalt skapande!  Stipendiet ger en elev en hel veckas lägervistelse utan någon som helst kostnad.Stipendierna kan sökas av elever i årskurserna 2 – 9.

Läs mer i den bifogade bilagan. Sista ansökningsdag är den 9 december.

Turandot, ett stort tack!

Till alla duktiga, ansvarsfulla och begåvade elever: ett stort tack för era insatser på Folkoperan! Det har varit många kvällar och långa kvällar men ni har fixat det alldeles utmärkt! Bra jobbat!

Till alla samarbetsvilliga och stöttande föräldrar: också ett stort tack! Utan ert hämtande och lämnande, matande och curlande hade det inte funkat.

Kanske har ni nu fått ihop en grundplåt till en gemensam körresa i högstadiet?

Mvh

Anna

Inför vecka 48

Vi har haft en bra vecka och alla jobbar på. Nästa vecka blir en helt vanlig vecka.
I No har klassen börjat arbeta med ögat. I matte har vi haft en mattekoll på kapitel 3 och i början av nästa vecka tränar eleverna på det som behövs utifrån mattekollen. Nästa vecka arbetar vi klart om Gustav Vasa och hans söner. Tittar på den sista filmen och förbereder oss för provet som blir av vecka 49

Läxa vecka 48
Onsdag: Julkula, se information på lösblad
Torsdag: Ma, läxa 8
Fredag: So, rubrikerna klara i Gustav Vasahäftet.
No, klar med s.32 i ab Människan.

Trevlig helg!
Sara & Sophia

Postad i 5B

Luciamorgon i Johannes kyrka.

Hej,

Vi ses pigga och glada den 13.12 kl. 6.55. När ni kommer skall ni bara lägga av era jackor och väskor i kyrkbänkarna och gå direkt till konsertuppställning. Vi värmer upp och övar in och utmarsch. När kl. är ca 7.35 kan ni hämta era grejor och gå upp på läktarna. Vila lite, ät en frukt och så ställer vi upp 7.55 för konsert. Vi kommer att vara klara ca 8.30.

Klädseln är den vanliga, tärnor med krans och stjärngossar med strut. Vita sockor. Glöm inte ljus och ljusmanchett. Kom gärna ombytta! Det finns inget omklädningsrum i kyrkan så det får bli ombyte på läktarna om ni föredrar det.

Frukosten är jätteviktig den dagen! Det kanske känns lite tidigt men tvinga i er något annars orkar ni inte. Och som sagt, ta gärna med en frukt till den lilla pausen.

Det är fri entré. Vi brukar skramla pengar till Unicef eller någon annan organisation.

Jag vill gärna ha hjälp av två föräldrar per klass som agerar brandvakt. Ta med er en hink, en trasa, tejp, tråd och tändstickor.

Det kommer att bli en jättefin luciamorgon tror jag!

Anna

Inför vecka 47

Vi avslutade förra veckan med en temadag kring vårt temaår AF eQual. Klasserna fick besöka utställningen Osynlig utställning och det var väldigt spännande att få prova på hur det är att vara blind. Dagen avslutades med Billy Elliot på Stadsteatern, hela klassen var helt lyrisk efter föreställningen.

I onsdags tittade vi på filmen I vildingarnas land som knyter an till boken Where the wild things are, som vi arbetat med på engelskan.

Nästa vecka är det ännu en schemabrytandedag på torsdag 23/11 eftersom 6:orna har nationellt prov i engelska. Skoldag mellan kl 9.00-13.30.

Läxor:
Tisdag: Eng – kapitel 5 klart.
Ma –  Vara klar med planeringen för kapitel 3.
Fredag: SO – rubrik 1,2,3 och 4 klart.

Trevlig helg!
Sophia & Sara

 

Postad i 5B

Inrymningsövning

Torsdagen den 16:e november 2017 kommer vi för första gången att genomföra en förberedd inrymningsövning på Adolf Fredriks musikklasser.
Inrymning innebär att elever och skolpersonal tar skydd i klassrum eller andra skolsalar vid hotfull situation.
Vi har gått igenom med alla elever hur övningen kommer att gå till.

Hälsningar, Skolledningen

 

Föräldrafritt i Berwaldhallen!

Hek,

Under julkonserterna kommer klasserna att vara tillsammans med mentorer och extrainsatta lärare därför behöver vi inte hjälp av er klassföräldrar. Ni har då verkligen jobbat så det räcker den här terminen! Stort tack för det.

Mvh

Anna