veckobrev inför v 23

Idag fick vi glädjen att titta på Dans på gården och stämningen var på topp. För övrigt har eleverna arbetat vidare med att färdigställa olika skolarbeten och skrivit matteprov mm. Under nästa vecka blir det städ, konsertrep och genomgång av matteprov.

Så här ser följande vecka ut:

mån: no-prov, vetenskapligt arbetssätt (ingen övning hemma kan ske)

tis: ledigt

ons: Vanlig skoldag på fm. Mellan kl 13.00-15.00 är det rep i St Jacobskyrkan i Kungsträdgården. Efter avslutat rep tar sig eleverna hem på egen hand. Om någon behöver sällskap till T-centralen kan det ordnas. Konsert på kvällen. (se Tonys blogg)

tors: eleverna går mellan kl 09.00-14.00 och är med mentor hela dagen. Inga idrottskläder med. Ta dock med ordentlig skolväska eftersom en del böcker och annat ska med hem. Eleverna har röstat fram fika och filmmys på em så skicka med fika i skolväskan.

fre: Samling på skolgården kl 07.55. Kl 08.05 går skolan alla 4-6 klasser i samlad trupp till kyrkan. Återsamling i klassrummet ca kl 09.30 där vi fikar tillsammans. Hela programmet avslutas ca kl 10.30. Tyvärr kan inga föräldrar besöka kyrkan utan de som vill är välkomna till klassrummet efteråt.

Övrigt

Det är viktigt att alla tar med sig skolböcker som ev finns hemma. Böcker som är lånade i skolans bibliotek behöver återlämnas eller registreras om.

Om ditt barn behöver specialkost ska en ny blankett fyllas i. Jag delar ut blanketter på måndag till de som behöver.

Direkt efter sommaren är det utvecklingssamtal. De kommer att ske under v 35 och v 36.

Trevlig helg önskar Jenny

 

veckobrev v 22 klass 5b

Under veckan som gått har vi bl a börjat med kemi. Eleverna har börjat undersöka fyra ”hemliga pulver” och de har t ex blandat ämnena med vatten och dokumenterat resultatet. Vi har också tränat på olika räknemetoder t ex multiplikationsalgoritmer samt repeterat begrepp inom arbetsområdet ljud.Nästa vecka arbetar eleverna med kap 11 i engelskan.

Läxor under v 22 +23

torsdag: matteprov, eleverna fick med en beskrivning av målen samt vad de kan träna på förra veckan

måndag 5 juni: Eleverna kommer ha ett no-prov i vetenskaplig arbetsmetod. Går ej att träna på hemma utan det bygger på vad eleverna har tränat på under lektionstid. Idag ,onsdag, repeterade vi ljudbegrepp under lektionstid. De som var frånvarande under no-lektionen idag behöver träna på de begreppen. (eleven kontaktar mig).

Övrigt

Torsdag 1 juni börjar alla kl 09.00 istället för kl 09.10 pga matteprov.

Fredag 2 juni är det Dans på gården kl 09.00-10.30 för eleverna.

Trevlig helg önskar Jenny

Konsert onsdag 7 juni!

Hej!

Här kommer en samlad konsertinformation inför försommarkonserten i St Jacobs kyrka onsdag 7 juni.

Tider:
skolstart enligt schema
13.00-15.00 genrep i St Jacobs kyrka (Kungsträdgården)
Tid för mat, ombyte och vila
18.00 återsamling ombytta i St Jacobs kyrka, även konsertföräldrar på plats
19.00 Konsert (slut ca 20.00). Fri entré – kollekt

Klädsel:
vanlig konsertklädsel för samtliga
sjal/slips delas ut på plats (ej till killar i 5AB som har egen slips!)

Repertoar 5AB:
Brudmarsch från Väddö
I denna ljuva sommartid / A Öhrwall
Du gamla, du fria
För kärlekens skull
Titania
Visa vid midsommartid
Ack, Värmeland du sköna
Den blomstertid nu kommer (unisont, vers 1-3)
Klinga, mina klockor
Vi är blommor
Sommarpsalm

Repertoar 8AB:
I denna ljuva sommartid / arr: A Nyberg
Brudmarsch från Väddö
I denna ljuva sommartid / A Öhrwall
Du gamla, du fria
Sveriges flagga
Jag såg dig (damkör)
Sakta vi gå genom stan
Kom, du ljuva (manskör)
Vårnatt
Den blomstertid nu kommer (unisont, vers 1-3)
Klinga, mina klockor
Vi är blommor
Sommarpsalm

SPOTIFYLISTA 5AB

SPOTIFYLISTA 8AB

Välkomna till läsårets sista konsert!
Sångarhälsningar/Tony

veckobrev inför v 21

Veckobrev inför 21

Veckan som gått ägnades mycket åt att ta hand om våra gäster från Jokkmokk. Det blev många glada stunder och förhoppningsvis skapades fina nya minnen. För övrigt arbetade vi på med stora tal, artiklarna och stormaktstiden mm.

Läxor under v 21

ons: No: läs sid 108 + 110-117 i Fysikboken + gör klart sid 58 + 59 (ej uppgift 6) + sid 60-61 (alla har börjat arbeta med detta på lektion)

Övrigt

Torsdagen den 1 juni kommer eleverna ha ett matteprov. De har idag fått med sig en sammanställning hem över målen samt vad de kan repetera ur Eldorado 5b. Inga övriga ma-läxor kommer delas ut. Vid frånvaro tar eleven eget ansvar och arbetar ikapp med matten.

Skolavslutningen äger rum den 9 juni, kl 08.00- ca 10.15. Vi samlas på skolgården, går till kyrkan och samlas därefter i klassrummet.

Trevlig helg

 

Sommarlovskör 19-21 juni

Hej!

Måndag 19 juni – onsdag 21 juni har du möjlighet att vara med i AF´s SOMMARLOVSKÖR!
Kören är öppen för alla AF´s elever i årskurs 4-9. Har du någon kompis eller släkting som går i andra musikklasser eller sjunger i kör så är de också välkomna.
Ledare för sommarlovskören är Tony Margeta, Anna Sievers och Natalia Edvall och vi kommer hålla till i aulan mellan kl. 10.00 – 15.00 varje dag. På onsdagen den 21 juni blir det en enkel konsert kl. 18.00.

Kostnad: 100:- för medlemmar i Adolf Fredriks Musikklassers Förening, 200:- för övriga. Lunch och fika ingår.

ANMÄLAN sker på:
www.afmu.nu.
Klicka på ”SOMMARLOVSKÖR”. Anmäl dig senast 27 maj!

Länk direkt till anmälningsdokumentet

VÄLKOMMEN ATT SJUNGA MED OSS!

veckobrev inför v 20

Under veckan som gått har vi bl a haft ett uppskattat författarbesök. Många elever sprang genast ner och lånade fler böcker av Ritta Jacobsson efter avslutad lektion. Vi hade också en mycket trevlig dag i onsdags då vi besökte Gripsholm slott. Idag har eleverna gjort flera undersökningar om ljud mm.

Läxor och annat att komma ihåg under v 20

mån: Schemabrytande dag, kl 09.00-14.00. Ta med brädspel/kortspel.

tis: Inger vikarierar för Jenny

ons: Jokkmokkelever på besök. Vanlig skoldag för 5b. Kl 18.00-18.30 sångstund i aulan, kl 18.45-20.00 picnic i Vasaparken. Varje elev tar med picnic till sin brevvän. Inga allergier finns bland dessa elever.

tors: ma-läxa: stencil om stora tal

tors: Alla börjar kl 08.15. Vi äter lunch i skolan. Mellan kl 12.00 – ca 14.30 är vi på Skansen. Ingen elev får stannar kvar efter avslutad dag.Om man tar sig själv hem från Skansen skickar man ett mail till mentor senast ons em. Denna gång lämnar vi fickpengar hemma men de behöver ta med en frukt och ev dryck.

fre: vaccination HPV kl 11.40

Trevlig helg önskar Jenny

 

 

 

Veckobrev inför v 19

Under veckan som gått har vi arbetat vidare med ljud och örats delar. Vi har också arbetat med problemlösning och negativa tal. Under mentorstiden i tisdags fick eleverna tänka till om begreppet arbetsro. De fick skriva enskilt utifrån vissa frågeställningar. Nästa vecka arbetar eleverna med kap 12 i engelskan.

Läxor att lämna in v 19

tis: ma: Gör klart arbetsschemat om negativa tal

fre: no: Läs sid 68-69 i Människokroppens grundbok.Gör klart sidorna i övningsboken Människokroppen sid 32-33 (ögat och örat).

Övrigt

Måndag 8/5 får vi författarbesök av Ritta Jacobsson. Hon kommer till klassen kl 10.00-11.00.

Tisdag 9/5 är det provsjungning för flick och gosskören.

Onsdag 10/5 åker alla femmor till Gripsholms slott. Vi samlas på skolgården kl 08.15. Bussen avgår kl 08.30 så det är viktigt att komma i tid. Alla tar med egen matsäck. Eleverna får ta med max100 kr i fickpengar (till ev glassköp och souvenir) Vi kommer hem ca kl 14.45.

Torsdag 11/5 har eleverna har studiedag.

Trevlig helg önskar Jenny

 

 

Konsertklädsel OBS!!

Hej!

Det smög sig in ett fel i tidigare info om klädseln för konserten imorgon – killar har fortfarande egen slips men sjal till tjejerna delas ut på plats!

Obs! att tiden mellan 17.30-19.00 måste alla föräldrar se till sina barn så att de får mat och är ombytta till återsamlingen. Ingen elev kan vara kvar i Blå hallen denna tid.

Välkomna till en härlig konsert!

Hälsn/Tony

Veckobrev inför v 18 klass 5b

Under veckan som gått har vi börjat arbeta med området ljud samt örat. Vi har också arbetat med negativa tal i matten och lärt oss läsa av punkter i koordinatsystem. De har också löst varandras bråkuppgifter och arbetat med en problemuppgift om kapplastavar. På svenskan har de skrivit notiser samt arbetat vidare med sina artiklar.

Läxor under v 18

fre: no: Gör ljudexperimentet som finns på arbetsbladet eleverna fått med hem. Läs baksidan av bladet som handlar om hur man skriver en laborationsrapport. Följ denna mall och gör en dokumentation i no häftet efter utfört experiment.

Övrigt

Mycket viktigt att läsa Tonys blogg angående konserten ons 3 maj. Där finns samlingstider mm. Påminner om att eleverna börjar kl 09.10 på torsdagen samt att alla slutar kl 13.30.

Ons 10 maj kommer alla år 5 åka till Gripsholms slott (tider kommer nästa blogg).

Tors 11 maj har eleverna studiedag.

Nu har vi fått ett nytt vaccinationsdatum. Den kommer att ske 19 maj kl 11.40.

Trevlig Valborg önskar Jenny

 

Glöm inte köpa biljetter!

Hej, allesammans!

Nu är det inte många dagar kvar till den stora vårkonserten i Blå hallen! Närmare bestämt på onsdag i nästa vecka. Därför påminner jag om att inte glömma köpa biljetter så att ni inte blir utan. Bjud in alla släktingar, vänner, grannar och andra så att det blir riktigt fullt i Stadshuset :-)

Här är länken till biljettköp: https://kulturbiljetter.se/evenemang/%C3%A4ntligen-v%C3%A5r-konsert-med-adolf-fredriks-musikklasser-3-maj-2739

I övrigt ber jag er läsa tidigare utlagd konsertinformation noggrant. Det blir en lång men rolig dag så sov ordentligt kvällen innan och ät ordentligt med mat! Och inte minst – kolla igenom alla konsertkläder i god tid!

Varmt välkomna! /Tony