Lelles idrottsgrupper fortsätter med inomhusidrott vecka 19

Vi fortsätter inomhus v 19 och skjuter på starten för utomhusperioden till v 20 då vi ses i Vasaparken. Mina grupper i 4ef och 4cd samlas vid flaggstången för gemensam promenad till Vasaparken.

4D sjunger på Eldsjälsgalan

4D har fått det hedersamma uppdraget att sjunga på Årets Eldsjälsgala som går av stapeln på Berns salonger torsdag 9 mars. Läs mer om galan här: http://www.aretseldsjal.se/
Vi ska sjunga sången ”Tusen Tack” som finns att höra på Spotify till exempel, då med artisten Fronda. Vi kommer att sjunga med en artist som heter Jompa och en pianist som heter Sebastian Rilton.
Extrarepetition med Jompa och Sebastian på AF tisdag 7/3 kl. 13.00.
På torsdagen repeterar vi på Berns kl. 15.00. Vi går gemensamt från skolan. Som längst håller vi på till 16.00, går allt bra blir vi klara tidigare. Då lämnar man Berns. Åk hem och ät och vila! Om man har väldigt långt kanske man kan åka hem tilsammans till någon som bor nära?
Återsamling utanför Berns kl. 18.30. Vi sjunger 19.46, är klara cirka 20.00. Till återsamlingen måste var och en ta sig själv, det blir alltså ingen gemensam färd från skolan. Likaså måste vi veta i förväg hur ni tar er hem, ingen får gå utan att ha prickat av sig hos Kerstin, så vi vet att alla kommer iväg ordentligt.
Klädsel: fest-snyggt vitt upptill (tänk på att det är en gala vi ska sjunga på). snygga, hela och rena jeans nedtill. Snygga, hela och rena skor.

Läs mer om Eldsjälsgalan: http://www.aretseldsjal.se/

”Tusen tack” på Spotify: https://open.spotify.com/track/2DckjMnlGhiM5wXjN8GPYC

cof
cof

Snart sportlov!

Sportlovet är för många ett skönt avbrott på terminen och en chans till både vila och aktivitet. Kanske kan du och ditt barn passa på att göra saker tillsammans som ni gillar? På stockholm.se finns tips på sportlovsaktiviteter för stora och små! I brevet får du mer information om sportlovet från Stockholm stad och Polisen.

/Elevhälsan

Snart är det sportlov

Ansökan om bidrag för lantvistelse, kurser eller ungdomsstödjande aktivitet

Hej.

Nu finns det möjlighet att söka bidrag för ungdomsstödjande aktivitet. Bidraget lämnas av Föreningen Adolf Fredriks skollovskolonier.

Ansökan görs på bifogad blankett, senast den 7 april 2017, och lämnas till skolans kurator Jenny Sjöstedt.

Mer information om vad som ska finnas med i ansökan finns i bifogad fil ”INFO”.

AF koloniförening_ansökan

INFO om ansökan 2017 skollovskolonien

Alla på snö onsdagen den 22/2!

Hej elever och vårdnadshavare i klass 4C & 4D!

Onsdagen den 22/2 har vi fått möjlighet att vara med på ”Alla på snö” som är en halvdag med längdskidåkning och snölek på Gärdet arrangerad av Svenska Skidförbundet.

Denna dag sker därför samling av samtliga elever i klass 4CD kl. 08.00 på Odenplan (torget mitt på). Vi kommer att åka buss nr 4 till Radiohuset och därefter ta en gemensam promenad till Gärdet/Kampementsbadet. Det är därför mycket viktigt att komma i tid till samlingen! Dagen avslutas ca kl. 11.30 och då åker vi gemensamt tillbaka till skolan för lunch i matsalen och ordinarie schema gäller efter lunch. Välj kläder efter väder och ta gärna med en frukt och något att dricka.

Inför ”Alla på snö-dagen” kommer varje elev att få med sig en snökunskapsfolder hem – det är viktigt att ni läser den tillsammans med era barn inför dagen och pratar om följande frågor:

Hur klär man sig på bästa sätt?

Hur är man en bra Alla på snö-kompis?

Hur är man en bra miljökompis?

Hur ska vi skapa säker snöglädje?

Vi ser fram emot en härlig förmiddag på Gärdet!

Vänliga hälsningar Camilla Svanström & Lennart Moberg (lärare i idrott & hälsa som tar hand om klasserna denna förmiddag)

Bad- och iskunskap 4CD

Hej 4CD!

Under dagens lektion tittade vi på och diskuterade kring två korta filmer om bad- och iskunskap inför kommande skridsko- och simvecka. Jag vill att ni som var frånvarande vid dagens lektion kikar på filmerna under de två nedanstående länkarna:

Iskunskap

Badkunskap

Hälsningar Camilla