Vecka 21

Hej på er.

Ursäkta ett sent blogginlägg. Vill bara meddela att till fredag har de en matteläxa som består av en stencil med ett problemlösningstal.

Må bäst i sommaren

Håkan

Postad i 5E

Vaccination

Hej! Det är nu dags för flickorna i årskurs 5 att få dos 2 (sista dosen) av vaccinationen mot HPV (humant papillomvirus). Mentorerna har fått tiderna för varje klass. Önskar en elev ha med sig en vuxen vid vaccinationen behöver vårdnadshavare kontakta skolhälsovården, då hittar vi en tid som passar en annan dag, när det är gott om tid och lugnt på mottagningen. Man kan inte ta med sig en förälder på vaccinationstiden för klassen, eftersom det skapar oro bland de övriga flickorna. Vid frågor går det bra att kontakta mig (se kontaktuppgifter nedan).

Har man tidigare tackat nej till vaccinationen, men nu önskar att få, är det bara att höra av sig (gäller hela skoltiden).

Det är bra om flickorna tar med sig en frukt de kan äta efter vaccinationen.

Med vänliga hälsningar

Karina Risinggård, Skolsköterska.   Tel: 08-50844871,     e-post: karina.risinggard@Stockholm.se

Sommarkonsert 5 juni

Hej alla barn o föräldrar i 5ef!

Tisdag 5 juni kl 18.00 har 5ef konsert i Gustav Vasa kyrka tillsammans med 4ef. Det blir en traditionell sommarkonsert med många vackra sommarsånger som är ca 1 timme lång.
Måndag 4/6 repar vi i kyrkan på dagtid mellan 13.00-15.00 och eleverna avslutar sin skoldag i kyrkan 15.00
Tisdag 5/6 har eleverna vanlig skoldag fram till lunch och får därefter åka hem (alternativt åka med kompis som bor nära).  16.30 Återsamling konsertklädda i kyrkan.
Konsertklädsel: Sommarfint.

Dagen efter konserten är det nationaldagen och eleverna är lediga :-)

Jag behöver hjälp av 2 föräldrar per klass som ska kunna vara på plats i kyrkan from kl 16.00. Jag behöver så snart som möjligt veta vilka som kan hjälpa till.  De föräldrar som hjälper till behöver naturligtvis inte köpa biljetter.

Biljetter kommer att finnas till försäljning via www.kulturbiljetter.se.
Sök på titeln : ”I sommartid”. 120:- /Vuxna , 60:- /Barn upp till 18 år.

Varmt välkomna!
Sara

Vecka 21

Hej allesammans !

I och med att det är schemabrytande dag imorgon så skriver jag bloggen idag. Nästa vecka är det en helt vanlig vecka.  Fredagen den 25/5 har eleverna vikarie för mig då jag planerar nästa års NP tillsammans med skolledningen och på tisdagen får vi besök av författaren Ann – Helén Laestadius. Måndagen därpå den  28/5 är vi hembjudna till Vera efter lunch. Vi tar med oss matsäck och äter alltså inte i skolan. Fredagen den 1 juni har vi prov på Stormaktstiden. Det är viktigt att eleverna hinner med de sidor som jag planerar inför lektionerna. Jag vill inte ge någon läxa men missar de lektionen av ngn anledning måste de verkligen ta igen den.

Läxor nästa vecka: Eng – läxa onsdag s 47, text + glosor.

Onsdag ; De sista föredragen

Trevlig helg / Sophie /

Postad i 5E

Vecka 20

Hej allesammans.

Hoppas att allt är bra i sommarvärmen.

Veckans läxa i matematik är en stencil om problemlösning i temat tid.

mvh

Håkan

Postad i 5E

Nästa vecka

Hej allesammans !

Först och främst vilken uppvaktning, och vilken fin present. Blev helt överväldigad, tack så hemskt mkt. Ska hem nu och placera trädet på min altan. När det gäller nästa vecka så har klassen eng – läxa till onsdag s 46 text och glosor samt sv-läxa stavning till torsdag. Dessa ord får de på måndag morgon. Sedan har några föredrag på onsdag. På fredag är det schemabrytande dag och vissa lärare rättar Nationella prov (  bland annat Håkan och jag ). Tror att eleverna börjar kl 9.00 – och slutar 14.00. Återkommer när jag har fått inf. Hoppas att ni får en härlig och vilsam helg / Sophie /

Postad i 5E

Sök till Adolf Fredriks Gosskör inför nästa sångarår!

Nu är det dags för provsjungningar till Gosskören inför nästa läsår. Vi välkomnar alla intresserade killar i årskurs 4-9 (sopran, alt, tenor och bas).
Vid sökningen sjunger sopraner och altar vers 1 på Ack, Värmeland du sköna (f-moll, startton c1) och tenorer och basar sjunger vers 1 av Den blomstertid nu kommer.
Sökningstiderna är: 

4AB – fredag 18 maj kl.  08.30-09.15 (sal 502)
4CD – fredag 18 maj kl. 09.15-10.00 (sal 502)
4EF – fredag 18 maj kl. 10.00-10.45 (sal 502)

5-6ABCDEF – tisdag 15 maj kl. 11.45-12.45 (OBS! Sal 501)

7-9ABCDEF – onsdag 23 maj kl. 14.40-15.40 (sal 502)

VÄLKOMNA!
Sångarhälsningar/Tony

Sommarlovskör 18-20 juni

Hej!

Föreningen Adolf Fredriks Musikklasser arrangerar även i år Sommarlovskör för sångsugna AF-elever och deras sångglada kompisar/släktingar. All information finns i bifogad PDF och anmälan är senast 27 maj. Du anmäler dig HÄR

VÄLKOMNA!
hälsar Föreningen Adolf Fredriks Musikklasser

Sommarlovskör 2018

V 19

Hej allesammans !

Hoppas att ni mår bra där hemma. Nästa vecka är det en kort vecka och därför blir det inte mycket läxor. Eleverna kommer att ha vikarie då jag kommer att vara tjänstledig måndag och tisdag. Läxor nästa vecka :

Onsdag: Boken ska vara utläst. Sedan har ett ”litet gäng” 9 st föredrag på onsdag. Trevlig helg / Sophie/

Påminn era barn att de måste ha med sig boken Den osynliga flickan på onsdag.

Postad i 5E