AFeQual

Hej!

Hela skolan, samtliga elever och personal, hade en samling i ”Folkets hus” för att ha en kick-off inför temaåret AFeQual. Morgonen fungerade bra och vi hade flera vuxna till klassen som gick från skolan till Folkets hus. Vi hade en mycket uppskattad kick-off tillsammans, vilket inte händer så ofta då vi inte har en lokal som rymmer alla. Vi sång olika sånger som vi lärde oss några sånger på plats: Andra sånger hade eleverna sjungit tidigare. Det var en mycket fin stund tillsammans. Jag har själv besökt båda klasserna på eftermiddagen för att se hur de har det och fick ta del av intressanta diskussioner om normer och även se de pyssla med några pusselbitar.  Hela vårt läsår skall präglas av alla människors lika värde.

Idag får ni hem ett brev från musiklärare Sara där hon presenterar sig. Ni får även hem schemat inför nästa vecka. Staden har bytt leverantör av schema och vi har inte lyckats publicera den på hemsidan. Tills dess kan ni alltid gå in på skolwebben. För att ta del av skolans schema gör ni följande:
– Logga in på Skolwebben, https://skolwebb.stockholm.se, välj medborgare och lämpligt inloggningssätt, elever väljer elev. Väl där klickar ni på planera och sedan kommer man tills schemavisaren. Denna länk ger vägledning http://supportguider.stockholm.se/1586.guide

Passa på att kontrollera dina kontaktuppgifter i Skolwebben, aktuell e-postadress och aktuellt mobiltelefonnummer. Detta för att lärarna ska ha en korrekt e-postlista att använda.

Alice, Fatima och Gunilla är vikarierna för 5E och 5F. Alice kommer att ta Håkans lektioner. Fatima är här t.o.m. den 22:a augusti då Gunilla tar över och har grupperna i svenska, SO och engelska tills Sophie kommer. Vikariernas kontaktuppgifterna är in klara och så fort de har fått inloggningar och annat kommer ni att få dem. Tillsvidare kan ni alltid höra av er till skolans expedition om det är brådskande eller till mig. Både Alice och Fatima kommer även att skriva ett litet brev till er för att presentera sig som de skickar hem med eleverna.

Det var allt för denna gång!

Hälsningar, Joanna (biträdande rektor)

 

 

 

Hej från nya musikläraren!

Hej alla elever och föräldrar i 5e & 5f!

Jag heter Sara Lindroth och är klassernas nya musiklärare.
Jag är 43 år gammal och bor i ett hus i Huddinge med min man Calle och vår lilla tvååriga buse Casper.
Jag har tidigare arbetat som musiklärare på Sollentuna musikklasser i 16 år så jag har stor vana av att arbeta i musikklass. På Adolf Fredriks kommer jag att ansvara för 5e och 5f samt ha ansvar för Operan. Det känns väldigt kul!

Nu i uppstarten av terminen har vi alla lärare varit på studieresa till Polen där vi besökte Auschwitz, en resa som tidvis var ganska tuff upplevelsemässigt men ändå så otroligt viktig att ta del av. Under det här läsåret kommer AF att genomsyras av temat AF-Equal- ett tema om alla människors lika värde.

 Musikplaneringen är i full gång och vi kommer att ha två konserter under hösten.
Observera att ändringar kan komma att ske, men så här ser det ut i dagsläget:

18 oktober Konsert på Nybrokajen 11 kl. 19.00

13 december Luciamorgon i Adolf Fredriks kyrka (tid kommer senare)

Jag ska under terminen försöka att vara så tydlig som möjligt när det gäller information. All info rörande musikämnet och konserter kommer att ligga på bloggen: www.afinfo.se
Jag tror på en öppen och rak kommunikation med alla föräldrar. Ni kan lita på att jag alltid hör av mig om behov uppstår.
Ni är hjärtligt välkomna att kontakta mig om ni har frågor eller funderingar.

Det viktiga är trots allt att eleverna ska trivas, utvecklas och må bra!
Ni når mig bäst på mailadress Sara.lindroth@stockholm.se 

Sångarhälsningar

Sara

 

Håkans operation

Hej allesammans.

Hoppas att ni alla haft en underbar sommar och upplevt en massa härliga äventyr. Själv tillbringade jag och min familj tre och en halv vecka i Namibia. Vi träffade släkt och vänner, tittade på en massa djur i Etosha, badade i Atlanten och vandrade i öknen. I torsdag-söndags var all AF personal i Krakow och besökte bl.a. Auschwitz och Birkenau. Fruktansvärda platser men ack så viktiga att besöka. Hela detta året skall vi arbeta med medmänsklighet, allas lika värde, etc.

Som n i säkert vet så kommer jag att opereras i morgon. Mitt vänstra knä är helt förstört av Artos så det kommer att bytas ut av ett nytt i titan, ”pimp my knee”. Jag kommer troligtvis vara borta i åtta veckor så det känns som en evighet innan jag får träff er alla igen. Jag kommer inte kunna svara på skolmailen utan på hakan.karlsson56@bredband.net.

Kramar till er alla

Håkan