Information vecka 42

Hej alla!

Konsert i morgon

I morgon onsdag är det äntligen dags för konsert! För 5F ser dagen ut som vanligt fram till lunchen. Efter lunchen har vi matte, efter den åker vi med buss direkt från Adolf Fredrik till Nybroplan och promenerar den lilla biten till Musikaliska. Jag kommer ha enkelbiljetter till de elever som saknar SL-kort. Klasserna åker var för sig tillsammans med respektive lärare för att det inte ska bli för trångt på bussen.

 

Vaccination 5F – nytt datum

Som jag skrev förra veckan fick vi skjuta upp vaccinationen för 5F denna vecka då den annars hade blivit samma dag som konserten. Ny tid för vaccinationen är kl. 10.10 – 11.10 fredag 10/10 (veckan efter lovet).

 

Provräkning i matte nästa vecka

Nästa vecka kommer vi att ha en provräkning i matte. För 5E blir det onsdag 25/10 och för 5F torsdag 26/10. Provet kommer att bygga på det vi arbetat med sen terminsstarten, dvs. kapitel 1 och 2 ur boken. En bra sammanfattning finns på sidorna 152-154 i boken med rubriken ”Viktigt att kunna”. Innan provet kommer vi också ägna lite tid åt att repetera numeriska och algebraiska uttryck och ekvationer från kapitel 1.

Anledningen till att vi har prov ganska kort efter den andra mattekollen är att provet är tänkt att vara underlag för omdömen. Eftersom jag har valt att spara mattekollspapperen åt Håkan så skiljer sig provet och mattekollarna inte så mycket åt i praktiken. Jag föreslår att man ser på provet som en extra chans att få visa vad man lärt sig i matten under hösten!

Vill också säga att förra veckans mattekoll gick riktigt bra för båda klasserna!

 

Diagnos NO nästa vecka

I NO:n kommer vi på måndag 23/10 nästa vecka att ha en enkel diagnos på det vi arbetat med de senaste veckorna, celler och rörelseapparaten (kapitel 1 och 2 ur boken). Tanken med diagnosen är framförallt att kontrollera hur undervisningen under lektionstid fungerat. Den kommer att ta ungefär 10-15 minuter och till största delen bestå av flervalsfrågor. Vill man ändå vara säker på att det går bra på diagnosen så går det bra att ta hem boken och titta igenom rubriker, faktarutor, nyckelord och sammanfattningar av kapitlen.

 

Vänliga hälsningar
Andreas

info v.42-43

Skolinspektionen undersöker hur det är i skolan. Klassen har fått besvara en enkät på nätet. I onsdags skickade jag hem ett papper från skolinspektionen som ni skall göra.

Jag har också skickat hem ett papper från syster om vaccinationen för flickorna.
16/10

Vaccination flickorna.
17/10

Vi besöker Adolf Fredriks kyrka. I läxa till fredag skall de renskriva sina anteckningar om vad de fått reda på.
18/10
Vi åker 69:ans buss till Musikaliska där vi repar till 16.30. Återsamling 18.30, konserten börjar 19.00.
19/10

Bibliotekarien kommer till klassrummet och har bokprat.
23/10

Vi går på föreställningen Bruset på Orionteatern. Föreställningen slutar 13.50. De barn som har intyg lämnar jag på den plats som ni sagt. Vi tar tunnelbanan till Rådmansgatan och går sen till skolan där vi skiljs.
24/10
Diagnos 1, engelska

Postad i 5E

v.42-43

Läxor v. 42
Engelska onsdag 18 oktober

18 oktober

Se till att du är klar med WB.

Diagnos 1, TB sid. 6-15, WB sid. 2-28

5E den 24/10

5F den 25/10

Svenska till torsdag den 19 oktober

Du skall bilda meningar eller om du vill, försöka skriva en berättelse med alla orden. Orden behöver inte vara i ordning.

Lär dig stava till orden.

Tänk på:

•stor bokstav och punkt

•skriv på raden

•skriv inte i marginalen

•stryk under ordet med linjal

tyckte, tyvärr, varje, vilja, vilken, visste, välkomna, välkommen, åtminstone, ända, ännu, äntligen, öppnar, överens, främmande, förrän, glömde, hellre, hittills, inom

Fredag den 19 oktober religion

Renskriv dina anteckningar om besöket i Adolf Fredriks kyrka. Se till att du har med så mycket fakta som möjligt.

Vikten av skolnärvaro

Hej alla vårdnadshavare!

På årets föräldramöten talade vi om friskfaktorer för våra barn och ungdomar. Balans i tillvaron, att regelbundet stämma av hur det ser ut i balansen mellan aktiviteter och krav kontra återhämtningstid.

Att bevaka sömnen och skapa goda rutiner för den är tillräcklig och av kvalité. Vilket är en förutsättning för att sortera all information och reparera vår ömtåliga och viktiga hjärna. Samt vikten av skolnärvaro som en frisk- och skyddsfaktor.

Här kommer brevet rörande det sistnämnda som utlovades på föräldramötet.

Vikten av skolnärvaro LÅ1718 AF Musik

Åtgärdstrappa_och_riktlinjer_2016

Information vecka 41 – 5E

Hej alla!

På fredag är det dags för mattekoll på kapitel 2 i boken (uppskjutet från onsdag). Läxa i matten denna vecka är därför att se till att man hunnit klart, eller så långt som möjligt, i planeringen tills dess. Jag har bett eleverna att ta hem matteboken och räkna minst en kväll den här veckan om de ligger efter.

På fredag testar vi den nya indelningen på halvklasserna i matte. Jag informerar eleverna på lektionen i morgon om vilken grupp de tillhör och vilka tider det är som gäller.

Vänliga hälsningar
Andreas

Postad i 5E

Konsertdagsinfo- obs ändrade tider

Hej alla!
Det har blivit lite ändringar när det gäller reptiderna på konsertdagen 18/10.Nu gäller följande:
Båda klasserna börjar enligt schema på skolan 09.30
Mentorerna följer med båda klasserna till Musikaliska.

På Musikaliska:
14.00-15.00 5abef
15.00-15.30 4ab ( fruktpaus för femmor)
15.30-16.00 tutti
16.00-16.30 5abef+7ab
Återsamling för alla 18.40. Jackor i foajén därefter sitt på plats på scenen till kl. 19.00

Varje förälder ansvarar för sina barn tiden mellan repetition och konsert. Om du som förälder behöver hjälp , kontakta någon av konsertföräldrarna i klassen.  Ta med valfri frukt till repetitionen.
Konsertklädsel: Svart nedtill, vitt upptill, svarta skor o strumpor. Valfri färgad detalj tex hårband, skärp eller dylikt.
Konserten är ca en timme lång.

Sångarhälsningar
Sara

 

 

Tider v.41-43

10/10, schemabrytande dag. Det innebär att mentor har alla lektioner. I morgon kommer klassen vara i aulan 8.15-9.45 och repa inför konserten. Inga idrottskläder.

16/10. Vaccination flickorna.

17/10 går vi till Adolf Fredriks kyrka under skoltid där vi gör ett studiebesök

18/10 vi går till Musikaliska från skolan och repar där till 17.00. De barn som bor nära kan kanske ta hem de barn som har långt hem. Vi ses kl.18.30.

23/10. Se föreställningen Bruset på Orionteatern. Vi tar oss därifrån med tunnelbana till Rådmansgatan och sen till skolan. Lapp behövs där jag vet att jag kan släppa barnen. Annars följer de med tillbaka till skolan.

24/10. Diagnos engelska, unit 1.

Vecka 44. Höstlov.

Vecka 45. Sophie kommer.

Ha en fin vecka!

Gunilla

Postad i 5E

Information angående schema (Skolwebben) och tisdag den 10:e oktober

Om du har svårt att se ditt barns schema på Skolwebben kan du alltid göra på följande sätt: skriv in klassbeteckningen där det står Ange ID: Då kommer det korrekta schemat fram – i 99 fall av 100 har det visat sig denna vecka. Felet är felanmält sedan länge och det jobbas intensivt med att lösa detta, då det är flera skolor i staden som drabbas av detta. Tyvärr verkar det ta tid.

Tisdagen den 10:e oktober är en schemabrytandedag och schemat finns nu på skolwebben för de flesta klasser.  Ramtiden för den dagen för de flesta klasser är ca. 8:15-14:00.

Önskar er alla en trevlig helg!

Hälsningar, Joanna (bitr. rektor EF)

Just nu går det magsjuka (och influensa) på skolan

Till elever och föräldrar
Just nu går det magsjuka (och influensa) på skolan. Vi har klasser där många elever är sjuka. För att minska smittspridningen är vi tacksamma om ni låter era barn stanna hemma om de visar symtom på magsjuka på morgonen och tidigast komma till skolan 48 timmar efter senaste kräkningen.

Använd tvål och vatten då handsprit inte är tillräckligt vid magsjuka. För fler råd gå gärna in på 1777´s hemsida.

Med vänlig hälsning
Karin Augustyniak genom Joanna (bitr. rektor)
Skolsköterska