v 51 Julavslutningsveckan

Hej alla föräldrar !

Nu börjar terminen lida mot sitt slut och jag  har varit här sedan v 45. Den här tiden har verkligen gått fort och jag trivs jättebra med skolan, eleverna och mina kollegor. Vi fortsätter in i det sista och på tisdag  har vi en Diagnos/prov på Unit 2. Viktigt att plugga till den ( se stencil ).

Onsdag börjar alla elever kl 08.30 och slutar 14.35.

På torsdag samlas vi i klassrummet kl 8.00 och går sedan tillsammans till kyrkan där vi har avslutning. Vi kommer tillbaka och avslutar i klassrummet ca 09.15. Därefter har eleverna jullov.

Trevlig helg önskar Sophie

Postad i 5E

Denna vecka

Hej alla föräldrar !

Imorgon är det Lucia och klassen har två framföranden denna dag. På eftermiddagen är vi på Natur och Kultur , Karlavägen 31 , och klassen slutar ca 14.30. I och med att det bara är vår klass under eftm kan det vara bra att ha lite extra ljus och manschetter. Har ni ngt av detta där  hemma så skulle det vara toppen om det kunde tas med till skolan. Själv tar jag med mig extra ljus. I och med denna extra aktivitet får klassen sovmorgon och börjar därför kl 10.15 på torsdag förmiddag.

Sedan en liten fråga till klassföräldrarna, istället för Luciamyset som ni tänkte ordna imorgon, har ni ngn plan att istället ordna det på avslutningsdagen efter avslutningen i kyrkan ? Hör gärna av er till mig om detta så att jag vet. MVH Sophie

 

 

Postad i 5E

Luciamorgon

I morgon är den stora dagen här!-  Luciamorgon 08.00 i Adolf Fredriks kyrka. Insläpp i kyrkan sker från ca 07.40. Konserten är ca 45 minuter lång.

Barnen ska vara på plats 06.30 utanför församlingshemmet och ha med sig Luciakläder, en frukt och vatten.

Varmt välkomna! :-)

/Sara

Vecka 50

Hej  allesammans.

Jag ger ingen läxa denna vecka utan alla skall plugga in texterna till sångerna på onsdag.

Onsdag 20/ 12 kommer jag ge eleverna ett litet NO prov. De skall läsa på en stencil vi gått igenom (ögats delar och hur ljuset färdas genom ögat till hjärnan) + att de skall veta vad en ljuskälla är och ge exempel på olika ljuskällor.

Ha en underbar vecka

Håkan

Postad i 5E

v 50

Hej alla föräldrar !

Nu stundar en rolig vecka med en massor av aktiviteter på löpande band. Denna vecka har inte klassen några läxor förutom till fredag då de har eng – läxa  sjukdomar / glosor. Viktigt är dock att de tränat ordentligt på sångtexterna så att de sitter till på onsdag. På eftermiddagen den 13/12 har klassen också ett luciatåg på Natur och kultur . Vi slutar ca 14.45 denna dag. Ngr mammor i klassen följer med. På fredag har klasserna ett uppträdande på Landstingshuset. Denna konsert börjar 13.30 och vi beräknas vara tillbaka till skolan ca 14.15.

v 51 den 19/12 kommer klassen att ha en diagnos på Unit 2. På måndag kommer de att få en stencil på vad de ska kunna. Läxan som sagt var, är eng – läxa till fredag den 15/12 . Sjukdomarna och glosor finns på s 24 i textbook.

Önskar er en härlig helg / Sophie /

 

Postad i 5E

Matteplaneringen kap.4

Hej allesammans.

Planering vecka 48-51

 

Avsnitt

Problemlösning

Klart
 

Hämta fakta ur tabell s.117

Gör en tabell s.118

Lös en enklare uppgift först s.122

 

Olika strategier s.123-124

Rita och lös

Uteslutning

Börja bakifrån

 

 
 

Läxa: Arbetsbladet Katten Felix (vid två tillfällen)

 

 

Här kommer planeringen för kap.4 i Eldorado. Vi har denna gång valt att arbeta mycket tillsammans med eleverna så vi har inta spaltat upp uppgifterna veckovis.

 

Ha det så gott.

Håkan

Vecka 49

Hej allesammans.

Tack för föräldramötet, det var trevligt att träffa er alla.

Läxan till fredag är att göra resterande uppgifter om katten Felix. Några hade inte gjort/glömt lämna in veckans läxa som var uppgift 1-5 på samma stencil. De har fått uppgift att lämna in läxan på måndag.

Ha en härlig advent

Håkan

Postad i 5E

Stipendier till ett läger för digitalt skapande!

Nu har alla elever möjlighet att söka ett flertal stipendier till ett läger för digitalt skapande!  Stipendiet ger en elev en hel veckas lägervistelse utan någon som helst kostnad.Stipendierna kan sökas av elever i årskurserna 2 – 9.

Läs mer i den bifogade bilagan. Sista ansökningsdag är den 9 december.

Lucia

Hej!
Nu är jag tillbaka i undervisningen och det känns jättekul. Den här veckan får eleverna spela in olika stämmor på sina mobiltelefoner och får i läxa att öva texter och att repetera stämmor hemma. Det är viktigt att alla elever lägger in högsta
växel nu så att vi får till en riktigt fin Luciamorgon. Alla sånger skall sjungas utantill.
Under denna vecka fokuserar vi och tränar extra på följande låtar:
Jul, jul
Stilla Natt
Sankta Lucia
Stjärngossarnas visa (Killarna)
Tärnans visa (Tjejerna)
Lucia stiger fram
I denna natt blir världen ny.

på måndag 4/12 repeterar vi under skoltid 13.00-15.30 i Adolf Fredriks kyrka där vi avslutar skoldagen. Toppen om alla har med sig en frukt till repetitionen så att vi orkar hålla koncentrationen uppe. (denna dag behövs inga luciakläder)

Påminner igen om att ni ser över Luciakläderna igen enligt tidigare blogginlägg.

Den 13/12 kl 06.30 prick samlas alla elever utanför Adolf Fredtiks Kyrkas församlingshem. Alla måste komma i tid och ha med sig alla kläder till Luciakonserten. Var lite extra noga just denna morgon med att alla äter frukost innan vi samlas. En extra frukt och en vattenflaska kan också vara bra att ha om man behöver lite extra energi.

Kl 08.00 är ni alla hjärtligt välkomna att fira Lucia med oss i Adolf Fredriks Kyrka. Konserten är gratis och ca 50 minuter lång. Efter konserten har eleverna vanlig skoldag och går tillsammans med sina mentorer tillbaka till skolan.
Allt gott så länge!

Sara

Nästa vecka

Hej alla föräldrar i 5e och f !

Nästa vecka ( 48 ) har åk 6 återigen NP svenska på onsdag. Detta innebär att Sophie kommer att ha en vikarie denna dag och Håkan har 5e. Håkan vill gärna besöka Naturhistoriska muséet ( Människokroppen ) med klass 5e under eftermiddagen. Han behöver ha minst en vuxen med sig och därför undrar vi om det finns någon/ några  som kan följa med denna eftermiddag? Vi samlas i valvet 11.30 och tar buss 50 till Naturhistoriska. Klassen slutar vid Odenplan  ca 14.35.

Hör av er snarast till mig när ni vet besked. Sophie.federsel@stockholm.se

Läxor : Tisdag, Parvana kap 6-8 ( 5F)

Onsdag , Parvana kap 6-8 ( 5F)

Fredag, Matte-läxa båda klasserna . Katten Felix uppgift 1-5

Eng – läxa båda klasserna s 20 text + glosor.

Sedan vill vi påminna om vårt föräldramöte på torsdag. 5e kl 18.00 – 19.00 och 5f kl 19.30 – 20.30.

Varmt välkomna önskar vi här på skolan.

Sophie och Håkan

 

Dokumentera slöjduppgiften Fordon, ÅK 5.

 

Under terminen har vi i ÅK 5 i trä och metallslöjd arbetat med att göra ett personligt utsmyckat fordon som ska rulla med hjälp av en gummisnodd.

När man är färdiga med det ska vi dokumentera slöjdarbetet i loggböckerna och de som inte har gjort det tidigare kommer att dokumentera under v. 50. Sista veckan kommer alla som vill få tävla med sina fordon där vi kommer att ha många olika tävlingsutmärkelser som vi bestämmer tillsammans i varje slöjdgrupp. t.ex. personligast utseende, snabbast, roligast körning, finurligaste lösning m.m.

Min ide’ var

Jag valde att göra den i materialet:

Jag har använt alla dessa verktyg;:

Hantverksteknikerna jag har använt heter:

Jag tycker att mitt slöjdarbete gick bra för att:

Jag behöver träna mer på att:

Föräldramöte, läxor, etc

Hej allesammans.

Då vi nu bägge två har börjat undervisa klasserna skulle vi vilja träffa er på ett föräldramöte, torsdag 30 november, där vi kommer att informera om våra intryck och hur vi kommer att arbeta vidare. Då vi arbetar i båda klasserna så kommer vi att delta under respektive möte:

Klass 5e., 18.00-19.00 i sal 516

Klass 5 f 19.30-20.30 i sal 518

Läxor samt prov, vecka 47.

Tisdag: 5f Parvana kap.3-5

Onsdag:5e/f Engelska, text + glosor sid 18-19 i textbook.

Torsdag.5e/f Annan tid för skoldagen. Eleverna börjar 9.15 och slutar 14.00

Fredag: 5e/f Matteprov, kap.3

Ha en underbar vecka

Sophie och Håkan