Inför vecka 4

Nu är utvecklingssamtalen igång och eleverna är så duktiga på att hålla i sina egna samtal. Nästa vecka är det samtal på tisdag och onsdag.
Glöm inte att hålla koll på schemat eftersom det ser annorlunda ut på grund av samtal och testveckorna. 

På fredag är det simning på Eriksdalsbadet mellan 12.30-14.00. Vi tar oss dit tillsammans från skolan. Ta med badkläder, handduk, lås till skåpet och gärna en frukt. Efter badet är skoldagen slut och eleverna tar sig hem från badet på egen hand. Idrotten utgår på måndag då idrottslärarna är på Eriksdalsbadet hela veckan.
Vecka 5(fredag 1/2) åker eleverna skridskor i Vasaparken.

Läxor vecka 4
Tisdag: 6A En – Kap 8 Jason & Judy in New York + glosor, oregelbundna verb s. 54, man ska kunna stava och böja verben i tre former.
Onsdag: No – prov på kemiska reaktioner.
6B En – Kap 8 Jason & Judy in New York + glosor, oregelbundna verb s. 54, man ska kunna stava och böja verben i tre former.
Fredag: Ma – Läxa 11  

Ha en riktigt skön helg!
Sophia & Sara 

Sopraner och altar – sök till Gosskören!

Hej!

Adolf Fredriks Gosskör har plats för några sopraner och altar (främst årskurs 5-6) så välkomna att söka!
Vid provsjungningen sjunger du ”Ack, Värmeland du sköna” samt några gehörsövningar. Sökningen tar ca 10 minuter.

Under våren skall vi bland annat få besök av Lunds Domkyrkas Gosskör i april, medverka i Gävle konserthus med Gävle symfoniorkester och inte minst förbereder vi oss för att åka och tävla i European Choir Games i Göteborg 7-11 augusti!

Sopraner och altar övar på onsdagar 15.45-18.00 samt torsdagar 15.45-17.00 (tillsammans med tenorer och basar) i sal 502 och vid varje repetition bjuds det på macka och festis så att man får lite energitillskott :)

Sökningen sker
TISDAG 22 JANUARI mellan kl. 12.30-14.00 i sal 507.
Är du sjuk eller borta just den dagen så kontakta mig så hittar vi en ny tid.

Välkommen att söka till ett härligt och välklingande gäng!

Hälsn/Tony

Inför vecka 3

Välkomna tillbaka till vårterminen! Hoppas alla har haft ett skönt lov.

Vi kickstartar med utvecklingssamtal som börjar redan nästa vecka. Hoppas att alla hittade sina tider i kuvertet som kom med hem på avslutningen. Viktigt att man försöker byta sin tid om man inte kan komma på den tiden man fått. Det är väldigt svårt att hitta nya tider efter samtalsperioden är över. Eleverna håller själv i sitt samtal och de får tid till att förbereda sig här i skolan.
Tänk på att både utvecklingssamtalen och antagningsperioden påverkar schemat så ta för vana att titta på det inför varje ny vecka.
Vi vill redan nu flagga för att det snart är dags att åka skridskor på idrotten så det kan vara bra att se över sin utrustning.
Nästa vecka börjar vi sista området i geografin om södra Europa.

Läxor inför vecka 3
Fredag: Sogöra klart centrala Europa i arbetsboken s. 30-33 i arbetsboken.
Ma, öva mer på kapitel 3 (om det är något du behöver öva mer på utifrån mattekollen)

Trevlig helg!
Sara & Sophia

 

 

 

God Jul och Gott Nytt År!

God Jul och Gott Nytt År!

Då var det äntligen dags för jullov!
Alla fantastiska elever har kämpat hårt under hösten med både skolarbete och konserter.
Nästa termin börjar onsdagen den 9/1 2019 enligt schemat.

De första veckorna kommer schemat att se lite annorlunda ut på grund av testperioden, då musiken utgår. Håll koll på schemat på Skolplattformen. Vecka 3 drar utvecklingssamtalen igång och tiderna för dessa ligger i elevernas kuvert, som de fick i skolan idag.

Tack alla fina elever och föräldrar för höstterminen! Se nu till att vila ordentligt och ha ett riktigt skönt lov. Vi ser fram emot att träffa er igen nästa år.

Än en gång, God Jul och Gott Nytt År!
Sophia & Sara

 

Inför vecka 51

Vilken vecka vi haft! Två fantastiska konserter i Waterfront och en väldigt fin och stämningsfull luciakonsert. Eleverna har kämpat på så bra här i skolan! Snart får vi ett välförtjänt jullov med vila men innan dess har vi en vecka kvar här i skolan. På måndag och tisdag har vi vanliga skoldagar. På onsdag julpysslar vi tillsammans, skoldagen börjar 9.00 och slutar 14.00. På torsdag ska vi bland annat städa och fika. Vi börjar 9.15 och avslutar dagen ca 13.00. Eleverna får ta med eget fika t.ex. en bulle och en Festis (ingen läsk, godis eller chips).  

På fredag samlas vi 8.10 vid flaggstången och går tillsammans gå till Adolf Fredriks kyrka där det är skolavslutning. Efter kyrkan går vi tillbaka till klassrummet för att dela ut betygen. Dagen beräknas vara slut ca 10.00. 

Ha en riktigt skön tredje advent!
Sophia & Sara

 

Inför vecka 50

På söndag har vi en lång och spännande dag framför oss. Samling 8.45 utanför Waterfront.
Det gäller att eleverna kommer pigga, utvilade med frukost i magen den här dagen. Vi får mat på Waterfront men lunchen kommer sent så alla bör ha med sig en egen frukt till fm. De som vet med sig att de är väldigt hungriga bör ha med sig både frukt och en extra smörgås att ta till under dagen. En vattenflaska är också bra att ha! Viktigt att läsa den tidigare informationen om bland annat klädsel på bloggen. Eleverna kan ta med sig en bok för möjlighet till egen tid i pauserna.
6B har sovmorgon till 9.10 på måndag, 6A har slöjd på måndag morgon, som de inte vill missa, så de börjar som vanligt 8.40.
På onsdag samlas vi 8.30 utanför Johannes kyrka för repetition inför Luciamorgon.  Därefter tar vi oss gemensamt till skolan för att äta lunch. Sedan är det skoldag som vanligt enligt schemat.
Luciamorgon är det samling 6.25, kom gärna ombytta med lucialinne, vita strumpor, strut utan krus eller lingon (buxbom) krans med rött band och de vanliga kläderna i väskan.  Glöm inte att ta med ljus och ljusmanschett. Se till att tejpa ordentligt runt manschetten. Alla med långt hår sätter upp det i flätor.  Även den här dagen är det viktigt att komma utvilad med frukost i magen.
6A ska efter Luciamorgon iväg på vidare upptåg – läs information från Anna på bloggen.
6B går tillbaka till skolan och har lektioner. Skoldagen slutar 12.40.
I övrigt försöker vi bli klara med det vi kan i skolan och inte ha så mycket läxor. De som inte hunnit vissa moment kommer dock att få “göra klart läxor” till slutet av veckan. Fortfarande många schemaändringar så glöm inte att kolla schemat inför varje ny vecka.

Läxor:
Fredag: Ma,  Mattepapper, Läxa 8
So, göra klart i ab s.22-29, västra och östra Europa
En, Wb kapitel 6, uppgifter 1,2,3,4,5,6,8 + grammar

Trevlig helg!
Sara & Sophia

 

 

Inför vecka 49

Veckan som gått har varit fylld med repetitioner och skolarbete. Det fortsätter på samma sätt nästa vecka. På onsdag är det repetition i Waterfront igen. Vi samlas 8.45 utanför, repetitionerna är slut ca 13.45.  Glöm inte att ta med dina sångtexter. Ta gärna med en frukt och en flaska med vatten.
Söndagen den 9/12 är det julkonsert i Waterfront. Det kommer att bli en lång dag. Samling redan 9.00 på morgonen och vi håller på fram till ca 19.30 . Anna har skrivit ett blogginlägg om klädseln på konserten, missa inte det!  

Under nästa vecka kommer eleverna att få gå till skolsköterskan för en hälsoundersökning( längd-, vikt-, och ryggkontroll). 

 Läxor vecka 49
Tisdag: 6A En, kapitel 6 Black in America + glosor
6B SV, vara klar med kladden om din läskiga berättelse.
Onsdag: MU – se separat blogginlägg från Anna vilka sånger det gäller.
Torsdag: 6B En, kapitel 6 Black in America´+ glosor

Glad första advent!
Sophia & Sara 

Inför vecka 48

Nu har vi haft det sista nationella provet för den här terminen. 
På måndag ses vi utanför Waterfront kl 8.45 för att repetera inför kommande Lucia konsert. Det blir en heldag och eleverna slutar efter repet, ca 13.45. 
Det är många schemaändringar de kommande veckorna så se till att ni inför varje ny vecka tittar en extra gång på schemat. Detta beror på repetitioner av olika slag och att musiklärarna har flera klasser att repa med.  Klasserna har sovmorgon på torsdag. De börjar 10.05.
Vi fortsätter att arbeta med Europa i geografin. Eleverna har fått lära sig om EU och varför EU har kommit till och vad syftet är i dag.  Nästa vecka kommer vi ha kommit till södra Europa. I matematiken har vi nu börjat arbeta med skala och i NO kemiska reaktioner. 

LÄXOR
Tisdag: 6A En, kapitel 6 Jason & Judy Thanksgiving s.42-43 + glosorna
Onsdag: 6B En, kapitel 6Jason & Judy  Thanksgiving s.42 -43 + glosorna
6AB So,Prov om EU – När?(vem?) Var? Hur? Varför? Vad? Eleverna ska kunna svara på frågorna med hjälp av deras tankekarta och informationen som finns i grundboken + arbetsboken.
Fredag: 6AB So, arbetsboken sidorna 22- 25 ska vara klara. 

Ha en riktigt skön helg!
Sara & Sophia