Inför vecka 12

Vi har haft en bra arbetsvecka. 

Eleverna är nu halvvägs in i arbetet om stormaktstiden. Varje vecka kommer de att ha i läxa  ett antal arbetsområden de ska ha hunnit klart, detta för att ingen ska komma för långt efter. 
I engelska har vi gjort gamla nationella prov som övning för att eleverna ska känna sig bekväma inför de prov som kommer. Vi har också gått igenom svaren tillsammans. 
6B har muntliga redovisningar i svenska den 1 april. Viktigt att alla har förberett sin redovisning till dess. 

Läxor vecka 12
Tisdag: 6A – En, kapitel 10 Famous Swedes s.72-73 + tillhörande glosor.
Onsdag: 6B– En, kapitel 10 Famous Swedes s.72-73 + tillhörande glosor.
Fredag: Historia – Sammanlagt fem arbetsområden ska vara klara.
               Ma – Arbetsblad “Läxa 2” 

Trevlig helg!
Sara&Sophia

 

Biljetter till Stabat Mater

Hej,

Nu finns det en länk till biljettköp på vår hemsida/konsertkalendern.

Gör så mycket reklam ni bara kan för denna konsert! Dels för att det kommer att bli fint men också för att bättra på det underskott som skolan har för att göra konserten möjlig.

Sätt fart på släktingar och vänner som ni tror skulle uppskatta en annorlunda torsdagskväll.

Mvh

Anna

Teknik – 6A och 6B

Hej,

Den här veckan ses vi i teorisalen (rummet ovanför teknikverkstan).

Ni som var borta förra veckan: Alla har som uppgift att komma på ett tekniskt system som man ska skriva om sen. Ett tekniskt system kan vara allt från en cykel till en brödrost. Att det är ett tekniskt system betyder att det har många komponenter (=delar), till skillnad från er tekniska produkt som ni fick beskriva. Den hade inte lika många komponenter.

/Titti

Inför vecka 11

 Hoppas alla har haft ett skönt sportlov! 

No läxan, till onsdag 13/3, är att du ska skriva klart din faktatext om det djur du valt. Du ska även skriva en källförteckning och en källkommentar. Titta på de papper du fått så att du får med den fakta du behöver och att källförteckningen och källkommentaren blir rätt. Skriv källförteckningen och källkommentaren i samma dokument som texten.
För att komma åt din text loggar du in på Skolplattformen med ditt användarnamn eller email adress( förnamn.efternamn@elev.stockholm.se). Du kommer lättast till Skolplattformen genom att gå in på skolans hemsida och där välja rubriken Skolplattform(elev). 
När du känner dig klar med ditt arbete delar du det med Sophia. Uppe till höger på sidan hittar du en ruta där det står “Dela”. Där skriver du mailadressen sophia.sommer@stockholm.se. När det kommer upp en ruta med mailadressen klickar du på den och sedan på “skicka”. Klart! 

Idag har vi haft temadag efter lunch, som handlar om jämställdhet. Eleverna var på en föreläsning i aulan och sedan hade vi diskussioner i klassrummet.  

Läxor vecka 11
Tisdag: Eng 6A – Kapitel 10 Who is Pippi Longstocking? Text + tillhörande glosor. Glöm inte att texten ska läsas (helst högt och översättas till svenska)
Onsdag:Eng 6B –  Kapitel 10 Who is Pippi Longstocking? Text + tillhörande glosor. Glöm inte att texten ska läsas (helst högt och översättas till svenska)
NO – din faktatext om ett djur ska vara klar och inlämnad( se mer info ovan)
Fredag: Ma – arbetsblad “Läxa 1” 
Historia – Tre stycken arbetsområden om Stormaktstiden ska vara klara. 

Ha en riktigt skön helg!
Sophia & Sara 

Dags att söka bidrag för sommarlovsaktiviteter!

Nu kan du som är i behov av ekonomiskt stöd söka bidrag från Adolf Fredriks skollovskolonier för ditt/dina barn som går på Adolf Fredriks musikklasser. Bidrag kan sökas till sommarlovsaktiviteter som kollo, lägerverksamhet, lantvistelse eller liknande. Mer information finns i bifogat informationsblad.

Ansökan ska vara oss till handa senaste den 5 april 2019.

INFO om ansökan skollovskolonier

AF koloniförening_ansökan

Den 4 maj är även sista ansökningsdag för bidrag från Stiftelsen Adolf Fredriks Barnhem (gäller elever som går AF):

http://www.stiftelseansokan.se/Pages/AdolfFredriks.aspx

Inför vecka 10

Vi har haft en bra arbetsvecka! Det är skönt när vi får till några “vanliga veckor” och kan fokusera fullt ut på att arbeta. De som har haft en del frånvaro behöver se till att de tar ifatt det de missat. Det är jobbigt att komma för långt efter i de olika arbetsområdena.
Vi har nu lämnat Europa i geografin – i morgon är det sista dagen för inlämning av Europaarbeten om man inte redan gjort det. Nu fortsätter vi med Stormaktstiden i historia.
Nästa vecka har alla ett välförtjänt sportlov. Veckan efter lovet börjar vi på måndagen enligt schema.

Läxor vecka 10
Tisdag: En 6A Workbook kapitel 9 + grammatiken
6B Hkk prov
Onsdag: En 6B Workbook kapitel 9 + grammatiken
Ma – Matteprov på kapitel 3 och 4
(se tips på hur du kan repetera på de papper som delades ut i torsdags).
6A gör del 1 och 2 av matteprovet. 6B del 1.
Torsdag: 6A Hkk prov
Fredag: 6B matteprov del 2

Trevlig helg!
Sara & Sophia

 

Inför vecka 8

Nu börjar sportlovet närma sig, bara en vecka kvar!

Eleverna har i veckan fått tillbaka sina prov på kemiska reaktioner. Hoppas ni får se hur bra det gick för dem.
Arbetet med det nya området i No är i full gång. Dels arbetar vi med grupparbeten om olika biotoper och dels arbetar eleverna enskilt med att skriva en faktatext om ett djur som finns i den biotop de arbetar med.

Vi har avslutat arbetet om Europa i geografin den här veckan. De som har varit på rep eller sjuka under lektionstid får i läxa att skriva klart sitt arbete om ett land i Europa. För att komma åt söktjänsten landguiden.se behöver eleverna logga in via skolplattformen för att nå fulla versionen hemifrån. Det gör de enklast från skolans hemsida.

Nästa vecka har vi mattekoll på kapitel 4 så att eleverna får koll på vad de kan eller vad de behöver öva mer på. Veckan efter lovet har vi prov på kapitel 3 och 4.

Vi har delat ut blanketten för språkval inför årskurs 7. Den Ska vara ifylld och tillbaka till skolan så snart som möjligt men absolut senast fredag 22/2.

Läxor vecka 8
Tisdag: 6A, En kapitel 9 Sweden an unknown land + glosor
Onsdag: 6B, En kapitel 9 Sweden an unknown land + glosor
Mu – Intervallen. Sidan 23 i teoriboken.
Torsdag: 6B En, redovisa pjäs
Fredag: Ma – öva mer på kapitel 4 utifrån hur det gick på mattekollen
So, geografi, lämna in sitt arbetet om ett land i Europa.

Ha en riktigt skön och förhoppningsvis solig helg!
Sophia & Sara