Vecka 34 4a

Hej!

Våra inledande två dagar har gått så snabbt, elever har haft musik och vi har börjat lära oss varandras namn samt fått bänkar och skåp. Vi har även hunnit med besök på Folkets Hus där eleverna fick uppleva sång tillsammans med hela skolan, sång av en tidigare elev Olle Hammar samt en föreläsning av Aron Anderson. Det var en uppstart av vårt tema-år ”Alla människors lika värde”. Vi gjorde en kort reflektion tillsammans med elever och de verkar mycket nöjda med skolstarten, jag är också nöjd! 4a verkar vara en jättefin klass.

Många elever har redan lämnat in blanketter vilket är jättebra, jag hoppas de andra kan ta med sig blanketter till början av veckan så att vi alla kan ordna med lånekort på bibliotek.

Fritids har öppet mån-tors 8:00-16:30, fre 8:00-16:00. Från och med måndag behöver elever vara medlemmar för att stanna kvar på fritids efter kl 14:00, det samma gäller för att få mellis på skolan.

Skolkläder finns nu att beställa. Lägger med en pdf-fil med information om hur ni kan beställa skolkläder om ni önskar göra så. Eleverna ska få ett papper från Skolgarderoben med sig på måndag.

Bänkpapper har några elever tagit med, 47 x 57 cm är måttet i bänken, det kan vara bra att förbereda måttet redan hemma.

Eleverna har fått sitt skåp, hänglås med nyckel är allra bäst då kodlås ofta är mindre säkert (andra elever ser en utmaning i att lista ut koden). Jag önskar en extranyckel märkt med elevens namn att ha i klassrummet. Det händer ofta att elever råkar låsa in sina nycklar i skåpet eller glömmer nyckel hemma.
Det är för skolfotografering nu på måndag 21/8 för 4a. Nedan kan ni läsa lite information om fotograferingen.

Kommande veckas tider följer det schema jag delade ut på uppropsdagen. Måndagen börjar Till idrotten på tisdag behövs inte idrottskläder, lärarna i idrott kommer att presentera sig och dela in elever i grupper samt visa var de hittar idrottssalar och omklädningsrum.

Med vänliga hälsningar
Maria Kelloniemi

Den 21/8 – 28/8 kommer Svenskt Skolfoto till oss på Adolf Fredriks musikklasser för att fotografera eleverna. Fotolokal och fotoschema för klasserna kommer att anslås på skolan. Varje elev kommer att få en lapp av fotografen. Där står information om när bilderna finns att se på nätet och hur man gör för att beställa. Ytterligare information kommer också att skickas hem till varje familj.
Alla elever ska fotograferas för porträtt, gruppbild, skolkatalog och skolans arkivmaterial.

Skolkläder-AF-hösten 2017

Postad i 4A