Inför vecka 23

Sista skolveckan innan sommarlovet!

Måndag 5/6 – är en vanlig skoldag.
Tisdag 6/6 – Lov
Onsdag 7/6 – vanlig skoldag, förutom på morgonen då vi repeterar inför skolavslutningen. Samling i  korridoren 8.10 för gemensam promenad till kyrkan. Därefter går vi tillbaka till skolan och har lektioner som vanligt.
Torsdag 8/6 – Mentorsdag mellan 9.00-13.30. Vi  kommer att städa på förmiddagen så ta med en påse så att du kan ta hem saker. Har du saker som hänger på din krok i korridoren ska det också tas hem. Vi avslutar dagen i Vasaparken!
Fredagen 9/6 – skolavslutning i Adolf Fredriks kyrka 8.30. Eleverna samlas 7.55 i korridoren utanför klassrummet. Efter avslutningen går klassen tillbaka till skolan och har en kort avslutning i klassrummet. Vi är färdiga ca 9.30.

Alla elever får i dag med sig EN avslutningsbiljett hem att ge till någon de vill ha med på avslutningen. Tappa inte bort den, man kommer inte in utan biljett.

Trevlig Helg! Sara

Postad i 4A

Inför vecka 22

Vi alla känner av att det är i slutet på termin nu…….. Många är trötta och något sega men vi måste hålla ut ett tag till. På onsdag har vi en trevlig konsert att se fram emot. Vi åker till rep tillsammans men eleverna får ta sig från rep hem på egen hand för att sedan ses igen på samlingen. Läs Annas info på bloggen för all information. Torsdag får eleverna sovmorgon till kl 9.20 på grund av konsertkväll.

På fredag nästa vecka går eleverna i skolan lite längre, då de ska ha extra musik med Anna. Skoldagen slutar 13.40 i stället för 13.25.

Läxor vecka 22
Onsdag: En, kapitel 12 Dad is cooking supper tonight + glosor
Torsdag: Ma, läxa 13 En, Redovisa pjäs

Vill påminna om att den 5/6 är en vanlig skoldag och 6/6 är ledigt. Till skolavslutningen den 9/6 kommer det sedan delas ut en biljett till varje elev att ge till någon de vill ha med på avslutningen. Detta då på grund av begränsat utrymme i kyrkan. Vi samlas på skolgården 7.55 avslutningsdagen, gemensam marsch till kyrkan. Efter kyrkan går vi tillbaka till skolan för en kort samling i klassrummet. Fritids är inte öppet på avslutningsdagen!

Jag hoppas alla får en skön ledighet!
Mvh Sara

Postad i 4A

Inför vecka 21

Hela veckan har jag kämpat med en kraxande röst och i går fick jag ge upp då familjen fick magsjuka istället. Därför vikarie i dag och sent inlägg.

Vi har i veckan i både 4AB  påbörjat ett arbete om Netikett. Vi kommer fortsätta terminen ut.

Kortvecka nästa vecka, inga läxor!

Hoppas alla får njuta av solen i helgen! Med vänlig hälsning, Sara

 

 

 

 

Postad i 4A

Inför vecka 20

Nu är förhoppningsvis våren äntligen här!

Denna vecka har vi startat ett arbete kring IT. Vi fick en introduktion av skolans IT pedagog där han berättade lite övergripande om internet. Vi kommer att arbeta med vilka rättigheter och skyldigheter man har online.

På måndag har vi en schemabrytande dag, då det ordinarie schemat bryts. Vi börjar 9.00 och slutar 14.00. Denna dag ska vi bland annat spela sällskapsspel tillsammans med 5:or och 6:or så ta med dig ett spel hemifrån om du har. Tänk på att spelet inte får låta.

Läxor vecka 20
Måndag: Ta med spel
Tisdag: Vara klar till uppg.38 på planeringen.
Onsdag:
En – Diagnos 3, repetera givna uppgifter i kapitel 8,9,10,11
No –  göra klart om groddjur, sjö och älv

Trevlig helg! Sophia och Sara

Postad i 4A

ID 4AB vecka 21

Vecka 21 ska vi vara i Vasaparken. Vi möts vid flaggstången som vanligt. Från och med veckan efter det är det tanken att ni ska kunna ta er dit själva.

Inför vecka 19

Vi har haft en bra vecka.
Arbetet i So om Vikingarna börjar närma sig sitt slut.
I svenska fortsätter arbetet om lässtrategierna och vi övar att praktisera det vi lärt oss på olika texter.
På onsdag ska eleverna redovisa sin bokpresentation i halvklass. Vi har gemensamt repeterat hur presentationen ska gå till och alla elever har fått instruktioner med sig hem som stöd för förberedelse.
Nästa torsdag har eleverna studiedag. Det är ett bra tillfälle för dom som har halkat efter i något arbete/ämne att ta ifatt.

Läxor inför vecka 19
Onsdag: En, kapitel 11 Flags + glosor
Sv, muntlig bokpresentation
No, göra klart om fåglar, kust och hav
Torsdag: Studiedag
Fredag: So, alla arbetsblad om Vikingarna ska vara klara och skrivboken ska lämnas in.

Trevlig helg!
Sara

Postad i 4A

Inför vecka 18

I dag har vi haft en härlig Sång på gården, där vi välkomnade våren i solen. Årets talare, Jan Eliasson är morfar till en elev i klassen. Så efter sången på gården fick vi ta del av en mycket intressant lektion i klassrummet där Jan berättade om FN, dess betydelse i världen och deras främsta syfte och uppgift. Eleverna fick ställa mycket frågor och de ställde väldigt bra frågor. Vi kände oss alla väldigt inspirerade efter mötet. En So-lektion i världsklass!

På torsdag ska klassen ha prov på kapitel 7 i matteboken. Eleverna har fått ett repetitionshäfte som de har börjat arbeta med här i skolan. De kan fortsätta arbeta med häftet hemma eller repetera genom att välja uppgifter ur boken.

I dag har jag delat ut information och instruktion om den muntliga presentationen (Boktips) den 10/5

Viktiga datum att notera:
Måndag 1/5 lov
Torsdag 11/5 studiedag, eleverna är lediga
Torsdag 25/5 och fredag 26/5 lov
Tisdag 6/6 lov
Avslutning 9/6 avslutning

Läxor vecka 18
Onsdag, Kapitel 11 Clothes + alla glosor, Wb, kapitel 10 uppgifter 1,2,3,4,5
Torsdag, Ma, prov och No, göra klar tankekarta om skogen och text om däggdjur

Trevlig helg!
Sara

 

 

 

 

 

 

Postad i 4A

Inför vecka 17

Vi inledde veckan på ett annorlunda sätt. Jag och Mia träffade klassen på morgonen och pratade om händelsen den 7/4. Vi samtalade om hur man reagerar vid hemska händelser och att man kan reagera på väldigt olika sätt. Eleverna fick också skriva om händelsen om de ville.

I veckan har matteprovet, som gjordes innan påsk, delats ut och Sophia har gått igenom det tillsammans med klassen. Eleverna har blivit ombedda att ta med det hem och visa sina föräldrar.

Sophia har under veckan inlett ett nytt arbetsområde i No där vi ska arbeta med djur och natur.

I går fick klassen gå på bokprat i skolans bibliotek. Där fick de tips på flera bra böcker. Nu har de tre veckor på sig att läsa ut boken de lånade. Man kan läsa både hemma och i skolan. Onsdagen den 10/5 ska eleverna sedan hålla en muntlig bokpresentation inför halvklassen. Uppgiften har två syften, dels att ge varandra tips på bra böcker och dels att de övar muntlig framställning. När presentationen närmar sig kommer eleverna få hem underlag som hjälper för att kunna förbereda uppgiften.

Nästa vecka är schemat precis som vanligt förutom på fredag då det är en schemabrytande dag. Skoldagen börjar 9.00 och slutar 14.00. Under nästa vecka kommer schemat för dagen att finnas på hemsidan. Denna dag sjunger vi in våren på skolgården klockan 9.30. Alla som vill är välkomna hit för att lyssna.

Läxor vecka 17
Onsdag: Eng –  Moving house + glosor
Torsdag: Ma – Lära ut kort division
Fredag:  So, göra klart samtliga rubriker om Vikingarna: Vilka var Vikingarna? Vikingaskepp, Vikingafärder, Karl den Store, Asagudar, Runor, Birka

Trevlig helg!
Sara

Postad i 4A