Extremt mycket och viktig Luciainfo för 13-15 december

Hej 8F!

Luciainfo 8F 13 december 2017

Ni har mentorsdag denna dag. Starttid för dagen meddelar Lelle och Jonas.

Uppdrag 1

Kl. 9.30 ses vi i sal 502 och sjunger upp. Därefter går vi tillsammans till äldreboendet Löjtnantsgården. Där kollar vi var Lucian ska stå och byter om

KL 11.00 gör vi ett Luciatåg på ca 15-20 minuter. Programordning har ni fått tidigare på bloggen. Se till att den står på manschetten.

Klädsel: Har ni fått tidigare på bloggen men OBS!!! Vi kommer att använda elektriska ljus (med manschett med programordning på). Har du ett elektriskt ljus, ta med det men kolla innan att det fungerar (nytt batteri kanske behövs?) Ni som inte har kommer att få låna av mig så ingen behöver springa och handla.

Elsa, vår Lucia, kommer ha en elektrisk Luciakrona.

När vi sjungit klart byter vi om, går tillbaka till skolan och äter lunch på ordinarie lunchtid.

Uppdrag 2

Klädsel: Som på förmiddagen men med stearinljus (kanal- eller kronljus fungerar bäst) och ljusmanschett. Se till att du har programordningen nedskriven på manschetten.

Klädsel Lucian: Som på förmiddagen. Frida tar med lånad krona med ljus (lämnas till Albin efter Luciatåget). Behöver också ta med en vit liten handduk (fuktas på plats och läggs mellan kronan och huvudet).

13.10: Samling på St Eriksplan vid buss 77 (mot Liljeholmen) Bussen går klockan 13.30. Du behöver EGET färdbevis eftersom uppdraget ger ersättning till klasskassan. Helena (Isaks mamma) kliver på samma buss. KOM I TID!

Ni går av vid busshållplats Marievik. Hanna (Agatons mamma) möter upp och visar vägen.

Adressen är Årstaängsvägen 21C på företaget Brandskyddsföreningen. Ta VÄNSTRA hissen i entrén upp till plan 7 och gå till rummet som heter Fenix. Där byter ni om. Lucian får se platsen hon ska stå. Uppsjungning. 14.52 står alla redo, uppställda i Luciatåget och tänder försiktigt ljusen.

14.55: dags för entré på plan 6 (våningen nedanför).

Helst ska luciatåget göra entré lika oväntat som en Flashmob. Var diskret och bidra till att luciatåget kommer som en total överraskning för alla som jobbar på kontoret, det kommer uppskattas enormt!

Helena ger ton och dirigerar/startar sångerna. Luciatåget sjunger ”Sankta Lucia” och skrider in genom kontorsmiljön och ställer upp på sin plats. Luciatåget tar ca 15-20 minuter.

När ni är klara byter ni om uppe på plan 7 i rum Fenix.
Därefter får ni ta er hem själva – eget färdbevis här med.
Kolla sl.se från ”Marievik”. Exempelvis:
1 minuts promenad till buss 77 station Marievik (mot Fridhemsplan och St Eriksplan).
3 minuters promenad till Tvärbanan, station Liljeholmen
4 minuters promenad till Röda linjen, T-bana Liljeholmen
8 minuters promenad över Liljeholmsbron till buss 4 och T-bana Hornstull.

14:e december
Extra Rep i aulan direkt efter mentorstiden med 8e, 9c och 9d

15:e december
Rep i Gustav Vasa Kyrka kl 13-15. Återsamling 17.10 för ombyte till Luciaklädsel på anvisad plats i kyrkan. Konsert kl 18.00. Slut ca 18.45. Fri entré.

/Lotta

Stipendier till ett läger för digitalt skapande!

Nu har alla elever möjlighet att söka ett flertal stipendier till ett läger för digitalt skapande!  Stipendiet ger en elev en hel veckas lägervistelse utan någon som helst kostnad.Stipendierna kan sökas av elever i årskurserna 2 – 9.

Läs mer i den bifogade bilagan. Sista ansökningsdag är den 9 december.

Hem-och konsumentkunskap torsdag

På torsdag är det dags för hälften av er att tillaga er soppa och den andra halvan gör pannkakor med äppelkompott. Sedan delar ni på måltiden med er arbetskamrat.

Kom väl förberedda till lektionen och var beredda att laga ert recept.

Med vänlig hälsning Camilla

Postad i 8F

Slöjdresurs för att dokumentera & arbeta med sitt slöjdarbete.

Finns möjlighet att komma till slöjdsal 851 på torsdagar kl 14.30-16.30, där Imran finns för att ni kan få hjälp med er slöjddokumentation.

VÄLKOMNA!

Är det någon som vill arbeta med sitt slöjdarbete så kom och prata med mig så bestämmer vi dag och tid när du/ni kan komma. Men vänta inte slutet av terminen för då är det oftast fullt i slöjdsalen, max 16 personer + 4 st. som kan stå och måla. Slöjdsal 850.

Nette le Maire

Dokumentation av slöjdarbetet i åk 8, inlämnas senast 8/12.

Dokumentation av ditt slöjdarbete i Åk 8: ”Trä & metallkonst”.

Uppgiften: Slöjd åk 8 2017

Du dokumenterar för att: Du dokumenterar för att repetera och reflektera vad du har gjort, med vilka material, verktyg och hantverkstekniker för att komma ihåg och lära dig ännu mera. Du gör det även för att kunna sätta ord med slöjdspecifika begrepp, så att du kan beskriva det du har gjort för andra personer med text, foton, skisser/ritningar. Att repetera och reflektera har du nytta av i hela ditt liv inte bara i slöjden på grundskolan.

Dokumentationen ska innehålla: Dokumentation i slöjd åk 8

För att beskriva mera får du gärna lägga in foton, alt. videofilmer, behöver du att redovisa muntligt glöm inte att säga till eller maila mig för att bestämma tid så fort som möjligt senast fredagen den 1/12 och att förbereda dig innan utifrån punkterna i dokumentet.. Du får gärna dokumentera på en dator och maila mig till annette.le.maire@stockholm.se eller lägga din dokumentation i mitt postfack utanför skolans expedition,. Om du skriver för hand måste du skriva tydligt, texta gärna, så att jag kan läsa din dokumentation, och lägg den i mitt postfack utanför skolans expedition. Då dokumentationen ska senast, vara inlämnad är på fredagen den 8 december kl. 17.00 i mitt postfack och senast kl. 20.00 om den mailas. Allt som lämnas före detta datum och tid kan jag garantera att jag hinner läsa och bedöma innan betygen sätts denna termin. Allt som kommer in efter läser jag i mån av tid, annars kommer det med i bedömningen på vårterminen.

M.v.h. Annette le Maire