Skidresa till Romme Alpin!

Onsdagen den 13 februari 2019 ordnar Adolf Fredriks Musikklasser en skidresa för högstadiet till Romme Alpin, Borlänge.

Samling: Barnhusbron (nära skolan) kl. 06.45, bussarna avgår kl.07.00. Restid ca 2,5h.

Hemresa: Liftarna stänger kl. 16.00 och bussarna avgår mot Stockholm kl. 16.15. Restid hem ca 3h. Vi är tillbaka på Barnhusbron ca 19.15.

Anmälan: Du anmäler dig och betalar direkt via webben med kort eller swish. Gå in på www.rommealpin.se och klicka på Skola Online. Skriv in lösenord: N9TG och gör sedan din beställning. Bokningen är öppen fram till 2019-01-31 (Inte 3/2 som det står på bokningssidan). Vi kommer inte kunna ta emot efteranmälningar. Föräldrar får inte plats i bussarna utan får ta sig upp på egen hand.

Priser: Bussresa inkl. SkiPass 380:- Utrustning: Skidpaket 185:-, Twintippaket 255:-, Snowboardpaket regular 1 dag 215:-, Snowboardpaket goofy 1 dag 215:-

Lunchkupong 65:-, Hamburgermeal (90g hamburgare med bröd, strips och dryck) i Hamburgeriet eller pasta och köttfärssås med sallad och dryck i Wärdshuset eller 2 våfflor med dryck i Våffelstugan. Det går också bra att ta med egen matsäck som kan förtäras i värmestugorna. Popcorn och chips är förbjudet i bussarna.

Avbokning: Avbokning kan ske via telefon eller e-post till Romme Alpin. (se hemsidan för kontaktinformation) Senast den dag då bokningen stänger kan du avboka. Återbetalning av hela det inbetalda beloppet sker med avdrag för en administrativ avgift på 100 kr.

Sjukanmälan: Vid sjukdom kontaktas ansvarig ledare, ej Romme Alpin. Återbetalning sker efter att ansvarig ledare skickat en gemensam lista för sjuka deltagare. Alternativt intyg från läkare. Det inbetalda beloppet återbetalas med avdrag för en administrativ avgift på 100 kr. Om skidresans totala minimiantal underskrides kan det återbetalda beloppet komma att bli lägre.

Alternativ på hemmaplan: Badmintonpass på fm och valbar vinteraktivitet på em (skridskor/längdskidor). Vi återkommer om tider och information kring detta.

UTVECKLINGSSAMTAL 8F

Hej på er,

OBS! då ryktet går bland eleverna i klassen att samtalen inte blir av idag torsdag, så vill vi dementera dessa rykten. Alla utvecklingssamtal blir av.

Onsdag den 16/1 och torsdag den 17/1 har vi utvecklingssamtal, som ni har fått via mail tidigare. Ni kan se tiderna här! utvecklingssamtal VT19 8F tider.

Inför utvecklingssamtalet har eleverna fått förbereda sig på mentorslektionen v. 2 genom att titta på sina mål från förra terminen samt tänka igenom och skriva ner nya mål inför denna termin. Eleverna har även fått i uppdrag av oss mentorer att kontakta de lärare i sina olika ämnen om eleverna har frågor om hur de kan utvecklas mera inom detta ämne. Detta för att de ska veta vad de behöver arbeta med framåt och för att kunna om de vill skriva ner det som ett mål för denna termin.

En del ska även träffa Lina direkt efter utvecklingssamtalet med oss mentorer, se tider på länken ovan, som även Lina har mailat ut tidigare.

Välkomna!

Nette & Adam.

 

Postad i 8F

Español. Åk8 E-F. För de som älskar glosor.

Hola!

Hay algunos que quieren estudiar listas de palabras. Para aquellos que quieran practicar el vocabulario de cada capítulo he creado una carpeta con el vocabulario del libro Gracias 8 a partir de los Quizlet de Carolina Hernández, profesora de español para los C-D. Gracias Carolina!!!!

(För de som vill plugga glosor och vill öva på dem finns det en mapp i min konto på Quizlet där det finns glosorna från Gracias 8. Carolina Hernández, lärare för C-D, har skapat de här glosorna, tack så jättemycket Carolina!!!!!!)

Klicka på länken för att kunna öppna mappen: Gracias 8 glosor

Un saludo

Miguel

Español. Åk8 E-F. Deberes para el martes 15 de enero. Semana 3.

Hola,

Como sólo nos vamos a ver una vez la semana que viene antes de que comencéis el PRAO es importante que empecemos a trabajar el tiempo verbal del Perfecto para que cuando volvás podáis contar vuestra experiencia utilizando este tiempo verbal.

(Eftersom vi bara kommer att träffas en gång nästa vecka innan ni börjar på PRAO är det viktig att börja att gå genom då tempus ”Perfecto” för att kunna berätta om er erfarenhet på PRAO när ni kommer tillbaka)

Para el martes tenéis que haber leído el texto del capítulo 9 e identificado cuáles son los verbos que están en ”Perfecto”. Podéis ayudaros de la explicación gramatical de la página 86.

(Ni måste läsa kapitel 9 i text boken och identifiera verb tempus som ser annorlunda ut som: han pasado, he hablado, hemos estado, osv….Ni kan få hjälp av grammatiken som ligger i sidan 86)

No os estreséis, durante la clase trabajaremos con ejercicios y explicaré todo lo necesario. Sólo quiero que conozcáis algo de la forma verbal para que os sea más fácil.

(Bli inte stressade, vi kommer att göra uppgifter om detta och jag kommer att förklarar allting. Jag vill bara att ni lära känna den nya tempusen för att kunna underlätta er inlärning)

 

 

Luciainfo 8ef

Hej på er alla!

Nu finns det ytterligare biljetter släppta till konserten om det är någon som inte har hunnit köpa än.

Nu närmar vi oss luciavecka och julkonsert! Här nedan kommer mycket info, både inför den 13/12 och den 14/12.

Tisdag den 11/12 repeterar vi på plats i Immanuelskyrkan på förmiddagen tillsammans med 5ef. Vi tränar hur vi ska gå och stå och känner på akustiken. Onsdag den 12/12 repeterar vi i Storkyrkan på förmiddagen tillsammans med 7ab för luciamorgon.

Torsdag den 13/12 Luciamorgon i Storkyrkan kl.8.00, samling 06.30. Ta med en extra frukt och smörgås. Det är fri entré men var där i god tid för att få bra plats. Direkt efter det går 8f till Regeringskansliet för ett luciatåg. 8e går luciatåg vid Centralstationen 15.15 med samling 14.30 på eftermiddagen.

Fredag den 14/12 Repetition i Immanuelskyrkan på förmiddagen, till skolan för lunch och sedan genrep 15.00- ca 16.30, ta gärna med frukt och smörgås som du äter före genrepet. Då önskar jag att konsertföräldrarna kan vara med så att vi kan repetera med ljus. 18.30 är det återsamling för ombyte, då ska du ha ätit ORDENTLIGT och 19.00 är det konsert.

Lördag 15/12 Luciagig på Grand Hotell kl.18.30, samling 17.30. Detta luciatåg delar klasserna på, så det blir hälften från 8e och hälften från 8f, alltså 30 totalt. Jag återkommer med vilka som gör det eftersom vi måste stämfördela oss och också se om det är någon som inte har möjlighet att vara med.

I den blåa länken nedan finner du info om klädsel till luciatåg och till julkonserten.

Ser fram emot trevliga konserter!

Hälsningar Lina          Luciainfo 8ef

Luciainfo 5ef

Hej på er alla!

Nu närmar det sig vår jul- och luciakonsert. Återigen har vi släppt på ytterligare biljetter om det är någon som inte hunnit köpa.

5e har gjort ett klass-gig på Fora som blev mycket uppskattat och den 13/12 är det dags för 5f att göra klass-gig på Silverrail. (Se separat info).

På tisdag den 11/12 kommer vi att repetera på plats i Immanuelskyrkan under förmiddagen för att lära oss att hitta placeringar och känna på akustiken.

Fredag den 14/12 repeterar vi på förmiddagen och har sedan genrep 15.00, ta med macka och frukt för att fylla på innan genrepet. Då skulle jag uppskatta om konsertföräldrarna hade möjlighet att vara med så att vi kan öva med ljus. Repet beräknas färdigt ca 16.30, då behöver barnen få mat och paus från kyrkan. Återsamling 18.30 för ombyte, 19.00 konsert.

Klädsel finns i bifogad fil, klicka på blåa länken nedan.

Ser fram emot en härlig konsert!

Hälsningar Lina      Luciainfo 5ef 2018