V 21-22 Lämna in HHK boken (Ingrids grupper)

Hej

Lämna in boken vid nästa hkk tillfälle så slipper du ersätta den.

Kolla att du har rätt nummer och rätt namn i boken när du lämnar in. Om du missar de sista tillfällen så lägg den i mitt fack viktigt att du skriver ditt namn på en liten post-it lapp tillsammans med boken.

//Ingrid

Sök till Adolf Fredriks Gosskör inför nästa sångarår!

Nu är det dags för provsjungningar till Gosskören inför nästa läsår. Vi välkomnar alla intresserade killar i årskurs 4-9 (sopran, alt, tenor och bas).
Vid sökningen sjunger sopraner och altar vers 1 på Ack, Värmeland du sköna (f-moll, startton c1) och tenorer och basar sjunger vers 1 av Den blomstertid nu kommer.
Sökningstiderna är: 

4AB – fredag 18 maj kl.  08.30-09.15 (sal 502)
4CD – fredag 18 maj kl. 09.15-10.00 (sal 502)
4EF – fredag 18 maj kl. 10.00-10.45 (sal 502)

5-6ABCDEF – tisdag 15 maj kl. 11.45-12.45 (OBS! Sal 501)

7-9ABCDEF – onsdag 23 maj kl. 14.40-15.40 (sal 502)

VÄLKOMNA!
Sångarhälsningar/Tony

Sommarlovskör 18-20 juni

Hej!

Föreningen Adolf Fredriks Musikklasser arrangerar även i år Sommarlovskör för sångsugna AF-elever och deras sångglada kompisar/släktingar. All information finns i bifogad PDF och anmälan är senast 27 maj. Du anmäler dig HÄR

VÄLKOMNA!
hälsar Föreningen Adolf Fredriks Musikklasser

Sommarlovskör 2018

Inlämning av slöjddokumentation senast den 25/5-18.

Dokumentation av ditt slöjdarbete i Åk 8: ”Trä & metallkonst”.

Uppgiften: Slöjd åk 8 2018

Du dokumenterar för att: Du dokumenterar för att repetera och reflektera vad du har gjort, med vilka material, verktyg och hantverkstekniker för att komma ihåg och lära dig ännu mera. Du gör det även för att kunna sätta ord med slöjdspecifika begrepp, så att du kan beskriva det du har gjort för andra personer med text, foton, skisser/ritningar. Att repetera och reflektera har du nytta av i hela ditt liv inte bara i slöjden på grundskolan.

Dokumentationen ska innehålla: Dokumentation i slöjd åk 8 VT-18

För att beskriva mera får du gärna lägga in foton, alt. videofilmer, behöver du att redovisa muntligt glöm inte att säga till eller maila mig för att bestämma tid så fort som möjligt senast fredagen den 18/5 och att förbereda dig innan utifrån punkterna i dokumentet.. Du får gärna dokumentera på en dator och maila mig till annette.le.maire@stockholm.se eller lägga din dokumentation i mitt postfack utanför skolans expedition,. Om du skriver för hand måste du skriva tydligt med versaler , stora bokstäver, så att jag kan läsa din dokumentation, och lägg den i mitt postfack utanför skolans expedition. Då dokumentationen ska senast, vara inlämnad är på fredagen den 25 maj kl. 16.00 i mitt postfack och senast kl. 20.00 om den mailas.

Allt som lämnas före detta datum och tid kan jag garantera att jag hinner läsa och bedöma innan betygen sätts denna termin. Allt som kommer in efter läser jag i mån av tid, annars kommer det med i bedömningen på vårterminen.

M.v.h. Annette le Maire

Konsertinformation för 8e och 8f

Hej alla i 8e och 8f!
Onsdagen den 30 maj blir det konsert kl 19.00 i Immanuelskyrkan. Jag vet att det är friluftsdag under skoldagen, men tänker att då är ni extra laddade och pigga efter att ha varit ute hela dagen.
Vi repeterar (genrep) i kyrkan kl 17.30-18.30, sedan en kort paus (toabesök, kamma håret) och kl 18.55 ska ni vara konsertklara och på era platser.

Repertoar: Jag räknar med att du nu kan följande sånger som vi ska framföra:
Shall I compare Thee
Så skimrande var aldrig havet
Madrigal
Nu är kommen den lyckliga tid/Den blida vår är inne
Across the bridge of Hope
Vi är blommor
Nu grönskar det
Sommarpsalm

Det tillkommer minst 1 sång till, men antagligen 2.

Konsertklädsel: Vi bestämmer tillsammans på lektion vad vi ska ha.

Extra repetitioner: Vi försöker använda våra musik- och körlektioner så effektivt vi bara kan, men det kan också bli något extrainlagt rep.

Biljettinfo; Konserten finns nu i konsertkalendern, men biljettinfon är ännu inte klar. Vi jobbar på att den ska bli klar så fort som möjligt.

Njut av våren! Öva på sångerna! Snart är det sommar!

/Lotta

Idrott och hälsa – Läxa se nedan….

Hej

Vecka 18 flyttar vi ut IDH-undervisningen och ses i Vasaparken!

Vi kommer att starta upp ett träningsprojekt där vi ska arbeta med digitala verktyg som hjälpmedel. Önskar därför att ni inför första passet vecka 18 har laddat ner appen ”Försvarsmaktens Träningsklubb” (helt kostnadsfri men man måste skapa ett konto för inloggning med sin mailadress).

Vi ses! / Hälsningar från lärarna i idrott & hälsa