7C – Matematikläxa v12 – till torsdagen den 22 mars

7C matematikläxa (Christers matematikgrupp)

Läxan är till torsdagen den 22 mars.

 

Försök att lösa denna veckas läxuppgifter med hjälp av ekvation.

1. Leffe, Jocke och Benny spelar på hästar. Tillsammans satsar de 1000 kr varje vecka. Leffe och Jocke satsar lika mycket pengar medan Benny satsar hälften av vad de andra satsat.

a) Hur mycket pengar satsar var och en?

b) Vid ett tillfälle vann de 3 pojkarna 150 325 kr. Hur ska vinsten fördelas om den ska fördelas i förhållande till hur mycket var och en har satsat?

 

2. I en triangel är vinkeln A 30 grader mindre än vinkel B. Vinkel C är 30 grader större än vinkel B. Hur stora är vinklarna?

 

Lycka till!

Christer

7CD konserter 2017/2018

I det här inlägget samlas information om 7CD:s alla konserter under läsåret. Inlägget uppdateras vartefter det kommer mer information. Det kan vara en god idé att bokmärka just det här inlägget, så man lätt hittar tillbaka.

Torsdag 15 mars

Vi sjunger på Eldsjälsgalan på Berns! Läs mer: aretseldsjal.se/info/eldsjalsgalan/

OBS! Viktiga nyheter! På grund av oklarheter i kommunikationen när vi blev tillfrågade så har det inte förrän nu visat sig att vi inte kan komma med hela kören! Vi kan vara max 20 sångare på scen! Min idé är att 7D gör den här konserten! Jag jobbar på att fixa en annan sjungning till 7C!

Nu har det äntligen kommit information! 

Samling utanför Berns sceningång kl. 15.45. Repetition kl. 16.00-17.30.

Det blir en lång paus mellan repetitionen och galan, och då måste det vara lugnt backstage. Ta med en bok eller lurar så du kan sitta och vila i lugn och ro.

Portarna öppnas för publiken kl. 19.00.

Vi är klara cirka 21.00, och då kan man komma och hämta kring Berzelii park eller dylikt.

Klädsel UPPDATERING! är snygg och festlig. Tänk gärna lite gala. Ta helsvart nedtill. Du får ha jeans, om de är hela och helt kolsvarta. Svarta strumpor, snygga svarta skor. Upptill så enfärgat som möjligt. Det är en kör till som är med, Immanuel gospel, och de har lila kåpor, så har du någonting lila är det fint. Jag föreslår att vi annars kör med vitt, svart och silver. Har du vitt eller svart får du gärna ha en lila eller silverdetalj. Man får ha svart kavaj om man vill, och då går det bra med vitt, svart, lila eller silver under kavajen.

Torsdag 12 april

Konsert i Norrmalmskyrkan kl. 19.00.

Fredag 27 april

Våren är här! – Valborgssång på gården


Fredag 1 september

Scenframträdande tillsammans med Eric Toro på Kungsträdgårdens stora scen, Konsert för Medmänsklighet i anslutning till invigningen av Kub-utställningen.

Tisdag 19 september

Välkommen år 4!

Skolans alla nya elever hälsas välkomna med sång å Adolf Fredrik Norrmalms skolgård kl. 9.30.

Torsdag 19 oktober

Konsert på Musikaliska, Nybrokajen 11 kl. 19.00 tillsammans med 7EF och 4EF.

Biljetter, klicka härUppdatering 13/10: Biljetterna sålde slutet ganska fort. Glädjande, men mycket tråkigt för de som inte hann köpa. Ytterligare några biljetter släpptes igår eftermiddag.

Vad är det för tider som gäller på konsertdagen?

Repetition på Musikaliska kl. 16.00-18.00
Var och en tar sig till Musikaliska på egen hand. Ta sällskap om du inte hittar. Man kan till exempel ta buss 69 från skolan till Nybroplan (framför Dramaten). Eller promenera till Odenplan och ta blåbuss 2 till Kungsträdgården.

Efter repetitionen behöver du fixa så att du får någonting i magen. Ta med dig matsäck eller pengar så du kan gå ut och äta. Tillbaka igen på Musikaliska senast 18.45, ombytt och klar på din plats senast 18.55.

KONSERT 19.00. Konserten är cirka en timma lång.

Klädsel

Vitt upptill, svart nedtill. Axlar och mage ska vara täckta, liksom ben. Svarta strumpor, svarta konsertskor. Inga synliga tryck eller fabrikatsmärken. Sätt upp långt hår så det kommer undan från ansiktet och du kan stå och koncentrera dig på sången och publiken.

Repertoar

Alla klasser tillsammans:

  • Halleluja
  • Tusen röster
  • Do you hear the people sing?

Sjuorna:

  • Fog elna Khel
  • Fragile (med sologrupp)
  • Små människor
  • Swing low
  • Hej kom och dansa
  • Tourdion
  • Uti vår hage

Allt utantill, givetvis. Plugga text och ton!

Framtidsgalan 21 november

Sång på öppningen av Framtidsgalan på Oscarsteatern. Det är inte en öppen sjungning, så man kan tyvärr inte komma och vara publik.

Klädsel: Vitt upptill med lång ärm, svart långt nedtill. Viktigt: detalj i rosa eller guld. Gärna lite glittrig. Detaljen ska gärna synas på scen, men ska också vara en detalj och inte ett helt klädesplagg. Om detaljen är för stor tar jag bort den. Använd ert goda omdöme. OBS 2! Svarta, hela strumpor på alla! Vi ska nämligen inte ha skor på oss på scen. Och OBS 3: Väldigt kort om tid på plats – ni måste komma ombytta.

Jag räknar med att ni är stora nog att ta er till Oscarsteaterns sceningång på egen hand. Vi möts därutanför 08.20.

08.30 Insläpp genom sceningången. Vi får gå ner en trappa för att hänga av oss jackor och skor.

08.50 Vi provgår, provstår och ljudtestar en gång på scen.

(09.15 Publiken går in)

09.25-09.30 Vi går in ljudlöst och tar plats i mörkret (därför ska vi inte ha skor).

09.30 Vi sjunger För kärlekens skull och Goliat. Jag skulle räkna med att vi är klara cirka 10.00, då går vi direkt tillbaka till skolan och fortsätter skoldagen.

Läs mer om Framtidsgalan här: http://www.framtidsverket.com/framtidsgalan

Torsdag 7 december

13.00-15.00 extrarep i Storkyrkan inför luciakonserterna. Lunch i skolan på vanlig tid, därefter tar man sig på egen hand till Storkyrkan. När vi repeterat färdigt är det slut för dagen. Gymnasiet är inte med på den här repetitionen.

Söndag 10 december

Luciakonserter i Storkyrkan

Konserter kl. 15.00 & 17.00

Samling i Storkyrkan kl. 12.45. Därefter genrep. Man behöver inte vara ombytt på genrepet, men fixa till håret innan. Ljuset ska med på genrepet, så vi kan öva tändning, placering och släckning ordentligt.

Kolla all luciautrustning i god tid! 

Biljetter här: http://musikstorkyrkanstjacob.com/konsert/lucia-i-storkyrkan-4/2017-12-10/ Det är många luciakonserter i Storkyrkoförsamlingen i december. Se efter var du klickar så du säkert får biljetter till rätt konsert.

Onsdag 13 december

Mentorsdag 09.00-13.00, eller enligt särskild uppgift från mentorerna.

Tisdag 19 december

Julkonsert i Filadelfiakyrkan kl. 19.00.

Extrarep måndag 18/12 med alla sjuor i aulan på AF kl. 9.00-10.30.

Reptider för tisdagen:

Sovmorgon
9.00-10.45 Repetitioner Filadelfiakyrkan
11.05 7C lunch På AF (OBS)
11.20 7D lunch På AF (OBS)
12.00-13.20 Genrep Filadelfiakyrkan
13.40-15.00 Förflyttningsrep Filadelfiakyrkan
15.00-18.30 Paus Åk hem, vila, ladda batterierna, peppa.
19.00 KONSERT Filadelfiakyrkan

Klädsel

Du bär valfri kombination av vitt/rött/svart. Minst två av färgerna. Undvik småmönstrat. Lång ärm, täckta ben. Svarta strumpor. Svarta skor. Sätt upp långt hår så du har styr på det och ditt ansikte syns.

Biljetter

Se skolans konsertkalender och https://kulturbiljetter.se/.

Konsertföräldrar

Det är tidigare sagt två från varje klass. Det verkar som om det skulle kunna behövas någon mer när det gäller just biljettförsäljning, mottagning av publik och slussning av åhörare, så är det någon som kan hjälpa till en extra stund med det så är det välkommet. Ta det då gärna genom klassföräldrarna, så inte många hör av sig till mig och det kanske blir för många.

Torsdag 21 december

7C samling i klassrummet (302) kl. 9.00.

10.00 avslutning i kyrkan

7C får sina betyg på kyrkbacken och där hälsar vi varandra God Jul och Gott Nytt År och sedan går vi hem.


Spanska 7cd v 11 prov

TILL TORSDAG V 11 ALT MÅNDAG V 12

Kapitel 9-12

ord från dessa kapitel
fraser från dessa kapitel (se s 89 libro de texto)
grammatik (kunna klockan, kunna veckodagar, böjning av ar- och erverb, böjning av verbet ir, böjning av verbet tener, användning av tener que)

Öva gärna på gracias.nu och quizlet.com!