Tack!

Tack alla elever och föräldrar i 4b för ett härligt läsår och för den fantastiska blombuketten jag fick av klassen. Tack till klassföräldrarna som ordnade fika på skolavslutningen.

Hoppas alla får en skön sommar, vi ses i augusti!

Hälsningar Sophia

 

 

Postad i 4B

Inför vecka 23

Sista skolveckan innan sommarlovet!

Måndag 5/6 –  är en vanlig skoldag.
Tisdag 6/6 –  Lov
Onsdag 7/6 –  vanlig skoldag, förutom på morgonen då vi repeterar inför skolavslutningen. Samling i  korridoren 8.10 för gemensam promenad till kyrkan. Därefter går vi tillbaka till skolan och har lektioner som vanligt.
Några har inte hunnit klart med allt arbete så det måste lämnas in på onsdag. Det gäller Astrid Lindgren arbetet och engelska skrivuppgiften.
Torsdag 8/6 –  Mentorsdag mellan 9.00-13.30. Vi  kommer att städa på förmiddagen så ta med en påse så att du kan ta hem saker. Har du saker som hänger på din krok i korridoren ska det också tas hem. Vi avslutar dagen i Vasaparken.
Fredagen 9/6 –  skolavslutning i Adolf Fredriks kyrka 8.30.
Eleverna samlas 7.55 i korridoren utanför klassrummet. Efter avslutningen går klassen tillbaka till skolan och har en kort avslutning i klassrummet. Vi är färdiga ca 9.30.

Alla elever har idag fått med sig en biljett hem att ge till någon de vill ha med på avslutningen. OBS! Tappa inte bort den, man kommer inte in i kyrkan utan den.

Trevlig Helg!
Sophia

Postad i 4B

Inför vecka 22

Då var skolveckan redan slut. Vi känner alla av att det är i slutet på termin nu…….. Många är trötta och något sega men vi måste hålla ut ett tag till.

Nästa vecka händer en hel del. På onsdag är det konsert. Vi repeterar i EE hallen mellan 13.00 och ca 14.45. Därefter tar sig eleverna hem på egen hand. Samling igen i EE hallen 18.40. Se mer info i Annas inlägg.
På fredag är det dans på gården på förmiddagen och på eftermiddagen ska klassen få lära sig lite mer om instrument mellan 12.40 och 13.40. Skoldagen slutar efter det, 13.40.

Fredagen den 9/6 är det skolavslutning i Adolf Fredriks kyrka 8.30. Alla elever i åk 4 får en biljett att ge till en förälder, som får vara med på avslutningen i kyrkan mellan 8.30 och 9.00.
Eleverna samlas 7.55 i korridoren utanför klassrummet. Därefter tågar hela mellanstadiet tillsammans ner till kyrkan. Efter avslutningen går klassen tillbaka till skolan och har en kort avslutning i klassrummet. Fritids är inte öppet denna dag.

Läxor vecka 22
Onsdag:
Eng – Ch 12 ”Dad is cooking supper tonight” + glosor
Torsdag: Ma – Pappret Läxa 13

Hoppas alla får en härlig långhelg!
Sophia

Postad i 4B

Inför vecka 21

Nu närmar sig sommarlovet med stormsteg och eleverna kämpar på med sina skolarbeten om än lite trötta.

Denna vecka har vi arbetet vidare med IT projektet. Vi har undersökt vad man gör på nätet i klassen och arbetat med barns rättigheter på nätet. I matematik har vi börjat arbeta med decimaltal och i no har vi jobbat med kräldjur och odlad mark.

Från och med måndag så är det idrott i Vasaparken. Ta med kläder efter väder.

På torsdag och fredag är det lov.

Läxor vecka 21
Onsdag:
No –  göra klart om kräldjur och odlad mark

Må gott!
Sophia

Postad i 4B

Inför vecka 20

Nu är förhoppningsvis våren äntligen här!

Denna vecka har vi startat ett arbete kring IT. Vi fick en introduktion av skolans IT pedagog där han berättade lite övergripande om internet. Vi kommer, på lite olika sätt, att arbeta med vilka rättigheter och skyldigheter man har online.

Igår, torsdag var det tydligen ett bråk på klasschatten och idag har vi fått lägga mycket tid på att diskutera chattens vara eller icke vara, vad den används till och vad som skrivs där. Vi gjorde en omröstning om den skulle finnas kvar och majoriteten ville ha den kvar. Klassen har tillsammans satt upp några regler för hur den ska användas och vad som inte får förekomma. Be gärna era barn berätta vad vi diskuterade.

På måndag har vi en schemabrytande dag, då det ordinarie schemat bryts. Vi börjar 9.00 och slutar 14.00. Denna dag ska vi bland annat spela sällskapsspel tillsammans med 5:or och 6:or så ta med dig ett spel hemifrån om du har. Tänk på att spelet inte får låta.

Läxor vecka 20
Måndag: Ta med spel
Tisdag: Eng – repliker till pjäs
Onsdag:
En – Diagnos 3, repetera givna uppgifter i kapitel 8,9,10,11
Sv – vara klar med bokrecensionen
Torsdag: Ma – Vara klar till uppg.38 på planeringen
No –  göra klart om groddjur, sjö och älv

Trevlig helg! Sophia

Postad i 4B

ID 4AB vecka 21

Vecka 21 ska vi vara i Vasaparken. Vi möts vid flaggstången som vanligt. Från och med veckan efter det är det tanken att ni ska kunna ta er dit själva.

Inför vecka 19

Vi har haft en bra vecka.

Arbetet i No, om djur och natur, är i full gång och i veckan har vi arbetat med fåglar, kust och hav. Vi har bland annat gjort en mindmap. I matte har vi börjat arbeta med bråk och i svenska har vi jobbat i en bok som heter Tummen Upp.

Nästa torsdag har eleverna studiedag. Det är ett bra tillfälle för dom som har halkat efter i något  arbete/ämne att ta ifatt.

Läxor vecka 19
Onsdag: En – kapitel 11 Flags + glosor
Sv – Astrid Lindgren arbetet Fakta om karaktär + bild
No –  göra klart om fåglar, kust och hav
Torsdag: Studiedag
Fredag: Boken av Astrid Lindgren ska vara utläst

Trevlig helg! Sophia

Postad i 4B

Inför vecka 18

I dag har vi haft en härlig Sång på gården, där vi välkomnade våren i solen. Årets talare, Jan Eliasson är morfar till en elev i 4A. Så efter sången på gården fick vi ta del av en mycket intressant lektion i klassrummet där Jan berättade om FN, dess betydelse i världen och deras främsta syfte och uppgift. Eleverna fick ställa mycket frågor och de ställde väldigt bra frågor. Vi kände oss alla väldigt inspirerade efter mötet. En So-lektion i världsklass!

På torsdag ska vi ha prov på kapitel 7 i matteboken. Eleverna har fått ett repetitionshäfte som de har börjat arbeta med här i skolan. De kan fortsätta arbeta med häftet hemma eller repetera genom att välja uppgifter ur boken.

Läxan i No är att göra klart sin tankekarta om skogen och sin text om däggdjur, om de inte hann göra det i skolan denna vecka.

Viktiga datum att notera:
Måndag 1/5 är det lov.
Torsdag 11/5 studiedag, eleverna är då lediga.
Torsdag 25/5 lov
Fredag 26/5 lov
Tisdag 6/6 lov
Fredag 9/6 Skolavslutning

Läxor vecka 18
Onsdag: Eng –  Kap 11 ”Clothes”+glosor. WB kap 10 uppg:1,2,3,4,5
Sv –  Astrid Lindgren fakta+ lista
Torsdag:
Ma – Prov på kapitel 7
No – Vara klar med Skogen och däggdjur
Fredag:  Sv – Läsa boken av Astrid Lindgren

Trevlig Helg!
Sophia

 

Postad i 4B