Franska 9AB -devoirs pour le jeudi 24/1

3 fichiers audio (Ljudfiler) pour s’entraîner à ECOUTER. I filen som heter manus frågor hittar ni frågorna till de tre ljudfilerna. Ecoute et entraîne-toi à la maison!

delf A2- manus frågor

Vocabulaire pour jeudi 24/1. Träna också extra noga på uttalet av glosorna (det kommer att ingå i läxförhöret den här gången!)

https://quizlet.com/360611970/chez-nous-4-chapitre-2a-mon-futur-metier-flash-cards/

Liste:

assez # tillräckligt
aucune idée # ingen aning
ça a l’air # det verkar
ça coûte cher # det är dyrt
ça ne marche pas # det funkar inte
comme # som, liksom
de toute façon # hur som helst
elle reçoit # hon tar emot
je rigole # jag skojar
l’argent de poche # fickpengar
l’avenir # framtiden
passionnant # spännande
presque # nästan
qu’est-ce qu’il faut comme formation? # vad måste man ha för utbildning?
Qu’est-ce que tu veux faire dans la vie? # Vad vill du göra i framtiden?
sans # utan
se renseigner # ta reda på
un acteur/une actrice # en skådespelare, en skådespelerska
un boulanger # en bagare
un cascadeur # en stuntman
un collège # en högstadieskola
un concours # ett inträdesprov/en tävling
un métier # ett yrke
un rêve # en dröm

Bon week-end et à lundi!

 

9b Hi-läxa till tisdagen den 22/1

Förbered en muntlig redovisning med hjälp av stödord/tankekarta. Läs texten. Återberätta och sammanfatta i tankekarta eller med stödord. Redovisningen ska hållas inför en klasskamrat på halvklasslektionen den 22/1

Du som sitter i någon av bänkraderna närmast fönstret på so-helklasslektionerna: Versaillesfreden. Lb. s. 205-207

Du som sitter i någon av bänkraderna närmast korridoren på so-helklasslektionerna: En fred med problem s. 207 och Norden under första världskriget. Lb. s. 211.

Läxor, prov och annat skoj

Må 21/1 : simning. Se blogginlägget. Spanska glosor.

Tis 22/1: Engelska glosor A-gruppen.  Historia läxan (Versaillesfreden, eller Norden under WW1. Muntlig redovisning för en klasskamrat)

Ons 23/1: Engelska glosor B-gruppen.

Tor 24/1: Fr glosor.

Fre 25/1:Kemi lab.

 

Postad i 9B

Skidresa till Romme Alpin!

Onsdagen den 13 februari 2019 ordnar Adolf Fredriks Musikklasser en skidresa för högstadiet till Romme Alpin, Borlänge.

Samling: Barnhusbron (nära skolan) kl. 06.45, bussarna avgår kl.07.00. Restid ca 2,5h.

Hemresa: Liftarna stänger kl. 16.00 och bussarna avgår mot Stockholm kl. 16.15. Restid hem ca 3h. Vi är tillbaka på Barnhusbron ca 19.15.

Anmälan: Du anmäler dig och betalar direkt via webben med kort eller swish. Gå in på www.rommealpin.se och klicka på Skola Online. Skriv in lösenord: N9TG och gör sedan din beställning. Bokningen är öppen fram till 2019-01-31 (Inte 3/2 som det står på bokningssidan). Vi kommer inte kunna ta emot efteranmälningar. Föräldrar får inte plats i bussarna utan får ta sig upp på egen hand.

Priser: Bussresa inkl. SkiPass 380:- Utrustning: Skidpaket 185:-, Twintippaket 255:-, Snowboardpaket regular 1 dag 215:-, Snowboardpaket goofy 1 dag 215:-

Lunchkupong 65:-, Hamburgermeal (90g hamburgare med bröd, strips och dryck) i Hamburgeriet eller pasta och köttfärssås med sallad och dryck i Wärdshuset eller 2 våfflor med dryck i Våffelstugan. Det går också bra att ta med egen matsäck som kan förtäras i värmestugorna. Popcorn och chips är förbjudet i bussarna.

Avbokning: Avbokning kan ske via telefon eller e-post till Romme Alpin. (se hemsidan för kontaktinformation) Senast den dag då bokningen stänger kan du avboka. Återbetalning av hela det inbetalda beloppet sker med avdrag för en administrativ avgift på 100 kr.

Sjukanmälan: Vid sjukdom kontaktas ansvarig ledare, ej Romme Alpin. Återbetalning sker efter att ansvarig ledare skickat en gemensam lista för sjuka deltagare. Alternativt intyg från läkare. Det inbetalda beloppet återbetalas med avdrag för en administrativ avgift på 100 kr. Om skidresans totala minimiantal underskrides kan det återbetalda beloppet komma att bli lägre.

Alternativ på hemmaplan: Badmintonpass på fm och valbar vinteraktivitet på em (skridskor/längdskidor). Vi återkommer om tider och information kring detta.

9B IdH må 21/1 Eriksdalsbadet 8.15 + må 28/1 Roslagsgatan 24

Vi simmar nu på måndag 21/1, samling 8.15 på Eriksdalsbadet. Glöm inte badkläder, hannduk och hänglås.

Måndag 28/1 ska vi testa att spela squash. Samling Roslagsgatan 24 8.15. Ta med vanliga idrottskläder men inga svarta sulor på skorna. Det går fint att byta om och duscha på plats. Kolla in filmen om du aldrig spelat squash (finns fler på Youtube):

 

 

Läxa i musik vecka 3

Hej,

 

A child of our time

A child of our time – Wigglesworth  

A child of our time – text

Ni kommer att få en uppgift pper vecka medan jag sitter i inträdesprov. Det är inga svåra eller betungande läxor, det handlar om att ni skall vara insatta i ” A Child of our Time” som vi kommer att sjunga i februari.

Läs texterna någon gång under denna vecka. Det är en ganska avancerad engelska, kanske behöver ni ta Liz till hjälp?

Mvh

Anna

Utvecklingssamtal i musik.

Hej,

God fortsättning allihop! Hoppas att julen har varit både vilsam och trevlig.

Alla elever har rätt till ett musiksamtal per stadium, en gång i mellanstadiet och en gång i högstadiet. Några av er träffade Lina i åk 7 och behöver alltså inte komma en gång till, längst ner i det här inlägget ser ni vilka det var. Alla ni andra är välkomna att anmäla intresse för ett samtal med mig. Be era föräldrar att meila till mig, anna.sievers@stockholm.se ,  för att få en tid. Samtalen kommer att ske ons 16.1, to 17.1 och mån 21.1. Ramtider är 12.30-17.00.

Ni som redan har haft ert samtal är:

Rebecka, Viola, Sofia, Elton, Yael, Edmund, Nicodemus, Moa, Nadja, Lina, Yasmine, Jacob, Gemma, Edith, saga, Beatrice, Hedda, Joel och Ansgar.

Mvh

Anna