Inspiration och instruktion ”Valfritt digitalt slöjdprojekt”

Hej!

Nu är det dags för er som är klara med era slöjdprojekt att börja spåna och planera inför nästa projekt.

Denna termin gäller frihet under ansvar! Din uppgift att kombinera allt du har lärt dig om slöjd och slöjdens material med digital teknik!

Kasta därför ett extra noga öga på Arbetsområde åk 9 2019-20 så att du är väl förberedd.

Det kan även vara bra att närstudera Planeringsbeskrivning åk 4-9 om du vill ha stöd i att lägga upp din planering. Även bedömningsmall_hylla, Bygga låda bedömningsstöd och Slöjd kunskapskrav kan vara bra att titta på, om du vill få ett hum om hur jag kommer att bedöma ditt ett slöjdande.

Dessutom, glöm inte att kolla in verktygsväggen (http://vildir.se/verktygsvaggen/) och att leta vitt och brett efter inspiration. Som i följande grymma exempel:

 

Lycka till så ses vi i slöjden!

/Max

Extraslöjd 9CD

Hej!

Då det verkar råda lite förvirring om vilka tider jag tänkte köra extra trä- och metallslöjd för åk 9 vill jag bara publicera detta här för allas kännedom:

28/11: 16-18

29/11: 16-18 OBS!! Utgår p.g.a tandläkartid

6/12: 16-18

10/12: 15-17

13/12: 13-16

Dessa tillfällen är givetvis helt frivilliga – du behöver ens inte arbeta på ditt terminsprojekt om du inte vill! Kom förbi om du vill, slöjda lite och ha det trevligt. Och kom ihåg, först till kvarn får slöjda :)

Med vänlig hälsning

/Max

Information till 9C och 9D om SLÖJD

Eftersom vi (Elin och Max) vill ge er en bra chans att lyckas bli färdiga med era slöjdprodukter när det nu går bort många lektioner till repetitioner, konserter och gymnasieval har vi beslutat av vänta med bytet av trä- och metallslöjd och textilslöjd till vecka 6, VT-19. Eftersom vårterminen är längre blir det då lika tid i varje slöjdsal under läsåret.

Alltså ca. 3 extra lektioner till era påbörjade slöjdprojekt! Redovisningar och utvärderingar bör lämnas in inför betygssättning som planerat, trots att inte arbetena är helt klara. Hälsningar Elin och Max

Textilslöjd

Hej! Det är inte så många slöjdlektioner kvar denna termin och det börjar bli dags att utvärdera vårt arbete. Jag bifogar därför ett dokument för redovisning/utvärdering ifall någon vill göra den hemma. Bifogar även de dokument ni fick om bedömning i slöjd som ni fick i början av terminen – matrisen, en förklaring av matrisen samt en enkel förklaring av de förmågor vi arbetar med. Hälsningar Elin

Redovisning/utvärdering

del 2 skriftligt utvärdering

Om bedömning:

MATRIS SLÖJD 9 pdf

Om kursplanen PDF

Presentation av förmågor