ID 9C måndag

På måndag kommer vi att åka skridskor på östermalms ip kl 8.30. Det är hjälmkrav pga tillsynsansvar oavsett om man går på konståkning eller något annat där man i skyddad miljö inte behöver hjälm. Ni kan ta vilken typ av hjälm som helst och skulle någon glömma får ni turas om.

Jag kommer inte att lägga upp en långsiktig planering än för att det är några bokningar kvar som jag vill få bekräftade först, men vi kommer bl.a. att ha dans, yoga, taekwondo, squash, bouldering och badminton denna termin.

Har ni någon rest sedan förra terminen rekommenderar jag också att ni tar tag i det snarast. Denna termin är det slutbetyg och allt kommer inte kunna åtgärdas i sista stund. Har ni frågor om tidigare eller nuvarande uppgifter så passa gärna på att ställa dem när ni ser mig så hjälper jag er gärna så att det inte blir några oklarheter.

ID 9C v51

Hej! På måndag kl 8.30 ses vi för sista gången denna termin i sal 2. Då kommer betygen vara satta och jag och Camilla kommer att presentera vårterminens friluftslivsuppgift.

Jag måste säga att jag är lite besviken att ingen orkade komma förbi i måndags för att få feedback på sitt hälsoprojekt. En del hade definitivt behövt ha ett samtal med mig och kanske kunnat rätta till några saker innan betygsättning.

Slutligen så finns det några som fortfarande inte har lämnat in sitt hälsoprojekt alls. Här vill jag vara mycket tydlig med att även om ni kanske inte lyckas lämna in denna termin så måste det in innan slutbetyget för att ni ska kunna få något annat än E i det kunskapskravet.

ID 9C måndag

Bra jobbat i måndags på basketen! Trist att så många var borta, men jag fick definitivt lite extra bedömningsmaterial för en del av er. Vi pratade även lite om vilka kunskapskrav det finns och vad som ingår i dem samt betydelsen för betyget av att ha lämnat in hälsoprojektet.

Lektionen på måndag är dessvärre inställd pga att ni har rätt till sovmorgon efter konsert. Däremot kommer jag ha rättat klart era hälsoprojekt till dess, så jag tänkte att den som vill ha feedback kan komma till idrottssal 2 runt 20 minuter innan er matematik börjar. Jag kan dock inte garantera att jag kommer vara klar med era terminsbetyg till dess.

ID 9C diverse

Mycket bra jobbat på spinningen idag! Jag vet att jag glömde att uttryckligen säga att ni behövde lås till skåpen denna gång, men det är alltid samma omklädningsrum och skåp när vi har någon aktivitet på Eriksdalsbadet.

Nästa vecka är vi som sagt inomhus. Samling 8.20 på plan 2. Först kommer jag prata lite om betyg och bedömning och sedan kommer vi spela någon lagsport. Om tid finns på slutet kanske vi hinner med någon lek också. I och med att ni inte har någon resväg tillbaka kan lektionen komma att sluta lite senare än vanligt. Viktigt att alla har på sig gympaskor också!

Slutligen så saknar jag fortfarande några hälsoprojekt och det börjar verkligen bli på gränsen att jag hinner få med dem i detta terminsbetyg.

ID 9C nästa vecka + hälsoprojektet

Nästa vecka är det gruppträning i Eriksdalsbadet. Vi ses vid receptionen 8.15. Ni ska alltså var ombytta och på plats i sal 8.30 så att instruktören slipper bli avbruten av eftersläntrare. Vanlig idrottsklädsel inkl. gympaskor gäller.

Vad gäller hälsoprojektet så har deadline nu passerat. De flesta har lämnat in, men det finns fortfarande elever som varken har lämnat in eller pratat med mig om varför. Vi har ett fåtal elever som av förklarliga skäl såsom skador har fått förlängd inlämningstid, men övriga får se till att lämna in denna vecka. Annars kan jag inte garantera att uppgiften kommer med i denna termins betyg.

Angående inlämningar i allmänhet

Alla mina grupper har inte inlämningar just nu, men kände ändå att detta är värt att påpeka. Skolans datorer kan inte läsa .pages-filer (Dokument skrivna i Mac-programmet Pages). Ni som använder Mac hemma (jag gör det själv också) måste välja Exportera och sedan .docx när ni är klara med ert dokument.

ID 9C Ändrade planer för måndag

Det visade sig att en orienteringsbana fortfarande sitter uppe så vi kommer att köra en sista orientering nu på måndag. Den planerade lektionen i skolan kommer ske vecka 49. Förhoppningsvis kommer detta leda till att de flesta av er kommer vara helt klara med orientering redan nu i höst.

Samling kl. 08.15 vid Järlagården ombytta för att orientera (bra skor, långärmat och långbenat).

Resväg: T-bana till Slussen, gå mot bussar till Nacka/Älta. Ta buss 401 eller 403 från Slussen. Hoppa av vid busshållplats Nacka kvarn. Gå till övergångsstället som är i färdriktningen. Gå över övergångsstället och passera den vita byggnaden ”Nacka snickerier”. Gå uppför backen och ta höger när du kommer upp, där ligger Järlagården.

Det är mycket viktigt att ta en buss som gör att du kommer i tid. Vi startar kl. 08.15!

ID 9C diverse

Jättebra jobbat på badminton igår! Samma tid och plats gäller nästa vecka. Kommer att börja med en kort genomgång även då så kom i tid!

Imorgon kommer jag att vikariera för er klass på förmiddagen. Ni kommer att ha historia så se till att ha med det ni behöver!

Vad gäller hälsoprojektet så ska det in senast valfri dag fram till söndag nästa vecka. Har ni frågor så är det bara att maila mig. Vad gäller själva inlämningen så är det uppladdning i Teams som gäller. Vet ni med er att ni inte kan så fråga en kompis, har ni glömt ert lösenord fråga er mentor och skulle ert konto inte fungera alls får ni ringa supporten för Stockholms Stad.

ID 9C måndagen efter lovet

Nästa och näst nästa gång vi ses har vi badminton i Badmintonstadion som ligger bakom Eriksdalsbadet. Tänk på att ha skor som inte lämnar märken på planen! 8.30 kommer min genomgång att börja så jag föreslår att ni kommer runt 8.15 för att hinna byta om i lugn och ro.

Glöm inte att hälsoprojektet ska in andra veckan efter lovet också!

ID 9C Orienteringskomplettering

På torsdag är det orienteringskomplettering med Camilla för de elever som missat all orientering. De eleverna har jag pratat med personligen och detta gäller alltså inte dem som tycker att det gått mindre bra på orienteringen. Jag kommer att försöka få in ett till orienteringstillfälle för alla i klassen i vår också.

Samling: 8.15 Järlagården

Adress: Hästhagsvägen 2, 131 33 Nacka

Resväg: T-bana till Slussen, gå mot bussar till Nacka/Älta. Ta buss 401 eller 403 från Slussen. Hoppa av vid busshållplatsen: Nacka kvarn. Gå till övergångsstället som är i färdriktningen. Gå över övergångstället och passera vita stora huset/Nacka snickerier. Gå upp för backe. På höger sida ligger ”Järlagården”. Kolla tidtabell för buss 401,403 på www.sl.se