Sök stipendium för att testa digitalt skapande i sommar!

Hello World! har som syfte att få fler barn och unga intresserade av programmering och digitalt skapande. Vi anordnar sommarläger alla sommarlovets veckor och sommaren 2018 kunde vi välkomna nästan 1400 barn!

Citat från förra årets deltagare: ”Bästa lägret ever”

Vi strävar efter att ALLA barn och ungdomar ska få möjlighet att testa på digitalt skapande, oavsett kön eller socioekonomisk bakgrund. Därför tillämpar vi inkomstbaserade avgifter samt stipendier som finansieras av våra generösa partners, däribland Natur & Kultur som instiftat hela 20 stipendier i år.

Ett stipendium ger deltagaren en gratis lägervecka i Stockholm eller Göteborg och ett års fria Meetups! Jag är säker på att det finns ungdomar på Adolf Fredriks musikklasser som skulle vara intresserade av att lära sig mer om digitalt skapande och få träffa nya vänner.

Här hittar ni en poster som ni gärna får sprida bland lärare, föräldrar och elever. Både på digitala kanaler och på fysiska anslagstavlor. Jag länkar även till vår infofilm med klipp från förra årets sommarläger, perfekt att visa i klassrummet före en lektion: Infofilm Hello World!

Har du en tonåring?

Här kommer en inbjudan till föreläsning för föräldrar från Kungsholmen, Norrmalm och Östermalms stadsdelsförvaltningar som tar upp följande frågor:

  • Hur möter man sin tonåring?
  • Hur minskar man tjat och bråk?
  • Hur skapar man en god relation?

När? Onsdag 21 november kl 18:00-20:00
Plats: Vasa Real, Odenplan

Anmäl dig senast 20/11.

Välkomna!

Vet ni inte vad Lyrics Training är än?

Hej eller hola,

Det verkar som att det finns flera av er som inte vet än vad Lyrics Training är.

Gillar ni musik, att sjunga, att utmana era kompisar och er själva, att tävla mot elever av resten av världen och att lära er ett annat språk (spanska, engelska, franska, tyska, m.fl.)? Om ni har svarat ja måste ni testa Lyrics Training, det är gratis och lät att använda, man kan bara lyssna på en låt och titta på en video medans man läser texten eller man kan försöka förbättra sin hörförståelse genom att köra ”Select a game mode”

Jag skulle vilja veta hur många har lyssnat på Lyrics Training efter det här inlägget i bloggen och tycker att det är en jätte bra digital hjälpmedel. Hur kan ni låt mig veta att ni gillade Lyrics Training? det är lätt, ni behöver bara säga till mig ” Hola Miguel, me gusta Lyrics Training” när vi träffas i korridoren. Hur kommer ni få veta vem jag är? Ni är väldigt smarta, ni kommer att hitta någon sätt för att veta vem jag är.

Börja med den här låten genom att trycka på länken: Lyrics Training  

Suerte!

Miguel

Lärare i spanska Åk7-9 till E/F

 

 

 

 

Resurstider 18/19

Här hittar du  årets resurstider.

Syftet med resurstiderna är att du som elev kan träffa en behörig lärare när du känner att du behöver hjälp med någonting eller om du vill göra dina läxor på skolan innan du åker hem . Detta är en fantastisk resurs som skolan erbjuder alla elever.
Då tiderna ibland är lite sena kan det vara bra att ha med sig en frukt eller annat så att du orkar stanna och vara med.

 

Snabbguide till Skolplattformen

Här finns en film om skolplattformen på AF.

Här finns även en Snabbguide till skolplattformen för att komma igång.

I fliken Skolplattformen hittar du all information angående Skolplattformen som har publicerats på bloggen.

Har du frågor eller vill felanmäla är du välkommen att kontakta stadens support.
Som vårdnadshavare ringer du 08-508 11 552, som elev ringer du 020-33 09 00.

Uppstartsproblem när nya skolplattformen öppnas för alla användare

Skolplattformen öppnade för elever och vårdnadshavare den 20 augusti. Under
uppstarten har det förekommit problem med åtkomst till skolplattformen och i
vissa fall står det fel information. Detta gäller i hela staden för alla skolformer och
är ingenting som kan lösas på skolnivå. Det hjälper alltså inte att maila mentorn
eller skolan.

Vi beklagar eventuella problem som störningarna inneburit. Skolplattformen är en
långsiktig satsning och vi ser fram emot att  börja fylla den med innehåll.

Har du frågor eller vill felanmäla är du välkommen att kontakta stadens support.
Som vårdnadshavare ringer du 08-508 11 552, som elev ringer du 020-33 09 00.

Mer information kring skolplattformen kommer att komma på bloggen under fliken ”Skolplattformen” kontinuerligt. Man kan även få information om Skolplattformen på stadens hemsida.

 

Information om hur du som vårdnadshavare loggar in på Skolplattformen

Hej!
Här kan du se hur du som vårdnadshavare loggar in på Skolplattformen. Det är mycket viktigt att du som vårdnadshavare uppdaterar dina kontaktuppgifter. Kontrollera att rätt adress och e-mail står och glöm inte att lägga till dina telefonnummer och ditt mobilnummer.

När du har uppdaterat dina kontaktuppgifter kan du även anmäla frånvaro via appen ”Anmäl frånvaro Stockholm”. Detta är endast möjligt om rätt mobilnummer är registrerat som kontaktuppgift.

Skolplattformen ersätter Skolwebben och det är numera Skolplattformen som du som vårdnadshavare kommer att använda dig av när det handlar om skolan.

Fungerar det inte att logga in? Här kan du få support kring Skolplattformen som vårdnadshavare.

Det finns en ny flik på bloggen som heter Skolplattformen och där kommer all information att samlas framöver.