Inför vecka 19

Hej!

Igår framförde eleverna en fantastisk musikalsoaré i aulan. Det var jättekul att få se och höra och det märktes att det låg mycket tid och engagemang bakom alla nummer, jag är mycket imponerad av alla! Tack också till alla föräldrar som engagerade sig på olika sätt.

Senast på fredag ska eleverna redovisa sin försäljning av majblommor. Det kommer att finnas flera tider under veckan att träffa ansvariga lärare.

MA: Vi har jobbat med problemlösning och problemlösningsstrategier.
SV: Vi läser bilderboken Stjärnenatt och analyserar bilder och text enskilt, i par och tillsammans. Vi har också läst och diskuterat en novell av författaren Sara Villius som kommer på författarbesök nu på måndag.
NO: Vi har lärt oss om hur ljud uppstår och hur ljud uppfattas av örat. Labbar flyttas till nästa vecka. Några elever har kvar sina lila labbhäften hemma. Hjälp dem att komma ihåg att ta tillbaka dem till skolan.
SO: Vi har läst om och diskuterat stormaktstiden, funderat över orsaker till att det blev krig och vilka konsekvenserna var av kriget. Nu har elever i läxa att repetera på digilar.se. På fredagens lektion diskuterade vi miljöproblem i våra hav. Sedan såg vi en film om överfisket i Östersjön, om hur politik och lagar leder till att vi dumpar galna mängder fisk i vårt hav. En del flickor var på vaccinering under lektionen, filmen finns att se på https://vimeo.com/151510765 om de skulle vilja se den i efterhand.
EN: schemaändringar har gjort att vi knappt haft engelska denna vecka.

Läxor v. 19
Fredag, NO: Läs s. 116 – 121 noga. Göra alla uppgifter på s. 120. Skapa ett nytt dokument i NO-mappen på OneDrive där du skriver dina svar. Döp dokumentet till Läxa Ljud. OneDrive hittar du i ”våfflan” när du loggar in på Skolplattformen (elev), precis som vi gått igenom flera gånger i skolan. Snabblänk till Skolplattformen finns högst upp på sidan: https://adolffredriksmusikklasser.stockholm.se/

Framöver:
Torsdag 23/5: Vi åker till Stockholms universitet för ”Levande frågelådan”, vilket är ett tillfälle för alla elever i åk 5 att besöka Stockholms universitet, träffa riktiga forskare och ställa naturvetenskapliga frågor om saker man har funderat över. Läs mer här: https://www.science.su.se/samverkan/kommun-skola/den-levande-fr%C3%A5gel%C3%A5dan-i-aula-magna-1.136176 Vi är ute vid Frescati för lunch och någon aktivitet efter Frågelådan, så denna dag får eleverna ta med matsäck. Vi är tillbaka i skolan vid 13:30 för dagens sista lektion.
Kristi himmelfärds dag och klämdag 30-31 maj: eleverna är lediga.
Nationaldagen och studiedag 6-7 juni: eleverna är lediga.
Tisdag 11 juni: Skolavslutning.

Trevlig helg!

Vänliga hälsningar
Malin