Inför vecka 18

Hej!

Hoppas alla har haft en skön påskledighet.

På tisdag är det Sång på gården kl. 09:30 – 10:00. Som förälder har man möjlighet att komma och lyssna (med reservation att man kanske inte ser klassen så bra i folkmassan).

Torsdag 2 maj har 5A och 5B soaré i aulan med musikaltema. Vi repeterar under skoldagen. Återsamling kl. 17:15 i sal 505. Soarén börjar 18:00. Eleverna slutar skoldagen 14:30 och har då alltså 2 h 45 min på sig för att hinna äta och eventuellt åka hem emellan. Dagen efter soarén har b-gruppen sovmorgon och börjar skoldagen med första helklasslektionen kl. 9:10.

Vill påminna om att de elever i 5B som fick en första vaccination mot HPV i höstas ska vaccineras igen på fredag 3/5 kl. 13:00.

MA: Vi har denna vecka jobbat med att lösa textuppgifter och att söka relevant fakta i texter och tabeller. Läxa är att göra klart planeringen för v. 17.
SV: Vi läser bilderboken Stjärnenatt och analyserar bilder och text enskilt, i par och tillsammans. Vi har ägnat en del av svenskan åt att göra dekorationer och affischer inför soarén.
NO: Vi har börjat med arbetsområde ljud inom fysik.
SO: Vi har påbörjat arbete om Stormaktstiden och inledde med samtal om vad makt är och vad en stormakt är. Vi såg en övergripande film om hela Stormaktstiden och funderade på varför man har kallat Sverige för en Stormakt. Den diskussionen fortsätter vi med nästa vecka och kommer då att ta upp orsaker/konsekvenser till krig utifrån denna historiska period.
EN har vi knappt hunnit ha då tid gått till bl.a. teater, en halvklass har fått planera och berätta ritberättelser för den övriga gruppen. 

Framöver:
Onsdag 1/5: Eleverna är lediga
Musikalsoaré 5AB i aulan torsdag 2/5 kl. 18:00
Sommarkonsert 5AB & 8AB tisdag 28/5 kl. 19:00 i Maria k:a

Trevlig helg!

Malin