Inför vecka 15

Hej!

I veckan har klassen fått information om försäljning av majblommor. Nästan hela klassen visade intresse att delta i försäljning. Det är inte vi klasslärare som håller i projektet utan andra lärare på skolan. Mer information kommer senare.

Eleverna har fått övningshäfte till Musikläraboken (som Helle har skrivit). Anna hälsar att det är viktigt är att alla kollar att teoriböckerna är kvar (som de fick i åk 4) eftersom musikläraboken + övningshäftet hör ihop. Om man har tappat bort sin bok kan den köpas på Adlibris.se. (Helle Rosenborg: Musiklära, Bo Ejeby Förlag).

Skolsköterskorna hälsar att de elever i 5B som vaccinerade sig mot HPV i höstas ska få sin andra vaccination fredag den 3/5 kl. 13:00.

MA: Vi har repeterat vinklar, area och geometriska figurer och haft diagnos på arbetsområdet.
SV: Vi har skrivit på vårt tal till Retorikmatchen och jobbat med läs- och skrivövningar i ”Tummen upp – svenska, kartläggning lgr 11”
NO: På labben pratade vi om kort- och långtidsminnet och gjorde en ”ögonvittneslek”.  Vi gjorde också hörselexperiment. I helklass har eleverna jobbat med instuderingsfrågor som de har som läxa att göra klart inför provet fredag vecka 15.
SO: vi avrundar nu arbetsområde Geografi Norden och fortsätter med arbete om Hållbar utveckling.
EN: Vi har sett filmen ”I am eleven” som handlar om hur elvaåringar runt om i världen har det. På halvklasser har det varit konversationsövningar.

Läxor v. 15:
Fredag: NO-prov på skelett, muskler, hjärnan, nervsystemet och sinnen. Svara på instuderingsfrågor i labbhäftet. Alla svar hittas på sida 14-27 och 54-73 i Upptäck människan. Boken finns också som ljudbok med uppdelade kapitel på inlasningstjanst.se där alla elever har konton. Boken finns i allas elever ”bokhyllor”. Det är bra att även ha den fysiska boken framför sig när man lyssnar, så att man kan titta på bilderna, följa med i texten och få en bättre överblick.

Framöver:
Påsklov vecka 16 (15/4-22/4)
Musikalsoaré 5AB i aulan torsdag 2/5 kl. 18:00

Trevlig helg!

Vänliga hälsningar
Malin