Veckobrev 5D v.13 (inför v.14)

Hej!

Föräldramötet
Vi tackar alla föräldrar för ett trevligt föräldramöte i tisdags. I samband med föreläsningen i aulan fick alla föräldrar i läxa att prata med sitt barn om nätvanor. Föräldrarna fick ett papper med frågor att ställa till sitt barn. Vi har även delat ut pappret till alla elever. Ni har till nästa fredag att prata med era barn om detta. Här finns också en länk till frågorna. Föräldra och barnläxa VT2019

Film om betygssystemet
På föräldramötet kom frågan om hur det nya betygssystemet fungerar. Här är en liten informationsfilm för de som är intresserade. Det har tillkommit vissa ändringar, men i det stora hela så fungerar det som de beskriver det på filmen. https://www.youtube.com/watch?v=MOKqtoy6UP4

Repetition Hedvig Eleonora onsdag 3 april
Vi repeterar inför lördagens konsert onsdagen den 3 april. Vi åker tillsammans till kyrkan från skolan. Vi beräknas repa mellan 12.50-14.30. Efter repetitionerna slutar eleverna och tar sig själva hem från Östermalmstorg.

Konsert Hedvig Eleonora lördag 6 april
Tiderna som gäller är:
Kl.15.45 samling utanför Hedvig Eleonora kyrka.
Kl. 16.00 genrepet börjar. Eleverna behöver ha med sig en “icke-kladdig” matsäck att intas på läktaren i pausen: Macka, frukt & dryck.
Kl.18.00. Konserten börjar
Klädsel:
Vitt upptill
Svart nedtill
Rosa, gula, ljusgröna detaljer.

Sovmorgon 5D torsdag 4 april
I och med att 5D fick börja tidigare förra torsdagen, på grund av Kängurumattetävlingen, så får de nu lite extra sovmorgon. Alla börjar kl.09.30.

Majblomman
I år är eleverna i 5C & 5D välkomna att vara med på försäljningen av Majblomman. Intäkterna går till att bekämpa barnfattigdom i Sverige. Försäljningen börjar den 11 april kl. 12. Det är frivilligt och gratis att delta. Ifall ert barn vill delta behöver du som vårdnadshavare godkänna detta. Alla elever har därför fått med sig ett papper hem som ni kan skriva på. De elever som önskar delta ska lämna in detta papper påskrivet till oss mentorlärare senast nu på måndag den 1 april. Mer information om Majblomman hittar ni på www.majblomman.se

HPV vaccin dos 2  (endast flickor)
I slutet på april ska flickorna i årskurs 5 ha sin andra vaccination mot humant papillomvirus (HPV). Skolsköterskorna har märkt att det är en del flickor, som har svårt att fortsätta skoldagen efter vaccinationen. Därför vill de denna gång försöka att vaccinera flickorna i slutet på skoldagen.
Följande tid gäller:
5D Fredagen den 26/4 kl. 12:30

Läxor 5D v.14:
Måndag:
Majblomman – Signerat papper ska lämnas in till mentorläraren. (Gäller endast de elever som vill sälja majblommor.)
Engelska – Se separat blogginlägg.
Tisdag:
Historia – Grundboken s. 98-101 + arbetsboken s. 14-15.    
Onsdag:
Svenska (b-gr): Läsa s.56-80 i Eldens hemlighet av Henning Mankell
Torsdag:
Svenska (a-gr): Läsa s.56-80 i Eldens hemlighet av Henning Mankell
Fredag:
Religion – Grundboken s. 24-25 + arbetsboken s. 8.
Föräldra och barnläxa  – Prata med ditt barn om vilka nätvanor hen har.
NO – klar med fakta om skelettet, leder och muskler.

Viktiga datum
¤ Påsklov v.16
¤ Konsert i Norrmalmskyrkan 27/5
¤ Kristi Him ledigt 30/5-2/6
¤ Studiedag fredag 7 juni.
¤ Skolavslutning  tisdag 11 juni

Trevlig helg,
Anna & Nathalie