Vecka 13

Vilken fantastisk konsert eleverna bjöd på, de sjöng så vackert! Spännande att få lyssna till riktiga proffs som vinner priser för sin körsång också och att se elevernas reaktioner på operasångens styrka, några hoppade till och andra ville nästan hålla för öronen lite.

Ämnen:
MA: Vi har jobbat med problemlösning och tränat på att räkna ut area på rektanglar, parallellogram och trianglar.
NO: Vi lär oss om hud och sinnen genom experiment, film och text. Läxa till måndag v. 13: Läs s. 66-69 om synen och hörseln i Upptäck människan och svara på frågor på s. 32-33 i arbetsboken.
SO: Vi har arbetat om Finland under en lektion, nu har vi bara Sverige kvar och sista kapitlet i Geografiboken handlar lämpligt nog om Hållbar utveckling. Idag har vi börjat lära oss mer om klimatförändringar. Vi ska tillsammans skapa en stor analysmodell som vi sätter upp på väggen. Analysmodellen ska visa orsaker, nuläge, konsekvenser och möjliga lösningar till att minska orsaker eller konsekvenser av global uppvärmning.
SV/EN: Vi har gemensamt skrivit ett tal och spelat in det till retorikmatchen, för det projektet har vi fått ta lite lektioner från både engelska och svenska denna vecka. Nu får vi bara hålla tummarna för att klassen går vidare, men om vi inte gör det kommer vi att hitta egna vägar att arbeta med retorik utifrån vårt klimatprojekt.

Framöver:
Tis 26/3 18:30 – ca 20:00 Föräldramöte, med start i Aulan. Temat för föredraget i aulan har ändrats för ÅK 4-5, det kommer att hållas av biträdande rektor Malin Tärnström som pratar ”Om att vara förälder i skolan och hur föräldrar kan stötta sina barn”. I klassrummet kan vi reflektera tillsammans kring temat, Anna kommer och pratar musik och sedan får ni tid till planeringar inom föräldragruppen om behovet finns.

V16 Påsklov

Trevlig helg i vårsolen! / Maria