Inför vecka 13

Veckan som gått har varit bra här i skolan. Vi har fortsatt med redovisningar om olika biotoper i No och sett en film, Planet Earth från pol till pol. På onsdag 27/3 avslutar vi arbetsområdet med ett  prov på Kapitel 5 i boken Koll på NO(anpassningar i naturen). Du kommer att få använda dig av boken under provet men läs igenom kapitlet innan, för att förbereda dig.

Eleverna har fått ett nytt bokprojekt i engelskan. De ska läsa boken Charlie and the Chocolate Factory av Roald Dahl. Eleverna kommer arbeta i par med att läsa och jobba med arbetsuppgifter tillhörande boken.

Nästa vecka kommer klasserna att få se musikalen ”Det syns inte” på Scalateatern. 6A Ser musikalen på måndag och 6B på torsdag (se schemat).
I samband med detta får de även en föreläsning av Sissela Nutley.
Sissela Nutley, hjärnforskare och fd AF-elev är en av grundarna. Sissela har disputerat vid Karolinska Institutet inom kognitiv neurovetenskap med fokus på hjärnans utveckling och formbarhet. Bland annat har hon studerat hur musikspelande påverkar hjärnans utveckling. Hon är en flitigt anlitad föreläsare inom hjärnans formbarhet, uppmärksamhet och relationen till sociala medier och är författare till boken Distraherad – hjärnan, skärmen och krafterna bakom.
Gå gärna in på www.detsynsinte.se för mer information.

Tisdagen den 2/4 är det dags för föräldramöte. Det startar i Aulan 17.30-18.20 med en föreläsning med Mårten Schultz. Föreläsningen handlar om nätet och juridiken.(https://martenschultz.wordpress.com)
Efter föreläsningen samlas vi kort i klassrummet.
Torsdagen den 4/2 är det konsert 19.00 i Norrtullkyrkan. Mer information kommer från Anna.

Läxor vecka 13
Tisdag: 6A Eng – Kapitel 10, Famous Swedes s. 74-75 + glosor. Wb kapitel 10 + grammar klar
HKK 6B – reklamläxan ska vara inlämnad.
Onsdag: 6B Eng – kapitel 10, Famous Swedes s. 74 –75 + glosor. Wb kapitel 10  + grammar klar
No – Prov på kapitel 5 i Koll på NO.
Torsdag: HKK 6A – reklamläxan ska vara inlämnad.
Fredag: Ma – Arbetsblad “Läxa 3”
So, historia, alla arbetsområden om Stormaktstiden ska vara klara.

Trevlig Helg!
Sophia & Sara