Inför vecka 13

Hej!

Igår kväll bjöd eleverna på fin sång under konserten i Kungsholms kyrka. Efter femmornas insats följde en lång tid att sitta och lyssna i bänkarna, vilket jag tyckte de gjorde bra. Jag förstår om de var trötta när de kom hem.

MA: Vi har tränat på att räkna ut area på rektanglar, parallellogram och trianglar.
SV: Vi har tillsammans skrivit ett tal till första kvaluppgiften i Retorikmatchen, övat och filmat talet. I uppgiften skulle klassen motivera varför det vore bra för klassen om de kom med i Retorikmatchen samt vad Retorikmatchen vinner på om de är med. Vi hade bara fyra dagar på oss att spåna, skriva, öva och filma. Ändå lyckades klassen skriva ett riktigt bra tal med starka argument, patos, ethos, logos, retoriska knep, en spännande inledning och ett kraftfullt slut. Jag är imponerad! Filmen skickades in i morse och nu håller vi tummarna!! Hur det än går så lär de sig oerhört mycket på vägen och ska vara riktigt stolta.
NO: Vi lär oss om hud och sinnen genom experiment, film och text.
EN: Vi arbetar vidare med boken om mobbing. De elever som blivit klara har kunnat välja på extrauppgifter om klimat eller att t.ex. läsa en egen bok på engelska.
SO: Vi har arbetat om Finland under en lektion, nu har vi bara Sverige kvar och sista kapitlet i Geografiboken handlar lämpligt nog om Hållbar utveckling. Idag har vi börjat lära oss mer om klimatförändringar. Vi ska tillsammans skapa en stor analysmodell som vi sätter upp på väggen. Analysmodellen ska visa orsaker, nuläge, konsekvenser och möjliga lösningar till att minska orsaker eller konsekvenser av global uppvärmning.

Läxor v. 13:
Fredag: NO – Läs s. 66-69 i Upptäck människan och svara på frågor på s. 30-33 i arbetsboken.
Matte: vara i fas med planeringen för vecka 13.

Framöver:
26/3 kl. 18:30. Föräldramöte för alla femmor i aulan. Temat har ändrats och ska handla om att vara förälder i skolan och hur föräldrar kan stötta sina barn, Malin Tärnström, bitr. rektor håller föredrag. Efter aulan samlas vi i respektive klassrum. Musiklärare Anna kommer på ett kortare besök och sedan får ni tid för planering i föräldragruppen om ni har behov av det. Vi borde vara klara kring 19:45/20:00.
Påsklov vecka 16 (15/4-22/4)

Trevlig helg!

Vänliga hälsningar
Malin