Veckobrev v8

Hej!

Nästa vecka önskar vi alla ett härligt sportlov och hoppas att alla får vila ut ordentligt och hinna vara ute mycket i den friska luften!

Vi startar veckan efter lovet med att alla ska ha läst ut sin skönlitterära bok så att vi kan få höra om alla böcker som är lästa. Man ska muntligt presentera sin bok och även läsa upp ett utvalt stycke ur boken. Vi övar i skolan.

I matten jobbar vi just nu med problemlösningsstrategier där vi övar på att ta oss ann svårare matteproblem. Vi använder oss strategierna ”att använda ett lättare tal först”, ” att rita en bild”, ” att börja bakifrån” och ”uteslutningsmetoden”. På bloggen ligger nu matteplaneringen så att ni kan gå in hemifrån och se den. Den här veckan kommer vi dock inte att hinna med hela matteplaneringen för v.8 utan har som mål att hinna till uppgift 37. Målet är att inte få någon läxa över lovet.

Viktiga datum:
4/3 Läst färdigt din bok.
12/3  Koll på geografi.
26/3 Föräldramöte
27/3 Konsert i Adolf Fredriks kyrka
Påsklov v.16
11/4 Konsert St:Jacobs kyrka lunchkonsert 12.15 fri entré
Kristi Him ledigt 30/5-2/6
Studiedag fredag 7 juni
Skolavslutning  tisdag 11 juni

Trevlig helg!

Josefin och Lotten