Sportlov och veckan som gick

Hej!
Klassen hade vikarie ett par dagar när jag var på utbildning. De allra flesta elever har lämnat in blankett om språkval, ni som har haft sjuka barn hittar blankett på tidigare inlägg på bloggen ifall ni inte fått hem den. Det är bra om vi får in de sista blanketterna direkt efter lovet.

Nu ser vi alla fram emot ett härligt sportlov och det verkar som om vi som blir kvar här i Stockholm kan få lite vårväder att njuta av.

Ämnen
SV: argumenterande texters uppbyggnad har vi börjat med denna vecka. Det blir en del i retorik som vi också kommer att arbeta med efter lovet.
EN: vi har fortsatt arbeta med Just a Dream och hållbar utveckling på engelskan, på halvklasser har vi tränat oss i att fantasifullt sälja något – parvis planering och muntlig presentation. Det är samtidigt en träning i retorik som båda klasserna har arbetat med på SV.
SO: Nu är det de olika nordiska länderna som står i fokus, vi har läst hela kapitlet om Island i lärobok och arbetsbok denna vecka. De som varit sjuka och vill kunna ta igen kan alltså göra klart kapitel om Island. Veckan efter lovet handlar om Danmark.
MA: Sambandet mellan procent, bråk och decimaltal. Repetition av arbetsområdet och diagnos.
NO: Vi har lärt oss om olika typer av muskler och hur de fungerar. I måndags var barnläkare Hedvig (Malins kompis och f.d. AF-elev) på besök och pratade om hjärtat, blodcirkulation och bebisars blodcirkulation i magen. Eleverna hade fått skriva frågor i förväg som Hedvig svarade på.

Kommande veckor
Torsdag 21/3: Konsert i Kungsholms kyrka kl. 19:00. Anna återkommer med mer information.
Vecka 16 påsklov 15/4-22/2

Ha ett skönt sportlov, vi ses måndag 4 mars!

// Maria