Sportlov och inför vecka 10

Hej!

Nu har vi kommit så pass långt in på terminen att det redan är fredagen innan sportlovet! Hoppas eleverna får tid att vila och samla lite ny energi.

Nu ska eleverna ha gjort sitt språkval. Det är viktigt att ni som ännu inte lämnat in blanketten gör det måndag efter lovet.

MA: Problemlösning och sambandet mellan procent, bråk och decimaltal. Repetition av arbetsområdet och diagnos.
SV: Retorikövningar i halvklass och argumenterande texter i helklass.
NO: Vi har lärt oss om olika typer av muskler och hur de fungerar. I måndags var barnläkare Hedvig (Malins kompis och f.d. AF-elev) på besök och pratade om hjärtat, blodcirkulation och bebisars blodcirkulation i magen. Eleverna hade i förväg fått skriva frågor som Hedvig svarade på. Besöket var mycket uppskattat hos eleverna!
EN: Vi har fortsatt arbeta med Just a Dream och hållbar utveckling på engelskan, på halvklasser har vi tränat oss i att fantasifullt sälja något – parvis planering och muntlig presentation. Det är samtidigt en träning i retorik som båda klasserna har arbetat med på SV.
SO: Nu är det de olika nordiska länderna som står i fokus, vi har läst hela kapitlet om Island i lärobok och arbetsbok denna vecka för de som varit sjuka och vill kunna ta igen.

Läxor v. 10:
Fredag: SV – Titta på avsnitt 4 av Retorikmatchen 2018 (Kvartsfinal 2) + uppgift: Retorikläxa fr v 10
https://urskola.se/Produkter/207876-Retorikmatchen-2018-Kvartsfinal-2

Framöver:
Torsdag 21/3: Konsert i Kungsholms kyrka kl. 19:00. Anna återkommer med mer information.

Ha ett skönt sportlov, vi ses måndag 4 mars!

Vänliga hälsningar
Malin