Musikinfo – Maja

Hej allihopa!

Tack för igår! Det gick bra på konserthuset och kändes skönt att vi kunde få känna på hur det är att stå i stora salen och sjunga. Nu har vi ju gått igenom alla rörelser så tänk igenom dem så att ni blir säkra på det till nästa vecka. Det som är kvar att göra nästa vecka är att bli mer säkra på sångerna (som ju redan sitter ganska bra), bli säkra på rörelserna och lära sig sista stämman på Bokstavsvisan.

Solistinfo: Det finns fyra sånger med solister och vi musiklärare har bestämt att vi lottar fram 1 sång per klass eftersom det är fyra klasser med och så vill vi ha jämt mellan pojkar och flickor så det har vi också lottat. Vi i 4A har fått sången Iris och att det kommer vara en pojke som sjunger. Så blir det den här gången, och det kommer komma fler tillfällen till solistinsatser i många andra konserter. Så killar: fundera över helgen om ni vill vara solist på Iris för på måndag på musiklektionen får man anmäla sig och provsjunga för klassen. Viktigt att tänka på är att om man anmäler sig ska man våga sjunga solo i konserthuset, med orkester för en stor, fullsatt publik.

Ha en bra helg och sjung och öva gärna på sångerna och rörelserna. Rörelser är med på dessa sånger: Ask, Champinjon, Krokodilsången, Förgätmigej/Smörblomma, Eken och XYZ-sången.

/ Daniel