Veckobrev v.5

Hej!

Nästa vecka börjar det ordinarie schemat att gälla och musikundervisningen kommer igång igen.

I svenskan börjar vi arbeta med ett läsprojekt som vi kallar boktips. Alla kommer att låna en bok som de sedan ska redovisa muntligt i klassen. Vi arbetar med förmågorna att läsa och analysera skönlitteratur samt kommunicera i tal och skrift. Vi kommer att lägga ut planeringen på bloggen. Vi startar projektet med att gå till stadsbiblioteket för att låna varsin bok. Ta med ditt lånekort!

I matten kommer vi att avsluta kapitel 3 om vinklar, area och geometriska formar. Vi avslutar med en diagnos på torsdag. Vi kommer börja arbeta med kap 4 som bla handlar om problemlösningsstrategier.

I so ämnet har vi avslutat religionsarbetet och alla har fått tillbaka sin koll, vi gick igenom kollen med hjälp av olika elevexempel och pratade om olika sätt att resonera. Nu har vi börjat med geografi och kommer läsa det till den 12 mars. Det kommer också att avslutas med en liten koll. Planering för detta arbetsområde har delats ut!

Läxor till vecka 6

Måndag: Glöm inte att ta med ditt bibliotekskort! Om du inte hittar det behöver du kunna dina fyra sista siffror i personnumret.

Onsdag: Engelska läxa: Glosor på s.69 Songwriter till Pastor

Torsdag: Matematik: Diagnos på kapitel 3.

Viktiga datum:
Föräldramöte 26/3 kl 18.30-19.15 start i Aulan, därefter träffas vi i klassrummen, mötet håller på till kl 20.00.

Trevlig helg!