Inför vecka 6

Hej!

Det har kommit till vår kännedom att det är vanligt bland eleverna i klassen att använda en app som heter Tellonym. Appen går ut på att man helt anonymt kan ställa frågor och ge kommentarer till sina kompisar och andra användare. Den har tidigare kritiserats hårt då användandet av den i många fall har lett till kränkningar och mobbning. Det finns skolor och kommuner som förbjudit Tellonym på grund av detta. Skolledningen är informerad om att appen används. Vi har idag diskuterat appen i klassen samt vilka konsekvenser som kan följa av att vara anonym på sociala medier. Vi uppskattar om ni pratar med era barn om detta samt om eller hur de ska använda appen.

Från och med idag återgår vi till ordinarie schema med musik. Idrott är som vanligt på måndagar och onsdagar.

MA: Vi har jobbat med problemlösning, hundradelar och uppställning av decimaltal i de fyra räknesätten.
SV: Argumenterande texter och retorik.
NO: Vi fortsätter jobba med människokroppen och lär oss just nu om skelett, muskler och leder.
EN: Elever har fått skriva ledtrådar till olika objekt som kompisar sedan fått gissa på. En lektion arbetade vi med övningar till läxan The Little Prince.
SO: Geografi Norden innebar denna första vecka i arbetsområdet lite kartanalys av topografiska och tematiska kartor och allmän kunskap om vad Geografi är.

Läxor v. 6
Fredag: NO – Läs s. 18-23 i Upptäck människan och gör s. 10-11 i arbetsboken.
Torsdag: Engelska – The little prince, chapters 8, 9 and 10. Read and answer the questions. Utmaningsläxa på baksidan som är frivillig och utgår från valfri bok eleven läser på engelska. EN läxa kap 8-10 och utmaning
Några elever tyckte att The little prince var för svår. Om eleven tycker det kan den istället välja en läxa som också utgår från böcker som finns på nätet, men där eleven kan välja olika svårighetsgrad: EN anpassad läxa
Övrigt: Vara i fas med matteplaneringen. Träna på multiplikationstabellerna 1-9.

Trevlig helg!

Vänliga hälsningar
Malin