Inför v.6

Hej! Då har musiken börjat idag och eleverna verkade glada att få sjunga igen! Nästa vecka är det normalt schema igen. Under veckan har några lektioner bytts ut mot introduktion av tyska, franska och spanska som är de språk eleverna kommer att kunna välja mellan till ÅK6. Inom någon vecka skickar jag med en språkvalsblankett till er föräldrar.

Ämnen
SV – vi har läst och arbetat vidare med utdrag ur Dårfinkar och Dönickar.
EN – vi har sett på nyheter från CBBC Newsround och CNN10. Elever har fått skriva ledtrådar till olika objekt som kompisar sedan fått gissa på. En lektion arbetade vi med övningar till läxan The Little Prince.
SO – Geografi Norden innebar denna första vecka i arbetsområdet lite kartanalys av topografiska och tematiska kartor och allmän kunskap om vad Geografi är.
MA – Vi har jobbat med problemlösning, hundradelar och uppställning av decimaltal i de fyra räknesätten.
NO – Vi fortsätter jobba med människokroppen och lär oss just nu om skelett, muskler och leder.

Läxor:
Tor 7/2 – Engelska The little prince, chapters 8,9 and 10. Read and answer the questions. Utmaningsläxa på baksidan som är frivillig och utgår från valfri bok eleven läser på engelska.
EN läxa kap 8-10 och utmaning
Några enstaka elever tyckte att The little prince var för svår. Om eleven tycker det kan den istället välja en läxa som också utgår från böcker som finns på nätet, men där eleven kan välja olika svårighetsgrad, se nedan.
EN anpassad läxa

Mån 11/2 – NO – Läs s. 18-23 i Upptäck människan och gör s. 10-11 i arbetsboken.

Därmed önskar jag er en trevlig helg i snöfallet!
/Maria