Veckobrev 2

Hej 5EF!

Nu har vårterminen äntligen börjat och det är kul att träffa alla igen. Schemat ser annorlunda ut vecka 2-5  då det är antagningsprov för nya elever och alla musiklärare kommer att vara upptagna med det. Därför utgår elevernas musiklektioner dessa veckor och schemat komprimeras för att undvika håltimmar. Hjälps åt att tillsammans titta på veckans schema på skolplattformen, schemavisaren.

Nästa vecka börjar utvecklingssamtalen och eleverna har förberett sina samtal här i skolan. Viktigt att ni kontaktar oss mentorer om ni byter tid med någon! Välkomna!

Läxor till vecka 3

Tisdag: Matematik: Stående matematikläxa varje vecka. Om man inte hinner med veckans planering tar man med hem och gör färdigt.

Onsdag: SO: Koll på religion onsdagen den 16 januari. Se tidigare instuderingsfrågor och planering. Vecka 4 börjar vi med geografi och Norden.
Engelska: Role model : Sök gärna upp fakta till ditt arbete om en förebild.Arbetet ska redovisas på engelska den 1 februari Idag har jag visat hur man kommer åt powerpoint online via skolplattformen. Använd gärna detta verktyg! Där kan du också se schemat. För att hitta dit:

1. Gå in på skolplattformen.stockholm.se

2.Skriv in: förnamn.efternamn@elev.stockholm.se

3: Klicka på våfflan sen valfri presentationsprogram. Vi har mest jobbat med powerpoint, vill du testa Sway är det också okej.

Viktiga datum:

25/1 Simning Eriksdalsbadet 10-11.30 : Ta med: frukt, lås, badkläder, handduk

1/2 Skridskor i Vasaparken. Ta med skridskor och hjälm.