Vecka 3

Hej!

Hoppas alla har sett respektive tider för utvecklingssamtal i mitt eller Annas blogginlägg från tidigare i veckan.
Eleverna har fått hem schema för vecka 2-5 eftersom schemat är ändrat p.g.a. uteblivna musiklektioner när alla musiklärare är upptagna med antagningsprov. Schemat ligger på Skolplattformen, flik schemavisaren. Jag lägger med en pdf med schema över alla veckor. Idrott utgår både måndag och onsdag nästa vecka.
Schema v2-5

Så här i början av terminen påminner vi oss om hur vi ska vara med och mot varandra, det fortsätter vi med vid ytterligare några tillfällen. I SO har vi repeterat Judendom och Kristendom i form av jämförande analyser och vi har sett tillbaka på nyhetsåret i årskrönika från Lilla aktuellt. Engelska har varit blandat hör- och läsförståelse, samt samtalsuppgifter i mindre grupper.

Framöver
Måndag 21/1: simning i Eriksdalsbadet.
Måndag 28/1: skridskor i Vasaparken.

Läxor
Onsdag 16/1 Matte: Arbetsblad ”Längdenheter”.
Fredag 18/1 NO: (Om du inte hann klart på lektionen) Läs s. 48-53 i Upptäck människan och svara på frågor på s. 22-25 i arbetsboken.

De kommande veckorna har eleverna även i uppgift att öva på multiplikationstabellerna hemma om man känner att det är någon eller några tabeller som inte sitter. Vi kommer att göra multiplikationstest v. 3, 4 och 5. Här är tips på sätt att öva, som jag även har gått igenom med klassen:
Låtar/ramsor: https://www.kunskapshubben.se/6ans-tabell/?series=gangertabellerna
Spel: http://www.sheppardsoftware.com/mathgames/mathman/mathman_multiplication.htm
Memory: https://www.elevspel.se/amnen/matematik/6800-multiplikationsmemory.html
På denna sida finns många olika övningar och uppgifter:
https://mattefixaren.wordpress.com/category/lektionsforslag-utifran-det-centrala-innehallet-i-lgr-11/taluppfattning-och-tals-anvandning/de-fyra-raknesatten/multiplikation/

Trevlig helg!

Maria