Konsert imorgon och v49 läxor 5a

Hej!
Idag ska vi iväg på repetition och sedan slutar eleverna i St. Jacobs kyrka kl 14:30. Imorgon är det konsert och vi samlas i kyrkan 13:30 för repetition, ombytta och klara för konsert som sedan börjar 15:00.

Ämnen
MA: Vi har jobbat med likheter och ekvationer inom arbetsområdet algebra.
NO: Vi har haft en introduktion till det nya arbetsområdet Människokroppen. I halvklass fick eleverna undersöka sin vilo- och maxpuls och jämföra dessa. Eleverna har fått två nya biologiböcker: en lärobok och en arbetsbok som heter ”Upptäck människan” där de gör läxan till på måndag.
SO: Vi har arbetat med Judendomen och på måndag kommer vi att ha ett prov där vi stämmer av faktakunskaper om Judendomen. Elever kan träna genom att läsa på sina anteckningar och Quizlet, som vi också har använt i skolan för att repetera det vi läst och sett film om. Nästa vecka kommer vi att gå vidare till Kristendom.
EN: Frågeord har vi arbetat med denna vecka, samt charadlekar med verb i -ing form.
SV: Elever skriver nu berättelser på skolpattformen. Skulle de vilja gå in hemifrån för att skriva mer så loggar de in med skolans användarnamn och id, onedrive och i SV-mapp kan de hitta sin berättelse. Vi kommer att träna på att ge och ta feedback och att förbättra texterna. Nu är det meningen att alla texter ska innehålla sådant vi tränat på: gestaltningar/beskrivningar utifrån flera sinnen, ord som förhöjer den stämning som beskrivs, varierad meningsbyggnad, varierad start på meningar och styckeindelningar.

Läxor:
Mån 3/12 Judendomen: träna på quizlet.com och läsa på anteckningar i arbetsblad.
Mån 3/12 NO – läs s. 8-13 i Upptäck människan och gör uppgifterna på s. 6-7 i arbetsboken. Gör även s. 42. Blev man inte färdig med s. 4-5 på lektionen så ska dessa också göras klart.
Tors 6/12 Eng: Frågeord, skriva egna intervjufrågor och intervjua någon. I skolan kommer elever att få återberätta vad deras intervjuade person har sagt i mindre grupper. Frågeorden är What? Who? When? Where? Which? Why? How?

Kommande vecka:
Tis 4/12, eleverna slutar 12:40, musik utgår då Anna är på rep med åk 8.

Trevlig helg,
Maria