Veckobrev v.47

Hej 5EF!

I veckan fick båda klasserna tillbaka sina ”koll på historia” om Vasatiden. När jag har rättat har jag utgått från tre steg: enkelt, utvecklat och välutvecklad resonemang. De är nu sparade i elevernas pärmar som finns i klassrummet och vi kommer att gå igenom alla summativa bedömningar med er vid utvecklingssamtalen nästa år. Vill du ta del av testet tidigare hör gärna av dig eller så kan eleverna gärna fota av sina texter. Om någon behöver komplettera muntligt kommer jag att höra av mig via mejl.

Nästa vecka startar vi upp arbetet om religion och riktar in oss på kristendomen, judendomen och Islam. Nya böcker kommer att delas ut och en planering kommer att komma upp på bloggen. Religionsarbetet kommer att fortsätta även efter jullovet!

I matten har vi börjat med området algebraiska uttryck och ekvationer. Detta är ett nytt område för de flesta och kan därför kännas lite svårt. Vi ligger efter i vår planering då några lektioner gått bort och därför har vi ingen läxa till nästa vecka.

Läxor till vecka 48

Onsdag: SO: lämna in ditt personporträtt om en känd person som levde under Vasatiden. Känner du att du behöver mer tid kommer vi att ha en göra klart lektion på måndag. Ta gärna med ett Usb minne om du behöver fortsätta med texten hemma.
Engelska: Lämna in din text om framtiden som handlar om att  leva år 2118. Vi kommer att läsa upp dessa i grupper på torsdag.

Viktiga datum:

14/12 
”Ung jul”- lucia/julkonsert i Immanuelskyrkan tillsammans med 8ef i Immanuelskyrkan kl.19.00
Biljetter finns nu att köpa här: http://afinfo.se/konsertkalender/
Under rubriken:  Ung jul- en stämmningsfull jul och luciakonsert