Vecka 48

Hej!
Alla elever i klassen har tillgång till inläsningstjänst och vi har varit inne och aktiverat konton, med halva klassen hann vi söka upp och lägga in läroböcker i deras egna bokhyllor också. Med inläsningstjänst kan de lyssna på all text i läroböckerna. Det är ju bra om man t.ex. har glömt boken i skolan och har en läxa att läsa, eller om det känns lättare att lyssna på texten samtidigt som man läser och ser på bilder. Dessutom finns några skönlitterära böcker inlästa som elever kan lyssna på om de skulle bli sugna på det. Till mobiler finns en app som är bra att ladda ner, de loggar in med sin mailadress till skolan (fornamn.efternamn@elev.stockholm.se) och lösenordet de fick i skolan.
https://www.inlasningstjanst.se/

SO – vi har börjat lära oss mer om Judendomen och samtidigt fyller vi i en stödmall med utvalda fakta, den kommer senare användas för jämförelser mellan Judendom, Kristendom och Islam.
Prov judendom: Måndag 3/12. Anteckningar, arbetsblad och träna på quizlet.com 5a mapp: Judendomen
EN – vi har fortsatt arbeta med Thanksgiving och Black Friday. Elever har fått skriva tacksamhetskort eller skapa serier som förklarar vad Thanksgiving är.
SV – Nu har vi börjat planera egna berättelser och ska skriva dem under kommande veckor. Eleverna kommer att skriva/renskriva på datorer i skolplattformen så att jag kan följa deras berättelser och ge formativ bedömning i skrivprocessen.
MA – Vi har introducerat arbetsområdet algebra genom olika övningar.
NO – I helklass har vi repeterat begrepp inom arbetsområdet väder. I halvklass har eleverna filmats när de håller i väderprognoser. I läxa till på måndag 26/11 ska eleverna läsa och repetera s. 128 – 137 och svara på frågorna på s. 136 om man inte redan gjort det. De ska ha kunna förklara begreppen meteorologi, atmosfär, blixt, klimat, väder, moln, väderprognos, vind och nederbörd.
Läxa till måndag 3/11: NO – läs s. 8-13 i Upptäck människan och gör uppgifterna på s. 6-7 i arbetsboken. Gör även s. 42.

Nästa vecka:
Torsdag 29/11: elever slutar en lektion tidigare, kl 14:00.
Fredag 30/11: repetition i St Jacobs kyrka på em. Elever slutar där kl 14:30 och kommer att få åka hem på egen hand. Om någon vill följa med tillbaka till skolan så kan de följa med mig efter repetition.
Lördag 1/12: Adventskonsert St Jacobs kyrka. Samling för rep kl 13:30 i kyrkan ombytt och klar, konsert kl 15:00.

Trevlig helg!
/ Maria