The Joiku

En utmaning från mig, på förslag av Ebba! –  The Joiku! Utmärkt bra slagnummer, som kommer att passa oss perfekt. Men, det blir till att jobba in den på egen hand. Det klarar du!

Börja med de två korta melodierna. Finns här nedan. A och B är melodin som den kommer första gången, då den börjar på d, och A1/B1 är samma melodi när den kommer senare i låten, då med start på g. Altarna sjunger då en oktav ner. Det finns inget ställe i låten när alla sjunger melodin samtidigt, men alla har melodin någon gång, så börja med att lära in den. Uttalet är ”som vanligt”:

u uttalas som o, o uttalas som å. Tänk lite finskt sound på vokalerna (e är till exempel aldrig ”spetsigt” é här, utan drar mer åt ”ä”). Dubbel vokal betyder lång vokal, enkel vokal betyder kort.

Lyssna på sången till exempel på Spotify: https://open.spotify.com/playlist/4ojtrewZEsTZNKhdH1hB3U?si=__BQOMOQRlGKA8uVSgGHAA

Här finns melodierna för nedladdning som pdf, om du vill skriva ut dem separat: The_Joiku

Fler övningsfiler finns längre ner på sidan!

Här kan du lyssna igenom bara själva melodin:

Här kan du lyssna på en datorgenererad övningsfil i långsamt tempo:

Här är samma fil, fast i riktiga tempot:

Och här är slutligen stämfiler. En stämma i taget, långsammare tempo än vad det ska vara.

Förstasopran:

Andrasopran:

Förstaalt:

Andraalt:

Vi ses i augusti, med alla stämmorna utantill! Lycka till!

/F

Fredrik Winberg

Dirigent och konstnärlig ledare för Adolf Fredriks Flickkör, Sveriges skönaste flickkör. Dirigent, sångare och musiklärare. Musiklärare på Adolf Fredrik musikklasser sedan 2002.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *