The Joiku

En utmaning från mig, på förslag av Ebba! –  The Joiku! Utmärkt bra slagnummer, som kommer att passa oss perfekt. Men, det blir till att jobba in den på egen hand. Det klarar du!

Börja med de två korta melodierna. Finns här nedan. A och B är melodin som den kommer första gången, då den börjar på d, och A1/B1 är samma melodi när den kommer senare i låten, då med start på g. Altarna sjunger då en oktav ner. Det finns inget ställe i låten när alla sjunger melodin samtidigt, men alla har melodin någon gång, så börja med att lära in den. Uttalet är ”som vanligt”:

u uttalas som o, o uttalas som å. Tänk lite finskt sound på vokalerna (e är till exempel aldrig ”spetsigt” é här, utan drar mer åt ”ä”). Dubbel vokal betyder lång vokal, enkel vokal betyder kort.

Lyssna på sången till exempel på Spotify: https://open.spotify.com/playlist/4ojtrewZEsTZNKhdH1hB3U?si=__BQOMOQRlGKA8uVSgGHAA

Här finns melodierna för nedladdning som pdf, om du vill skriva ut dem separat: The_Joiku

Fler övningsfiler finns längre ner på sidan!

Här kan du lyssna igenom bara själva melodin:

Här kan du lyssna på en datorgenererad övningsfil i långsamt tempo:

Här är samma fil, fast i riktiga tempot:

Och här är slutligen stämfiler. En stämma i taget, långsammare tempo än vad det ska vara.

Förstasopran:

Andrasopran:

Förstaalt:

Andraalt:

Vi ses i augusti, med alla stämmorna utantill! Lycka till!

/F

Information

Skolan är just nu i slutfasen av övergången till nya datasystem. Det är en stor och komplex historia som jag inte ska gå in på att försöka förklara eller förevisa här. Men den viktigaste förändringen för vår del kommer att vara att klassbloggarna kommer att försvinna, och därmed även denna informationsblogg. Jag vet inte exakt datum när den släcks ned. Vartefter det kommer information om hur informationslösningen ska se ut i framtiden så försöker vi nå ut med den via den interna Facebookgruppen samt Flickkörens officiella sida, www.afgirlschoir.se. Målsättningen är att det även fortsättningsvis ska finnas en samlad intern informationsportal som är lätt att nå för såväl Flickkorister som vårdnadshavare.

Trevlig sommar!

/Fredrik

Halvkörerna!

Ebbas änglar Mirres änglar
S1 Alva A

Hanna

Alicia

Agnes LL

Stella L

Lovisa

Clara B

Agnes SL

Stella M

Lily

Alma

Hedvig

Christina

S2 Elvira

Klara M

Stina

Clara F

Irma (tongivare)

Christine

Mei-Ling

Siri

Ester C

Momo

Flora

Greta

Emma

A1 Juni

Alva

Klara S

Elsa R

Vendela

Elsa H

Miriam (samordnare & tongivare)

Elsa S

Agnes H

Ester

Agnes A

A2 Ebba (samordnare)

Rebecka

Manewa

Sonja

Elise

Jacqueline

Tova

Julia