Om vecka 39!

Om vecka 39!

Måndag 24/9 är större delen av kören i Kroatien. Körbarnen repeterar vanlig tid med Irene Hammar, som vikarierar för mig. Det är en viktig repetition, både inför konserten 18/10, men även giget vi sedan har på lördagen 29/9 (följ länken för mer info).

Torsdag 27/9 är hela kören samlad igen, och då är det rep för samtliga, både körbarn och Kroatien-kör. Detta eftersom vi, som sagt, har ett gig på lördag, 29/9. Eftersom vi alla säkert är trötta efter resan försöker vi hålla repetitionen till en timme, men vi repar tills vi är klara för konsert.

(Kroatien-kören har sovmorgon från mentorstiden torsdag 27/9 och börjar med lektioner efter kl. 10.)

Alla är sedan lediga måndag 1 oktober – för då är det studiedag på AF! Använd en liten del av den dagen till att öva på konsertrepertoaren. Det är inte så många rep till konsert 18 oktober – körbarnens debut!

Tävlingsprogrammen och koreografier

G1 – Childrens choir (Söndag ca. kl. 11)

Gå in och sprid ut er på scen, ”prickar på ett tyg”. Alla står i olika riktningar med kroppen. Hjälps åt att fylla scenen.

 1. O salve Regina

Gå ihop till vanlig uppställning på tre led.

 1. Lorca. Solisterna ska stå i främsta ledet.
 2. Ain’t That News. Bella behöver också stå i främsta ledet. När sista sidan kommer får man bli lite mer rörlig i kroppen och jazza med i musiken. Det är okej att titta på varandra och se glad ut.

S – Sacred Music (Måndag ca. kl. 11)

Vi går in på ett led i stämordning och tar plats på tre led i vanlig uppställning. När vi repar på plats måste vi kolla in vilket håll man kan gå in ifrån.

 1. Kyrie
 2. Laudi
 3. Gloria

F – Folklore (Måndag ca. kl. 16.45)

Vi börjar utanför scen, två och två i dansfattning. Bilda par med någon som är ungefär lika lång som du. Det behöver inte vara någon i samma stämma. Sjung de första fyra takterna stående, gå när sopranerna börjar sjunga melodin. ”Steg-ihop, steg-ihop, steg-steg-steg-ihop”. Börja med ytterfoten. När vi repeterar på scen kollar vi var varje par ska hamna efter intåget. Gå så att ni inte är framme för tidigt. Helst ska det finnas rörelse kvar mer än halva sången.

 1. Bruremarsj ”Brudföljet samlas” är känslan. Direkt efter bruremarsjen kommer Kryckedansen, utan ny ton emellan.
 2. Kryckedans ”Godafton” Då släpper man dansfattningen, står kvar i paren och riktar sig rakt ut. Känslan är ”Välkommen till festen!”
 3. Brusand’ hav När sången börjar går altarna in mot mitten och bildar en cirkel som rör sig medsols. Sopranerna kan stå kvar några takter tills altarnas ring har börjat bildas. Då bildar sopranerna en ring utanför altarna som rör sig motsols. Gå med ”lucia-steg”. På ”vi-la”, sista ordet i första versen, stannar du och vänder upp ut mot publiken. Sjung ut och sjung med värme. På sista ordet i andra versen vänder alla in mot mitten av ringen och sjunger tredje versen det svagaste man kan. Som imma på ett fönster.
 4. Den blomstertid. Direkt på sångens start går altarna och bildar ett rakt led längst bak på scenen. Sopranerna går på ”Med blid och livlig värma” och bildar två led på vardera sida av scenen. På starten av andra versen går altarna rakt fram till scenkanten. Behåll linjen! Sopranerna går på ”De skola oss påminna” ihop och bildar ett upp-och-nedvänt V bakom altarna.
 5. Dejlig rosa. Vi står kvar.
 6. Byss-Kalle. När sången börjar ser du någon annan i din stämma som står nära. Ta med dig den, det ser ut som om ni har träffats på skolgården och ska göra sällskap till en rolig lektion. Eller nå’t. Hälsa på de andra! Spela ut ordentligt, så det här blir ett kanonnummer!

Det var sista sången!

Viktigt gig!

Vi har ett gig på gång! Gäller alla, även körbarnen.

OBS! Hela kören kommer inte att vara med! Läs hela inlägget, vilka som sjunger står längst ner.

Lördag 29 september kl. 19.00. Det är en bröllopsdag där vi ska sjunga på festen, cirka 15 min. Samling preliminärt 18.15. Vi borde vara klara 19.30.

Plats

Haga Forum, www.hagaforum.se.

Hur hittar man dit?

Med bil

E4 Norr ifrån – Ta in på E4 mot Stockholm. Ta avfart 166 mot E20. Kör in på Uppsalavägen Svag sväng höger på infarten. Sväng höger vid Solna Kyrkväg. Sväng höger vid Norra Länken/E20. Ta första åt höger mot Annerovägen (skyltat Haga Forum/Stallmästargården). Sväng vänster vid Annerovägen. Haga Forum känns igen som en låg gråsvart byggnad med mycket glas, Haga Forum är skyltat vid parkeringen.

E4 Söderifrån – Ta avfart 164 Norrtull/ S:t Eriksplan, vid första rödljuset, ta vänster mot ”Solna”, sedan vänster igen, sedan höger mot Stallmästargården/Haga Forum.

Från innerstan – Kör mot Norrtull, vid norrtull, ligg i körfältet längst till höger, sväng av mot ”Stallmästargården”, kör förbi Stallmästargården ca 150 meter, Haga Forum är skyltat vid parkeringen.

Från Solna – Kör in på E4 via infarten till E20/Stockholm. Ta avfart 166 mot E20. Kör in på uppsalavägen, sväng höger på infarten. Sväng höger vid Solna Kyrkväg. Sväng höger vid Norra Länken/E20. Ta första åt höger mot Annerovägen. Sväng vänster vid Annerovägen Haga Forum är skyltat vid parkeringen.

Parkering – ca 80 parkeringsplatser omedelbart framför Haga Forum. Ytterligare ca 120 parkeringsplatser bakom Haga Tingshus och vid Haga Tennis, avgift – 4 timmar.

Kommunalt

Buss 57 från Sofia via Slussen och Sergels Torg till Haga Södra.
Buss 2 från slussen genom city och ändhållplats Norrtull/Sveaplan
Buss 515 från Odenplan eller från T-bana Näckrosen via Haga Södra.
Buss 516 från Sergels torg till Viby via Haga Södra.
Buss 526 från Sergels torg till Viby Via Haga Södra.
Tidtabeller se http://www.sl.se.

Repertoar

 1. All You Need is Love (Alla måste öva själva på den!)
 2. Bring Me Little Water Silvy
 3. Mitt hela hjärta
 4. Bruremarsj
 5. Ngt mer.

Klädsel

återkommer.

Mer information kommer!

Vilka sjunger?

Det är tänkt att följande sångare sjunger detta gig: (OM du står på listan men av någon anledning inte kan måste du försöka byta med någon av de som inte ska sjunga, OCH prata med Fredrik. Alla körbarnen står med på listan, och eftersom ni är nya så känner ni inte alla de andra Flickkoristerna så väl än. Ni behöver inte ta ansvar för att byta, om ni inte kan så pratar ni direkt med Fredrik.)

S1 Alva A

Alicia

Agnes LL

Stella L

Lovisa

Clara B

Lily

Alma

Hedvig

S2 Elvira

Klara M

Stina

Irma
Christine

Nike

Ester C

Momo

Flora

A1 Miriam

Juni

Alva

Elsa R

Vendela

Elsa S

Agnes H

Agnes A

A2 Rebecka

Thea

Manewa

Sonja

Tova

Workshop med Operaimprovisatörerna

Workshop med Operaimprovisatörerna

Nu blir denna workshop med OperaImprovisatörerna äntligen verklighet!

Fredag 19 oktober och lördag 20 oktober kör vi. 9.30-16.00 båda dagarna. Lördagen kommer att avrundas med en ”skiss”, som är vad vi kallar ett konsertframträdande som är en uppvisning av ett ”work in progress”. Kom då, det blir jättespännande och unikt!

Under workshopen har du på dig rörelsevänliga kläder som du trivs i och som det är okej att till exempel sitta på golvet i. På den avslutande skiss-konserten gäller rörelsevänligt svart nedtill och den lila/rostfärgade flickkörsblusen. Svarta strumpor på fötterna, lämpligtvis.